LEGLO WEIMARANCEV v psarni WEIMARANER DI GREYSBETH :)

HALLY · 5960

HALLY

• *
Pozdravljeni!

V italijanski psarni GREYSBETH pričakujejo mladičke kratkodlakih weimarancev.

Pred odhodom so cepljeni, razglisteni, mikročipirani in seveda jim pripada tudi rodovnik.

Starša sta zelo uspešna razstavna psa - pričakujejo se tudi razstavno potencialni mladički.

Vzreja je priznana s strani ENCI in FCI.

Mogoča je tudi dostava (po predhodnem dogovoru).

STARŠI: Mortal Combat Imperium Star & Multi Ch. For Show Lady Imperium Star

Za več informacij: www.weimaranerkennel.com

LP, Tina

HALLY

• *
Odgovori #1 : 15 Marec 2010, 10:14:17
Moj Haller je iz njihove psarne in moram reči, da sem super zadovoljna z njim.
Še zdaj smo v kontaktu, mi pomagajo pri morebitnih problemih.. res spremljajo svoje mladičke.

Mama tega legla, ki se bo skotilo zdaj v roku parih dni, pa je tudi od Hallerja, le oče je drug. :)

Če imate kakšno vprašanje, lahko pišete tudi meni na ZS in po želji posredujem naprej vprašanja.

LP

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #2 : 15 Marec 2010, 11:04:33
Če bi bili teli vreditelji pametni, lovskega psa ne bi dali v nelovske roke. Weimeranec je dober lovski pes in naj tak tudi ostane.  ;)  Kakor hitro pasma postane popularna, to za sabo neizbežno povleče štepanje psov brez rodovnika, napačni lastniki, ki imajo psa, ker je lep itd.  ::)  Žal gre ta pasma v to smer.  :'(  Weimeranca sem videla v vse preveč reklamah za cunje, celo Angelina Jolie se je fotkala z weimijem  :o   :'(   Teli konkretni vzreditelji mene ne prepričajo, kajti lovski pes sodi na polje in ne na razstave.  ;)   :-\  In ja, razstavnih titul imajo veliko, kaj pa delovni nazivi?  ???  Če bi jaz kdaj iskala weimeranca, ga pri tej psarni definitivno ne bi vzela.

Kristinca & Florinca

HALLY

• *
Odgovori #3 : 15 Marec 2010, 11:12:00
Florinca, vsak weimaraner mora opraviti lovske preizkušnje, če sploh želi kandidirat za prave Ch. in podobno..

Uporabljajo jih tudi za lov, tekem pa ne opravljajo redno, ampak le tu in tam.  ;)

Pasma morda gre v napačno smer.. Odvisno, kdo postane lastnik in koliko izkoristi njihov lovski potencial.

Mene osebno so prepričali.

LP

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #4 : 15 Marec 2010, 11:27:30
Sem videla marsikatero lovsko preizkušnjo, pa ne bi o tem.  ;)  To je še precej daleč od tega, da je pes res lovsko uporaben.  ;)   In, če vprašaš lovca, ti bo vsak povedal, da razstavne titule niso vredne nič, če pes ne dela, kot je treba.

Koliko nelovcev pa uporablja lovskega psa za lov? Jaz vem za samo eno psico, pa še ta ni weimeranka.  :D   Bo tvoj uporabljen za lov?

Seveda so tebe prepričali, ker za tvoje nelovske potrebe tebi pes zadošča. In verjamem, da marsikakšen weimeranec v nelovskih rokah čist dobro funkcionira, ampak s popularnostjo pasme se nelovskih lastnikov najde vedno več in posledično tudi neprimernih lastnikov.   :'(   :'(       

Kristinca & Florinca

HALLY

• *
Odgovori #5 : 15 Marec 2010, 11:33:29
Sem videla marsikatero lovsko preizkušnjo, pa ne bi o tem.  ;)  To je še precej daleč od tega, da je pes res lovsko uporaben.  ;)   In, če vprašaš lovca, ti bo vsak povedal, da razstavne titule niso vredne nič, če pes ne dela, kot je treba.

Koliko nelovcev pa uporablja lovskega psa za lov? Jaz vem za samo eno psico, pa še ta ni weimeranka.  :D   Bo tvoj uporabljen za lov?

Seveda so tebe prepričali, ker za tvoje nelovske potrebe tebi pes zadošča. In verjamem, da marsikakšen weimeranec v nelovskih rokah čist dobro funkcionira, ampak s popularnostjo pasme se nelovskih lastnikov najde vedno več in posledično tudi neprimernih lastnikov.   :'(   :'(       

Moj je pravkar začel z lovsko šolo, če bo užival, bova nadaljevala tudi v tej smeri. O lovski primernosti pa potrebah pa raje ne bi...
Pojasni mi raje, koliko psov ni bilo že primarno uporabljenih za lov ali družbo?? Praktično nič..
In koliko jih je v tem ostalo.. Niti polovica. Če že grejo izven lovskih rok, ne bodo ne prvi in ne zadnji.

Se mi definitivno zdi najpomembneje, da se s psom veliko ukvarjaš, sprobaš različne discipline, primerne za tip psa, itd.

Pa oprosti komentarju: mislim, da je ta "razgovor" primeren za temo o lovu oz. lovskih psih in ne za legla.
Če bo kdo želel, bo se pač pozanimal, če pa ne, pa ne.  ;)

LP

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #6 : 15 Marec 2010, 11:58:12
Se strinjam, da je šlo že veliko lovskih pasem v smer družnih psov, poudarjam le ali morajo temu trendu slediti tudi weimeranci - to je point mojega pisanja.  ;)  Ter dejstvo, da me teli vzreditelji, iz že napisanih razlogov, ne prepričajo.  ;) 

Kristinca & Florinca

HALLY

• *
Odgovori #7 : 15 Marec 2010, 12:18:42
Mislim, da temu že en čas sledijo.. nisem pa rekla, da se/se ne strinjam s tem.  ;D :)

Sama, ko sem iskala weimaranca, nisem imela v glavi, da mora biti iz najboljših delovnih linij - še zdaleč ne.  ;)

Je pa res, da sta se oba starša izkazala v lovu, kar upam, da je tudi Haller odnesel.. ni pa vedno tako.

Saj pravim, če bo užival in bo dober v tem, ne vidim nobene ovire, da ne bi bil to še en najin skupni hobi. ;)

Ti mladički pa prav gotovo ne bodo izjema, saj je mama že drugič zapored predlagana za najboljšo reprudocerko mladičev (kakorkoli to poimenujemo :P),
saj so vsi njeni mladički aktivni v razstavah (in uspešni) ali pa na polju, nekateri celo oboje. :)

Sama pač delim lastne izkušnje, ki jih imam s to psarno, vzrediteljico in tudi njenim psom. Moram reči, da sem več kot zadovoljna.

LP, Tina

HALLY

• *
Odgovori #8 : 02 April 2010, 16:55:14
VSI MLADIČKI ŽE PRODANI!  :o ;D

Tema lahko gre v arhiv.

LP, Tina