Mladiček v novem domu-boleha

GinaJack · 136124

GinaJack

• *
Odgovori #180 : 20 November 2010, 19:08:11
Zakaj pa bi zadnji obrok dala že ob 18 h? Jaz dajem mladičem zadnji obrok ob 9 ali 10 h zvečer . Se mi zdi dolga noč do 6 h. Predvsem, če hočeš dat čim več obrokov  s presledki. Psička normalno da je lačna, če nekaj dni ni jedla. Zdaj ji gre na bolje in nagon ji pravi,da mora nadoknadit.
Tudi meni se zdi čisto po malo na 2,5 do 3 ure ravno prav za prvi teden, pol pa lahko mal zvečate obroke in zmanjšate število , na 5, pa čez nadaljnji teden  na  4.

Ko smo psičko odpeljali, je rekla tista šteparka, da pes je od 8 - 17 h... tako naj bi ona hranila leglo, z briketi cca.14 dni preden smo jo mi odpeljali. Ampak to zdej nima veze, samo povem kako naj bi ona hranila pse.

Pa nekje sem zasledila, da bi psu dal hrano tam okoli 18 ure nazadje. Ne vem, saj jaz ji dajem tudi ob 19 h, če vidim da je lačna.
Sedaj bova nadaljevali z rižem in piščancem (+raznimi dodatki), bi jo pa rada navadila na brikete, če bi ji to seveda dobro delo... ampak počasi... da ne bo potem spet prevelik preskok in ji želodček briketov ne bo sprejel  :-\
kaj pa testenine, so priporočljive, z mal piščančka?

Kot sem že prej omenila me mal skrbi to pitje vode, ker je iz posode ne pije, kar je zaužije jo z hrano. Lula pa takoj po hrani in to kar dostikrat. Urin je kot voda...

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #181 : 20 November 2010, 19:16:58
Brikete namakajte na začetku. Nima bit kaj težak prehod, če jih boste namakali. Dobijo se tudi dietni, če bo še potrebno. Pač počasi jih boste začeli dodajat po nekaj v to kar sedaj hranite.
Ena moja psica je imela težave z želodcem in je dolgo bruhala, če je dobila suhe brikete. Opazno je bilo celo,da je oblika briketov pomembna.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

chory

• *
Odgovori #182 : 20 November 2010, 19:18:19
Z briketi še počakaj,ker obremenijo razdražen želodček.Če ne bo težav še kaka dva dneva pa jih samo po žlico daj enkrat v dnevu.V želodčku se briketi napijejo in postanejo težji in iz želodca črpajo tekočino.
Je pa popolnoma normalno in zaželjeno, da po obroku mladiček lula.Takoj po obroku jo nesi ven lulat in jo pohvali.Tudi dojenčki lulajo takoj po obroku.Da je urina veliko in je svetel je razveseljivo,ker ledvička lepo delujejo in obtočila opravljajo svojo funkcijo.
Testenine,polenta,ovseni kosmiči,prosena kaša,mlečni gres,riž vse to je zdravo če kombiniraš z tistim kar sem ti že napisala.
Stanje kakršno si opisala je dobro in le tako še naprej. :-*

chory

• *
Odgovori #183 : 20 November 2010, 19:20:28
Z deteljico piševa naenkrat in se v osnovi zgleda v vsem strinjava.... :P

GinaJack

• *
Odgovori #184 : 20 November 2010, 19:30:41
Super sta, hvala vama za take nasvete!  ;D
 :-* :-*

sibila

• *
  • still more white...
Odgovori #185 : 20 November 2010, 23:31:26
Tudi to, da ne pije kaj veliko, ni nujno zaskrbujoče.

Moja psička, kadar dobi kuhano hrano (riž, makaroni), ne pije iz posode skorajda nič, medtem ko ob briketnem obroku spije zelo veliko vode.  :)

Yo

• *
Odgovori #186 : 20 November 2010, 23:38:27
Jaz bi samo opozorila, da se daje meso z malo testenin/riža ipd. in ne obratno.

chory

• *
Odgovori #187 : 21 November 2010, 13:47:39
GinaJack kako je danes? Mislim ,da je veliko boljše in psička bo počasi prebrodila krizo. ;D

GinaJack

• *
Odgovori #188 : 21 November 2010, 17:50:25
Ja, mislim da je  bolje. Igriva je, živa... no po nekaj časa pa tudi omaga in želi spat...  ;)
Hrano ji razporejem po 5 x na dan, oz na vsake 2 uri po malo. Ampak tale mala žverca bi skoz jedla. Če bi ji dala 100 g hrane bi jo požrla! Skoz se mota po kuhiniji in čaka da ji bo dal kdo kaj v skledo za jest.
Danes sem ji dala en obrok briketov namočenih v vodo, da se malce privadi nazaj na brikete.
Kakala še danes ni, je pa včiraj zvečer in en kakec je bil trd, drugi pa malce mehkejši - rajavkast, mogoče zato ker je dosti mokro hrano.  :-\
Antibijotike še zmeraj jemljava, še 1 tabletka je ostala.

