trakulja in doziranje Zantela

poki · 5878

poki

• *
  • As
: 29 Julij 2009, 11:32:32
Naš 7-mesečni kuža naj bi imel trakuljo. V njegovih iztrebkih že nekaj dni opažam majhne bele črvičke, velike okrog 5 mm. Danes sem bila pri veterinarki, ki mi je postavila verjetno diagnozo - to naj bi bili odrivki trakulje.  ??? Nazadnje sem ga razglistila točno pred 1 mesecem (Dehinel plus), zato sem še bolj presenečena kako je možno da jo ima... :-\  Veterinarka mi je dala tablete Zantel in mi naročila naj mu jih dam 3 dni zapored, vsak dan količino primerno njegovi teži (25 kg)... Je imel kdo izkušnje s trakuljo in takim doziranjem?? Malce sem skeptična če to ni prevelika doza zanj, pač 3 dni zapored...  ???
Hvala za vsak odgovor!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #1 : 29 Julij 2009, 12:59:09
Eno so doze za preventivo, drugo pa terapevtski odmerki. Tako, da bo doza kar prava.

Kako je mozno, da jo ima? Razglistila si ga pred mesecem dni, ves kaj vse se v tem casu zgodi ... (tablete pobijejo parazite, ki so prisotni, nimajo pa podaljsanega ucinka kot npr. ampule)
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

poki

• *
  • As
Odgovori #2 : 29 Julij 2009, 13:06:02
Hvala za odgovor!!

(tablete pobijejo parazite, ki so prisotni, nimajo pa podaljsanega ucinka kot npr. ampule)
m.
... aha, na to pa nisem pomislila!   :-\ >:(

KARMEN

• *
Odgovori #3 : 29 Julij 2009, 14:08:51
Katere ampule pa delujejo na trakuljo  :-[?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #4 : 29 Julij 2009, 14:57:54
Najbrž je maja01 mislila na ampule proti zunanjim zajedalcem, ki jih naneseš in po nanosi držijo prb štiri tedne ;) (se pravi podaljšano delovanje). Proti trakulji pa ampul ni, zaenkrat.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #5 : 29 Julij 2009, 15:32:42
Nisem mislila, da ampule delujejo proti trakulji, vsaj za pse ne (delujejo pa proti nekaterim drugim notranjim parazitom), ampak, da imajo podaljsano delovanje, kar tablete nimajo. tablete pac pobijejo kar je v casu aplikacija za pobiti (ce je infestacija huda, oz. so prisotne razvojne oblike je potrebno terapijo ponoviti - zato so terapevtske doze drugacne).
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

Andre

• *
Odgovori #6 : 03 Avgust 2009, 15:40:53
Ko smo pri trakulji. Kaj pa lahko povzroči trakuljo?

KARMEN

• *
Odgovori #7 : 03 Avgust 2009, 18:47:16
Trakulja je žival  :-\.