Švicarski Beli Ovčar [Berger Blanc Suisse,White Swiss Shepherd Dog]

ursa · 524269

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
alesh666, vse naj naj tudi z moje strani in veliko veselja še naprej s tvojima pesjankama :)

alesh666

• *
Hvala.

alesh666 vse naj, naj :) in veliko veselja s svojima kosmatinkama :)

Vana

• *
Ugotovila sem, da ni problem potovati po Sloveniji z Rono...
Zalegne in spi  ;D, me je prav  >:( pogledala, ko smo se ustavili na počivališču, da se malo pretegne  ::).

Sem se pa pred nedavnim pogovarjala z enim izmed pasjevsevedcev in mi je zatrdil, kako boksi ne zadržijo psa, če pride do trka; kako je edino "varno" varovalo poseben pasji varnostni pas...
Pa me ni prepričal. Še vedno menim, da je najboljši boks.

Kako ostali prevažate pse?
(Sem se zadnjič sama pri sebi jezila, ko smo šli domov s pasje šole in sem opazila, da eni v majhnem avtomobilu na zadnjem sedežu (prosto) vozijo kavkaškega ovčarja. Kaj se zgodi, če se močno zavira? Kako bo ta gmota priletela šoferju za vrat?)

--------------------------------------------------------------------------
http://belasvicarskaovcarka.blogspot.com/2009/02/cac-celje-2009.html

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Tudi naša uživa v vožnji. Čisto brez problema je preživela tudi 12-urno vožnjo v Francijo (dvakrat), pa dvakrat letno 5-urno vožnjo na morje, in enkrat letno 8-urno vožnjo na morje... Čeprav ji vseeno paše ko se ustavimo da se malo pretegne  8)

Mi nimamo boksa, ima pa svoj prostorček med sedeži (en sedež damo ven) v drugem avtu pa zadaj v prtljažniku. Je pa že našla način kako priti naprej med prva dva sedeža in tam potem ponosna gleda naprej kot voznik  ::)  Nikjer pa ne more v primeru trka zleteti kam naprej. Zaenkrat se je izkazalo za čisto dobro vse tako, da ne bomo kupovali nobenega boksa.

alesh666

• *
Moji dve furam v gepeku, že skoz... vozimo se vsak dan Kranj - Jesenice - Kranj, minimalno to, plus kar dnevno in za vikende skačemo okoli.

Ayya (ŠBO) se takoj poči v horizontalo in spi... redko vstaja, oz. takrat ko ve, da smo prispeli na cilj.
LeeLoo (zlatka) pa veliko več presedi, na začetku se je namreč furala na sprednjem, kasneje na zadnjem zicu (drugače je bil bruhko) in ji malo fali tisto tesno...

Pred slabimi 3 tedni sem zamenjal avto - vzel sem enoprostorca, gepek je glomazen, so bili kar problemi z LeeLoo, mal ni hotla not skočit, blo vedno treba rečt 2-3xkrat, pa stalno sedet... in seveda ker je ravno toliko majhna, gleda skozi zadnjo šipo tako, da se 3/4 folka smili... :-)

Aja, v obeh avtih sem imel/imam gepek zaprt z mrežo, da ni poletov po avtu, LeeLoo mi je to izvedla dvakrat iz zadnjih zicev, ljudje se sploh ne zavedajo kako je to nevarno (vrat, glava) in koliko je nevarno za psa, ko ga pobereš z armaturke dol...

Dina

• *
Moja sicer ni šbo, je pa približno tam-tam po velikosti :P se že od malega vozi izključno v prtljažniku, ki je zavarovan s kovinsko ograjo. ...si sploh ne predstavljam, da bi jo tlačila v kak boks...večinoma časa sedi in gleda ven, če je utrujena pa leži. Drugače sem pa nekje prebrala, da je res najbolj varno prevažati psa na zadnjem sedežu pripetega s kakovostnim varnostnim pasom+oprsnico. Prtljažnik je lahko nevaren, v primeru da ti kdo prileti v rit :-\

...sledi svojim sanjam

white rose

• Vzreditelj
  • *
Da se malo pohvalimo - bili smo na CAC Celje in osvojili BOB, v izboru za I.FCI skupino pa prišli med prvih 6. :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
white rose, čestitke :o

Par slikc z nedeljske razstave:

lp

white rose

• Vzreditelj
  • *
Aska hvala!
Lepe fotke. :)
Mene ni bilo na razstavi, pa smo zato bolj bogi s fotkami.

