podgana

Šapa · 194192

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #360 : 24 Oktober 2010, 16:04:44
Vidi vraga. To bi pa še nekako šlo, nekoč. Ker z izjemo repa, so mi blazno simpatične.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

TYASHY

• *
Odgovori #361 : 24 Oktober 2010, 16:14:53
Tukaj malo dol poscrollaj, maš tudi eno malo slikico..
Drugače pa, jaz ne bi brez repka vzela =D Ker se navadiš na tisti rep, oz. se navadijo ljudje.. Pa še za ravnotežje in to je.. No, saj je Avrora povedala tam kjer sem jaz spraševala.. =)
Lahko se kdaj dobimo, da vidiš, da ni takoo grozen repek? =]

*Lanchy*

• *
Odgovori #362 : 24 Oktober 2010, 20:51:01
Tudi jaz sem ponosna lastnica 3 podganic, ki se med seboj super raumejo! ;D Obožujejo crtlanje, sprehodce po travnikih, solato in vse kar je v zvezi z človekom, sprehodci, trikci in hrano. :) Znajo tudi 3 trikce: tačko čez rešetke, krogec in dvig na zadnji tački. Sedaj pa se učimo nov trikec, hoja po zadnjih tačkah. Slikice kmalu sledijo. :)

Kaajchi

• *
Odgovori #363 : 26 Oktober 2010, 16:04:08
Jst imam prečiščeno žaganje al nekaj podobnega, ker so mi u trgovini svetoval, da naj raj to uzamem, ker si na tistih briketkih lahko tačke poškodujejo. Aja še to, veliko kiha tud takrat kadar jo uzamem v roke. Imate vi vaše podgance cepljene? In še po koliko dneh so se vam privadile na roko? Moja se ful ne mara v roki držat.
*Lanchy* kako pa si jih to naučila?   :o

*Lanchy*

• *
Odgovori #364 : 26 Oktober 2010, 16:17:16
Kaajchi: moje gance niso cepljene, ker ne vidim razloga za to. Pač, niso nič bolane pa nič, tako da jih tudi v prihodnje ne mislim cepiti. Am...kako dolgo ti pa že kiha? Ker če jo imaš šele malo časa, je možno da od stresa, ker je v novem domu, in tako...lahko pa ti kiha tudi od prahu. A to kiha velikokrat na dan, ali samo nevem 1x, 2x? Drugače pa za trikce: moraš biti zelo potrpežljiv. Jaz jih učim z priboljški za glodalce. Pač ji pred nosom pokažeš priboljšek in njej seveda da diši in bi ga rada dobila, tako da če ima močan vojn in če ga imajo gance rade, bodo z veseljem delale. Na začetku je zelo težko, potem pa ko se navadijo je pa zmeraj lažje. Saj poznaš tale pregovor: počasi se daleč pride. Pri gancah ne moreš nič na hitro, ampak lepo počasi, z veliko potrpežljivosti. :)

*Lanchy*

• *
Odgovori #365 : 26 Oktober 2010, 16:18:33
Aja, drugače se pa moje z veseljem crtlajo. Saj se bo pomoje navadila tudi tvoja in ti bo rada prišla v naročje ter se tam crtlala ure in ure. moji sploh nazaj v kletko nočejo, ker jim je tako fajn. ;D

Kaajchi

• *
Odgovori #366 : 26 Oktober 2010, 17:14:21
Kadar jo primem u roke mi čihne tudi po 3x zaporedoma . Imam jo od petka. Drugače pa kadar ji roko pomolim v kletko pa jo povoha pa včasih čihne.

*Lanchy*

• *
Odgovori #367 : 26 Oktober 2010, 17:53:53
Ajaaaa, potem si jo komaj dobila. Ja, najvrjetneje kiha zaradi stresa, glede na to, kakor sem te razumela kiha samo takrat, ko jo primeš. Je tako? Pa tudi pusti se ti še ne preveč, ker je v novem domovu, pa te še ne pozna tako dobro. Saj boš videla, da bosta postali najboljši prijateljici. :)

Kaajchi

• *
Odgovori #368 : 26 Oktober 2010, 17:57:43
oo super :) no sej če pa nebo bolš jo bom pa k vetu peljala . najlepša hvala :))

*Lanchy*

• *
Odgovori #369 : 26 Oktober 2010, 18:02:10
Ni zakaj! :) Če te bo pa še kaj zanimalo, pa kar vprašaj. ;D

*Lanchy*

• *
Odgovori #370 : 08 November 2010, 17:45:23
Kaajachi: kako je z ganco?? :)

TYASHY

• *
Odgovori #371 : 08 November 2010, 19:27:08
Heila!
Torej, če bo vse po sreči pričakujemo podganje leglo.. =) Zdaj se LeeLoo trebušček že malo pozna..  :o
Mama je moja LeeLoo. Je prijazna, zdrava podganica, husky kapučino barve.

Foto by Katja Lenarčič =)
Oče je pa Jason Gin, kakor sem ga jaz uspela spoznat en cartast podganec =*

Foto by Katja Lenarčič =)
Bodo pa mladiči na voljo enkrat okoli božiča.
Kontakt: tukaj, na ZS ali [email protected] =) Je pa cena 5€, kar se mi zdi fer cena. Toliko, da si pokrijem morebitno škodo in hrano. =)

Kaajchi

• *
Odgovori #372 : 17 November 2010, 13:49:01
Sheiga je suuuper! zgleda da je kihala samo zarad menjave okolja, hvala bogu :) je ful živahna in če jo dam nazaj v kletko začne ropotat z brusilnim kamnom  ::)
Rada pa bi dobila šeeno da ji nebo dovgčas ko bom v šoli. TYASHY sm ti poslala mail pa če lahko bi rezervirala eno samičko. dobit morm samo še večjo kletko za 2. Sam sej če praviš da bodo nekje okoli božiča se mi zdi da jo bom pa že dobila do takrat  :)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #373 : 18 November 2010, 08:56:21
Mislim da so Tjašini tamali že vsi pobrani, pa se še skotili niso  :o  ja nič, bo treba še kako parjenje  :P

Sem zadnjič malo poslikala mojo gospodično  :D

Takole na polici od omare (bookshelf:) sem je našla, potem ko sem jo (spet) pozabila zapret, preden sem šla od doma  :o  prejšnjič ko se mi je tako zgodilo, sem jo potem našla spečo v kletki  ::) :-*  pa vsi kabli lepo po mizi, kjer ima dostop.  :-*  Škrat moj mali, ne nardi nič narobe.

