podgana

Šapa · 194029

TYASHY

• *
Odgovori #270 : 19 December 2009, 01:08:24
Samo še tole, obstajajo tudi brezrepe "manx" podgane, če si jo želiš ;).
:o Bi se ti dalo kaj več o tejle podgani povedat?  :-[
Lp, Tjaša

Bambi

• *
Odgovori #271 : 19 December 2009, 13:43:42
Zjutraj sva prišla v drvarnico in so podgance bile zmrznjene...  :( Ko jih je fant začel bezat ven iz časopisa, je ugotovil, da jih je bilo pravzaprav 5. Kakšna je verjetnost, da jih je mama zapustila? V vsakem primeru bova kupila mišelovko, saj Olaf vsako zimo dobi cimra, lani je bila to miška, ampak vseeno me zanima, koliko je možnosti, da jih je pustila in je sploh ne bo? Olaf je preseljen v garažo, v drvarnici mu tako in tako zmrzne voda, ker pade ravno do ničle, ampak ima v garaži manj prostora, saj je v ogradici, v kateri se sicer zunaj pase... Seno smo dali ven in ga bomo vrgli, upam, da mi v tem vremenu uspe čimprej priti do nove zaloge... Hvala za pomoč!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #272 : 19 December 2009, 19:13:27
Ce je tako hladno, da zmrzuje voda, je zanj v vsakem priemru bolje, da je nekje kjer T ne gredo do nicle.

Skoda za zverce. Jasno, da je moznost, da jih je mama zapustila, iz takega ali drugacnega razloga.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #273 : 19 December 2009, 21:46:09
Avrora, bom poguglala, sicer pa bo najbrž najbolj koristno, če se povabim h kaki podgani na obisk in se 'preprosto' znebim tega odpora do repov... Bo dolgoročno bolj koristno.

Najbrž res bolj koristno. Mislim, da ima večina ljudi prav probleme z repi. Na splošno so jim podgane lušne, ampak ko vidijo rep.....
Meni so njihovii repi izredno zabavni in mi je škoda videt podgano brez repa.

Tyashy, tele manx podgance so dokaj redke, čeprav jih je nekaj na Češkem (sigurno so še kje drugje, ampak bolj spremljam češke strani). Dosti jih je seveda v ZDA, ampak to je že malo daleč, za povprečnega lastnika. V bistvu nisem ravno dosti gledala teh podgan, ker se meni zdijo že preveč popačene. Rep ni tam samo za okras, poleg pomoči pri gibanju je med drugim uporaben tudi pri termoregulaciji. Sicer pa "manx" gen lahko povzroča kar velike težave pri podgancah. Zato se mnogi ne odločajo za rejo takšnih podgan.

Bambi

• *
Odgovori #274 : 20 December 2009, 12:28:12
Olaf ima čez polovico svoje 'staje' na par cm debelo prepognjeno umetno travo, drugje karton, sicer pa dvosobno izolirano stanovanjce s slamo in senom, tako da mu ni prav hudo. Ko sem bila še pri starših, je bilo lažje, saj sem imela 3-nadstropno hišo za ga selit, zdaj pa ga dejansko nimam kam dat, samo v dnevno, kjer pa je peč, s katero ogrevava hišo, blizu katere je 25-27 stopinj, kar je absolutno prevelika temp. razlika  :-\. Lani sem ga pri globokem minusu dala v garažo, tako kot zdaj, ampak žal je tudi tam prostorska stiska, mislim, da lažje prenaša nizke temp. s primerno izolirano kučico kot pa višje temp. v premalem prostoru...

Avrora, ne vem, zakaj je tako, ampak res imam odpor do teh repov...  :-\ Ima rep pri podganah gotovo pomembno funkcijo, drugače tudi ne bi bil daljši od podgane same, pa tudi sicer zagovarjam (lastništvo in vzrejo) živali s popolno opremo  ;). Sem našla enega vzreditelja v ZDA, ki ima manx podgane, pa tudi neke pritlikave... Ne vem, z barvo se do določene mere še lahko gremo dizajnerske podgane, večji posegi v fizionomijo se mi pa pri nobeni živalski vrsti ne zdijo čisto neproblematični...

