LEGLO ANGLEŠKIH KOKER ŠPANJELOV V PSARNI DRAVSKA

diva1 · 37169

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #60 : 24 Avgust 2012, 18:21:51
Srecno malcki!!  :-* :-*

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Inanna

• *
Odgovori #61 : 24 Avgust 2012, 20:27:46
Komaj so prišli in že grejo :-\ :) Srečno! ;D

diva1

• *
Odgovori #62 : 26 Avgust 2012, 11:59:42
Zopet nekaj tistih dni, ko  težko govorim in  lažje pišem... 
Včeraj nas je "zapustil" četrti malinovec...   

Punce, jaz mislim, da vzreja ni zame... Vse mi nekako še uspeva, dobro mi  gre - ni   problem pomoč pri kotitvi, pri dojenju, pri pranju, .... Moj problem pa "nastane" pri oddaji ... Ne,da se ne bom tega nikoli navadila - iz leta v leto je hujše...

Vsakemu malinovcu sem pripravila "nahrbtnik s  prvo pomočjo". Vsebina: odejica, ki "diši" po stari družini, igračka, nekaj hrane, dokumenti, ki ga spremljajo, ampula strongholda za pasje mladiče...  In napisala vsakemu od njih 2 strani dolgo "pismo"..., ki bo novim lastnikom delno služilo tudi kot "navodilo za uporabo"...  Za vse smo poskrbeli... 

In ko jih gledam, te srečne in zadovoljne nove lastnike s kužkom v naročju.. Ja, saj jih je lepo videti... AMpak, ko pa nastopi slovo, takrat pa... Eh, nič ne me sprašujte..

Vsega prijetnega je zame konec.. Zvije me... Rdeče oči, cmok v grlu.. In ne morem, ne smem  "pokvariti" ljudem veselja, sreče... Komaj so čakali na njih... Jaz pa stojim kot "kup nesreče"... Solzna, zaripla, ne morem več govoriti... In potem, hvala vam, krasni ljudje, vi objemate in tolažite mene..  Mi" ponudite" odprta vrata vašega doma kadarkoli...  Me pokiličete  že čez nekaj ur, pošljete prvo fotko malinovca v novem domu....

Še me čaka  "slovo"... Še štirikrat... 
"Tolaži" me pa misel, dejstvo, da  ste dobili čudovite družine in dobre ljudi... Ter da vas bom še  velikokrat videla. počohala  in "spremljala" ...

P.s.
Saj se opravičujem za ponovni čustveni "izpad"... Morala sem se "izjokati", potožiti... Zdaj je lažje. In zopet  lahko zadiham s polnimi pljuči ..Hvala,da ste mi prisluhnile... Kot že velikokrat.

P.s.
Idefix, malega Tončka je "našla" krasna družina .. 3 deklice, stare 8, 14 in 17 let.. Mama je umetnica, slikarka... Oče en tak fin, uglajen gospod...Ne bo mu dolgčas med štirimi puncami... 

In spomni se prosim name , ko boš občudovala morje. In mu povej, da kmalu  pridem.. Pa čeprav samo namočit noge in uživati v kavici z razgledom... Ja, pa saj morske jedi imam tudi rada... Pavlek  še "stoji". In pa Tartini ter Benečanka sta tudi še na "svojem" mestu....

Bonnie_YT

• *
  • I stand for animal rights!
Odgovori #63 : 26 Avgust 2012, 12:35:33
Vsega prijetnega je zame konec.. Zvije me... Rdeče oči, cmok v grlu.. In ne morem, ne smem  "pokvariti" ljudem veselja, sreče... Komaj so čakali na njih... Jaz pa stojim kot "kup nesreče"... Solzna, zaripla, ne morem več govoriti... In potem, hvala vam, krasni ljudje, vi objemate in tolažite mene..  Mi" ponudite" odprta vrata vašega doma kadarkoli...  Me pokiličete  že čez nekaj ur, pošljete prvo fotko malinovca v novem domu....

:'( :'( :'( :'(

Since rescuing animals I lost my mind but I found my soul

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #64 : 26 Avgust 2012, 14:06:33
diva1 ravno zaradi tega se jaz nebi sla vzreje, ker enostavno nebi mogla. Nikakor. Obdrzati vse pa tudi ne gre..  :'(

Drugace pa, saj jih bo se videvala, boste v stikih, saj vem da je tezko, ampak tudi to pase k vzreji, nazalost.. Vesela bodi, da si jim nasla najboljse mozne domove, kar je pa tudi najvec, kar lahko storis za njih..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #65 : 27 Avgust 2012, 13:21:48
 :-* :-* :-*

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

diva1

• *
Odgovori #66 : 28 Avgust 2012, 17:54:55
Hiša in vrt sta prazna,.... tišina..., bolečina... Malinovci so odšli...

Na veliko srečo sta tu še Diva in Tonček... Njiju pa ne "dam"...

Jutri začnem z obiski na domu... Bom še jaz rekla tako, kot je rekel naš veterinar, ko je prišel na obisk: "Patronažna služba, sem prišla malo pogledati malega "pacienta"...

Sem pa slišala z vsemi novo pečenimi lastniki.... In vem, da vsi neizmerno uživajo.. Tako veliki kot majhni.

