Polona, Wi in Dora

Azu · 345165

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #240 : 19 Maj 2007, 17:35:39
Z Wi grem na dan vsaj 3x na sprehod. 2 sprehoda sta krajša (največ 1 uro dolga) eden pa je dolg vsaj 2 uri. Zdajle je v dveh dneh prehodila 28km in bi še kaj zmogla, če je jaz ne bi potem nosila (protestirala je zelo glasno, ker ona bi hodila sama...).
Fotka plavajoče Wi (še) nimam. Danes še "okrevava" po 2 dnevni turi. Mogoče greva jutri do Save...

Drugače imava 2x na teden malo šolo, 2x na teden gre še z mano na agility trening, kjer naredi kakšen tunelček, malo teče skozi krila od skokov in se veliko igra, ob sobotah ali nedeljah greva na kakšen še daljši sprehod ali pa na kakšno agility tekmo...pa ji še nikoli ni čisto zares zmanjkalo energije. Malo zaspi in kmalu je že spet polna energije in idej. Seveda si tako odpočije tudi glasilke in tako imam doma lepo nadomestilo za radio (sosedje tudi).
Je pa zelo inovativna in energična, polna novih idej in tako zelo uživa v učenju, da neredko ponudi tudi po več vedenj hkrati in je potem čisto zmedena, ker se ne spomni, kaj vse je ponudila, da bi jaz lahko kliknila... :D

Včeraj sva šli še s skupaj 20 učenci moje šole na 2 dnevni pohod: Verd- Pokojišče-Rakek in napravile vsega skupaj cca.28 km. Vmes smo prespali v opuščeni gostilni, kjer je Wi preživela prvo noč zunaj kletke in se je izredno lepo obnašala (spala je več kot jaz, zjutraj pa sem jo našla spečo na mojem vratu). Vsako uro smo imeli odmor, kjer se je napila, na hitro odpočila, včasih že malo spodbujala, da bi šli naprej...nekaj se je pa tudi po rokah nosila (predvsem, ko je bila že utrujena, ampak tega ni hotela priznati ::))

Še nekaj slikic od danes:

Takole pa smo preživali obe vožnji vlaka (Lj-Vrd in Rakek-Lj)

Tukaj sta pa še 2 nova videa od Wi:
Left
2on 2off

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

kala,runo,bella

• *
Odgovori #241 : 19 Maj 2007, 19:23:59
Aho!

Res je simpatiko tale tvoja Wi :-* , kako pa jo kaj Dora prenaša, a je kaj ljubosumna.
Pa še kakšno slikco od Dore pa seveda od Wi tudi.

Lp
Ana

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #242 : 19 Maj 2007, 19:49:58
Cukrček je res.  :o :o :o Ja tudi mene zanima kako se kaj z Doro razumeta?  :)

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #243 : 19 Maj 2007, 21:57:43
joj kaj je dobraaaa  ::) tale trikes 2on 2off s škatlo je pa res zakon, jest sm mislila delat na stopnicah, je pa to res bolj zanimivo  ;D

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #244 : 21 Maj 2007, 10:04:17
Dora Wi še vedno večino časa ignorira, kdaj jo nalaja ali pa ji kakšno igračo ukrade...to je pa to.

Včeraj sem malo sprobala stričev fotoaparat...

Pa še par današnjih slik:

(Vergil)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #245 : 21 Maj 2007, 11:55:41
Joj, mala Wi raste kot trava :o Azu, kaj bo Wi se kaj potemnela, ali bo svetlejse rjave tudi ostala?

battito animale

zoe

• Moderator
Odgovori #246 : 21 Maj 2007, 11:58:19
Joj, mala Wi raste kot trava :o Azu, kaj bo Wi se kaj potemnela, ali bo svetlejse rjave tudi ostala?

Sem prebrala, da raste kot krava hihi ;D

Ful je luštna  :-* Ji bom dala Ginny enkrat v šolo, da jo bo naučila prinašanja :D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #247 : 21 Maj 2007, 21:06:42
Lilit po pravici povedano ne vem, če bo kaj potemnela...jaz upam da bo. ;)
Mi je pa že par ljudi reklo, da ima za Tollerja zelo temen nos. Navadno črni nosovi posvetlijo dokaj hitro (vlečejo na jeterno), Wijin pa je še vedno skoraj ogljeno črn. :o
Danes sem dobila še svoj izvod Der Retriever revije iz Nemčije (izdaja ga DRC). Veliko zanimivih stvari, tudi en članek, ki ga je napisala lastnica Wijine polsestre Mo o helikopterski vaji (ali neka podobnega). Škoda ker ne znam (še) dovolj dobro nemško, da bi vse razumela. :-[ Je pa notri še par slikic zelo lepih zlatkotov, flatov, labijev in tollerjev ter njihovih rezultatov (tekme, rastave, kolki, komolci itd.) Res zanimivo. :)

Danes je izgubila 1 zobek!!! :o Samo ga je pojedla...zdaj je pa škrbasta. >:D

(Vergil)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #248 : 03 Junij 2007, 18:43:52
Nov video s parimi trikci od Wi ;)
http://www.youtube.com/watch?v=M6MQWFVszng