Kolk tehtajo vaše podganice?
Mojo sem zadnjič stehtala, in ima komaj 245g, pa ful je mičkena (stara pa 11 mesecev) pa me zanima če je v mejah normale ali je premalo. Ostale ko jih jaz poznam so vse take bajsike  :-* , moja pa pravi atlet, da ne bo kdo mislu da ji hrane ne dajam  ;D

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

TYASHY

• *
Odgovori #374 : 18 November 2010, 14:24:55
Samičke so vse vzete že ja.. Oz. nevem koliko jih bo, ampak glede na trebuh, 11ziher ne.  Sem jaz mislila eno obdržat, pod pretvezo, da je noben noče, pa ne bo nič s tem.. =P
Nekako isto velika kot Heksa je, čeprav mi zgleda večja na slikah tvoja.. Luštna fuuul, te črne učke, ijuuj  :-* :-*

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #375 : 18 November 2010, 16:07:59
Joooj, veš kako je mičkena  :o  videz na fotkah vara..  :P  evo eno, zraven roke:

taka suhica je  :-[

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

TYASHY

• *
Odgovori #376 : 18 November 2010, 16:33:59
Pa je res miinii  :D Nekako isto kot Heksa =))

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #377 : 18 November 2010, 23:40:24
LoL.. a pol ni kaj narobe z njo  :-[  ker me je že počasi panika ker vse ostale ko sem srečala so ble kake 2x večje od Lole  :o 

Uh, eno vprašanje - a imajo vaše rade vodo? Potapljanje, čofotanje in to?

Kaajchi

• *
Odgovori #378 : 20 November 2010, 16:45:06
mene zanima a je terarij prav tako uredu za jo met notr?

irzi

• *
Odgovori #379 : 20 November 2010, 18:09:24
precej slab zrak je noter in ker imajo podgane občutljiva pljuča, raje ne. Tvegaš pljučnico.

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou

*Lanchy*

• *
Odgovori #380 : 20 November 2010, 18:14:05
Pa tudi v terariju ni dobro za plezat za podgane, saj one obožujejo plezanje in se vesijo in skačejo po kletki kolikor se le da, in tudi zaradi tega ti terarij zelo odsvetujem.

Kaajchi

• *
Odgovori #381 : 22 November 2010, 19:40:39
pol pa rajš ne da mi res nebo kakšne plučnce dobila  :-\  čeprav ma zgori mrežo pa bi dala pol kakšno korenino . kok velike kletke pa mate ?

irzi

• *
Odgovori #382 : 22 November 2010, 21:08:31
Ali pa, če ji daš terarij, na vrh pa kletko, da lahko gre gor.
Ne glede na zračenje, nastane v terariju dunst.

Drugače pa imam eno kletko 80x60x100 in eno 80x40x50.

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou

Kaajchi

• *
Odgovori #383 : 07 December 2010, 16:56:10
moja podganica je dobila nekaj na uho :( in sicer sm najprej posumila da ima maščobne polipe pa sm ji nehala dajat mastno hrano in ni nič bolš :( zgleda kot da ima mozoljčke . prosim če kdo ve za kaj bi lahko šlo naj javi, ker me zelo skrbi in če se stanje ne izbolša jo bom pa k vetu peljala :/

TYASHY

• *
Odgovori #384 : 07 December 2010, 18:18:08
Nevem več kako se reče, je mela pa Nessie od Maje to, vprašaj njo kaj so naredili. =) Zdaj vem, da jih nima več. =)

Kaajchi

• *
Odgovori #385 : 08 December 2010, 14:05:58
a ima uporabniško ime maya? da ji pošlem zasebno sporočilo.

maya

• *
Odgovori #386 : 08 December 2010, 22:32:26
Evo sem tukaj.  :P
Ja moja Nessie je imela to. Že kot čisto mala je dobila neke pikice in potem je postajalo zmeraj večje in širilo se je ful hitro. Najprej je bilo mišljeno da ima alergijo na ? in je dobila injekcijo pa neko kremo za mazat...ampak ni bilo ok še kar dosti časa. Potem je bil pa naslednjič drug veterinar in je ugotovil da ima garje, in se mi zdi da smo na 14 dni prihajali po injekcijo...in s časom je izginilo. Ni pa nujno da ima to tudi tvoja. Jaz ti priporočam da greš na vet. kliniko v Grosuplje, v bubo h vetu Marjanu Kastelicu.  :)

Nessie  :-*

*Lanchy*

• *
Odgovori #387 : 08 December 2010, 23:00:03
To je imel tudi moj mišo in je dobil inekcije in mazilo. Imaš kako slikico, da vidimo če je to to?

Kaajchi

• *
Odgovori #388 : 09 December 2010, 12:17:56
oo najlepšaa hvala res . koliko so pa ble inekcije?

*Lanchy*

• *
Odgovori #389 : 13 December 2010, 15:48:46
Kolikor se spomnim so bile inekcije + mazilo okoli 10€