American Staffordshire Terrier

Gost · 336573

Playmaker

• *
Odgovori #630 : 16 December 2010, 09:17:32

R13

• Gost
Odgovori #631 : 06 Januar 2011, 14:13:07
Čist tak informativno...do katerega meseca bi še šlo kopiranje ušes skozi? Pa ne me zdaj napast z standardnimi odgovori glede kopiranja "to bi prepovedali,ne sme se itd.."

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #632 : 06 Januar 2011, 14:14:36
To JE prepovedano.

pasja.zabava

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #633 : 06 Januar 2011, 14:15:25
Čist tak informativno...do katerega meseca bi še šlo kopiranje ušes skozi? Pa ne me zdaj napast z standardnimi odgovori glede kopiranja "to bi prepovedali,ne sme se itd.."

KUPIRANJE!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #634 : 07 Januar 2011, 12:22:30
Kopiraš jih lahko kadar koli. Fotko kjer so ušesa daš v kopirni stroj in je.  ::) Ti bi nekaj naredil/a pa sploh ne znaš pravilno poimenovati  ::) Je pa potem treba ušesa pravilno postavljat, pa če daš kakemu kekcu nesposobnemu, ti jih na različno dolžino kupira.....

Kupiranje pa je pri nas in še v več drugih državah prepovedano. Če hočeš hodit po razstavah v tujini - Avstrija, Nemčija recimo-s kupiranim psom sploh ne smeš. Pol se pa odloči kaj ti je bistveno.

Sicer pa, pes je tak, kot ga je vzredil človek-z nepokončnimi uhlji. Meni so taki blazno všeč. Je pa problem, ker je trend kupiranih uh potreboval močen hrustanec, pri naravnih pa je ravno to slabo. In se lepo vidi, kateri psi majo sfaljena ušesa zaradi hrustanca. Če bi od začetka bili nekupirani bi se takoj videlo in popravljalo s kombinacijami. Pri kupiranih se pač ne vidi, če imajo pravilno postavljena ušesa.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Artillery

• *
Odgovori #635 : 10 Januar 2011, 18:59:51
Po dolgem času par fotk naših psov

Aj Artillery's Action Star

Aj Artillerys Party Boy

Aj Artillerys Play Maker - čez dobra dva meseca odpotuje v novi dom v Stockholm, lastnik Bamiidas kennel

Aj Artillerys Playing Doll - slikana na razstavi v Helsinkih, lastnika Finnfools in Lehto Sun kennel-Finska

Rainfalls Im Fraja - gost v naši psarni iz Belgije

all

• Gost
Odgovori #636 : 14 Januar 2011, 00:28:54
Playing Doll je čudovita :)

Artillery

• *
Odgovori #637 : 14 Januar 2011, 11:14:44
Hvala! Dolly je posebna punca!  :)

R13

• Gost
Odgovori #638 : 15 Januar 2011, 22:01:44
čara in ostali focnite se 3x močno!DEBILI

R13

• Gost
Odgovori #639 : 15 Januar 2011, 22:03:20
.

all

• Gost
Odgovori #640 : 15 Januar 2011, 23:29:24
Hvala! Dolly je posebna punca!  :)

sigurno :)
ker sem ravno tukaj - čestitke za današnji uspeh v ljubljani!

ren

• *
Odgovori #641 : 16 Januar 2011, 09:57:35
Bravo, Party Boy.

Artillery

• *
Odgovori #642 : 20 Januar 2011, 19:07:53
Hvala na komentarih.
AJ Artillery's Party Boy aka Mikey Baby BOB in Baby BIS3

Aj Artillery's Action Star aka Ginny R.CAC Intermediate class

In še ena slikca moje Dolly iz Finske  :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #643 : 21 Januar 2011, 21:16:29
čara in ostali focnite se 3x močno!DEBILI

R13 v jok in na drevo...ni druge  :D

Sam si sklamfal neumnost in dobil primerne odgovore. Zakaj se pa sam nisi pozanimal o SLO zakonodaji glede kupiranja in bi ti bilo prihranjeno.  ::)

Le vkup uboga gmajna!