(Vergil)

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #249 : 03 Junij 2007, 19:00:44
Ourajt, ta mala obvlada. :o Pa filmček z napisi in muzko, ja čist profesionalno vse skupaj. 8)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #250 : 03 Junij 2007, 19:02:42
kaj sta pridne  :o :o kar tako naprej  ;D

mam pa eno vprašanje...kako ti uspe da se dvigne na prosi, ne da bi skočila, ker jest mam strašne probleme, najprej samo gleda pol nardi tisto značilno faco "dobla ga bom" pa da ušeska nazaj pa skoči... :-\ :-[

pa še eno  ::) kako vam rata da daste 2 ali več minutne filmčke na internet, men pa nikakor ne rata...nekako velikost v MB zmanjšate...a mi kdo pove kako,prosimm  :-[ ::)

blumina

• *
Odgovori #251 : 03 Junij 2007, 19:37:08
Azu, fuuul sta pridne, pravi uzitek vaju je pogledat.
Kar tako naprej.
Ena dobronamerni nasvet. Seveda sem opazila eno napakico... oprosti, "poklicna deformacija" pac 8) ;D
Ko se igras Wi nikoli ne zmaga. Vsaj tu na posnetku ni videti. Ko se pulita in ko ti Wi mocno potegne igracko ji jo spusti. Naj zmaga. Potem jo lahko zopet povabis v igro... pomembna zadeva je to! Ji bo igra tako postajala se boljsa in pomembnejsa.
Lep pozdravcek

Blumina

doro

• *
Odgovori #252 : 03 Junij 2007, 22:15:44

mam pa eno vprašanje...kako ti uspe da se dvigne na prosi, ne da bi skočila, ker jest mam strašne probleme, najprej samo gleda pol nardi tisto značilno faco "dobla ga bom" pa da ušeska nazaj pa skoči... :-\ :-[

Lahko ti povem kako sem delala jaz...Moja je tudi skala in nikakor ni sedela. Potem sem pa roko v kateri sem imela hrano začela držati nižje (čisto malo nad njeno glavo) in sem dlan obrnila v pest in sicer tako,da je bila pest obrnjena proti meni. Na zečetku se je malo opirala na mojo roko,ampak vsaj sedela je. Potem počasi je sedela sama..In potem samo to podalšuješ,tako da na koncu že sedi nekaj sekund (ali celo več..Moja še ne,ker je preveč neučakana ;D >:( )

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #253 : 03 Junij 2007, 22:18:09
oo hvala, bom šla jutri na delo  ;D  ker z mojimi idejami ni nič pomagalo  :-\ sem jo jaz nas naslanjala, pe na omaro...pa se je nekak tko dala da se je zvrnila al pa skočila... >:(  ::)

doro

• *
Odgovori #254 : 03 Junij 2007, 22:29:28
Sej bo,samo počasi  ;D
Jaz sem se kdaj,ko sva se učile trikcev počutila tako smešno da... :D Še zdaj si kdaj mislim: joj,le kaj mislijo sosedi,ko naju gledajo...  :P.

Čeprav tudi moja ne "obvlada" tega trika,ker se nikakor noče lepo vsest,samo dvigne se in neki maha s tacami  ;D

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #255 : 04 Junij 2007, 08:14:27
Wi se vsem zahvaljuje za pohvale. :D

kajcyka, Wi je tudi na začetku bolj ali manj skakala, tako da sm jaz začela tako, da sem ji dala roko z vabo direkt na nosom in jo zvabila, da je glavo dvignila in čisto iztegnila. Potem sem pa klikala za vsak premik tačke s tal. Moraš paziti, da če delaš to z vabo, da je vaba toliko blizu psa, da ne more skočit. Pa bolje je, če delaš bolj počasi, po korakih, počakaš, da se njene mišice bolj ojačajo (zato ti mogoče pada dol?). Pa vedno, ko to delaš moraš prvo pogledat, če ti lepo sedi - da ne sedi recimo na boku.

Blumina, na posnetku se res ne vidi, da bi Wi kaj zmagovala :-[
Zunaj imava še malo problmv s tem, ker se za igračko ne bori tako zelo močno. Ko pa ji jo pustim, pa je ali ne zanima več ali pa bi jo raje sama malce predelala pod drevesi. V mali šoli pa se sploh noče igrati. Na agilityju pa s tem nimava problemov. ???
Notri pa mi vsakič, ko zmaga igračo kar "porine" v roke, da bi se še naprej igrale.

