Kako izpiliti odpoklic?

rooxye · 33469

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #60 : 17 November 2013, 17:16:34
Drugače pa se pri takih, ki si pokvarijo običajni odpoklic obnese tudi, da naučiš psa, da se dotakne roke in ta trikec posebej dobro nagrajuješ - ne recimo samo s hrano, ampak tako, da mu pogosto sledi tudi kakšna visokovredna okoljska nagrada (recimo igra s psi, kopanje....iskanje igračke ali kakšno drugo opravilo, ki ga ima pes zelo rad) namesto "sem" imaš potem pač "tač" ali recimo. Če se hoče pes dotaknit roke, bo moral najprej priti do tebe. Seveda, če boš psu potem, ko bo to obvladal, za tač redno vrgla samo briket in ga privezala, tudi to ne bo dolgo delovalo.

Papillonček

• *
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #61 : 17 November 2013, 18:31:27
Pri njemu je največja motivacija hrana, je pač požrešen. Ta ''lej kaj mam'' deluje tudi ko pes spi in tukaj sem 100% da bo prišel.

Nikoli ga takoj ne privežem ko pride k meni, najprej dobi nagrado, se počohamo potem ga pa privežem, brezskrbi :)

Bom pa poskusila tudi s ''tač'' čeprav tako daleč še nisva, odpoklic vadim oziroma se trudim delat vsak dan, ker vem da je res pomemben,  da ga pes obvlada. Bo pa trajalo nekaj časa da bo dojel, je bolj tumpaste sorte :P