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #644 : 22 Januar 2011, 23:14:32
Roki, ne rodovniški srček. :)
(slika je bolj slaba, ker je slikano s telefonom, bom ga kdaj slikala s fotičem)

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #645 : 10 Februar 2011, 12:08:48
Dolly je prekrasna!

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

kamy

• *
Odgovori #646 : 11 Februar 2011, 14:47:00
eno vprašanje:)...sicer staffordi niso "moja" pasma, vendar sem na njih naletela, ko sem se malo bolj zanimala za cerebellar ataxijo, bolezen, ki je prisotna tudi pri naši pasmi(PRT-ju)....glede na to da za ugotavljanje prisotnosti bolezni obstaja test pri staforrdih že od leta 2008, me zanima, če je kdo (predvsem vzreditelji) testiral svoje pse?

Chiba

• *
Odgovori #647 : 11 Februar 2011, 17:29:20
Kolikor je meni znano so psi iz psarne AJ Artillerys testirani. Za ostale pa javnih podatkov nisem zasledila. Jih pa na splošno vzreditelji čedalje pogosteje testirajo.  :)

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

ren

• *
Odgovori #648 : 11 Februar 2011, 17:36:42
Od teh, ki sodelujejo na tem forumu, testirata še Sorayas edition kennel in mislim da Playmakers kennel.

kamy

• *
Odgovori #649 : 12 Februar 2011, 09:21:45
Pohvalno za vse, ki se odločajo za ta test...upam, da ga bomo tudi mi za našo pasmo imeli kmalu možnost narediti.

ren

• *
Odgovori #650 : 12 Februar 2011, 11:19:20
NCL test se priporoča tudi za ameriške buldoge. Sem brskala po spletnih staneh vzrediteljev in vse več testira svoje pse. Ko sem pogledala še posnetek AB, ki ima to bolezen, me je kar zmrazilo.

Kamy, držim pesti.

Artillery

• *
Odgovori #651 : 12 Februar 2011, 20:11:43
Pri nas smo do zdaj testirali 3 pse in rezultati so takšni:
Icewood EZ C'Mon Baby - Clear
AJ Artillery's Action Star - Carrier
AJ Artillery's Party Boy - Clear

Vsakemu, ki se ukvarja z vzrejo naše pasme priporočam, da testira svoje pse. Imel sem priložnost videt odraslega psa ataxia affected v živo in izgleda grozno. Tako poln življenja in obenem tako omejen, da je zares zelo žalostno.

Amstaff ataxia affected izgleda takole:

http://www.youtube.com/watch?v=cvqdr94jXYE

all_

• *
Odgovori #652 : 12 Februar 2011, 20:21:14
Ataxia je grozna stvar, si sploh ne predstavljam kako je bilo to leta nazaj, ko se še ni testiralo, glede na to da se bolezen pokaže šele kasneje in so tudi parili med sabo obolene :-\  Še dobro da test obstaja, pa vestni vzreditelji tudi!

Artillery

• *
Odgovori #653 : 13 Februar 2011, 08:28:58
Se popolnoma strinjam. Problem je bil tudi v tem, da nekateri psi, ki so bili okuženi bolezni sploh niso razvili, so pa jo seveda prenašali dalje. Nas ne more nič odvrnit od tega, da ne bi testirali svoje pse, če bi bilo po moje, bi uvedel ataxia test tudi na vzrejnih pregledih. Bolezen je kruta in trebalo bi vse okužene pse izločit iz vzreje, obenem pa kontrolirat legla, da se parijo med seboj samo tisti psi, kateri glede na rezultat ataxie pašejo skupaj. Po moje ni dovolj samo HD.......

Chiba

• *
Odgovori #654 : 13 Februar 2011, 11:36:16

Amstaff ataxia affected izgleda takole:

http://www.youtube.com/watch?v=cvqdr94jXYE

Joj bogi. Kako se matra.  :(

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

all_

• *
Odgovori #655 : 13 Februar 2011, 12:29:26
Se popolnoma strinjam. Problem je bil tudi v tem, da nekateri psi, ki so bili okuženi bolezni sploh niso razvili, so pa jo seveda prenašali dalje. Nas ne more nič odvrnit od tega, da ne bi testirali svoje pse, če bi bilo po moje, bi uvedel ataxia test tudi na vzrejnih pregledih. Bolezen je kruta in trebalo bi vse okužene pse izločit iz vzreje, obenem pa kontrolirat legla, da se parijo med seboj samo tisti psi, kateri glede na rezultat ataxie pašejo skupaj. Po moje ni dovolj samo HD.......

