podgana

Šapa · 193562

carma

• *
Odgovori #150 : 22 Februar 2008, 06:39:01
no, še vedno je skrita nekje  :-\

help please?

Chiba

• *
Odgovori #151 : 22 Februar 2008, 13:25:30
Meni je ušel iz kletke ko je bil še majhen. Skril se je za omaro in tam tudi ostal celo noč. Je pa flegmatična podgana in ni delal problemov, ko sem ga prijela v roke.
Jaz bi vse pregledala in premaknila tudi vse omare in jo probala nežno pobrati.
Drugače pa mi ne pride drugo na misel kot da si sposodite past in vanjo naštimate kakšno dobro hrano (moj ima najraje pasje brikete na primer).  :(

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

carma

• *
Odgovori #152 : 22 Februar 2008, 14:31:40
Meni je ušel iz kletke ko je bil še majhen. Skril se je za omaro in tam tudi ostal celo noč. Je pa flegmatična podgana in ni delal problemov, ko sem ga prijela v roke.
Jaz bi vse pregledala in premaknila tudi vse omare in jo probala nežno pobrati.
Drugače pa mi ne pride drugo na misel kot da si sposodite past in vanjo naštimate kakšno dobro hrano (moj ima najraje pasje brikete na primer).  :(

Chiba, hvala. Danes se lotim prestavljanja pohištva, upam da bo šlo.

Čeprav mislim ,da smo jo včeraj z vsem iskanjem precej prestrašile in se mogoče ne bo pustila prijet.

Bom probala s posladki

doro

• *
Odgovori #153 : 25 Februar 2008, 15:12:04
Pri nas na obali se je med neko subkulturo pojavila nova moda - podgana kot modni dodatek  :-X
Fantje imajo podgano za vratom, spi v kapuci ali pod majico, ponoči jo dajo v kletko.
Imajo jo povsood s sabo, najhujše mi je gledat ko jih imajo tudi na kakšnih koncertih kjer še jaz potem 2 dni slabo slišim... :-X
Podgane so sicer vedno tam, če jo kdo vzame takoj sili nazaj...Nevem kako naj komentiram,no...

Chiba

• *
Odgovori #154 : 25 Februar 2008, 18:37:37
Lepo sicer, da jo imajo vedno s seboj samo kam se pa polula pa pokaka? Jst nočem met tacga puloverja.  :D
Midva mava na sprehodu lepo taško kamor gre noter opravit potrebo. Že tko me more povsod markirat.
Desci...  ::)

doro

• *
Odgovori #155 : 25 Februar 2008, 18:44:13
Ja lula in kaka pa kar pod majco,ja  :-\ ::) ;D
Sej ne rečem nič na to da jo imajo vedno s sabo, sam včasih pa ni ravno primerno, sploh ko so vsi pod dozo in se vlači une podgance povsod in se jo prijema povsod na najbolj neprimerne načine... :-\... 1x se jo bojo naveličali in vsi vemo kje približno bo pristala... :-X :(

carma

• *
Odgovori #156 : 25 Februar 2008, 21:23:54
okej, podganco mi je ratalo spravit nazaj v kletko ;D

zanima pa me, kdaj približno ju lakho začnem spuščat ven iz kletke - namreč malo se bojim da se bosta kam zavlekli in ju ne bom več dobila nazaj.

Imam ju slab teden, pa precej mladi sta še.

Koliko časa pa približno rabijo, da se navadijo na človeka?

Chiba

• *
Odgovori #157 : 25 Februar 2008, 21:34:23
Moj se ni bal dotikov. Je bil sorazmerno mlad ko sem ga dobila. Sm ga pa takoj postavla na ramo in se je sam prekladal iz ene rame na drugo in lazil po meni. Če jih nameravaš spuščati, potem zagradi in zamaši vse možne luknje samo dokler se te bojita jih jaz ne bi spuščala. Naj se vsaj toliko navadita nate da ne bežita pred tabo.
Navadi ju nase s hrano in jima z roke dajaj priboljške, ki so jima zelo ljubi. Malo ju opazuj katera ti bolj zaupa in začni z njo in jo prvo vzemi ven in postavi na ramo. Samo da je ob tebi. Probaj jo malo pobožati itd.

