LEGLO ANGLEŠKIH KOKER ŠPANJELOV V PSARNI DRAVSKA

diva1 · 37172

diva1

• *
Odgovori #30 : 30 Julij 2012, 13:55:51
Če ni skrivnost; koliko koštajo Vaši mladiči?

Hojla Pidog,

ne še zdaleč ni skrivnost... Pa morda info za "javnost".
Naši malinovci imajo "modificirane" cene... Kaj to pomeni?

Cene rodovniških kokerjev se na slovenskem trgu gibljejo od 600,00 do 800,00 EUR.
Naša "najvišja" cena je 600,00 EUR.

- 2 jagra bosta odnesla  vsak svojega kužka za 400,00 ( 200,00 subvencionira Milan)
- en  mladi pripravnik, ki mu je Milan mentor ga dobi popolnoma zastonj... Ker mu je Milan rekel, da jager brez psa ni jager.. In da bi mu ga rad poklonil.. Ja, podarjen kuža definitino prinaša srečo...
- ostali štirje pa imajo ceno 600,00 EUR.

So se pa k nam vrnili  praktično sami povratniki, ljudje, ki so že imeli kokerje...In mislim, da je to veliko priznanje  tako nam, kot vsem starim vzrediteljem, h katerim se ponovno vračajo ljudje, ko so preboleli "izgubo"..... Ljudje so bili s svojim "izborom" zadovoljni...

Znanje, tradicija , poštena vzreja, dobri psi... In na drugi strani ljudje, ki nam vzrediteljem zaupajo...
Prijatelji za celo življenje. To šteje. Denar tukaj ni primaren.. Čisto zares vam povem, niso še dnarja natiskali, da bi se tega lotili izključno in prvenstveno zaradi dnarja... 

Kakorkoli že, morda pa bo celo letos Milanu nekaj "ostalo"... In si tudi zasluži. Definitivno..

Lep pozdrav.
Tatjana

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #31 : 30 Julij 2012, 14:08:23
..............če ne mu pa jast dam za en špricar ob srečanju ;D

JennyK

• *
Odgovori #32 : 31 Julij 2012, 06:57:15
Diva1 - respect!
Jaz, kot "končni uporabnik" oz. kupec mladiča, ki mi definitivno ni vseeno, iz kakega legla bi prišel mladič, se POPOLNOMA in do pičice strinjam s teboj!
Najpomembnejše je zaupanje. In če zaupaš vzreditelju, ter veš, da imaš potreben support pri biločem (vzgoji, negi, nasvetih kar tako....) in vzreditelj pazljivo in skrbno vzredi leglo - je isti vzreditelj logična izbira!
In bodimo realni.... tudi nekaj več denarja, ki bi ga bilo potrebno odšteti, ne igra prav nobene vloge, če veš, da bo mladič zdrav, socializiran.... In JA - saj finance (zaslužek) res ni primaren, kot praviš Diva1.  Ampak jaz vseeno upam in IZ VSEGA srca privoščim, da "ostane" vsaj nekaj, kakor praviš!!!! Denar itak ne more odtehtati vseh prebedenih ur, trepetanja ob malinovcih in vsega ostalega.

In prosim - upam da me kdo od tu sodelujočih ne napade v smislu "sej so se vzreditelji sami odločili za leglo - kaj pa jamrajo". Ja, vse je res.... ampak odgovornim in skrbnim vzrediteljem se imamo zahvaliti, da imamo lahko kužke takšne pasme (in karakterja!), kot smo si zamislili in ne le nek približek. In do tega cilja je dolga pot. Časovnega, (tudi finančnega!) odrekanja, načrtovanja, planiranja, trepetanja....
In ja - vsak dinar je pošteno in krvavo zaslužen!
Evo, sem zabluzila. Čisto OT.  :-[
Diva1, prosim če se da še kaj malinovčke poslikat. In nesebično deli še z nami, ostalimi, da se slinimo ob lepotcih in lepotičkah!  ;)
Lp, Katja

Inanna

• *
Odgovori #33 : 31 Julij 2012, 09:17:42
Diva1, tvoj oče je pa res "ta prav", lepe poteze :) Zagotovo se mu bo pozitivno povrnilo.
Kdaj bodo kakšne nove fotke? Malčki rastejo, mi pa nič ne vidimo 8)

tapna

• *
Odgovori #34 : 05 Avgust 2012, 18:15:48
pozdrav še z moje strani!

na današnjem obisku pri divi1 je blo kar pestro - raziskovanje, cartanje in spančkanje.

pa še par slikic mojega "izbranca".  :P

tapna

• *
Odgovori #35 : 05 Avgust 2012, 18:17:00
 ;D

tapna

• *
Odgovori #36 : 05 Avgust 2012, 18:17:29
 :P

JennyK

• *
Odgovori #37 : 06 Avgust 2012, 06:59:53
Ježeš, kakšna lepota!  :-* Kakšne kosmate šapice!  :-* Krasno, res!!!