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #275 : 21 December 2009, 20:12:59
Joj mene pa nekaj zanima. Koliko naj bi podganca dnevno pojedla? ke rmoja pa požre lih toliko kolikor dobi...in vse iz posodice znosi v hiško in se baše. Bajsa :P
zdaj pa sploh nimam občutka koliko ji dat :-\

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #276 : 04 Januar 2010, 22:14:50
Evo še mojo pošast :)

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

pimu

• *
Odgovori #277 : 09 Januar 2010, 18:52:14
hey mene pa zanima kje ste dobili svoje podgane, tisti ki ste jih kupili pri rejcih? jaz se tudi zanimam za eno, pa je nebi vzela v trgovini..

....Never Grow Up..

pupa t.

• *
Odgovori #278 : 09 Januar 2010, 19:48:25
Veliko se jih oddaja na podganjem forumu, so skoraj vedno legla => http://podgane.forumotion.com/forum.htm

"Kdor malo razmišlja, se veliko moti."

pimu

• *
Odgovori #279 : 09 Januar 2010, 20:22:03
hvala:)

....Never Grow Up..

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #280 : 11 Januar 2010, 20:53:38
Jaz se bom tudi kmalu pohvalila s podganco :D  komaj čakam da bo dovolj stara za oddajo in lahko pride k meni :3

In ja, mene tudi zanima koliko hrane dnevno naj bi pojedla? Sem slišala da so dokaj požrešne  :P

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #281 : 13 Januar 2010, 12:52:25

In ja, mene tudi zanima koliko hrane dnevno naj bi pojedla? Sem slišala da so dokaj požrešne  :P

Ja no,meni tudi še nihče ni odgovoril. Pa moja je podobna slonu :-[ je trenutno največja v leglu,pa od svoji 2 sestric s katerima je veliko skupaj je tudi najbol družabne in firbčna. V šoli jo je povsod dovolj samo v transporterju pa v moji kapuci ne ::). No sej ej čist faca,sam kremplčke ji moram postrižt preden bo moj hrbet čisto izmaličen :-\

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #282 : 14 Januar 2010, 11:13:28
Pa še malo slikc :)

skupaj s sestrico :-*

dve sexy ritke

pa še primerjava velika-mala :o

TYASHY

• *
Odgovori #283 : 27 Januar 2010, 09:54:21
Heksa..

Albinka, stara 65 dni, carta, če ma kdo predsodke pred repom, vabljen, ta ma še majhnega in jo celo moja mami ma 5 sekund na ramah!  :o Počasi se daleč pride...  :)

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #284 : 27 Januar 2010, 11:27:42
T.M.T,  še nikjer nisem zasledila, da bi pisalo koliko mora podgana pojest na dan (ali pa nisem bila pozorna na to). Mojidve imata hrano vedno na voljo in jo pojesta kolikor jima paše. Res pa je da nobena od njiju ni pretirano debela. Eli je sicer večja, bolj bajsasta in bolj lena. Mici pa stalno v pogonu, kar se ji pozna tudi na vitkejši liniji.

Koliko pa tehta tvoja podganca?

TYASHY, čestitke za novo pridobitev. Vidim, da si je že našla kolega ;D.

Tudi pri nas se podganci presenetljivo štekata s psico (in ona ju ne smatra za plen :o).

