Mladiček v novem domu-boleha

GinaJack · 136150

BiancaBučko

• *
Odgovori #90 : 16 November 2010, 19:54:14
Nas pa skrbi tudi za njeno mamo, in vse kar se bo dogajalo v tej "štepariji" naprej. Vsi pa upamo, da se bo vaša psička pozdravila, to je dejstvo.

Prijavite to "gospo" šteparko na VURS, pa boste naredili res nekaj dobrega za bodoče mladiče. 

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #91 : 16 November 2010, 19:58:20
Mladičke se od 10-ega dneva starosti razglisti vsakih 14 dni.

GinaJack

• *
Odgovori #92 : 16 November 2010, 19:59:20
No meni je bolj ali manj jasno - mama pa ata sta tole zakuhala, zdaj pa otrok na forum.
Draga deklica - denarnico naj odpreta - saj sta prihranila pri nakupu - za drugič pa bolje, morda.
Adijo

Oprosti ker očena več nimam, mati je pa stara čez 60 let!

BiancaBučko

• *
Odgovori #93 : 16 November 2010, 20:04:30
Potem si pa res sama že odrasla. Želim vse najboljše tvoji ljubki psički. res. Kot vsi tukaj.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #94 : 16 November 2010, 20:33:18
Mene pa zanima, koliko ste placali za psa?

Drugace pa zelim vso sreco psicki, da ji uspe..  :-[ Po vsem prebranem jo caka se hud boj..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Yo

• *
Odgovori #95 : 16 November 2010, 20:57:48
Sploh nisem vsega brala, ti bom pa lepo servirala vse to, kar jaz vem o tej po tvoje vzrediteljici in hkrati vse tisto, kar bi sama vedela, če bi si pred nakupom vzela 5 minut časa in malo preverila:
- psa si kupila pri navadnih šteparjih in preprodajalcih v isti osebi
- ko boš šla po denar ali kaj podobnega, vzami par mišičnjakov s sabo
- vzemi kredit na banki, če imaš prazen račun, ker te bo zdravljenje še veliko stalo.

ursa_9

• *
Odgovori #96 : 16 November 2010, 21:22:54
Tudi jaz želim psički najboljše, res škoda, da morajo te žvalce tolko trpet zaradi takih požrešnih ljudi kot so ti "vzreditelji"...A ta VURS ne more glede tega nič narediti ali kaj???Verjetno so že dobili kdaj kakšno pritožbo ampak očitno jih to nič ne gane al kaj? Očitno bi se moralo enemu v tej državi res enkrat "strgat" pa malo poštimati stvari,ker se s pritožbami nikamor ne pride...

Yo

• *
Odgovori #97 : 16 November 2010, 21:34:30
Jaz kot kupec tudi ne vem, če bi dala prijavo. Kaj pa naj bi napisala? Da sem kupila bolnega psa, ker se mi ni dalo nič pozanimat, pa prišparat sem hotela?

ursa_9

• *
Odgovori #98 : 16 November 2010, 21:50:46
Ja verjetno bolje kot nič...čeprav ti neumno ven izpadeš,mogoče pa bi le lahko pripomorel h kakšnemu ukrepanju...če vsak njihov kupec tako razmišlja potem pa ni čudno, da to še obratuje...drugače sem pa mislila, bolj na tak način, da VURS opozoriš glede mučenja živali, ampak saj verjetno bi romal vsako pismo v koš pri njih  :-\

Yo

• *
Odgovori #99 : 16 November 2010, 22:23:32
Ja, sej je prav, da prijaviš. No, razen, če se začneš zavedat, da si v kakšni črki zakona tudi sam kršitelj, pol je pa panika  ::)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #100 : 16 November 2010, 22:49:19
Saj nimam srca da jo vrnem. Ne vem kako ji lahko ona pomaga več kot jaz?
A ti povem kaj taki naredijo z vrnjenimi psi? Odložijo jih v kanto za organske odpadke. Takoj, da jim čim manj okužijo ostalo prodajno zalogo. In ker je za njih še cepljenje predrago in prezamudno, kaj šele zdravljenje.
In ne verjemi,da je kdaj komu dala pozdravljenega nazaj. Prvič , ker jih zagotovo ne zdravi. Nihče ji ne vrne psa, kdor pa ga kdaj je niti slučajno ni vzel od nje še enega. Predvsem na prvo vižo stavijo vsi šteparji.
Raje zbiraj račune zdravljenja in diete  in ji zagrozi s tožbo in inšpekcijo če jih ne povrne v celoti. Pa kakšen odvetnik naj se na zahtevek podpiše (tud če izmišljen),da bo boljši vtis.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #101 : 16 November 2010, 22:53:38
Prijava na davčno bo mnogo učinkovitejša kot na VURS. A je gospa sp izdala račun? Je odkazala davek državi ?

