podgana

Šapa · 193570

Mr_Globus

• *
Odgovori #210 : 19 December 2008, 00:19:23
Jst sem jih nabavil pri Matjažu iz Novega Mesta (al tam okoli nekje)

Prijazne, navajene na roko, nikoli grizle ne mene ne bilokoga drugega (pa je lahko veterinar ali jaz npr brez problema dal inekcijo, pogledal zobe in dobesedno tlačil prste v gobec  :P)

Zdej ne vem če ima tudi albino, ima pa drugače vse možne barvne kombinacije. Če rabiš telefon mi piši ZS.

Edit: Aja pa fajn je če jih kupiš v paru, ker gre za zelo socialne živali.

TiaT

• *
Odgovori #211 : 23 December 2008, 21:17:09
evo, sem poklicala in v ponedeljek dobim albino podganico

hvala

Mr_Globus

• *
Odgovori #212 : 23 December 2008, 23:52:25
Super  :)

Glede na to da boš imela samo eno se ukvarjaj čimveč z njo.. je zelo socialna žival. Še boljše pa je da vzameš 2 (kjer je plac a eno sta lahko vedno dve  :P)

Westy_ka

• *
Odgovori #213 : 10 Marec 2009, 17:23:12
Pozna kdo koga, iz LJ ali okolice, ki bi imel na voljo mlade podgance?

Hvala! :)

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #214 : 27 April 2009, 07:43:00
živjo mi smo se pdločili da kupimo dve podganci, je pa nastal problem glede kletke.  mislna sm da bi imeli isto kletko kot moj morski prašiček(pokojni) je da bi seveda dodelala police mreže lestve...       Velikost kletke pa je 80×60×60cm    Ali je to premal?? Al mormo kupt novo alpa naest novo?????

Hvala za odg.
lp elena

regga

• *
  • Enya
Odgovori #215 : 27 April 2009, 10:09:33
Velikost kletke ni premajhna, če boš podgani spuščala vsak dan iz kletke. Boš pa verjetno imela večji problem zadržati podgani v kletki, saj ima prevelik razmak med rešetkami.

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #216 : 27 April 2009, 10:28:43
hvala za odg. regga izmerila sem širino med rešetkami razmak med eno in drugo je 2,5cm

ali je to preveč??

lp elena

regga

• *
  • Enya
Odgovori #217 : 27 April 2009, 12:31:01
Ja preveč. Tudi odrasla samica bi se brez problema splazila skozi, kaj šele mladič.

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #218 : 27 April 2009, 13:59:52
kaj pa naj naredim???????????????

*sara*

• *
Odgovori #219 : 28 April 2009, 13:47:36
Ojla

Tudi js sm ena tistih, ki je (bila :)) podganofobična. Oz bolje, njihov rep se mi je zdel nekaj groznega  ::)  ::). No, potem pa sem pred nekaj dnevi na enem koncertu srečala punco, ki je imela s sabo podgano, ki ji je lepo lela z rame v kapuco in se veselo čohala pri ostalih. In tako sem ugotovila, da te ivalce sploh niso nič "groznega" ampak so res superljubke  :-*. Tako da razmišljam, da bi mogoče drugo leto, v Lj imela podganco za domačo živalico. Sedaj pa nekaj preventivnih vprašanj:
1. Koliko časa je podgana lahko sama doma? Jo bi lahko pustila čez vikende v stanovanju, medtem ko bi šla jaz domov, ali to ni priporočljivo?
2. Kako prenašajo vožnjo? Poleti ali čez počitnice bi jo pač rada vzela domov, tako da me zanima, kako bi podganci pašalo cca 1 urco se vozit?
3. Čistoča. Kako ste vašo podgano naučili, da opravlja potrebo na enem mestu...oz.  da se ne spomni ravno v vaši kapuci ali žepu? Se da sploh kako naučit ali..?

Hvala za odgovore ;)

Sara

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

regga

• *
  • Enya
Odgovori #220 : 28 April 2009, 15:44:44
kaj pa naj naredim???????????????

Kupiš ali narediš novo kletko.

*sara* podgano brez problema pustiš 2-3 dni samo doma. Tudi vožnjo dobro prenašajo, najbolje v malem transporterčku.

