Pa smo ob 1ih ponoči končno prišli nazaj (skupaj okoli 16 ur vožnje

).
Kaj naj rečem? O takem vzreditelju sem prej lahko le sanjala.

Ko smo po 8ih urah končno prišli do prave hiše, nas je vzreditelj že pričakal. Ko naju je z mami popeljal v jedilnico naju je tam pozdravilo 5 Tollerjev. Njihov najstarejši Balu, Tuffy (babica mladičkov), Flip, Bessh (mamica mladičkov) in Lille (polsestrica mladičkov). V dnevni sobi (ki ji trenutno tega skoraj ne morem reči, saj je skoraj ni, ker je tam trenutno veliko prostor za mladičke) pa me je pozdravilo 9 mladičkov. Ko sem se popolnoma stopila med mladički, je Gunter mene in mami povabil na demonstracijo dummy-treninga z Lille. Med potjo smo se veliko pogovarjali o Tollerjih, vzgoji itd. Mene je Lille res zelo navdušila s svojo will to please in zagnanostjo do dela. Tudi ko so mimo nas stekle srne, sploh ni trznila. Ko smo prišli nazaj, je šla mami v avto in na sprehod do trgovine, jaz pa sem odšla nazaj noter, kjer sem si pogledala vse podatke (rodovnik, zdravstveni izvidi, ocene s testov in opisi dela, prejšnja legla, priznanja z lovskih preizkušenj...) od babice, mame in polsestre, se najedla in potem odšla še na en sprehod z Gunterjem in Bessh. Na sprehodu sva se zopet pogovarjala večinoma o Tollerjih (zdaj bolj o linijah, psi njegovih prejšnjih legel...). Ko sva prišla nazaj je na vratih čakal lastnik Tollerja iz njihovega 1. legla (ga je tudi pripeljal s seboj), ki je prišel pogledat svojega novega podočega člana. Ko sem se spet topila med mladički in Bessh (Lille pa je z velikim zanimanjem kotila okoli ograde in skozi steklo na eni strani opazovala mladičke) mi je Gunter še pokazal nekaj slikic mladičkov iz prejšnjih legel.
Ker smo imeli pred sabo še dolgo pot, sem morala oditi (zame pre-)zgodaj. Mami je uspelo teto s svojo navigacijo spraviti v Studdgart namesto v Munchen

Smo se potem še pol ure lovili po ulicah.
Skratka...obisk je bil super in upam, da bo mami privolila v še 1 tako vožnjo preden bodo mladički dopolnili 8 tednov.
Zdaj pa še malo slikic:
Trening z Lille
Nazaj v hiši
Lille

Tuffy

Bessh
Bessh in mladički