carma

• *
Odgovori #158 : 25 Februar 2008, 22:08:29
okej, bom probala , hvala za nasvet  :)

amyZ

• *
Odgovori #159 : 26 Februar 2008, 08:02:47
Iz moje izkušnje lahko povem, da ko jo boš dala na ramo pazi da okrog tebe ne bo stvari. Ker če samo zazna da je katera stvar višje postavljena in da mogoče ni previsoko bo hotela zlezti nanjo iz tebe. Vsaj pri moji je tako, je zagledala stol in kr rinla tja.
Jaz jih imam dva tedna pa še vedno nista čisto navajeni name in mislim, da ne bi prišli nazaj, če bi ju klicala, za to je potreben čas. Mogoče potem, ko se bosta navadili na ime.

Lp

carma

• *
Odgovori #160 : 26 Februar 2008, 21:35:03
aha okej - moji dve sta še tudi precej plašni. Ena se sicer pusti božat, a ne vedno. Kadar ji pomolim prst me poskuša ugriznit  ::)

Druga se pa bolj ali manj skos skriva v kletki  :(

Pa tudi s hrčkom se ne razumeta najbolje - čeprav ju hrček ni videl, mislim, da ju čuti, ker je občutno manj živahen in se prej vrača nazaj v kletko. ???

A mislite, da bo nastal problem enkrat, ko podgani zrasteta? Bojda se s hrčki ne razumejo najbolje :-\

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #161 : 27 Februar 2008, 17:07:52
amyZ vidim, da sta tvoji podganici že posiveli :o :-*

:)

amyZ

• *
Odgovori #162 : 28 Februar 2008, 15:29:50
Ja, počasi že sivita. Fonza celo hitreje kot Elly. Spreminjata se iz dneva v dan. Sploh je sprememba, ko pridem v nedeljo, po dveh dneh in sta čisto drugačni, večji. Mi je zelo zanimivo opazovati kako rasteta in se spreminjata.
Danes sem opazila, da sta ugotovili, da lahko skačeta. Namreč, ko čistim kletko ju dam v akvarij, ki je višine cca. 40cm, vendar pa sem danes ugotovila, da moram čez dati rešetko, saj sta me obe presenetili, ko sta se sprehajali po robu akvarija, sreča, da nista zbežali.
Ugotovila sem, da jima moram popraviti visečo mrežo, da bo bolj stabilna, ker pa sem jima vzela nogavico, katero sta povsem umazali sem jima dala krpice, papirnate brisačke in tudi vato, da si uredita domovanje. Saj menda ni nič narobe, če sem jima dala navadno vato in ne tisto za živali, kajne? Saj jo ne bosta zeželi glodati? Novo je pa tudi to, da sem dala danes prvič za steljo žaganje, bom videla kako se obnese, ker je precej cenejša varianta kot pa briketi.

Lexy

• *
Odgovori #163 : 03 Marec 2008, 13:59:35

To je moj Muri.Ima 1leto.So ga eni zavrgli pa so mislni kr dat u smeti in sm jih slučajn vidla.Zej je pa moj.Ful je pameten.Bolj spodaj je pa manšja podgana Cici,ki je bla za hrano kaći a se mi je prikupla..

Even thoug wolves are related to dogs,we have a good reason not to pet them.

amyZ

• *
Odgovori #164 : 04 Marec 2008, 08:54:45
Dobra kletka. Veliko vsega ima noter. A ma maš tega Murija in Cico skupaj? Če prov razumem sta parček...

silver

• *
Odgovori #165 : 04 Marec 2008, 17:13:07
mhm a ti podgani sta pa res tvoji  ??? :-\ (al si podobno kot pri psih ukradla slikce)

silver

• *
Odgovori #166 : 04 Marec 2008, 17:18:10
ah sm že ugotovila da nista tvoji  ::) >:(

Lexy

• *
Odgovori #167 : 04 Marec 2008, 17:22:57
 :-[ Like i said:i'm sorry

Even thoug wolves are related to dogs,we have a good reason not to pet them.

amyZ

• *
Odgovori #168 : 05 Marec 2008, 08:46:50
in v čem je fora?

carma

• *
Odgovori #169 : 09 Marec 2008, 16:00:50
mene pa zanima, v katerih primerih te podganca lahko ugrizne

Moji sta namreč še precej plašni, čeprav vzameta posladke z moje roke - kadar pa se jima poskušam približat s prstom, odpreta usta, kot da bi me hoteli ugriznit  ::)