Kolikokrat je priporočljivo da psiček kaka? (1 x na dan?)
Zdej smo jo skoraj 1 teden crtlali in ji dajali toplino, počasi se bo mogla začeti vzgoja in jo že privajam da bo sama doma, čeprav je to zelo zelo mučno, ker tako zelo cvili, laja (takšen zvok, ki ga še od mladičkov nisem slišala  :))  in razganja hrup, da bo kar huda šola za nas. Res ima zelo močen glas! lulamo pa kjer sem nam zljubi :/.  Če ujame pleničko jo, če ne pa ne  :)...
Bomo jo pa tudi peljali v malo pasjo šolo, ko si opomore in ko bo cepljena itd.... to bo pa še kar neka doba pomojem....  :-\

Hvala! lp

sp30

• *
Odgovori #189 : 21 November 2010, 18:24:30
Ko je bil naš še res mali je od začetka kakal 4x-5x na dan. ( zjutraj, po 1vem obroku, potem je zopet kakal , po drugem obroku, pa zvečer - kdaj še vmes ). Zdaj pa kaka ene 3x na dan.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #190 : 21 November 2010, 19:58:41
Ne bi se vračali na začetek teme  ::), ampak tudi to , da pes lula vsepovsod je posledica tega od kod izhaja :-X. Normalno oskrbljeni psički lulajo pretežno na eno mesto, tudi ko to še ni zunaj.
Predlagam, da jo nosite ven po vsakem obroku, pitju, ko se zbudi in po igri,pa vmes ko zalsutite, da bo lulala. Brez pleničke. Če oz ko  nimate možnosti tako pogostoh izhodov (npr ko ste v službi , čez noč) pa jo omejite na en ograjen prostor ali veliko kletko in notri dajte v en del dekico in v drugi  del pleničko. Naj bi noben normalen pes ne lulal na ležišče. Se pa od preprodjalcev in š** dobi tudi tako uničene pse, ki niso imeli druge možnosti kot izločat tam, kjer so spali in so izgubili ta naravni nagon. Pri teh traja nekaj dalj časa ampak postopek je isti.
So pa že odprte teme za vse vaše težave. Preberite malo forume (in literaturo)

GinaJack

• *
Odgovori #191 : 22 November 2010, 18:56:28
Če ji dam malce govojega mesa in korenček iz juhe, bo to vredu, glede na to da sem juho kuhala z začimbami...  :-\ Vem da sol za psa ni dobra.
Danes je živa, dala sem ji tudi obrok z briketi ampak imam občutek, da ji tile briketi ostanejo v želodčku, ker je danes zelo napihnjena, kakat pa še ni šla  ???
Zanima me tudi ali je hrana Pedigree junior (briketi) in na sploh res tako slaba hrana?  :-X
Glede na to kako jo skoz oglašujejo itd. sem slišala sam krtitike.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #192 : 22 November 2010, 18:59:48
ja, zelo slaba  :-X
Juha za ljudi ni v redu za pse, sploh, če je to pri psu, ki je imel probleme. Dobiš cenovno primerljivo in boljšo hrano na tržišču, samo malo je potrebno pogledat na okrog.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

GinaJack

• *
Odgovori #193 : 22 November 2010, 19:17:10
ja, zelo slaba  :-X
Juha za ljudi ni v redu za pse, sploh, če je to pri psu, ki je imel probleme. Dobiš cenovno primerljivo in boljšo hrano na tržišču, samo malo je potrebno pogledat na okrog.
Ja zgleda da je res slaba! :/
In katero briketirano hrano bi priporočila? :-\

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #194 : 22 November 2010, 19:21:48
Poglej si forume o briketriani hrani-je ogromno tam napisano.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

GinaJack

• *
Odgovori #195 : 22 November 2010, 20:06:28
Poglej si forume o briketriani hrani-je ogromno tam napisano.
prebiram prebiram...
razmišlljam da bi šle na briketirano hrano Biomill Mini junior...  :-\ tale Royan Canin mislim da ji ne paše najbolj...
Kje v Lj se ga da kupiti? Je to mogče samo prek Hov Hov?

BiancaBučko

• *
Odgovori #196 : 22 November 2010, 20:42:01
Prijavi se na več pasjih forumov, več glav, več ve, in povprašaj o isti stvari. ŠE bolje pa, vprašaj veterinarja.

P.S. "včiraj" se  piše včeraj. Čisto tako. Brez zamere.