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #285 : 29 Januar 2010, 11:06:11
Avrora saj pri moji je to problem da bo požrla toliko kot bo imela xP Ima pa pri 3 mescih in pol 220g.
Moja se pa rona boji kot hudič križa,Ronu je pa precej vseeno zanjo. Pošnofa in gre :D

Imamo pa končno novo večjo kletko,danes dobimo še visečo mrežo za spat :)

maya

• *
Odgovori #286 : 29 Januar 2010, 16:13:04
Še tri slikce mojih:

pri moji mami se vsak večer crklajo  ::) in nessie takoj zaspi. ;D

Malina

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #287 : 30 Januar 2010, 13:48:20
Kk so šikane ^^

Kako pripraviš mamo, da ne zbeži vsakič, ko jo vzameš iz kletke  ???

Pa še moja mala zverinca  :D

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

TYASHY

• *
Odgovori #288 : 30 Januar 2010, 14:01:46
Oj!
Avrora, hvala!  :) Ja, z Jonom se presenetljivo vse naše živali štekajo, ''skrivat'' se hodijo k njemu, ko leži.  :o
Jana*, ful je še mala  :-* :-*  Najprej, ko sem jaz H. dobila je mami prišla h kletki, zacmokala in dala prst k rešetkam potem se je pa dotaknila in pobegnila stran, vsa vreščoča  :D No, zdaj že lahko leze po mami, včeraj ji je celo zaspala na rami.  :-* Čas, čas, čas, mogoče jo poprosiš, da ji da kakšen priboljšek, ker imaš ti zasedene roke, ali da ti jo čuva malo...  :)
No, ta teden dobi večjo, se še odločam a bi malo dražjo, za 60€ in tri podgane ali bi raje za 30€, sicer veliko ampak samo za 2 podgani.  ???
Lp, Tjaša

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #289 : 30 Januar 2010, 14:54:22
Ja, je stara šele mesec in pol  :)

uf, moja pobegne vsakič ko jo vzamem ven, ampak.. ko je "varno" v kletki jo pa hodi gledat  ;D

Oh ja, imam eno vprašanje. Kaj imajo vaše podgance rade za priboljšek? Jaz bi jo strašno rada naučila kak trikec, ampak ko pa nič noče vzeti  :( Oziroma, bolje povedano, nič noče vzeti, ko je zunaj. Ko jo pokličem po imenu in je v kletki veselo priteče do roba da ji skozi rešetke ponudim kakšno sončnično seme ali pa kar njeno hrano. Od sadja/zelenjave trenutno je samo jabolko, včasih včasih košček solate.

Kaj bi se splačalo ponuditi kot priboljšek, da potem ne je pol ure? Da hitro pomalica in lahko nadaljuješ z učenjem?  8)

TYASHY

• *
Odgovori #290 : 30 Januar 2010, 14:56:32
Heks tudi zunaj na nič ne reagira.  :( Drugače pa, kaša(kar surova), cornfleks, sladka smetana(nevem koliko je to dobro, jaz dam čisto malo... =) )

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #291 : 30 Januar 2010, 18:59:02
Cornflakes menda lahko, ampak v malih količinah ker je sladko :) prakticiram tudi to ja  :)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #292 : 30 Januar 2010, 19:45:35
pa jogurt tud palijo kot nore,pa kakšni priboljški za podgane :)

Je bila pa pri nas mami že od začetka ful navdušena in jo je imela trenutno,ko sem bila jaz na smučanju konstantno zunaj. Največji problem je bil ati,ker je to golazen ki sodi ven...no potlej je fasal bolniško in prisilno počivanje in ker mu je abnormalno dolgčas se čezdalje več pogovarjata :D to,da z berglami ves čas drega v kletko sploh ne omenim ::)

TYASHY

• *
Odgovori #293 : 30 Januar 2010, 20:11:37
Hihi.  :D
Kako pa to, da ste se ostali odločili ravno za podgane? =)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #294 : 30 Januar 2010, 21:24:40
Hehe, pri nas jo je ati crkljal že ko sem jo prvi vikend iz LJ prinesla. :3

Hmm.. zadnje čase sem bila kar navdušena nad njimi; in ko je sošolka omenila da ima mlade podgance, nisem niti pomišljala, ali bi jo vzela  :D

maya

• *
Odgovori #295 : 31 Januar 2010, 13:44:43
Joj Jana* kok je Lola luštna.  :-* (ah sej so vse ;* )