Podgane si izberejo mesto, kjer opravljajo potrebo, tako da na tisto mesto daš wc. V kapuco se ti tudi ne bo podelala če ji boš na vsake toliko časa omogočila dostop na wc. Nekateri v ta namen s seboj nosijo posodico z žaganjem.

Mr_Globus

• *
Odgovori #221 : 28 April 2009, 15:52:00
Veliko potrebo se da ziher navadit, za malo pa (vsaj samce) ne.. Ker nonstop markirajo (spuščajo majhne kapljice za sabo) in ne pomaga niti kastracija. Za samice pa nimam izkušenj... Vožnja ni noben problem - sam sem se z njimi peljal vsak vikend KP-LJ, ampak poleti moraš paziti na vročinski udar!

Če bo podgana čez vikend sama si raje omisli par  ;)

regga

• *
  • Enya
Odgovori #222 : 28 April 2009, 16:10:40
Meni se v vsakem primeru zdi bolje, da imaš par. Drugače pa tudi samice markirajo, ampak manj.

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #223 : 29 April 2009, 13:47:10
Jst sm včeraj postala ponosna lastnica dveh luštnih podganic.  Imam eno belo (albin) z imenom Liza in Eno belo s črnimi lisami z imenom Miša.     Težavo s kletko sem odstranila s tem da sem kletko ovila s mrežo.   Imam pa par vprašanj.     
-takoj ko sem ju prinesla domov ju je moja sestrica že šlatala po rokah, pa čeprav sta se obe upirali. Ali je to narobe???????
-Opazila da zelo malo jetsa. Včeraj nista pojedli nič, da nes pa malo sena.
-Danes sem probala z vodo. v lavor sem nalila čisto malo vode in noter dala zmrznjeni grah. počakala sem da se je grah stopil in potem podganci čisto malo pomočila v vodo. Na mojo presenečenje sta obe začeli spuščati piskajoči glas, in takoj sem ju daala ven.
-Danes se je Miša začela praskati po trebuščku in hrbtu, ali je to kaj narobe??

Hvala za odg.

lp elena

*sara*

• *
Odgovori #224 : 29 April 2009, 15:25:51
Hvala za odgovore. :-*
Se pa zagotovo še kej oglasim..najkasnej v roku nekej mescev ;)

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

regga

• *
  • Enya
Odgovori #225 : 29 April 2009, 15:39:23
Jst sm včeraj postala ponosna lastnica dveh luštnih podganic.  Imam eno belo (albin) z imenom Liza in Eno belo s črnimi lisami z imenom Miša.     Težavo s kletko sem odstranila s tem da sem kletko ovila s mrežo.   Imam pa par vprašanj.     
-takoj ko sem ju prinesla domov ju je moja sestrica že šlatala po rokah, pa čeprav sta se obe upirali. Ali je to narobe???????
-Opazila da zelo malo jetsa. Včeraj nista pojedli nič, da nes pa malo sena.
-Danes sem probala z vodo. v lavor sem nalila čisto malo vode in noter dala zmrznjeni grah. počakala sem da se je grah stopil in potem podganci čisto malo pomočila v vodo. Na mojo presenečenje sta obe začeli spuščati piskajoči glas, in takoj sem ju daala ven.
-Danes se je Miša začela praskati po trebuščku in hrbtu, ali je to kaj narobe??

Hvala za odg.

lp elena

Pusti podgani da se malo navadita oziroma udomačita.
Ali je narobe, da žival, ki je prestrašena in te ni navajena valjaš po rokah? Poleg tega pa ju še namakaš v vodo! Pomisli malo...

elencica

• *
  • i love animals
Odgovori #226 : 29 April 2009, 17:11:34

Oprosti :-[

Sploh niseem pomislila :'( :(

Konfucij

• *
Odgovori #227 : 04 Maj 2009, 22:49:57
Ker sem se odločil da si bom privoščil dve samički, potrebujem kletko za podgane. Nikjer ne najdem dovolj velike z dovolj majhnim razmakom med rešetkami. Mi lahko kdo priporoča kakšn trgovino ali spletno stran, kjer bi se dala takšna kletka nabaviti?

Lep pozdrav, Tine

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Odgovori #228 : 05 Maj 2009, 22:23:14
Mene zanima kako se podgana razume z drudimi živalmi. Mi imamo naprimer sobo kjer so notri činčile in zajče in v tej sobi bi bila tudi podganca. Kako bi se obneslo če bi bil askupaj spuščen az zajčkom?

