podgana

Šapa · 193775

masyka

• *
Odgovori #330 : 07 Marec 2010, 17:11:25
Z barvo zob je vse ok, rumenkasto-oranžna do rjavkasta je njihova "zdrava" barva :).

"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #331 : 07 Marec 2010, 17:23:23
huala za nasvet :D...sej jutr gremo k vetu ( sej klinika za male živali loka je ql a ne) pol pa bo :D

lun

• *
  • my hart!!
Odgovori #332 : 07 Marec 2010, 17:32:44
zakaj nekateri nosijo s seboj posodico z žganjem za podgane??ter pa kaj pomeni če je podgana dumbo??

l.p.                Barbara&Lun

TYASHY

• *
Odgovori #333 : 07 Marec 2010, 17:53:17
Najbrž si mislila z žaganjem.. Za lulat =)
Dumbo imajo drugačna ušeska, vtipkaj na google dumbo rat =)

irzi

• *
Odgovori #334 : 07 Marec 2010, 18:00:26
da lahko gre na wc :)

Dumboti pa imajo malenkost nižje nastavljena ušeska od ostalih in sodeč po moji, tudi večja :D

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou

TYASHY

• *
Odgovori #335 : 08 Marec 2010, 21:36:39
Na sosednjem forumu ena punca išče dom za svoji dve podganici, res super punci =* Bom kopirala...
Citiraj
Živjo vsi!
Smo tri luštne podgance, ki bi rade imele nov dom od konca maja naprej, saj lastnica ne bo mogla več skrbeti za nas zaradi službe in potem stanovanja v ljubljani, kjer žal nismo zaželene. Toda ker nas ima zelo zelo ZELO rada, nam že zdaj pomaga pri iskanju novih lastnikov ali lastnic.

Prva se vam bom predstavila najstarejša, Keewi oz. Kivi. Stara sem ravno eno leto, skotila sem se začetek marca 2009. Prišla sem od Vilija, tu s podganjega foruma. Sem črnobela bajska zelo prijetnega temperamenta in obnašanja, dobro vem, da ni vljudno opravljati potrebe po ljudeh. :D
Se zelo hitro navežem in prodam dušo za košček čokolade sem in tja.  :P  Poleg čokolade zelo rada jem riž, makarone in suh kruh, obožujem piščanca in tuno, med seveda, res pa ne maram korenja in jabolk, pa tudi solate. Ostala zelenjava mi ne dela problemov. :P

Sem zelo zelo navezana na svojo cimro Pixie oz Piksi, od katere se ne ločim za nobeno ceno, tako da bi moral novi lastnik biti pripravljen sprejeti obe ali pa nobene. Prepuščam besedo Piksi.

Živjo, Piksi tu. Sem 10 do 11 mesecev stara podgana, prihajam iz Tukana, kjer so me prodali neki grozni smotani baburi, ki ni vedela nič o podganah in hvala bogu me je kmalu v roke dobila Ajda. Kljub zanemarjeni preteklosti sem zelo prijazna. Sem čokoladne rjave in bele barve, Ajda pravi da sem pobarvana kakor pravi pravcati športni avto. :P Obožujem vso hrano ki mi jo lastnica da v tačke, sploh če le ta ni zelenjava. :P
Tudi sama se znam obnašati, ne opravljam potreb na ljudeh, vsaj ne ponavadi, ampak kadar je nujno, je pač nujno. :oops:  :oops: Tudi sama prodam dušo za čokolado, zato pa sem tako lepe zaobljene oblike kot sem - Ajda ima preveč dobro mamo in prijateljice. :P

Še nekaj o naju in najinih muhah :P
Sva zelo lep in živahen parček, vsi naju imajo radi takoj ko naju spoznajo. Obožujeva crkljanje in poležavanje na kavču/postelji/čemerkoli mehkem. :P Z ostalo podganjo družbo se razumeva, kadar le ta ni v najini kletki ali pa se ne zna obnašati do naju. :D

Predajava besedo Stellici.

Ojl, sem Stella, štirimesečna podganica, ki je prišla iz rok Cath. Sem prava lepotička, kapučin albinka, mlada in živahna. Zelo rada imam človeško in podganjo družbo, v svojo kletko bi bila pripravljena sprejeti tudi zlato ribico, če bi se dalo. :D :P
Drugače sem mirne in nežne narave, najrajši v kapuci ali žepu, tudi rokavov se ne branim. Ko pa je treba koga spoznati, sem prva v vrsti. :P
Najrajši jem riž in makarone, čokolade se tudi ne branim pod nobenim pogojem, zelenjava in sadje mi ne delata problemov, razen kakšnega korenja, to mi ne gre. Drugače sem zelo zelo prisrčna in rada gledam svoj odsev v ogledalu, ego pač moram imeti :P Zelo hitro se navežem, tako da tu z novim lastnikom ne bi smelo biti težav.

