Ne vem, zakaj ne bi spadalo sem. To je tema o švicarjih in vse, kar zadeva njih, spada sem. Gre za našo pasmo in njene specifike. Tukaj najdemo vse o švicarjih na enem mestu in to se mi zdi praktično!
Drugače pa mu mi 1 do 2x tedensko kuhamo (po nasvetu veterinarke), da se navadi na vso hrani. Tudi meni osebno se zdi to bolj naravno in normalno, da se pes sreča z več vrstami hrane. Kuhamo mu v razmerju ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe ter zelenjavo. Recimo riž, polento, polnozrnate testenine, ječmen v kombinaciji z mesom (puran, piščanec, govedina, tudi roda svinjina ali drobovina, npr. želodčki) ter dodatkom zelenjave (grah, zelo malo korenčka - zaradi dlake, stročji fižol, koleraba, cvetača, brokoli, občasno par zrnc koruze ipd.). Drugače pa med brikete zmešamo malo navadnega jogurta ali skute ali žličko tune ali (2x mesečno) malo konzervice. Kadar damo skuto, naribamo vanjo tudi jabolka ali po koščkih dodamo drugo sadje (sezonsko).
Občasno dobi surovo govejo kost (3x mesečno). V mrzlih večerih mu skuhamo malo zdrobove juhice z zelišči (peteršilj, drobnjak, brez soli) in polijemo čez brikete. Pes, ki je pozimi zunaj, porabi tudi do 30 % kalorij več.
Hranimo pač po občutku, trudimo se za raznolikost. Nikoli ne dajemo naše hrane (z izjemo razredčene goveje juhice in govedine, ki se je v njej kuhala).
LP