Moja je skakala po ljudeh, da bi jih prelubčkala in se jim prikupila, ampak ona je nežno in počasi skočila, ni bil rusk trusk, zdaj me pa maš...No, pa je to izzvenelo skoraj samo od sebe, s pomočjo povodca, da fizično ni mogla skočit, če je imela vse 4 na nogah, pa se je na željo mimoidočega lahko približila, ampak čim je skočila, pa je blo konec luštnega.
Pri psih velja čisto isti stavek kot pri nas. Kar se Janezek nauči, to Janez zna....Od prvega dneva vzgajaš dosledno in maximalno izkoristiš čas z mladičem, priložnosti, da ga oblikuješ v odraslega psa, ki ti je v še večje veselje in ni ogroža drugih, sebe, tebe pa uboga iz veselja in spoštovanja.
Še vedno čas popravit stvari, samo traja dlje časa...če ni ograje, bo pa štrik, na začetko ti bo čudno, kot praviš, ampak varnost je le prva. Če bi se moja psica zagnala za avto in skočila nanj, bi jaz verjetno ukrepala zelo ostro in hitro (dobesedno bi jo vrgla dol oz. potegnila od avta)...še vedno pa ostaja, da brez nadzora ne bo nikoli smela biti, ker čim bo imela priliko se zagnat-se bo! In to verjetno takoj ko bo sama....je bila na vasi psica, v prisotnosti lastnikov kot bubica, ignorirala avto, kadar je bila sama, se je pa zabila vanj.