no,ko pa ze delite nasvete bi pa ze jaz prosila za enega

pri starsih imamo psa mesaneca med dobermanom in po vsej verjetnosti rottwailerjem(da ima dobermana v sebi sem 110% ker sem videla mamico in je bila te pasme),samec,star 19mesecev,pripeljali smo ga iz zavetisca kjer se je skotil se z dvema sestricama in so ga pri starosti 3 tednov

dali z sestricami v svoj boks ker je pac nekdo mamico posvojil,mi smo ga posvojili pri 5tednih(da ne boste sedaj javkali zakaj tako kmalu ker tudi meni to ni bilo vsec in sem celo v zavetiscu prosila ce bi lahko kontaktirali bodocega lastnika mamice in ce bi lahko nas z njo prezivel se 4 tedne na nase stroske v zavetiscu ampak so mi v zavetiscu grdo zabrusili da ce ga pac jaz danes pri 5tednih ne posvojim ga bo pac nekdo drug jutri

) toraj mladicka smo ze od prvega dne vzgajali z doslednostjo,vsi clani isto,ga vodili skoraj vsepovsod z nami,ga primerno socializirali in pes ima ze od samega zacetka reden dostop na teraso in nazaj v hiso(spi pa seveda v hisi)problem je da se pes sploh ne zanima za vodnika(v tem primeru sem to jaz in da ne bo pomote to je moj 3pes).hodila sem z njim tudi v pasjo solo,kjer so mi ze po mesecu dni dali vedeti da je pes hiperaktiven,zivcen, zelo dominanten(NI pa agresiven) in da pri njemu ne bo nic pomagalo razen kaksna bodicasta ovratnica ali pa "sut v glavo"

ja,to so bile besede instruktorce...jaz sem bila seveda takoj proti temu in sem prenehala z solanjem v tej pasji soli...toraj da ne razlagam predolgo,pes uboga sedi,prostor,tudi poleg(vendar ne cel sprehod ampak sma pa prisla tako dalec da ne vlece)problem nastane pri odpoklicu(zanima ga vsa ostala okolica in kljub treniranju na 10m povodcu,raznih pohval(priboljski,igrace...)in cim bolj preusmerjanje pozornosti name(takrat se pocutim kot kloven

) pes ne pritece k meni

,niti pri katerih drugih vajah ali pa na sprehodu pes ni NIKOLI fiksiran name(tako da je zaradi varnosti VEDNO na povodcu)niti ga ne zanimajo prevec ljudje(seveda je prve 2min vesel ko pride kdo od domacih domov ampak potem se pa spet fiksira na okolico).drugace se dobro razume z mackami,konji in psim(razen dva samca ne mara)probala sem ze vse od klikerja,klasicnega solanja,z hrano,z besedno pohvalo,z igracami do metode Linde Teling Jones...vendar uspehov ni

drugace pes zaupa cloveku,lahko mu vzames hrano,lahko se ga dotaksnes kjerkoli in niti v sobivanju z njim ni nikakrsnih vecjih konfliktov samo vedno bolj imam obcutek da enostavno noce delati z clovekom ampak mu je clovek pac kot nekakasno nujno zlo
zelo bi bila vesela vasega mnenja,nasvetov kako taksnega psa pripravis do tega da sodeluje z clovekom...HVALA

P.S. psa nismo nikoli na grobo ucili oz. ga tepli ali karkoli podobnega