Agava

• *
Odgovori #38 : 06 Avgust 2012, 08:40:41
Joj, cortki mali ..... srčno upam, da mi jih uspe videt še vse na kupu, preden gredo "v svet" ....

Lp v vrtec ob Dravi!  :-*

Agava

• *
Odgovori #40 : 06 Avgust 2012, 11:12:20
Saj res - tapna, kako je ime malemu? mislim, katero ime si izbrala? meni je eno še posebej všeč!  ;D

ursa_9

• *
Odgovori #41 : 06 Avgust 2012, 11:34:59
Tretja slikca res zmaga ...kakšen pogled  :o  :-*

Inanna

• *
Odgovori #43 : 07 Avgust 2012, 10:51:13
"Dedi" Milan s Tončkom in Tončko  :D

HUDMA

• *
Odgovori #44 : 07 Avgust 2012, 11:20:41
Oho! Res so taprave zverinice.

tapna

• *
Odgovori #45 : 07 Avgust 2012, 11:21:41
Saj res - tapna, kako je ime malemu? mislim, katero ime si izbrala? meni je eno še posebej všeč!  ;D

rodovniško ime je Solo, sicer pa je/bo Jon. mislim ka mu pristaja, glede na to da sam rad spančka in vse tak malo po svoje nardi, pravi solist  :)

kero ime pa je blo tebi najbol všečno blo?

diva1

• *
Odgovori #46 : 07 Avgust 2012, 12:06:17
No, glede Tapne in njenega izbranca pa je ena "anekdota"....

Tapna je ena simpatična, čedna in mlada dohtarka... No, končno smo dobili še dohtarko v familijo :P :P :P  Smo prav veseli... Tapna, zdaj pa se nas res več ne "rešiš"...

Ona si je svojega lepotca izbrala dobesedno v prvi minuti..  Jaz sem ji  želela razkazati vseh 6 samčkov.. Opisati in povedati o vsakem nekaj...  Da se bo lažje odločila...Pa se ni "dala"...
Veste kaj je rekla. Pa čisto zares je tako bilo... "To je bila "ljubezen na prvi ugriz"..

No, jaz sem se v Tončka zaljubila na prvi pogled...
To poznam.. Ljubezen na prvi pogled... AMpak ljubezen na prvi ugriz...To pa je zame nekaj novega.. Svetovna definicija.. Tega ne bom pozabila nikoli... Ej, Tapna, ti me pa res vedno nasmejiš...

Naši malinovci rastejo... Dokaz, kako iz malega vedno zraste "veliko"... Iz dneva v dan so večji razbojniki... Dirkalni pa so tako, da moramo biti vedno v pripravljenosti trije...  Da kakšnega ne "izgubimo"... In nonstop štejemo: ena, dva, tri, štiri, pet..., Joj, kje pa so ostali trije?.... In tako je iz dneva v dan... In ko preštejemo do osem, si kar oddahnemo....Že kar težko jih je poloviti..  ;D ;D ;D

Mama Diva jih še kar doji... In srčno upamo, da bo počasi mleko presahnilo... Da bodo začeli jesti, kot se spodobi... Ker še vedno ne želijo zamenjati briketkov za mamine seske... Očitno so seski boljši...
Milan pa pravi, nič ne skrbite, še vsi so začeli jesti, pa bodo še ti...

Dobrih 5 tednov je za nami... In ponosni smo, da nam je uspelo. Resnično nam je v veliko zadovoljstvo gledati in opazovati te naše malinovce, kako iz dneva v dan osvajajo nove veščine... Spremljati njihov razvoj. Samo "divji" so... Ravsanja in ruvanja je za moj "okus" že kar malo preveč... Ampak tako mora biti...
V moji duši pa vlada "mir". 7  njih jih že ima  najboljše lastnike... Takšne, ki se jih že veselijo in jih nestrpno pričakujejo...

In srčno upam, da se  kmalu najde ta pravi tudi za še enega črnega samčka... Za tistega, navihanega.

Joj, da ne pozabim... Hvala vsem vam, ki nas "spremljate", nam namenite prijazne besede in lepe misli... Krasni ljudje ste...

