Aljaški Malamut [Alaskan Malamute]

S1b · 1633746

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #510 : 23 Junij 2006, 14:55:01
oooo aska ima pa izpit  :D veliko sreče jutri  ;)
Aska držimo pesti ;D.
Aska veliko sreče jutri ;) Držimo pesti da bo čim hladneje, pa da bo Aska lepo delala in dobila 100 pik :P ;D
vsem trem res hvala :)
Aska.. še razmišljamo.
Mi imamo posebno vrsto šolanja, ki se ne konča po izpitu ampak lahko šolamo tudi še naprej - (splošno).
Agiliti ? kaj jaz vem... morda, če bo čas in če bova našla pametno šolo.
Kar pa sem govoril z vodniki reševalci, pa Malamuti niso najbolj primerni za poklicno, profesionalno reševanje, ker jih pač naenkrat mine.
Reševalni pes pa mora delati, dokler se to od njega zahteva.
Čeprav samo šolanje ne bi škodlilo nič.

Kaj pa vem bomo se odločali po izpitu in ko se vrnemo iz morja.

Vama pa še 1x obilo uspeha na izpitu in potem pričakujemo podrobno poročilo, morda tut s fotkami kaj podokumentirano. ;) ;)
LP
Blond
Kakšna pa je ta vaša posebna šola, a potem jo še vedno individualno šolata? Kar se tiče AM v reševanju, pa to je čisto mogoče, samo kot pri ostalem, več vaje oz. potrpežljivosti je treba imeti. V mojem KD-ju je ena  predstavnica aljaških malamutov, ki je bila zelo uspešna reševalka, sem jo videla na lastne oči kako je pridno izvajala vaje. Samo žal verjetno si že slišal oz prebral kako kruta je ta mati narava in kaj se je zgodilo v Švici na svetovnem prvenstvu reševalcev. Res izredno žalostna novica zame je to bila, čeprav je osebno nisem poznala. Tako, da tudi to je mogoče z našimi AM-ji. Poizkusiti pa ni greh ;) ;D

Lp

Blond

• *
Odgovori #511 : 23 Junij 2006, 15:21:32
Ja. Še vedno šolamo individualno. In po končanem izpitu lahko nadaljujemo če želimo.

Ja slišal sem za tragedijo v Švici.
žalostno....

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #512 : 23 Junij 2006, 15:34:35
No super. Vidva kar nadaljujta s šolanjem tudi po izpitu. Sej ziher vama gre super. Kako pa glede vročine še nisi odgovoril, ali takrat dela enako ali kaj slabše?...lp

Blond

• *
Odgovori #513 : 23 Junij 2006, 15:46:35
čisto odvisno od tega kolikor nam jo uspe motivirati  ;)

je malo bolj lena, ampak jo prepričamo, da tistih 10 min skupaj more delat
potem pa lahko počiva v senčki

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #514 : 23 Junij 2006, 15:58:36
No potem je ista kot moja. No tistih nekaj minut na poligonu naj dela in potem še malce urbanega okolja in potem ima cel dan mir pred mano in naj leži v senci lepo ;) ;D

S1b

• *
Odgovori #515 : 23 Junij 2006, 16:15:08
aja izpit imate... no še enkrat želim srećno :), pa vseno lahko pridete pogledat na gradišče če malo prej končate ;D

lp

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #516 : 24 Junij 2006, 12:22:21
Aska kako je šlo na izpitu?  :)

Blond

• *
Odgovori #517 : 24 Junij 2006, 12:31:06
Jaaa poročaj....

mislim, da se sedaj obe hladita nekje ob jezerčku z hladno pijačo in se veselita.

Komaj čakam, rezultate.