Ravno se spravljam kopat še zadnja dva mladička, ki gresta od nas ta vikend.
Nam je kar hudo, ker smo se ravno navadili na njihove vragolije in na iskanje obuval povsod okoli hiše.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Whiterose čestitke!  8)

Dajte še malo poslikati malčke preden bodo odšli  :-*

Mi pa smo bili včeraj na enem fajn sprehodu na Primorskem (od Fiese do Portoroža ob obali). Spremljal nas je topel sonček (samo proti koncu ga je začelo zmanjkovati).
Nastali pa sta samo dve ubogi slikici  ::) ;D

Lp, maja

tessa

• *
Iz naše strani pa ena slaba novica..našega Chicota ni več :'(
Ne vem točno kaj je bilo narobe saj je zadnjih nekaj mesecev preživel pri sestri. Naj bi stopil v luknjo in si hudo poškodoval tačko.
Čeprav je bil sestrin kuža bo vedno ostal moj sonček :'( :-*

Chico pogrešamo te <3 Upam da uživaš na drugi strani mavrice :(

LP,
    Nika :'(

Živali ne znajo povedati, znajo pa pokazati...zato se moramo toliko bolj potruditi da jih razumemo

alesh666

• *
Shit!

Iskreno sožalje!

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
tessa, iskreno sožalje :'( :'(

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
O, Nika iskreno sožalje (tudi Petri in ostalim)  :'( :'(  Ostal bo v lepem spominu  :-* Uživaj na drugi strani mavrice lepotec

Dina

• *
ojej :'( tessa, sožalje tudi iz moje strani. Chico, naj ti bo lepo na drugi strani mavrice... :-*

...sledi svojim sanjam

maya

• *
tessa, sožalje.  :'(

Datelj

• *
Tudi moje sožalje.  :(

The mantra of the puppy owner: we'll all live through this. We'll all live through this. We'll all live through this.
The mantra of the puppy: NO!

- Sue Ailsby

tessa

• *
Najlepša hvala vsem za sožalje :)
Ko bom imela malo več časa bom napisala nekaj v temi v spomin trenutno pa mi ne znese ;)

LP,
     Nika

Živali ne znajo povedati, znajo pa pokazati...zato se moramo toliko bolj potruditi da jih razumemo

norA

• *

Vana

• *
  :-\ hmm; da bo nekoč prišel čas, ko te zapusti ta pasji prijatelj mi je  >:( tuja misel.
Nočem vedeti, kako je. O tem ne premišljujem.
Zato se tudi ne morem vživeti v občutke nekoga, ki psa izgubi.
Lahko si mislim, da je "hudo", vendar je to preveč brezbarvno, da bi bilo samo "hudo".

Vsak, ki je šel skozi to izkušnjo je veliko bolj kompetenten glede sočustvovanja kot mi, ki jim ta izkušnja (HvalaBogu) še ni bila dana.
Naj tako ostane, meni in vsem pasjeljubcem še veliko časa ...

http://belasvicarskaovcarka.blogspot.com/

Lenny

• *
Danes sem pa po dolgem času spet videla Kano.  8) Nekaj novih slikic!  ;)

Pa še z mojo zverino...

Lp,
Ema

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Oo, Ema dobro so uspele  :) Moje so bolj kot ne katastrofa  ::) Lepo je bilo, hvala slikce (pošlji mi jih  ;D:-*

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Še tri moje:

čara

• *
  • Obožujem pse!
Oj!

Pozna kdo vzreditelje v Grosupljem. Naj bi imeli samo eno leglo 2004 ali 2005 in nimajo registrirane psarne? No tale iz Razborce, od koder izvira Hektor pa ima sedaj zavetišče.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

tuna

• *
Jaz sem pred leti kupila psa na Gorenjskem, od ruševinarja, sem pa takrat kontaktirala tudi (mislim da)  Janeza iz Grosuplja, se pa spomnem da je nekaj "telovadil" pri vprašanju v zvezi z rodovnikom. In če ima nekdo enkrat leglo (pa še to verjetno brez rodovnika), še ne pomeni da je vzreditelj.

čara

• *
  • Obožujem pse!
To je tut res-mam kar ostre pogoje kdo je vzreditelj in kdo ni-niso vsi vzreditelji zares pravi. Meni je bilo rečeno, da je bilo rodovniško leglo. :-\

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Malo uživanja s prejšnjega tedna...

Trenutno pa Kanica uživa na Lošinju.

Misa

• *
JOj,kok so vsi lepi..:)
Am,tega pa nisem vedela da niso priznani??

Lepo se imejte in počohajte svoje pesjanarje:D

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Nekaj novih slikic da ne bo čist mrtvo tule  ::)

Na morju (julija)

veliko smo tudi plavali pa nimam slik

Na sprehodu z Lenny in Emo

Vana

• *
No Kanchy pa si uspela me (nenamerno) razžalostit  :'(.
Ko vidim tvojo kosmatinko, me kar stisne pri srcu...moja še malo, pa bo kot kitajski goli pes (če pretiravam) ali pa kot kakšna doga...popolnoma kratkodlaka in redkodlaka...
Izpada dlaka tako, da me kar stiska pri srcu.
Najboljše pa, da zaradi izpadle dlake vsi pravijo,kako suhega psa imam...potem ga pa stehtam in ima 31 kg... :(, pred tem, ko je bila "kao" lepa in normalna pa je imela 29 kg.

Kanchy a jo zmeraj po vsakem kopanju (na morju) okopaš še v sladki vodi ali to počneš samo enkrat na dan (zvečer)?

http://belasvicarskaovcarka.blogspot.com/