Kje mi priporačate nakup?

Konfucij:  pošiljam ti link spletne trgovine kjer imaš ogromno izbiro kletk. Sicer je stran v italijanščini, ampak če bi te kaj zanimalo me lahko vprašaš ker sem njihova predstavnica za Slovenijo. http://www.ziprar.com/index.php?pid=81 ali http://www.ziprar.com/index.php?pid=66

Lp, Eneja :)

regga

• *
  • Enya
Odgovori #229 : 06 Maj 2009, 08:29:59
Odvisno, ena od mojih podgan je porizla tri pse, pa tudi v deguje se je zaganjala in bi jih napadla, če bi bili skupaj spuščeni. Druga podgana se je pa dobro razumela s psi, degujev pa takrat nisem več imela.

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Odgovori #230 : 06 Maj 2009, 17:48:39
Kje mi priporočate nakup?

Kaj ful ropotajo ponoči?

Teja

• *
  • Psi so moje življenje !!!

maya

• *
Odgovori #232 : 19 Oktober 2009, 09:39:56
Uff čisto zaprašena tema...

Malo slikic moje podganice Nessie:

http://www.shrani.si/f/30/TE/1J3hQGv9/1/p1310231.jpg
http://www.shrani.si/f/3c/3h/2jkwH90N/1/p1310275.jpg

Taka micena je bila, ko sem jo dobila  :D : http://www.shrani.si/f/2T/VB/2Px22Cgq/4/p1300094.jpg

Je pa izredno pametna, hiperaktivna..  :P

silver

• *
Odgovori #233 : 19 Oktober 2009, 15:07:37
Kakšna faca.  :o :-*
Še kakšen filmček posnemi. Jo pridem pogledati, ko bom kaj v Lj.  :)

maya

• *
Odgovori #234 : 20 Oktober 2009, 19:54:18
Kakšna faca.  :o :-*
Še kakšen filmček posnemi. Jo pridem pogledati, ko bom kaj v Lj.  :)
Hehe, ja res je faca.  ;D
Bom probala kakšen filmček posneti, sploh pa trikce morte vidit. Drugače pa ja, povej ko boš v Ljubljani. Si dobrodošla.  :)

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #235 : 20 Oktober 2009, 21:45:30
Evo, tole sta pa še moji dve podganci Eli in Mici ;D. Pravi hiperaktivni srčici :-*.

Zdaj sta že malo večji, kot sta tu na zgornji slikci. Danes sta stari 2 meseca in 19 dni ;)

Več slikc pa TUKAJ

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #236 : 21 Oktober 2009, 19:40:38
 :-[ kakšni lepotici  :-*
A sta dumbo ?

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #237 : 21 Oktober 2009, 22:16:12
Jap, sta dumbo ja ;D.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #238 : 21 Oktober 2009, 22:45:11
Avrora, mi lahko prosim napises kje si ju dobila? Ena kolegica isce ravno dumbo podganco.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #239 : 21 Oktober 2009, 23:15:10
Moji dve sta iz Nemčije od "vzrediteljice", ki jih že od rojstva naprej navaja na roke. Res sta super podganici, me nista še nikoli ugriznili, tudi vse kable pustita zaenkrat (že trkam na les) pri miru. In še neverjetno crkljivi sta za samički :D. Če ji ni problem it v Nemčijo ali pa si nekako zrihtat prevoz do Slovenije je tole njen link : http://dreamrattery.npage.de/ Trenutno ima ravno na voljo mlade podgance.

Če pa ji ni problem počakat, pa planiram jaz ob zadostnem zanimanju in predhodnih rezervacijah eno dumbo leglo, ko bosta dovolj stari (torej okoli 6 mesecev). Samček bo pa verjetno čeh, ker pri nas vsaj jaz ne poznam dumbo samčkov (gen za dumbo pa je recesiven).  Nasploh pa so na češkem zelo razširjene podgance. Imajo kar nekaj vestnih "vzrediteljev", ki dajo veliko na zdravje in karakter podgan, ki jih parijo. Organizirajo celo razstave in njihove podgane imajo rodovnike 8).

Baje pa naj bi se dalo dobiti tudi dumbo podgane v eni izmed živalskih trgovin pri nas. Ne vem več točno kateri. Bi morala pogledat. Ampak jaz tam ne bi jemala podgane :-\.