podgana

Šapa · 193539

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #240 : 21 Oktober 2009, 23:24:08
Odlicno! Vidim, da si cit noter padla.  ;D

Menda so jih pred casom imeli v enem od Tukanov, ampak nisem uspela izvedet od koga ... Se pa itak strinjam glede jemanja v trgovinah ...

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #241 : 21 Oktober 2009, 23:30:46
kdaj začneš pobirat rezervacije?  :D

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #242 : 21 Oktober 2009, 23:48:00
Odlicno! Vidim, da si cit noter padla.  ;D

Menda so jih pred casom imeli v enem od Tukanov, ampak nisem uspela izvedet od koga ... Se pa itak strinjam glede jemanja v trgovinah ...

Če so pa tok fletne žverce :P.

Možno, da so jih imeli v Tukanu ja. Očitno jih ima nek rejec, ki jim dobavlja podgane ::).
P.S. Maja, sem ti dolžna še knjige od biologije za maturo :-[. Mislim, da imam še tvojo številko, da te pokličem in se končno zmeniva za menjavo. Se mi zdi, da sva obe pozabili na to :-[

Nika, ko bo 100% znan samček, bom objavila :D. Me pa veseli, da je zanimanje :).
Predvsem bi rada resne lastnike, ker bo potovanje na Češko do samčka, seveda vse na moje stroške. Že tako ne vem, če bom sploh sposobna oddat mlade, ker bi res rada, da bi dobili super domove. Na žalost si ne morem privoščit, da bi mi doma ostalo 10+ podgan :-\. Čeprav jim imam rada, ampak bi bilo premalo časa, za ukvarjanje z njimi.

maya

• *
Odgovori #243 : 22 Oktober 2009, 19:40:52
Ena na sosednjem forumu je dobila dve dumbo podganci v Tukanu v Cityju (MB). Samo se mi zdi, da sta imeli težave z zdravjem  :-\ ...

Evo danes smo probali tole z grahom:

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #244 : 22 Oktober 2009, 21:20:52
Ful je smešna tamala :P :D. Čakamo filmček s trikci :).

A desno uho se ji še vedno zdravi :-\? Kam pa hodita k veterinarju?

maya

• *
Odgovori #245 : 22 Oktober 2009, 21:37:29
Ful je smešna tamala :P :D. Čakamo filmček s trikci :).

A desno uho se ji še vedno zdravi :-\? Kam pa hodita k veterinarju?
Ja sej mam nekaj že posneto, sam še v WMM malo oblikujem pa dam na internet.  :P Enkrat čez vikend bo prišel.

Mhm uhelj se ji še vedno zdravi. Se mi pa zdi, da je vseeno še slabše kot je bilo takrat, ko sva bili drugič pri veterinarju.  :-\ Okej recimo ene 5 dni, (nekaj takega) je šlo na bolje- najbrž zaradi tistega zdravila v injekciji. Hodiva pa v Bubo, v Grosuplje.

Drgač pa.. se zgledujem po tvoji kletki  :P imata ful fajn notri urejeno. Bom nekaj takega probala tut jaz naredit, posebej tisto s škatlami na dnu.

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #246 : 22 Oktober 2009, 22:01:40
Super, da vidimo, kako vama je ratalo :D.

Kaj ti je pa dal veterinar? Meni še vedno zgledajo kot ušesne garje :-\.

Hihi, moram pokazat, kakšen labirint je v bistvu v tistih škatlah :P. Najraje se lovita v tistem labirintu, da potem ponoči ne morem spat  ::) :D.
Sicer pa razmišljam, da bi ponoči uvedla eno manjšo kletko, ki ne bo toliko zanimiva za noret. Podnevi bosta pa šli nazaj v taveliko.

maya

• *
Odgovori #247 : 22 Oktober 2009, 22:49:14
Am, ne vem točno imena, ampak je dal nekaj za pomiritev.  ??? Sej razmišljam, da bi jo šla še pokazat na VF.

Jaa dej kakšno fotko od notranjosti. Me prav zanima kako je.
Hehe a tvoji dve tut ne spita ponoči?  :D Nessie je nekaj časa prav lepo šla spat takrat ko sem jaz šla, zdaj pa že kakšen teden razgraja notri in se mi zdi kot, da bo sesula kletko.  ::) Pa čez kletko sem dala enkrat eno rjuho, ker sem brala knjigo da ji luč ne bi preveč svetla... iin zjutraj vidim da jo je skozi špranje zvlekla pa res čisto scufala.  :o

Na transporterju.  :)

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #248 : 22 Oktober 2009, 23:03:16
Ja, pomoje bi bilo dobro, da jo pelješ v Mestni log.