Jaz sem rabila prbl. 1 leto da sem lahko prepričala za podganco. Sem mami skos kazala slikce pa filmčke pa govorila vse mogoče o njih, ampak potem nazadnje sem že kar rezervirala Nessie in sem mislila nekak na skrivaj delat kletko ( in imela v mislih tisto: pa sej se bo navadila ko jo bom dobila) samo je nekaj posumila in ni imela NIČ proti ko je izvedela da nameravam imeti podganico. In sva šle brez problema kupit kletko.  8)  In je bila ves čas v moji sobi ko sem dobila Nessie  ::) pa zdaj je pa še več ker sta še Malina in Pelinka.  :D Aja pa Pelinko je za svojo vzela, mora takoj vsem povedat da je od nje.  :P

Za priboljške pa jim jaz dajem solato, korenček, jabolko, cornflakes- brez sladkorja, občasno malo jogurta in graha. Potem kupljene imam pa ene sirove trikotničke (en trikotniček je za vse tri ;P ), http://www.koelle-zoo.de/kleintiere/technik-zubehoer/produkt-neuheiten/kekse-mit-biss/kekse-mit-biss-01.jpg in http://www.acreaturecomfort.com/PrestPremSnacksCrockApple.jpg - oboje je z jabolkom.

Kero hrano pa jim vi dajete? Jaz sem jim kupovala od prestrige, zdaj pa so za podgane od te znamke baje ukinili  ??? Drugače sem jim pa še dodajala malo domače mešanice.. ker v tej je kar veliko tistega konzerviranega sadja in oreščkov.  :-\

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #296 : 31 Januar 2010, 15:06:55
Jaz sem lep čas govorila da jo bom imela pa sem jo kar preslišala ko je mela svoje izpade. Prav nič si ni mogla ko sem jo domov za vikend prinesla  ;D  je taka potovalna študentska podgana.. iz LJ domov in nazaj v LJ.

Ja, ene takšne priboljške moram staknit v LJ.. Ker pri nas sploh ne vejo kaj so to podgane in podganja hrana in joj, da obstajajo celo priboljški zaglodalce?!  ??? ::)  ;D  če rabiš hrano nujno, pač vzameš za hrčke..  ::)
Drugače imam trenutno Vitakraft Emotion.. pač. Pet rat food piše  ;D

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #297 : 03 Februar 2010, 22:34:20
Maya tiste priboljške-sirčki raje pazi koliko jih bo pojedla kakšnega na teden... ;)

maya

• *
Odgovori #298 : 04 Februar 2010, 13:48:04
Maya tiste priboljške-sirčki raje pazi koliko jih bo pojedla kakšnega na teden... ;)
Ja vem ja.  ;) Enega "uporabim" za vse tri. Pa še to ni pogosto.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #299 : 23 Februar 2010, 18:48:17
NUJNO!!!

Lili je danes dobila družbo,popolnoma nepričakovano---darilo za bday.skoz sem si želela še eno ker je Lili ful družabna in res hiperaktivna sedaj me je pa čist preveč strah...

sploh ne bi paničarla če tanova ne bi bila minimini (komaj 1 mesec =/) in če prijateljičina podgana ne bi včeraj ruskemu hrčku pregriznila vrat :(
prej sem dala tanovo v transporter pa spustila lili,da je vso prešnofala pa bila v njeni škatli,pa sme jo tudi vzela v roke da jo je videla čisto od blizu,potem pa transporter postavila h kletki da jo še šnofa in opazuje.
ne upam jih dat skup sploh,ker se tamala ne bo mogla brant če bi jo Lili napadla. Sicer prej ni nič pihala,cvilila,praskala...samo odpirala je transporter in šnofala moje roke.
kaj lahko še naredim? res prosim za kakšen nasvet iz 1. roke :-[