Prek spleta! Res ugotavljam, da je včasih to še najboljša opcija. Rabiš kamero, da dobiš napotke glede na video posnetek. Sicer pa si treninge zoorganiziraš tisti del v dnevu, ko ti ustreza. Je super, če imaš v bližini nekoga, ki obvlada in tedensko hodiš tja. Vedno pa te opcije ni, kakor tudi ne 210km za učno uro.
Točno tako.

Jaz sem hodila na 2 različna tečaja v živo in 2 preko spleta. V živo sta bila oba bolj tako

, eden res katastrofa, drugi pa mi tudi ni najbolj odgovarjal, zaključila sva že po prvi sezoni oz. še prej. Preko neta pa eden je bil kar ok (čeprav izvedba sama ni bila tako dobra kot je bilo zamišljeno, ampak to ni krivda inštruktorice ali organizatorjev), tisti, na katerem sva sedaj, pa zaenkrat zgleda res zelo v redu in mislim da bova od tega odnesla daleč največ od vseh do sedaj.

In v nadaljno, ko sedanji tečaj konča, bom šla lepo spet h kakemu preverjeno dobremu inštruktorju preko spleta, katerega metode mi res odgovarjajo. Ne mislim več eksperimentirami z nekimi tečaji v živo, ki se na koncu ne izkažejo najbolje (sem doma v bolj odročnem kraju kjer vse skupaj ni tako razvito, v kaki Lj. verjamem da je to malo drugače in imaš kar dobro izbiro kam iti tudi v živo).
In še enkrat: dobro preverite kakšen je inštruktor, h kateremu nameravate iti. In ne samo preko mnenj in pogovora z inštruktorjem (ta marsikdaj ni realno), ampak si poglejte sam potek treninga in pomožnosti oglejte tudi inštruktorjeve pse, ker ti marsikaj pokažejo.
Mimogrede, jaz sem na vse tečaje hodila z odraslim psom in to ni predstaljalo kake večje težave.