Slikce bom dala v album, samo da jih zrihtam :).

Mah pri meni je tako, da sem itak bolj nočen človek in ponavadi zelo dolgo bedim. Problem nastane, če sem kdaj tako zmatrana, da grem spat pred polnočjo, onidve pa začneta z žurko, ko ugasnem luč :D.

Tisto z rjuho pa res ni dobra ideja :D. Včasih sem čuvala našo bivšo šolsko podgano in je morala biti kletka striktno stran od kakršnih koli predmetov. Enkrat sem jo ponesreči premaknila preblizu moje postelje in je tamali hudiček takoj zagrabil deko >:D. Ampak tista podgana je bila že nasplošno od hudiča. Grizla je vsepovprek :-\.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #249 : 22 Oktober 2009, 23:06:16
Avrora - ja, sem pozabila na knjige ... ::) ;D Ce bos kaj na faks hodila, se lahko tud tam zmeniva.

@maya Kaj pa ima z usesom?

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #250 : 22 Oktober 2009, 23:22:10
Maja01, jutri bom sigurno kaj okoli faxa, ampak bolj popoldan. Te pokličem ;)

Od Nessie ušesek se vidi tudi malenkost na zgornji slikci. (7 postov nazaj)

maya

• *
Odgovori #251 : 23 Oktober 2009, 08:01:44
Tisto z rjuho pa res ni dobra ideja :D. Včasih sem čuvala našo bivšo šolsko podgano in je morala biti kletka striktno stran od kakršnih koli predmetov. Enkrat sem jo ponesreči premaknila preblizu moje postelje in je tamali hudiček takoj zagrabil deko >:D. Ampak tista podgana je bila že nasplošno od hudiča. Grizla je vsepovprek :-\.
Hahaha.  :o >:D Joj sam to je pa zoprno če maš tako 'grizajočo' podgano..  :-\
Moja grize samo takrat, ko se tepe z mojo roko, pa še to zeloo na rahlo grizka in pa bolj praska.  ::)

maja01, naj bi imela bradavice.. tukaj je ena fotka slikana par dni nazaj: http://www.shrani.si/?14/Ri/474x2vdx/3.jpg se malo bolje vidi.  ;)

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #252 : 23 Oktober 2009, 11:12:34
Ja, nikakor ni fajn, če grize :-\. Ravno zaradi tega sem jaz moji dve kupila v Nemčiji, ker nisem hotela še ene grizajoče podgane. Tam iz vzreje odstranijo podgane z neprimernim karakterjem in si že s tem zagotovijo boljše potomstvo ;).

Uh, na tej slikci se pa še bolj grozno vidi :(. Očitno je zadeva zelo napredovala. Se spomnim še starejših slik, kjer je samo ena mala pikica.
Bi bilo res dobro, če bi šli v Mestni log pokazat.

maya

• *
Odgovori #253 : 23 Oktober 2009, 11:25:04
Ja res ni preveč v redu uhelj :-\ pa nazaj ga ima skoraj ves čas.  ??? Na začetku je blo nekaj takega: http://www.shrani.si/f/21/pk/2b1JukK7/2/p1300122.jpg
Se pa drugače ne praska tok kot takrat, ko sva šle prvič v Bubo..

Greve danes ali pa jutri v Mestni log..

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #254 : 23 Oktober 2009, 11:43:51
Če spodnje še drži, potem jutri nimajo odprto. Danes pa samo še do 2h.

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani
Ambulanta za male živali (ptice, glodalce, kunce in plazilce)
Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana
Tel: (01) 477 92 51
Delovni čas: pon. – pet.: 10-14

Upam, da vama uspe tale uheljček čim prej pozdravit.

xniT

• *
Odgovori #255 : 26 Oktober 2009, 10:48:19
ooi.
sm nova na forumu kot tudi nova navdušenka nad podgančki =)

Avrora- zasledila sem da boš mogoče imela doma mlade podgane, bila bi zelo vesela če bi eno rezervirala zame, po možnosti samičko (če jih boš seveda imela).
že skoraj 2tedna sem iskala po internetu in spraševala ljudi za kakega rejca toda brez uspeha, podganco si pa mislim kupiti v roku dveh mesecov(ali prej) saj mi jo je moja predraga mami oblubla za rojstni dan :P

prosim da sporočaš novosti. :D

Hvala

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #256 : 26 Oktober 2009, 18:32:26
xniT, dobrodošla na forumu :).