Seveda, ker sta že dva carrier-ja dovolj za affected potomce. In se absolutno strinjam da HD ni dovolj, ker v končni fazi imaš lahko psa z odličnimi kolki, pa po parih letih sploh nog ne bo več mogel uporabljat zaradi ataxie. Govorim seveda hipotetično.

Dr. Miška

• *
Odgovori #656 : 01 Marec 2011, 17:51:45
Mogoče je med vami kdo, ki bi znal pomagati pri sledeči situaciji: ???

Med svojim delom smo naleteli na psa tipa stafford, ki živi v neznosnih razmerah. Lastnica se strinja s tem, da psa odda, saj ne zmore skrbeti niti zase.
Pes že od drugega meseca starosti živi privezan v "pesjaku", ki je pravzaprav pravi svinjak, na 30cm lastnih iztrebkov pomešanih s senom. Zavetja oz. ute nima. Poleg tega seveda nima niti hrane niti vode. Pes je star 6 let ime mu je Gucci. Je cepljen in čipiran, ima potni list, ni pa kastriran. Kako bi se pes izven pesjaka obnašal nihče ne ve, saj je imel vsaj eno slabo izkušnjo s psi. Do lastnice je skozi ograjo prijazen, na tujce laja.

Iščemo začasno namestitev, najraje zunanji pesjak, nekoga z veliko izkušnjami, ki bi bil pripravljen poskusiti pri Guccijevi popolni preobrazbi. Več kot dobrodošla so tudi konstruktivna mnenja, kaj v takem primeru sploh storiti, kako psu pomagati, na koga še se obrniti. Prijava na Vurs in podobne zadeve ne pridejo v poštev. Lastnica psa ni pripravljena oddati v pristojno zavetišče, prav tako se ne strinja z morebitno humano usmrtitvijo, saj ji za psa ni vseeno in se zanj trudi po svojih najboljših močeh.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #657 : 01 Marec 2011, 17:58:42
Predvidevam, da sodelujete z drugimi društvi, da se iščejo ljudje, ki imajo izkušnje z nesocializiranimi odraslimi psi.

Mislim, da bi se dokaj hitro navadil na bivanje v hiši ali v stanovanju, ob uporabi hišnega boksa vsaj nekaj časa.

Sosedov pes je tudi v boksi strah in trepet, pa tudi če je privezan pred hišo, če je prost pa se previdno približa ljudem in se pusti počohljati, pa ima skoraj ničelno socializacijo in prav tako razen 1x igranja z mojo psico, ko je ušel, 0 kontakta s psi.

Le vkup uboga gmajna!

Dr. Miška

• *
Odgovori #658 : 01 Marec 2011, 18:17:43
Seveda iščemo namestitev pri nekom, ki ima izkušnje predvsem s tem tipom psov. Zaman je pričakovati, da se bo javil nekdo, ki ima izkušnje tudi z nesocializiranimi odraslimi psi in socializacijo takih zanemarjenih psov, ker takih je precej malo. Jaz imam nekaj izkušenj s socializacijo psov, ki niso imeli 0 stika s človekom, ampak s to pasmo pa izkušenj nimam in tudi pogojev zanj nimam, sicer bi verjetno poskusila ...  :'(

Šapa

• *
Odgovori #659 : 01 Marec 2011, 19:22:14
Iščemo začasno namestitev, najraje zunanji pesjak
Zakaj najraje zunanji pesjak? Glede na to, da je pes nesocializiran in že 6 let ni videl drugega, kot svoj pesjak je edino upanje zanj to, da ga vzame nekdo, ki ga bo imel ob sebi v stanovanju/hiši in bo delal na njegovi socializiaciji tako z ljudmi, kot tudi z drugimi psi. Tak pes rabi konstantno bližino človeka. Če se ga bo spet zaprlo nekam v pesjak ne pričakovat, da bo šlo na bolje z njim.