---

Tako, moje bejbe so dobile besedo, da se opišejo in povejo kaj o sebi, jaz bom pa v njihovem imenu povedala tudi kaj se pričakuje od bodočega lastnika. Nujne so obstoječe izkušnje s podganami. Kivi in Piksi lahko prideta skupaj s kletko, Stella žal brez. Za Stello je zaželjena družba, ni pa nujna, za Kivi in Piksi pa je bolj zaželjeno da družbe ni ali pa vsaj, da niso v isti kletki, ker bo prihajalo do nesporazumov - preverjeno. Mislim pa da kaj hujšega ne bi smelo biti, kajti tam bosta v čisto novem prostoru, mogoče pa bi se lahko navadili.

Res iščem človeka ki bi bil pripravljen skrbeti dobro za njih, kajti jih imam najrajši na celem svetu, in če vem, da jaz za njih ne bom več mogla skrbeti primerno, jim raje že zdaj začnem iskati novega lastnika. Če ne bom našla človeka ki bi jih bil pripravljen sprejeti, jih bom najverjetneje obdržala. Tako da, širite besedo o treh ljubeznivih podganicah, ki si zelo želijo novega domka!! :)
Evo, pa še slike...

Keewi:

Pa še Pixie:

Kontakt prilepim jutri...
Lp, Tjaša

lun

• *
  • my hart!!
Odgovori #336 : 10 Marec 2010, 20:08:39
wiiiii...jaz sem navdušena nad Stello...lol :P

l.p.                Barbara&Lun

maya

• *
Odgovori #337 : 08 Junij 2010, 20:46:09
Uh ta tema pa čist sameva..  :-\
Kako so kaj vaše podgance? Moje zdaj vsak dan uživajo zunaj na sončku..par slikic:

lp

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #338 : 09 Junij 2010, 14:49:33
Res so srčkane  :D

mene še vedno grize da bi jo nesla ven na travo, pa si ne upam  :-\  kaj če zbeži  ;D

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #339 : 09 Junij 2010, 20:15:48
Ogrado narediš.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

TYASHY

• *
Odgovori #340 : 09 Junij 2010, 23:01:48
Ogrado narediš.
Ampak mora bit precej premišljeno narejena, ker marsikatero komot preskoči...

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #341 : 10 Junij 2010, 00:12:49
Ali pa gre skoznjo, ali pa jo podre, ali pa jo prepleza. Kar tako jih pa tudi nimam na zalogi  ;)   sploh pa ne takih, da bi jih postavljala sredi travnika.

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

maya

• *
Odgovori #342 : 22 Junij 2010, 16:32:15
Res so srčkane  :D

mene še vedno grize da bi jo nesla ven na travo, pa si ne upam  :-\  kaj če zbeži  ;D
Hehe jaz si tudi najprej nisem upala samo sem bila kar presenečena potem ko sem jih prvič. :) Mi pridejo lepo na klic nazaj.. (pa še to sploh niso oddaljene)  :-* Se bolj bojim da bi se kar naenkrat pojavila kakšna mačka, tko da je zmeraj še kdo zraven da pravi čas sporoči če prihaja. ;D  ;) (imamo vrt)
Sem pa včeraj ugotovila da so zelo navdušene nad kamni v vodi.  ;D

:o

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #343 : 22 Junij 2010, 18:10:08
Ampak mora bit precej premišljeno narejena, ker marsikatero komot preskoči...

Obezno mora biti streha-zaradi plenilcev-pa kupiš drobno mrežo in narediš dvojno-tako da ne pride skozi, en del pokrit-vreme, en del pa samo mrežast. Podret je pa ne more, če narediš dovolj težko kar bi že leseno ogrodje in pa pokrit lesn del morl poskrbeti-mi zekonoveo ogrado na rudlnu prestavljamo.

Če ne ju pa daj na povodec pa na prehod :D

Le vkup uboga gmajna!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #344 : 20 Julij 2010, 23:33:12
Jaz jih pa nosim veselo ven,sem ugotovila da Lili itak bolj počasi taca naokrog Žiži pa včasih kar zamrzne, pa čepi na mestu. Edino kar me je res strah da bo od nekje priletela kera od naših mačk,potem lahko samo še papa podgance :'(

Imamo pa trenutno družbo.Od sošolke podganca je na dopustu,njena cimra na žalost ni prenesla vsega stresa,vročine in menjanja prostorov in še starosti za povrhu.R.I.P Panti,miss you :'(

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #345 : 23 Julij 2010, 15:10:41
Jaz pa bom pripopala eno novejšo slikco  :P