Lepo bodite, moji dragi "Pesjanarji"...

Tatjana

HUDMA

• *
Odgovori #47 : 07 Avgust 2012, 12:17:36
A se je kdo oglasil z Gorenjske? Oglaševali smo nekaj malega ...

diva1

• *
Odgovori #48 : 07 Avgust 2012, 12:35:28
Hudma, še ne... Sicer pa imate Gorenjci še vedno nekaj časa...Mogoče pa so Gorenjci na dopustu(he-he).

Dragi Hudma,  iskrena hvala za trud in pripravljenost.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #49 : 07 Avgust 2012, 13:19:04
Ma ful so lustni tamali..  :-* :-* Skoda, da niste blizje doma, bi se tudi mi napovedali za kaksen obisk in meckanje malih pliskotov  :-[

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Agava

• *
Odgovori #50 : 07 Avgust 2012, 15:05:01
Joj, lupčki mali...... jutri jih bom tako premučkala, da bodo še tri dni spali, ha ha. No ja, če bosta varuška Diva1 in gazda Milan dovolila, seveda!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #51 : 07 Avgust 2012, 15:47:58
Meni je prav žal, da nisem bližje ali s kaj več časa, da bi jih prišla malo zmečkat  :o
Krasni so  :-*

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

JennyK

• *
Odgovori #52 : 08 Avgust 2012, 07:17:50
Se pridružujem Ovčkinem in Andrejinem mnenju....  :-[
Pravi pliškoti, res!  :-*

Agava

• *
Odgovori #53 : 08 Avgust 2012, 21:17:07
No, danes sem pa preživela lep del dneva z malimi S-ovčki. Joj, kaj so luštni, za pojest, prov res. In nagajivčki, uf...... Novim lastnikom ne bo dolgčas, nikakor ne.
Vse lepo njim in vsem, ki skrbijo za njih! Kmalu bodo morali v svet ....  :o

diva1

• *
Odgovori #54 : 08 Avgust 2012, 21:44:21
Joj, lupčki mali...... jutri jih bom tako premučkala, da bodo še tri dni spali, ha ha. No ja, če bosta varuška Diva1 in gazda Milan dovolila, seveda!
[/quote

Ja, danes pa so naši malinovci imeli obisk. Tudi jaz.

In sicer nas je prišla pogledati moja draga prijateljica Agava, ki sem jo spoznala preko Pesjanar foruma... Pa se je  punca  čisto zares pripeljala iz drugega konca Slovenije in nas s svojim obiskom prijetno "počastila"..
Meni je druženje z njo vedno prijetno.. O, ko bi le bila bližje... Kar ne moreva se naklepetati... Prišla je že zjutraj in kar naenkrat je bila ura pet popoldne... Kako hitro je minilo....

Pa še zaljubila se je . V enega črnuhca.. In je rekla Milanu, če ji ga da v "solastništvo".. Ja, čisto zares, tako je rekla... Kokerčki so tudi njena ljubezen... S seboj je prinesla tudi fotoaparat in končno smo dobili "profesionalnega" fotografa... Ja, to pa se je danes "nadelala". Okrog 300 posnetkov je nastalo.. Pravi foto shooting...

Premučkala jih je tudi... Ampak očitno ne dovolj, ker ti mali faloti  še kar ne spijo.. Še kar razgrajajo...
Agava, očitno premalo. Boš morala obisk ponoviti... Za bencin  dam jaz. Milan pa bo poskrbel za hrano in pijačo. Velja?

Moja draga Agava, hvala ti. Hvala za obisk, prijetno druženje , račnalniške inštrukcije in  fotografije in trajen spomin na moje turbo poredne  S-malinovce..
Ampak sem kljub inštrukcijam še vedno globoko iz "železne dobe"... Saj bom "vadila"... Mogoče pa mi celo uspe.
Pisala bom pa še naprej.

diva1

• *
Odgovori #55 : 19 Avgust 2012, 07:50:00
Tako. 7 in pol tednov je za nami... , z našimi "malinovci".  Ja, tedni kar bežijo.. In zadnje čase se pri nas  pogovarjamo kar  v "enoti" teden...

So bili kratki, so bili dolgi...? Ne vem.  Predvsem pa , da vam odkrito povem, malce "stresni", drugačni od običajnih tednov. Ko tako pogledam "nazaj", se mi zdi, da je minilo neznansko hitro... Kakor, da smo jih dobili včeraj...  Ko pa mineva dan, zna biti včasih kar "dolg"...Še ponedeljki so krajši...