GinaJack

• *
Odgovori #197 : 22 November 2010, 20:44:34
Veterinar bo pa rekel da naj kupim Hillsa, ker gre baje to v njihov žep... :-\
Pa vaša mnenja o Biomillu?

lely

• *
Odgovori #198 : 22 November 2010, 20:57:06
Poskusi z orijenom in acano al pa s canidae..

BiancaBučko

• *
Odgovori #199 : 22 November 2010, 21:09:50
Prebrana sama dobra mnenja o hrani - (briketih Biomill), katere naj bi bila proizvodnja enaka, kot za prehrano ljudi.  Povprašaj v kakšni bližnji veterinarski ambulanti po njih, mogoče se jih pa da kupiti v prosti prodaji.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #200 : 22 November 2010, 21:17:10

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

KARMEN

• *
Odgovori #201 : 23 November 2010, 08:08:37
ja, je v redu.

GinaJack

• *
Odgovori #202 : 26 November 2010, 20:15:41
Pozdrav.

Glede na to da naša psička zadnji teden je bolj domačo hrano / kuhan piščanec, riž, testenine, korenček... je normalno, da ima po tem bolj mehek kakec?  ???
Danes sem ji dala rumenjak za jest, pa je bil kakec rjav in zelo mehek...

lp

Yo

• *
Odgovori #203 : 26 November 2010, 20:35:29
Kakšna so razmerja med sestavinami?

GinaJack

• *
Odgovori #204 : 27 November 2010, 13:31:15
Kakšna so razmerja med sestavinami?
Razmerje je ... nekje malce več kot polovica mesa, ostalo testenine  ali riž.

Je to zelo narobe, če ima mladiček mehek kakec? :-\

Kaj dajete kaj polento psu za jest?

Yo

• *
Odgovori #205 : 27 November 2010, 20:25:29
Če ima mehko blato, ne dajaj polente.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #206 : 27 November 2010, 23:31:13
Jaz dajem občasno ni ni problemov. Je pa na tebi, da ugotoviš kaj ustreza tvojemu psu. Ni za vse enako.

GinaJack

• *
Odgovori #207 : 28 November 2010, 08:08:56
Ok.
Kaj potem če je mehko blato (driska ni), pomeni, da psu zamenjam hrano? :-[

hvala!

Felina

• *
Odgovori #208 : 28 November 2010, 08:43:26
Sama sem imela doma posvojenca, ki je k meni prišel s čist uničenim prebavnim traktom...bruhanje in driskanje krvi (bil je celo sum na raka na črevesju, tako hudo je bilo), driske nismo mogli ustavit, kar je pojedel je izbruhal itd. Stvari smo se lotili tako, da smo mu najprej umirili želodček s pomočjo zdravil, infuzije in primerne prehrane, nato ugotovili kaj mu ustreza, da je bil iztrebek kompakten, in na tem striktno ostali kar nekaj mesecev, saj se je v prebavnem traktu moralo ponovno vzpostaviti ravnotežje in to traja. Ves čas je zraven dobival dopolnila, ki pomagajo pri vzpostavitvi črevesne flore. Prepovedano nam je bilo eksperimentiranje in odmiki od tega v obliki priboljškov itd. Tega smo se res trdno držali mislim, da skoraj več kot pol leta, pes se je res lepo izboljšal (vmes smo še ugotovili nekaj alergij na hrano, ki smo jih tudi morali upoštevat), sedaj po nekaj letih (okoli 4) resnično premišljenega hranjenja in pazljivosti, pes lahko poje karkoli v normalnih količinah in nima prebavnih motenj.

To je samo moja izkušnja in bi priporočala, da se spreminjanja hrane ne lotevate iz dneva v dan, ampak postopoma in jo imejte na isti dieti, ki ji preverjeno ustreza, nekaj časa in nato počasi začnite menjavat in opazovat. Mogoče ne bo nikoli pes, ki lahko vse poje v neomejenih količinah in da bi lahko kar po mili volji menjaval prehrano (tako je z mojim). Nisem veterinar, govorim samo iz lastnih izkušenj pri sebi in pri psu, saj sem tudi sama imela zelo hudo obliko zastrupitve in je navajanje na raznoliko prehrano tudi potekalo v podobnih korakih, le v krajšem časovnem obdobju.  ;)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #209 : 28 November 2010, 12:36:00
Tudi jaz sem za Raa rabila eno leto, da se je stabilizirala. Zdaj lahko poje karkoli kadarkoli. Edino kar ji je ostalo, malenkost  je nagnjena k bruhanju, če se preveč naenkrat nažre. Tako d abi tudi jaz sevtovala kar ostat na dietni prehrani ( kar briketi dolgo časa) Ostalo po malo , pikice za nagrado, pa še to pazit kaj ( kakšen kuhan piščanček ipd).