Blond

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #518 : 24 Junij 2006, 13:31:09
kanchy in Blond izpit sva uspešno opravili z 87 točkami. Če bi bilo hladneje bi verjetno bilo še bolje, a vseeno kljub vročini je kar dobro delala, še posebno prvi del na povodcu je bila super, čez skupino je tudi lepo šla,  potem kasneje pa tu pa tam kakšna napakica, najbolj pa me je presenetila pri odpoklicu, ker kaj takega je danes prvič mi naredila in  sicer je pritekla ne do mene ampak mimo,  a je na moj klic takoj do mene prišla in sva uspešno potem zaključili. V odlaganju pa je bila ves čas lepo v prostoru. Čez urbani del je pa tud kar pridna bila. Pisni del pa smo tako in tako vsi naredili.
Tako, da si danes Aska zasluži eno velko kost  :o;D ;D ;D ;D

lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #519 : 24 Junij 2006, 13:36:39
ČESTITKE  :o  ;D Lepo lepo  8) Pridna Aska(pa ti tudi  ;) )

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #520 : 24 Junij 2006, 13:39:19
kanchy hvala :) :)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #521 : 24 Junij 2006, 13:39:34
Pa so vsi naredili izpit? Aja a to si delala v svojem klubu ali ste šli kam drugam?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #522 : 24 Junij 2006, 13:44:34
Delali smo ga v svojem klubu, naredila mislim da nista samo dva...lp

janka

• *
  • Moja srčica Katarina
Odgovori #523 : 25 Junij 2006, 21:01:11
Aska ČESTITKE za opravljen izpit,Blond tebi pa veliko sreče v nedeljo na izpitu.Kako pa so kaj vaši kužki a so bogi po tek vročini,mi se bomo jutri spravli na Kolpo tko da se malo ohladimo.
lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #524 : 25 Junij 2006, 22:47:37
janka hvala, res se je izkazala, a vseeno naredila take napake, ki jih ni nikoli prej, a važno, da sva opravili. Sej v bistvu ni ta papir važen, važno je kolko me drugje uboga. Danes sva bili na pesjanarskemu srečanju in je bilo super. Fotke bodo kmalu v albumu. Drugače pa moji ta vročina ni prav nič všeč, išče senco in najbolj hladne dele v  stanovanje ali vzunaj na vrtu, ko je tam. Sedaj jo imam raje  tudi čez dan rajši notri, ker v pesjaku je mnogo hujša vočina..lp

S1b

• *
Odgovori #525 : 25 Junij 2006, 22:54:46
čestitam aska! res lepo da ste naredile izpit, ne dvomim pa da izpit naredile blizu 100 točk če bi delale pozimi  ;) :)

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #526 : 25 Junij 2006, 23:13:49
Hvala Sib, ob mrazu bi bilo ziher bolje, a tudi to ni tako slabo, sej te točke niso tako važne, samo fino se mi zdi, ker nekateri trdijo, da teh polarcev pa se ne da nič izšolati, da so preveč trmasti ipd...lp

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #527 : 26 Junij 2006, 08:44:37
Aska in Maja obema čestitke za uspešno opravljen izpit :-*

Blond

• *
Odgovori #528 : 26 Junij 2006, 09:10:51
Čestitke tudi od nas ! Važno je, da sta opravili in da sta dokazali, da so tudi polarci sposobn kaj nardit. In to tudi v vročini  :)

Ja mi pa sedaj v nedeljo 2.7. me prav zanima kakšne muhe jo bodo dajale  :)

LP
Blond

Blond

• *
Odgovori #529 : 26 Junij 2006, 09:18:36
Aska ? koliko vas je bilo vseh skupaj ?

nas bo 10. in če 2 ne nardita je to 20%, to pa je slaba reklama za pesjo šolo  ;)
upam, da bo pri nas bolje

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #530 : 26 Junij 2006, 17:41:36
Satin hvala!! :)

Blond: Od tistih, ki so delali A jih je pet naredilo in en padel (ta ni bil iz našega kluba). Pri B-BH pa od 11-ih samo en ni naredil (od inštruktorja, kateri dela na prisilo), od naše skupine (kateri smo vadili pod vodstvom inštruktorice, pri kateri se dela s pozitivno motivacijo), pa smo prav vsi naredili. In to še enkrat dokaz, da se učenje z pozitivno motivacijo bolj obrestuje in učenje psov pod prisilo bi morali prepovedati.
Drugače pa res še en dokaz, da se tudi z našimi polarci da kaj nerediti ;D ;D ;D ;D

lp

Blond

• *
Odgovori #531 : 27 Junij 2006, 10:37:30
Aska.. saj to so dobri rezultati.