Zdaj pa so že pravi razbojniki.. Povsod jih je polno. Tako, da smo zaposleni non-stop. Pa še takoooo dirkalni so. Diva jim že težko ubeži..

In "veliki" so že.. Zdravi, razigrani, debelušni... Saj ne boste verjelli, ampak Diva te  velike "cepce " še kar doji.. 3-4 x na dan se jim še vleže.. Vse 8 nima več dovolj prostora pri "mlečnem" baru, 6-tim pa se še vedno uspe "priklopiti"... Ja, lepo jih je videti, kako  jim ima naša Diva še vedno v "naročju"...

Jaz pa sem se zalotila, da bom  počasi "psihični bolnik" :P :P :P  Morda pa sem že.
Definitivno sem si tokrat nakopala preveč... Ta moja zaščitnikost me je skoraj stala "glave"... Saj vem, da ga "sračkam".. ???.

Lepo jih zgodaj dopoldne  "peljem" v pasji vrtec, "skrijem" vlažno travo in jim s pomočjom senčnikov naredim "senco".  Izgledajo, kot da so na Plaži :P :P :P :Pi....Potem pa ti cepci, ne morem se drugače izraziti, razmečejo pasjo "posteljnino in norijo na tisti vlažni travi. Jaz pa se sekiram, da se ne bi kdo prehladi... In zopet pospravim pasji vrtec in ponovno naredijo pravi kaos... Ustvarjalni nered... Potem gredo spat na beton...  Beton in vlažna trava.. To obožujejo....Jaz pa p.......

Joj, ko se ne bi tako  ravsali.. Celi ljubi  dan.. Pa se  mi včasih dozdeva, da jih ne bo noben kirurg več uspel "pokrpati", če se bo tako nadaljevalo...

Naslednji teden, v petek, odhaja prvi  malinovec v novi dom. In potem postopoma čez cel teden... En za drugim...Vsak dan eden. Urnik "odhoda" je narejen..   Sem vesela? Žalostna?  Pravzaprav ne znam (še ) odgovorititi.

Vem pa, da si že tudi jaz želim oditi od doma . Za nekaj ur po trgovinah (jih že čisto zares prav pograšam), za nekaj dni proti morju.. Na kavico z razgledom na morje..
Moje" poslanstvo" sem (in še bom) izpolnila....

In ko zdaj tako gledam te moje pasje ljubčke in ljubice... Spijo, po dolgem in po čez. Sproščeni, "raztegnjeni" 

Tako lepi, mirni so...In vem, bilo je vredno.... Vse prečute noči, nešteto opranih pralnih strojev pasje posteljnine, nešteto pripravljanja hrane, pranja pasjih krožničkov, spanja na eni neudobni sedežni garnituri...

Vesela, bom , če jih boste malo "povohali"... lepo dišijo... Zopet najlepše...

Moji" bodo  samo še malo... Vem pa , da jih bom lahko občudovala in bila dobrodošla pri ljudeh, ki jih bodo odnesli, vedno.. To pa tudi šteje, mar ne.

P.s. En simpatičen in nagajiv črn samček zaenkrat ostaja še pri nas... Nihče si ga ni "zaželel"... Morda pa kdo od vas ve za kakšnega ljubitelja kokerčkov... Hvala.

Lepa nedelja je pred nami... Uživajte v senci...

Tatjana

diva1

• *
Odgovori #56 : 24 Avgust 2012, 16:45:05
No, napočil je čas, da naši malinovčki zapustijo gnezdece in gredo raziskovat nove domove. Veseli smo, da so vsi našli nov domek, čeprav nam je v srčku zelo težko, ko odhajajo....

Pa še enkaj slikic izpred 14 dni ......

Bratska

Hočmo veeeeeen!!!

Vrsta v mlečnem baru

Agava

• *
Odgovori #57 : 24 Avgust 2012, 16:48:39
Iiii, piškotki mali! Joj, že kar gredo..... novim dogodivščinam naproti ..... Želim jim, da jim bo lepo, da se bodo veliko stiskali, crkljali, lupčkali ..... da bodo neizmerno ljubljeni in občudovani!

Diva, ko se ti srčne bolečine malo poležejo, nam pa le napiši še kaj lepega ......

idefix

• *
Odgovori #58 : 24 Avgust 2012, 16:49:57
Ja no, saj se boste še videvali :)
Kam pa gre mali Tonček?

lp ž & l & h

ursa_9

• *
Odgovori #59 : 24 Avgust 2012, 16:55:02
Malinovcem želim čim boljše lastnike in naj uživajo življenje kot je treba  :-* ;D