Zopet nekaj tistih dni, ko težko govorim in lažje pišem...
Včeraj nas je "zapustil" četrti malinovec...
Punce, jaz mislim, da vzreja ni zame... Vse mi nekako še uspeva, dobro mi gre - ni problem pomoč pri kotitvi, pri dojenju, pri pranju, .... Moj problem pa "nastane" pri oddaji ... Ne,da se ne bom tega nikoli navadila - iz leta v leto je hujše...
Vsakemu malinovcu sem pripravila "nahrbtnik s prvo pomočjo". Vsebina: odejica, ki "diši" po stari družini, igračka, nekaj hrane, dokumenti, ki ga spremljajo, ampula strongholda za pasje mladiče... In napisala vsakemu od njih 2 strani dolgo "pismo"..., ki bo novim lastnikom delno služilo tudi kot "navodilo za uporabo"... Za vse smo poskrbeli...
In ko jih gledam, te srečne in zadovoljne nove lastnike s kužkom v naročju.. Ja, saj jih je lepo videti... AMpak, ko pa nastopi slovo, takrat pa... Eh, nič ne me sprašujte..
Vsega prijetnega je zame konec.. Zvije me... Rdeče oči, cmok v grlu.. In ne morem, ne smem "pokvariti" ljudem veselja, sreče... Komaj so čakali na njih... Jaz pa stojim kot "kup nesreče"... Solzna, zaripla, ne morem več govoriti... In potem, hvala vam, krasni ljudje, vi objemate in tolažite mene.. Mi" ponudite" odprta vrata vašega doma kadarkoli... Me pokiličete že čez nekaj ur, pošljete prvo fotko malinovca v novem domu....
Še me čaka "slovo"... Še štirikrat...
"Tolaži" me pa misel, dejstvo, da ste dobili čudovite družine in dobre ljudi... Ter da vas bom še velikokrat videla. počohala in "spremljala" ...
P.s.
Saj se opravičujem za ponovni čustveni "izpad"... Morala sem se "izjokati", potožiti... Zdaj je lažje. In zopet lahko zadiham s polnimi pljuči ..Hvala,da ste mi prisluhnile... Kot že velikokrat.
P.s.
Idefix, malega Tončka je "našla" krasna družina .. 3 deklice, stare 8, 14 in 17 let.. Mama je umetnica, slikarka... Oče en tak fin, uglajen gospod...Ne bo mu dolgčas med štirimi puncami...
In spomni se prosim name , ko boš občudovala morje. In mu povej, da kmalu pridem.. Pa čeprav samo namočit noge in uživati v kavici z razgledom... Ja, pa saj morske jedi imam tudi rada... Pavlek še "stoji". In pa Tartini ter Benečanka sta tudi še na "svojem" mestu....