Je pa jasno, da je učenje z motivacijo toliko bolj uspešno.
Vesel sem za vaju.

Me prav zanima kakšni bojo naši rezultati  ;)

Blond

PS: Hvala za obrazložitev  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #532 : 27 Junij 2006, 17:49:02
Blond sej vama bo uspelo narediti izpit. Sedaj samo čimveč igre in čimanj učenja, ker vaje Luna zna, da se jih ne naveliča in samo zaupati ji morata in bosta blestela, v to sem prepričana.
Res škoda, da Malko ni šel delati A-ja, ker tega pa bi ziher naredil.

lp

Blond

• *
Odgovori #533 : 28 Junij 2006, 10:23:28
Upam, da se bo malo ohladilo, ker Luna je čez dan čist brez volje. Zjutraj in zvečer pa polna energije in jo komaj dovolj zaposlimo, da se vsaj zjutraj in zvečer znori.

Bomo videli kako bo v nedeljo.

LP
Blond

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #534 : 28 Junij 2006, 17:07:27
Blond sej pri moji je čisto enako, čez dan večinoma preleži, edino zgodaj zjutraj in pozno zvečer se ji da noreti. Jo imam pa sedaj čez dan notri in ne na vrtu, ker je mnogo hladneje. Pa sej bo kmalu jesen in hladneje ;) ;D....lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #535 : 28 Junij 2006, 19:16:41
Joj, se spomnem ko smo sredi avgusta čuvali en teden malamutko. Takrat še nismo imeli Kane in jaz seveda "dej greve na sprehod, no, dej no". Navaja (njeno ime) se valda tudi približno ni premaknila. Pardon dvignila je glavo z mrzlih ploščic, me začuden pogledala, zakaj le imam jaz v roki povodec, potem pa ji je glava padla nazaj na ploščice  ::) ::) Jst pa vsa žalostna  :( ;D . Ob pol desetih mi jo je celo vspelo premakniti iz tistih ploščic  :D  8). Pa nonstop sem jo z vodo polivala. Res je bila boga.

Blond veliko sreče na izpitu  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #536 : 28 Junij 2006, 21:41:40
kanchy tako hudo pri moji še ni, da je ne bi mogla premaknit, je pa res, da ji ni peveč do tega , da bi ven čez dan šla.  Smo imeli danes še zadnje poslovilno srečanje z inštruktoricama in smo malce obenem še povadili in čeprav je bilo še ful soparno, za igro s klobaso je bila zainteresirana, samo ne tako intenzivno kot prej, pa čeprav smo se bolj pozno se dobili. Res komi čakam, da bo poletje mimo, da ji ne bo več tako vroče...lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #537 : 28 Junij 2006, 22:53:35
Ja takrat je bilo to res sredi avgusta in sredi najhujše vročine. Ona pa s kožuhom, kot da imaš medveda  :o

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #538 : 28 Junij 2006, 23:15:52
Ja uf kaj še čaka naše kožuharje :o

Blond

• *
Odgovori #539 : 29 Junij 2006, 09:15:29
Kanchy... Hvala.... bomo se potrudili po najboljših močeh.

Taprava vročina šele pride  :)

Res je, da imamo vredu inštruktorja in da bomo prvi na vrsti.
Začnemo pa že ob 7.00  ;)

Seveda najprej pisni del potem pa praktični.

Blond