Kaajchi

• *
Odgovori #346 : 22 September 2010, 20:59:17
Živjo usem skupaj,
zelo zelo zelo si želim podganco že fuul velik časa pa si je neupam kupit u trgovini  :-\
iščem rejca pa je sam en iz maribora, jst sm pa s kranja in je ne bi lih hodila iskat tko daleč, tko da bi vas prosila, če jih gojite al pa poznate koga, ki jih naj mi lepo prosim napiše mail : [email protected]

Hvala, LP :)

maya

• *
Odgovori #347 : 23 September 2010, 08:38:57
Kaajchi, sem ti poslala mail.  :)

Moje 'miši'  ;D

Kaajchi

• *
Odgovori #348 : 23 September 2010, 19:44:26
Najlepša hvala :)

Joj kok so luštkane :D

Kaajchi

• *
Odgovori #349 : 21 Oktober 2010, 21:10:55
No evo, dobila sm podganco KONČNO :D
samička je pa fuul je plašna . dons sm jo dobila pa nevem kdaj nej jo kej probam s škatlce (tisti iz trgovine) vn zvabit pa kako . pa kdaj nej jo probam u roke prjet?
mene je tko strah da nebo začela grizt :/

irzi

• *
Odgovori #350 : 21 Oktober 2010, 22:33:57
Vzami jo iz škatlice in si jo daj pod majico in naj tam bo, ti pa glej tv, se uči......
se bo hitro navadila :)

Maya Angelou

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #351 : 21 Oktober 2010, 22:59:37
Zato pa je lažje, če podganico dobiš iz domačega legla.. In nobene plašnosti več že prvo minuto  ;) pa še točno veš kolko so stare. V trgovini se ne ukvarjajo z njimi zato se ne čudim da je plašna.

Drugače pa kot je rekla irzi - pa ne pozabi dat gor majice ki je ne bo škoda če bo uničena  :P  moja je bila naluknjana kot sir  ::)

Kaajchi

• *
Odgovori #352 : 22 Oktober 2010, 12:00:37
Sej sm misnla it v Kamnik po eno k nekemu rejcu . pa sm jo pol sobila v Kranju, v Tukanu in pomoje da od teh trgovin je tale še najbol uredu.
Dala sm jo za majco pa je ful cvilila pa tresla, vrjetno od strahu pa ene parkrat je vn pokukala pr ovratniku sam pol se je hitr nazaj notr skrila. Pa enkrat mi je celo do vratu zlezla. Pol sm jo pa dala nazaj u kletko in se je mal okol sprehajala pa šla na zgornji podest pol se je pa odspodi skrila . pa kadar grem stran se opogumi pa gre pogledat po kletki zdej sm šla pa do nje pa je hitr šibnla nazaj odspodi :/ res nevem kaj narest da se me nebo več tko bala :/

Kaajchi

• *
Odgovori #353 : 22 Oktober 2010, 12:03:48
aja še nekaj, sm ji dala v eno posodico wc papir da bo lulala notr in ga je vn uzela pa si ga dala tja v kot pa je pol na njemu spala. Torej, kako jo pridvadit na wc?

Mr_Globus

• *
Odgovori #354 : 22 Oktober 2010, 12:17:51
http://www.fancy-rats.co.uk/information/guides.php?subject=littertraining

na kratko sveže bobke daj v Wc ostali del kletke počisti takoj ko umažejo. Za bobke se enostavno navadi, za lulanje pa odvisno od tega kolko intenzvno markira.

Kaajchi

• *
Odgovori #355 : 22 Oktober 2010, 13:21:21
o super :) najlepša hvala :)

Kaajchi

• *
Odgovori #356 : 23 Oktober 2010, 17:18:35
Sheiga zelo veliko kiha  :-\ pa me zanima, koliko pride veterinar? (pregled, antibiotiki?)

irzi

• *
Odgovori #357 : 23 Oktober 2010, 22:19:25
podgane ful kihajo, ko pridejo kam na novo, mogoče še počakaj par dni, če nima izcedka iz nosu.
drugače pa cca 50 eur.

Maya Angelou

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #358 : 24 Oktober 2010, 11:34:32
Obstajajo podgane brez repa? Sem nekje videla fotko podgane z zeeelo kratkim repom, pa ne vem ali je natur ali je bil pa amputiran zaradi kaki tumurjev, poškodbe. ???

Le vkup uboga gmajna!

TYASHY

• *
Odgovori #359 : 24 Oktober 2010, 14:07:53
Obstajajo manx podgane, ja, ene dve strani nazaj sem jaz spraševala po njih...
Drugače pa, Kaajchi, kakšno steljo imaš? Vem, da nekatere podgane ne prenašajo tiste navadne stelje ampak morajo imet lesne brikete.. =)