JennyK

• *
Odgovori #67 : 29 Avgust 2012, 10:24:07
 :'( Boleče....
 :-* za nove lastnike in "malinovčke".
Diva1, zagotovo se kljub žalosti počutiš srečno zato, ker si svojim "otrokom" omogočila krasne lastnike in posledično krasno življenje!

damayanti

• *
Odgovori #68 : 29 Avgust 2012, 11:36:44
 :'(  Pismo no... vse sem zamudila  :-[ ... a niste mogli malo počakat :(

Pa drugič... srečno malčkom v nove domove  :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Žverca

• *
Odgovori #69 : 29 Avgust 2012, 13:51:07
Oprostite mi za mojo radovednost...  :-[
Kako to, da ni noben Tonček/Tončka pri hiši ostala? Tak za naprej, za "seme" kot pravijo na kmetih  :)

diva1

• *
Odgovori #70 : 29 Avgust 2012, 18:29:55

Kako to, da ni noben Tonček/Tončka pri hiši ostala? Tak za naprej, za "seme" kot pravijo na kmetih  :)

Žverca, čisto prav je, da si vprašala... Vedno so dileme...  Ampak čisto iskreno ti povem, nismo mi več za "dojenčka"... Vsi smo že oldtajmeri...  Rahli živci....Saj smo imeli veliko dojenčkov.. Zdaj, letos pa naj jih čuvajo in  "previjajo" drugi...

Saj je zdaj čas, da naši malinovci nadaljujejo rod... Tu je Chanel,  tu je tudi naša malinovka "Tončka"... Njeno rodovniško ime je Sena Dravska.. Hebrejska princesa... Tudi o njej se bo še slišalo, sem trdno prepričana... In en kup čudovitih koker fantov...    Ti so zdaj na "vrsti"... Ja, jih bomo pa z največjim veseljem "servisirali", spremljali, pomagali...
Mi smo svoje "poslanstvo" izpolnili...

Malo sem se že pomirila.. Uredila glavo in podstrešje, umirila srce... Ja, saj se še ne znajdem najbolje, zdaj ko sem "izgubila" službo, vendar vam moram nekaj zaupati... Življenje se je vrnilo v stare tirnice... In predvsem je zelo "udobno"..

Saj imam še vedno Divo in Tončka... Šele  naslednje leto bomo začeli razmišljati o "podmladku"... Ta čas pa se bomo veselili prigod naših malinovcev...Naslednje leto pa znamo "presenetiti"... Jaz bi bila vesela.

Pošten odgovor, Žverca... Pošten.

Žverca

• *
Odgovori #71 : 30 Avgust 2012, 00:06:17
Ah diva 1 popolnoma razumem kako je ko se ti ne da vzgajati  "dojenčkov" in bi rad imel svoj mir in ustaljena pota z odraslimi psi  ;)
Srčno verjamem, da bodo vaši malinovčki pisali sodobno zgodovino slovenskih kokerjev in da bodo uspešni na večih področjih, predvsem pa pri osrečevanju svojih dvonožnikov dan za dnem  ;D

Vprašala sem, ker bi vam bilo morda lažje prenesti odhod malinovčkov, če bi en ostal doma in vam še naprej grel srce in dušo  ;D (kar prav zagotovo počneta tudi Tonček in Diva)

Vsemvašim malinovčkom in vam želim obilico sreče, upam, da se kdaj srečamo na kaki razstavi, ter da vas v prihodnjosti še kak podmladek spravi ob živce  :o  (mišljeno v najlepšem pozitivnem smislu!!!)

diva1

• *
Odgovori #72 : 08 Avgust 2013, 10:53:45
Žverca, čisto prav je, da si vprašala... Vedno so dileme...  Ampak čisto iskreno ti povem, nismo mi več za "dojenčka"... Vsi smo že oldtajmeri...  Rahli živci....Saj smo imeli veliko dojenčkov.. Zdaj, letos pa naj jih čuvajo in  "previjajo" drugi...

Saj imam še vedno Divo in Tončka... Šele  naslednje leto bomo začeli razmišljati o "podmladku"... Ta čas pa se bomo veselili prigod naših malinovcev...Naslednje leto pa znamo "presenetiti"... Jaz bi bila vesela.

Pošten odgovor, Žverca... Pošten.

Ja, dobro leto je naokoli.. Naši malinovci so zrasli v zdrave in krepke mladenke in mladeniče..

In resnično sem vesela, da smo z ljudmi, ki so jih "posvojili", stkali vezi, za katere verjamem, da bodo trajale.. Tudi videvamo jih kar pogosto. Ja, lepo jih je videti, počohati. In nikakor se ne morem, ne želim znebiti občutka, da me še vedno poznajo. Ker se me vedno znova in znova neizmerno razveselijo. Kar silijo mi v naročje in delijo mokre "poljubčke".. Ja, zastonj peeling dobim, he he.. :P :P :P
Lepo je.

In lani, nekako ob tem času je nastal zgoraj citirani zapis, da bomo morda naslednje leto pa res začeli razmišljati o podmladku naše psarne.   In res nam je "uspelo". Konec meseca julija so pri nas na svet privekali novi "malinovčki". Leglo, polno "presenečenj"..

Lepo bodite. Naj vas vročina ne "pokuri" preveč.

Jaz pa se "selim".. Kam?  Ne daleč :P :P

Preselila se bom med "legla" in kaj več povedala o našem "presenečenju".

Pozdrav.