Ko bo znanega kaj več, bom napisala podrobnosti in začela delati seznam interesentov. Če bo dovolj zanimanja bom šla na Češko, drugače ne. Parjena bo ena podganca šele ko bo dovolj stara in dovolj težka.
Že zdaj pa vem, da bodo podgane šle od mene samo v paru oz. po ena, če bo imel bodoči lastnik doma že podgance, ki ji bodo delale družbo.

Če te zanimajo podgance, pa si lahko pogledaš še forum http://podgane.forumotion.com/forum.htm.
Tam lahko najdeš tudi objavljena legla. Trenutno ima ena članica doma mladiče.

xniT

• *
Odgovori #257 : 27 Oktober 2009, 10:09:56
Hvala za odgovor, ampak mislim da sem že najdla nekoga ki mi bo prodal mladička proti koncu Novembra tako da še sporočim če se slučajno kaj umes zaplete.

Lp. :D

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #258 : 27 Oktober 2009, 10:37:58
Ni problema ;). In veliko veselja z malo podganco ;D.

pupa t.

• *
Odgovori #259 : 16 November 2009, 19:04:57
Oddajata se podganici:

Zaradi alergije oddam podgani odgovornemu lastniku. Samček Alexi je kastriran in star 1 leto, samička Lumpa je njegova hčerkica in stara 7 mesecev. Po potrebi prodam tudi opremo (2 kletki, transporter, posode za hrano, napajalniki, igrače, ...) 040 471 174 - Veronika ali mail: [email protected]

http://i88.servimg.com/u/f88/13/48/20/50/p3300010.jpg

http://i88.servimg.com/u/f88/13/48/20/50/p6060310.jpg

"Kdor malo razmišlja, se veliko moti."

maya

• *
Odgovori #260 : 10 December 2009, 20:11:45
Pelinka (črno-bela)

Malina (bela-bež)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #261 : 11 December 2009, 20:51:45
Hello!

No po 1 letu tečnarjenja  in brskanja za informacijam je tudi k meni prišla (zaenkrat še) ena mala rit Lili :). Je ful pojava,ma trenutno je še nekam "trda" v kletki in najraj drnjoha na moji rami in občasno pošnjofa okoli :)

Upam da se bo hitro navadila na novo okolje :)
dobite še kakšno sliko

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #262 : 17 December 2009, 23:39:35
Avrora mene zanima kdaj bi bili mladički predvidoma....pa če ni skrivnost (kakšna je cena)

Zdajle si kak mesec še ne mislim kupovati nobene živalce, ker mi je včeraj poginil morski prašiček...ampak nekje januarja(takrat imam RD ;D bi pa šlo mogoče...).

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #263 : 18 December 2009, 12:18:53
Trenutno ti še težko povem kdaj bodo mladički. Zaenkrat še rastemo, se redimo in uživamo mladostniško obdobje. Ko/če bomo dosegli mejo 300g in bomo še naprej zdravi potem bo paritev po novem letu, torej pred februarjem mladičev še 100% ne bo.

Tudi glede cene se še nisem nič odločala. Vsekakor v profitu ne bom, pa če obračam kakor hočem :P. Sicer pa sem jaz moji dobila za 35€ + vsi potni stroški. Ampak sta vredni vsakega zapravljenega evra.
Sta res the best podganci. Dnevno spuščeni po moji mizi in so še vsi kabli od računalnika celi :o.
Mici ima prav zanimiv zbirateljski nagon. Vedno imam na mizi veliko majhnih stvari, ki jih stalno nosi v svoje "gnezdo" :D. Zadnjič sem ko zmešana iskala kliker (kar ni čisto nič novega) in se slučajno spomnila in pogledala v njeno shrambo, kjer me je čakal zraven plastičnega squeakerja (ki je že stalnica v "shrambi") :D. No v njeni shrambi se najprej pojavijo papirnate brisače, ki jih vleče čez celo mizo :D. Tudi odvečno hrano pridno shranjuje (Eli jo pa čaka v shrambi, kdaj bo kaj novega za jest prinesla :D) Zanimivo pa, da v kletki tega zbirateljskega nagona nikoli ne kaže. Hrana je vedno v skledicah.

Tukaj sem jo še zadnji trenutek ujela, kradljivko :D.