damayanti

• *
Odgovori #102 : 17 November 2010, 08:31:33
- Veterinarska uprava republike Slovenije-VETERINARSKA INŠPEKCIJA ( prijava zaradi nepravilnosti- bolezni- 100% ni edini okužen mladič...sklic na oglas preko bolhe  navedena sta dva legla .. en mladič se je izkazal za hudo bolanega... torej...naj pregledajo še ostala legla + ostale živali+  predvsem zaradi preprečevanja izbruha morebitne nevarne okužbe v širšem pomenu- bolane živali so dejansko na prodaj  itd itd)
- Urad RS za varstvo potrošnikov. ( prijava zaradi prevare- plačano blago/ torej mladič je bil prodan kot zdrav in tak verjetno tudi plačan z vsemi pregledi in cepljenji- za katera se sedaj izkazuje da niso bile)
-MINISTRSTVO ZA GOSPODARSTVO TRŽNI INŠPEKTORAT REPUBLIKE SLOVENIJE ( pri prodaji...račun/pogodba/   prijava zaradi preverbe o skladnosti- prodajalec je pravni subjekt- nasplošno bi lahko poregledali poslovanje  kot je meni znano pravni subjekt ne more prodajat po dogovoru temveč mora imeti za vse prodajne "artikle" in storitve CENIK + deklaracijo oz dokazilu o izvoru )
- Davčna uprava republike slovenije ( račun... ali je dejansko bil ali ne- če ne gre za prekršek- prodajalec je pravni subjekt)

+  " šteparju" bi poslala uradno reklamacijo kjer bi zahtevala povrnitev kupnine+ vseh  že nastalih veterinarskih stroškov( v dokazila , računi, veterinarski izvidi itd), pa tudi navedla rok za vračilo stroškov, v kolikor jih ne bi povrnil , pa v izvršbo.
Pa še s tožbo bi zagrozila v primeru vseh nadaljnih zdravljenj+ mojega psihičnega trpljenja.

nekako takole bi jaz začela... :) Kolikor mi je znano  na uradno prijavo morajo vsi reagirati in podati odgovor prijavitelju.

pa verjetno bi še kaj našla.... za take mi ne bi zmankalo idej. Banda pokvarjena >:(

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #103 : 17 November 2010, 09:35:34
- Veterinarska uprava republike Slovenije-VETERINARSKA INŠPEKCIJA ( prijava zaradi nepravilnosti- bolezni- 100% ni edini okužen mladič...sklic na oglas preko bolhe  navedena sta dva legla .. en mladič se je izkazal za hudo bolanega... torej...naj pregledajo še ostala legla + ostale živali+  predvsem zaradi preprečevanja izbruha morebitne nevarne okužbe v širšem pomenu- bolane živali so dejansko na prodaj  itd itd)
- Urad RS za varstvo potrošnikov. ( prijava zaradi prevare- plačano blago/ torej mladič je bil prodan kot zdrav in tak verjetno tudi plačan z vsemi pregledi in cepljenji- za katera se sedaj izkazuje da niso bile)
-MINISTRSTVO ZA GOSPODARSTVO TRŽNI INŠPEKTORAT REPUBLIKE SLOVENIJE ( pri prodaji...račun/pogodba/   prijava zaradi preverbe o skladnosti- prodajalec je pravni subjekt- nasplošno bi lahko poregledali poslovanje  kot je meni znano pravni subjekt ne more prodajat po dogovoru temveč mora imeti za vse prodajne "artikle" in storitve CENIK + deklaracijo oz dokazilu o izvoru )
- Davčna uprava republike slovenije ( račun... ali je dejansko bil ali ne- če ne gre za prekršek- prodajalec je pravni subjekt)