A mislite, da bi me ugriznili, če bi ju prijela z rokami?

amyZ

• *
Odgovori #170 : 10 Marec 2008, 08:06:54
Moji ponavadi, ko jima dam prst v kletko, samo naralo ugrizneta, verjetno poskusita, če je okusno. Razen včeraj, ko me je una ta žlehta na hitro ugriznila, medtem, ko sem božala tapridno. :) Drugače pa ne ugrizneta močno. Vsaj moji ne. Ko sem ju prijela v roko, me nista nikoli poskušali ugriznita, sta bili preveč zaposleni s preverjanjem terene. :)

jenny3

• *
Odgovori #171 : 10 Marec 2008, 15:41:33
in... kje ste vi kupili svoje podganice?

mary

• dog loverka
  • *
  • Flat Coated Retrievers 4ever
Odgovori #172 : 20 Maj 2008, 20:49:09
V našo hišo je prišla nova stanovalka, podganica Tipsy :D Danes jo imam drug dan, ful se je že navadila name in obožuje sedeti na rami ali za vratom in opazovati dogajanje okoli sebe. grozno rada pa se tudi crklja ;D Slikice pa še pridejo.

Me pa nekaj zanima, regga, ko tvoji podganici tavhata grah, je ta grah skuhan ali surov? ??? :-[

LP

Lp, Marusa

regga

• *
  • Enya
Odgovori #173 : 20 Maj 2008, 23:08:52
mary surov grah jima dajem. Zmrznjenega fliknem v toplo vodo, pa se lepo odtaja  :)

eva

• *
  • Živa in Dru
Odgovori #174 : 30 Maj 2008, 00:14:36
Mene pa zanima koliko časa in na koliko časa se gonijo podgane?
Moja se zdaj goni.Upam d bo hitro minilo,saj ima cela moja soba zelo močen vonj in v kolikor sem se pozanimala je ta vonj zaradi gonitve (zaradi nečiste stelje ni možno da bi bilo saj sem včeraj vse komplet spucala in danes v moji sobi spet ogabno smrdi).

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #175 : 30 Maj 2008, 01:26:19
Koliko vem, so te zvalce kar pridne kar se tice reprodukcije in gonjenja ;D

A imas samca? Naj bi imeli izrazitejsi vonj. Jaz sem imela enkrat misko, vse lepo in prav..ampak zaudarjal je pa tok, da sem ga morala preseliti na hodnik (pa naj drugim smrdi ;D ), ker je bilo v sobi nenormalno, kljub vsakodnevnemu ciscenju kletke. :-\

mika-nelly

• Gost
Odgovori #176 : 30 Maj 2008, 06:40:39
sama sem imela dve samici podgane, ki sta žal pred leti poginili, živeli sta 2,5 leta. podgana se goni na 2 meseca, samci imajo izrazitejši vonj, samice pa koloko bi ja pogruntala sploh ne zaudarjajo

regga

• *
  • Enya
Odgovori #177 : 30 Maj 2008, 11:42:39
mika-nelly, podgana se ne goni na dva meseca, ampak na 5-6 dni in traja 12 ur. Ne bi pa rekla, da je smrad povezan z gonitvijo. Jaz poleti lahko vsak dan čistim, pa še vedno smrdi  >:( , pozimi je pa dokaj v redu.

eva

• *
  • Živa in Dru
Odgovori #178 : 30 Maj 2008, 14:52:42
Ima kdo torej kakšen predlog kako bi ta vonj odpravila?
Danes sem kupila s.o.x in bomo s tem probali.

mika-nelly

• Gost
Odgovori #179 : 31 Maj 2008, 06:05:03
mika-nelly, podgana se ne goni na dva meseca, ampak na 5-6 dni in traja 12 ur. Ne bi pa rekla, da je smrad povezan z gonitvijo. Jaz poleti lahko vsak dan čistim, pa še vedno smrdi  >:( , pozimi je pa dokaj v redu.
se opravičujem, sem vedela da me bo nekdo popravil, hvala.
ja mislila sem da bojo vsaka 2 meseca ziher mladi, če sta samec in samica skupaj  ::)
mogoče pa žleze lojnice bolj delajo, ker je vroče, če praviš da je pozimi  OK