Takole se pa tehtamo :)

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #264 : 18 December 2009, 13:02:59
Ful sta mi dobri :-* :-* :-*

Pa meni itak ne bi bilo težko odšteti toliko denarja za podganici...
No če bo po februarju mi pa sploh ustreza...mene imej kar med kandidati, če se bo pa kaj spremenilo ti pa sporočim...

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #265 : 18 December 2009, 18:23:21
Res sta posrečeni ;D.

Ko bo znan samec se slišimo :).

Bambi

• *
Odgovori #266 : 18 December 2009, 19:12:15
Jaz sem očitno totalni darker, saj še podgane črne fašem  ::) - s fantom sva ravnokar v drvarnici odkrila gnezdo treh črnih 'miši'. Fant jih je kar pobožal, pa sem seveda hotela še jaz. Ker jih z orokavičeno roko nisem mogla prijet v dlan, sem eno dvignila za kožo na hrbtu z golo roko ter si jo položila v dlan, ko sem pa jo osvetlila s čelko sem videla, da rep kar raste in raste  :-[. V glavnem, sva ugotovila, da niso miške, ampak kar podgane (še slikala sva jih). Podgane so mi sicer strašno simpatične, ampak sem ena od najbrž mnogih, ki jih daje 'repofobija' in sem revico kriče odložila nazaj na poleno  :-[. In zdaj me zanima:
- kot prvo, ali lahko prenese kakšno bolezen na mojega kunca, ki biva v tej drvarnici? (vem, da imajo glodalci lahko leptospirozo (no, in steklino, ampak nisem tako optimistična), kunec ni cepljen proti ničemur)
- najbrž ni pametno, da jih namestim v kletko za morskega prašička (preširoke rešetke, premalo prostora?) in imam v garaži, ki je toplejša, pa jih spuščam, da se razgibajo?
- sploh pa je najbrž preveč idilično, da bi mirno sobivali z njimi v drvarnici, jih lahko božam kot danes (sem pričakovala večjo plahost, mogoče so tako premražene?), jim milostno odstopim kaj kunčeve hrane in pričakujem, da jih ne bo čez par mesecev 300 in mi bojo požrle seno, drva in še kunca?

V glavnem, sem velik podganji fan (razen repka), ne bi nikoli pričakovala, da bi se mi divja oz neudomačena pustila tako božati, se pa niti malo ne spoznam nanje in ne vem, kako ravnati. Smilijo se mi v tem mrazu, če ostanemo pri 3 mi je tudi kul, na rep se bom že navadila, nočem pa ogrožati sebe ali kunca. Prosim za nasvete, hvala  :).

Urša

ps: saj bi rekla, da bojo že same šle stran in se mi niti ne bo treba ubadati z njimi, a v tem mrazu mislim, da se ne bodo odpovedale časopisnim ostružkom, senu in kaki semenki... Je predober B&B  ;)

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #267 : 18 December 2009, 19:37:41
Prostozivece podgane ... ce jih lahko kakorkoli odselis kam drugam (nekam kjer bi bile priblizno zascitene pred mrazom, ne pa v blizini hise), bi bilo najbolj pametno.
Pa se odgovori:
- ja, lahko prenesejo kaksno bolezen na kunca, na vaju in na macka - tako da - daj kunca neam drugam, predvsem pa seno, ce je podganam na dosegu, zavrzi
- ne, ni pametno, da jih namescas kamorkoli
- ne, ne jih futrat, c ejih ne zelis imeti cez par mesecv 300, bit brez sena, kunca, drv in sebe.

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #268 : 18 December 2009, 20:18:35
Ni kaj dodat, je že maja vse razložila.
Samo še tole, obstajajo tudi brezrepe "manx" podgane, če si jo želiš ;).

Bambi

• *
Odgovori #269 : 19 December 2009, 00:05:55
I thought so... Nič, bova kupila mišelovko, ujela mamo (ki je na srečo nisva videla, drugače bi me res infarkt), otroke pa sama polovila. Smo na vasi, bom poskusila najt kak senik - da jo sosedom k hlevu nesem najbrž ni ravno etično  >:D, gozd pa najbrž nudi premalo zaščite, drugače ne bi k nam prišle... Zdaj me pa za Olafa skrbi...  :-\ Ga bom zjutraj preselila...

Avrora, bom poguglala, sicer pa bo najbrž najbolj koristno, če se povabim h kaki podgani na obisk in se 'preprosto' znebim tega odpora do repov... Bo dolgoročno bolj koristno.

Hvala obema!