+  " šteparju" bi poslala uradno reklamacijo kjer bi zahtevala povrnitev kupnine+ vseh  že nastalih veterinarskih stroškov( v dokazila , računi, veterinarski izvidi itd), pa tudi navedla rok za vračilo stroškov, v kolikor jih ne bi povrnil , pa v izvršbo.
Pa še s tožbo bi zagrozila v primeru vseh nadaljnih zdravljenj+ mojega psihičnega trpljenja.

nekako takole bi jaz začela... :) Kolikor mi je znano  na uradno prijavo morajo vsi reagirati in podati odgovor prijavitelju.

pa verjetno bi še kaj našla.... za take mi ne bi zmankalo idej. Banda pokvarjena >:(

če bi vsi nategnjeni kupci to izvedli , bi končno tudi pristojne službe začele delat. In bi se zadeve s prodajo švercanih in naštepanih živali kmalu precej umirile. Ker ko bi šteparji začeli z mladiči delat tako kot je treba ne bi imeli več profita oz bi jih morali podražit s čimer bi izgubili (kvazi) konkurenčnost na trgu.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #104 : 17 November 2010, 09:55:59

Veterinarna je tudi rekla kako je lahko bila psička 4x razglistev 8 tednih, baje da je to preveč krat.....???
če si nisi tega izmislila potem res prosim. ZAMENJAJ veterinarja.
Ker veterinar, ki klati take neumnosti, bo naredil več škode kot koristi. Vrži v google razglistenje pasjih mladčev. Povsod piše na 14 dni. Razlike so samo kdaj svetujejo prvo razglistenje . Tu viri navajo različno med 10 in 14 dnevom. Potem pa VSI dalje na 14 dni,kar znese do 8 tedna točno 4x.
Prav tako ni res ,da je prvo cepljenje nujno v 8 tednu. Npačno.Če psica ni precepljena (kar šteparske niso )oz če sumiš, da ni bila redno cepljena se cepi prvič pri 6 tednih, drugič pri 10 in tretjič pri 14 tednih.
 Če je psica redno cepljena lahkp prvič pri 8 h. Ni pa nujno. Jaz sem se recimo odločila za malo pred 7 tednom ( zaradi tega,da je pred obdobjem ko so psi psihično bolj občutljivi in se začne pri 8 tednu, da ni preveč nagužvano skupaj s tetoviranjem in da mine dovolj časa do oddaje, da se stresi ne kopičijo.
Obenem upoštevaj, da mora bit psica popolnoma zdrava, brez parazitov in v formi preden jo boste cepili. Drugače cepljenje ne prime  in lahko povzroči hudo reakcijo,celo  sesutje imunskega sistema. Neugodno je tole bolehanje tudi ker potekajo zdravljenja v obdobju vtisnjenja in ker se boste morali nekaj časa izogbat psom in podobno. Vse to pomeni več problemov in dela s socializacijo, ko bo psička končno ozdravela in po cepljenju pridobila imunost.
Zato si kar rezervirajte v  kakšnem dobr klubu termin za malo šolo po novoletnih praznikih . Jo boste zeloo potrebovali (čeprav stane)

Lojze

• *
Odgovori #105 : 17 November 2010, 11:18:43
deteljica,pri mladičkih,katerih mati ni cepljena proti kužnim boleznim se cepljenje svetuje še celo prej,kot pri 6 tednu starosti, ker jih v bistvu od rojstva pa do vzpostavitve imunosti po cepljenju nič ne ščiti.
Tjaša

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #106 : 17 November 2010, 11:21:51
Pri leglih kjer je pa mama cepljena pa absolutno po zadnjih praksah ni potrebe cepiti pred 10 tednov, cepiš pa potem, mi smo pri 11-12 tednih in potem ponovno pri 16-18 tednih. Pred 10 tednom običajno drži še protitelesa iz mleka in če cepiš takrat prakično ni efekta od tega cepljenja.

damayanti

• *
Odgovori #107 : 17 November 2010, 11:38:57
V tem primeru kot ga ima ta GinaJack... so se vzreditelji ziher FUULLL ukvarjal kdaj je treba cepit ..ja ::)
jaz bi se prvo vprašala ali so tiste njihove psice dejansko sploh matere teh mladičev ;)

Dejstvo je da ti njihovi mladiči so brez rodovnika.... torej   za njih velja isto kot tam za ene na eni zabačeni kmetiji... samo s to razliko da tam jih pošenkajo... tle pa zaračunajo in prodajo kot čistokrvne... 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Yo

• *
Odgovori #108 : 17 November 2010, 11:45:00
Se popolnoma strinjam, da je treba najprej zamenjat veterinarja. In psičko razglistiti, vendar pod strogim nadzorom, ker glede na zgoraj opisane znake čisto lahko gre za zastrupitev s toksini notranjih zajedavcev...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #109 : 17 November 2010, 12:04:55
Pri preprodajalcih in tistih šteparjih, ki imajo pse nabasane v nehigijenskih razmerah razsaja tudi giardija (parazit, ki ga je še bolj zoprno odpravljati kot gliste, pa že gliste je včasih težko premagati, če jih je veliko in se okužbe ponavljajo), kokcidja in še cel niz drugih zoprnih pošasti.

GinaJack

• *
Odgovori #110 : 17 November 2010, 17:04:15
Vererinarji karmor psičko vozimo na pregled, so že pravilno presodili stanje psičke in njeno zdravljenje.
Tisto da je bila 4x razglistena (preveč krat) pa je dejal drugi veterinar po tel., sicer ne vem zakaj bi se mu to zdelo preveč! Mogoče me je pa narobe razumel.

Stanje psičke:
Kar psička poje, vse izbruha, tako da danes dobila antibijotike proti draženju želodčka in za dehidracijo. Bila je zelo dehidrirna in od prejšnjega tehtanja je šla za kar nekaj gramov dol.  Je ša šla danes zjutrak kakat in kakec je bil trd ter črn, sem ga tudi razpolovila in ni bilo videti nobenih glist.  :-\

Poskusili ji bomo dati malce kuhanega piščaca, ga zmučkat in dati v gobček z ampulo.  Upam da nam bo uspelo, vsaj nekaj takšne hrane spravit v želodček in da ne bo bruhala.

Ja tale šteparka  je pa prava šteparka, druge ni. Še vedno vstraja, da če bi dali psičko k njej, da jo ona zdravi, bi pri veterinarju krila vse stroške. Me prav zanima kako bi ona psičko zdravila.... z antibijotiki in pri veterinarju najvrjetneje ne!  :-X
Mati psičke je vsako leto 1x ceplenja in ima to zapisano v knjigici. To knjigico sem tudi zahtevala da jo vidim, ampak če mene vprašate lahko da ona nekako sodeluje z veteriranjem da ji vse poštempla itd. kaj pa veš kaj se lahko tam v   Medvodah dogaja... :-\
Račun za psičko pa smo prejeli, vendar ne na dan nakupa ampak kasneje po pošti.
Osebno sem se odločila, da psičko zdravimo samo kolikor bo potrebno, ne glede na nastale stroške! Jutri gremo spet na pregled.
Nikakor tale psička ne bo več videla prejšnjega doma!

Sedaj vas pa prosim, da ne blatite več te šteparke, jo bo že še srečala kazen! Dovolj ste se že razpisali na to temo.
Jaz bi rada samo da uspešno pozdravimo našo psičko in da ji bo čimprej bolje!
Za kakšen nasvet v času zdravljenja vas pa še povprašam... sedaj je ravno od veterinarja in počiva.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #111 : 17 November 2010, 17:15:05
Nočem strašit ampak: črn drek pogosto pomeni notranje krvavitve. Če zaupate veterinarju ok. Jaz redko kateremu.
Vseeno jaz ne bi na slilo hranila mladiča s črnim drekom in takega,ki vse zbruha, ampak bi ga pustila ves čas na infuziji.
Nisem pa veterinar.
Kazen pa prodajalke ne bo srečala, če ne boste kot opeharjeni kupec kaj za to naredili.
Kajti ne bog ne hudič nimata časa  ::). Vzeti si ga mora človek  :P

GinaJack

• *
Odgovori #112 : 17 November 2010, 17:46:28
Nočem strašit ampak: črn drek pogosto pomeni notranje krvavitve. Če zaupate veterinarju ok. Jaz redko kateremu.
Vseeno jaz ne bi na slilo hranila mladiča s črnim drekom in takega,ki vse zbruha, ampak bi ga pustila ves čas na infuziji.
Nisem pa veterinar.
Kazen pa prodajalke ne bo srečala, če ne boste kot opeharjeni kupec kaj za to naredili.
Kajti ne bog ne hudič nimata časa  ::). Vzeti si ga mora človek  :P

pač bol temno rajav je bil...  :-\
probali jo bomo malo piščanca... pa malo riža na ampulo... upram pa da bo sama jedla ..

Bom če ne bo hotela kriti vseh stroškov zdravljenja! To sem ji tudi povedala ammpak ona neki po svoje govori...da je dost korektna in poštena, da bi sprejela psa nazaj in dala denar nazaj, ali pa ozdravila psa, češ mi pa smo to odklonili.  :-X
Zanimivo pa je da je sama klicala našega veterinarja in se z njim pogovorila....

KARMEN

• *
Odgovori #113 : 17 November 2010, 18:17:48
Ja res, hudo črn kakec, ki smrdi po sladki črni kavi, pomeni krvavitev iz želodčka. Ampak če ni prav črn in nima takega sladkastega vonja, ni nič narobe. Zakaj toliko bruha, pa res ne vem, da nima kakšne zapore prebavil? Ali pa si je samo prehladila želodček in je sedaj hudo razdražen. Naš mlajši avstralec je kot mladiček zelo rad bruhal, velikokrat brez razloga, ponavadi zjutraj, ampak to je minilo, sedaj se ne dogaja več.

sp30

• *
Odgovori #114 : 17 November 2010, 18:33:29
Zakaj pa veterinarji ne nrdijo orng preiskave + jo dajo na umetno hranjenje ( ker da zbruha vse iz želodčka, je pol pomojm zdj že ful podhranjena in zdehidrirana).

Ne razumem pa zakaj se ljudje pred nakupom orng ne pozanimajo o vzreditelju. Jst sm iskala vzreditelja 4 mesece!!! Pa še potem sem težila kinološki zvezi in eni vzrediteljici, ki je velika poznavalka te pasme katero sm si jst želela. Vem da ti to zdaj nič ne koristi, ampak boli me srce da bodo od te ženske prihajali novi in novi bolani psički, samo zaradi neodgovornih kupcev.

Jamsi

• *
Odgovori #115 : 17 November 2010, 18:33:48

Bom če ne bo hotela kriti vseh stroškov zdravljenja! To sem ji tudi povedala ammpak ona neki po svoje govori...da je dost korektna in poštena, da bi sprejela psa nazaj in dala denar nazaj, ali pa ozdravila psa, češ mi pa smo to odklonili.  :-X
Zanimivo pa je da je sama klicala našega veterinarja in se z njim pogovorila....

Kaj pa ji je problem rečt, da bo sprejela psa nazaj, da ga ona pelje k vetu, ker itak ve, da boš ti to uredila, da ji ne boš psa vrnila. Pa četudi ti povrne stroške zdravljanja, bi jo prijavila, ker ona ima prepoved vzreje, sploh pa štepanje psov nobeden ne odpira in jo je treba ustavt. Ali je tebi dovolj, da dobiš povrnjene stroške ???

Sicer pa upam, da se psička pozdravi.

BiancaBučko

• *
Odgovori #116 : 17 November 2010, 19:27:33

Račun za psičko pa smo prejeli, vendar ne na dan nakupa ampak kasneje po pošti.

Ste prosili, da ne blatimo več "gospejnega" imena, ampak še vedno je lahko ta račun, ki je bil poslan naknadno, neprijavljen. Lahko pa da je, na nič ne namigujem. Jaz bi jo vseeno prijavila, čeprav me v tem trenutku bolj zanima (sploh pa vas) psičkino zdravje.

Se pa vidi, da se res trudite za psičkino zdravje, in res upam, da bo z njo v kratkem vse dobro. LP

Ljudje se učimo na napakah.

GinaJack

• *
Odgovori #117 : 17 November 2010, 19:44:10
Hvala BincaBučko. :)

Veterinarka nam je dala Venter zrnca... ve moogče kdo za kaj se to uporablja?
Dati ji moramo malo z vodo 2x na dan.

sp30

• *
Odgovori #118 : 17 November 2010, 19:50:59
A možnosti pa ni da bi ostala 1 dan na opazovanju? Da bi veterinarji vidli kaj je narobe....?

BiancaBučko

• *
Odgovori #119 : 17 November 2010, 19:57:22
Uporabljajo se zaradi morebitne razjede na želodcu, oz. dvanajsterniku. Najbolje da se ji da pol ure do 1 ure pred vsakim glavnim obrokom in neposredno pred spanjem.

Tako sem prebrala. Poročajte o psički.

Kako se pa trenutno počuti ?