(Vergil)

zoe

• Moderator
Odgovori #256 : 04 Junij 2007, 10:58:34
Azu, fuuul sta pridne, pravi uzitek vaju je pogledat.
Kar tako naprej.
Ena dobronamerni nasvet. Seveda sem opazila eno napakico... oprosti, "poklicna deformacija" pac 8) ;D
Ko se igras Wi nikoli ne zmaga. Vsaj tu na posnetku ni videti. Ko se pulita in ko ti Wi mocno potegne igracko ji jo spusti. Naj zmaga. Potem jo lahko zopet povabis v igro... pomembna zadeva je to! Ji bo igra tako postajala se boljsa in pomembnejsa.
Lep pozdravcek

Blumina

To sem jo tudi jaz že "okregala"  ;D

Polona, Ginny se tudi ni igrala v mali šoli. Silvia je rekla, da mogoče zato, ker ve, da je v šoli hrana in se ne bo matrala za igračko, če lahko dobi hrano ;D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

isla

• *
  • ash
Odgovori #257 : 04 Junij 2007, 11:04:57
Bravo Wi, definitivno najboljsa ucenka v nasi skupini.  :o

Se posebej obcudujem tisti del, ko z zadnjimi nogami ostane na nekem visjem predmetu, Ash namrec se vedno samo skace gor in dol.  ::)

Bravo.  :)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #258 : 04 Junij 2007, 13:36:33
kajcyka, Wi je tudi na začetku bolj ali manj skakala, tako da sm jaz začela tako, da sem ji dala roko z vabo direkt na nosom in jo zvabila, da je glavo dvignila in čisto iztegnila. Potem sem pa klikala za vsak premik tačke s tal. Moraš paziti, da če delaš to z vabo, da je vaba toliko blizu psa, da ne more skočit. Pa bolje je, če delaš bolj počasi, po korakih, počakaš, da se njene mišice bolj ojačajo (zato ti mogoče pada dol?). Pa vedno, ko to delaš moraš prvo pogledat, če ti lepo sedi - da ne sedi recimo na boku.

Notri pa mi vsakič, ko zmaga igračo kar "porine" v roke, da bi se še naprej igrale.

najprej mi lepo sedi, potem se pa kar naenkrat prevali tako da nima tačk v oporo ampak, da je bolj na boku...saj ravno zaradi tega razloga, jo vedno na nekaj naslonim, da si slučajno ne bi poškodovala hrbta...

meni tudi pri igri, ko zmaga včasih izgračko porine v roke, da zopet vlečeva, včasih pa zlaufa stran in je cela ponosna da ima svoj "plen" potem pa pride nazaj...mogoče probaj tako, da ko v igri zmaga hitro zlaufi stran pa zraven govori nevem npr. oooo kaj pa maš?! kaj si ti dobra, si zmagala, wiii....kar koli,pa bo šla za tabo... ;)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #259 : 04 Junij 2007, 15:59:36
Hej,
res sta zakn  :)
Tamala obvlada!!!
Kako pa kaj Dora, se ona tudi uči kakšnih trikov in podobno ?

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #260 : 04 Junij 2007, 19:17:26
meni tudi pri igri, ko zmaga včasih izgračko porine v roke, da zopet vlečeva, včasih pa zlaufa stran in je cela ponosna da ima svoj "plen" potem pa pride nazaj...mogoče probaj tako, da ko v igri zmaga hitro zlaufi stran pa zraven govori nevem npr. oooo kaj pa maš?! kaj si ti dobra, si zmagala, wiii....kar koli,pa bo šla za tabo... ;)

Saj to delam pa mi v gozdu, na agility poligonu in doma v hiši lepo igračko prinese, da bi se še igrale. Samo kje na travniku, zunaj hiše ali pa v mali šoli pa to ne funkcionira. :-\
Z metanjem stvari in prinašanjem pa drugače nimava večjih problemov. Če ji kaj vržem, to prinese, takoj spusti in čaka, da spet vržem. S tistim se v večini primerov noče cufat.

Dora se zadnje čase bolj malo uči in več ponavlja. Zdaj jo učim, da "lula" - dvigne zadnjo taco. ;D

(Vergil)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #261 : 04 Junij 2007, 19:36:48
Azu, simpatičen fimček! :D

Zanima pa me nekaj, in sicer kako to, da ni nobenih fotk od Dore in Wi skupaj, ali pa sem jih samo jaz spregledala? :-\

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #262 : 04 Junij 2007, 19:41:31
Imam sicer par fotk, kjer sta obe skupaj ampak so grozne. :-\
Ali s zdi, da bo Dora Wi pojedla ali pa ravno obratno.  ::)

(Vergil)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #263 : 04 Junij 2007, 20:34:02
Ojoj ... :-\

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #264 : 05 Junij 2007, 09:04:53
Ojoj ... :-\

Sej ni tok grozno. Od Witty in Valja tudi vsaj pol leta ni bilo nobenih skupnih sličic.
Psa se ne pojesta takoj ko se zagledata. Ko pa pride tamal preblizu, tolk da bi ju lahko skupaj slikal, pa tastarmu to ni več kul in ga napodi. In potem je spet vse vredu. Čez čas se pa čist lepo navadita drug na druzga.

Pa seveda vse pohvale in čestitke Poloni in mali Wi, odlične sta! :)

Los je car!

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #265 : 05 Junij 2007, 16:59:04
Kaj pa kakšne nove fotke od Dore ? Zadnje čase je bolj malo glasa o njej   ??? :)...

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #266 : 05 Junij 2007, 19:44:38
Dorinih fotk je zadnje čase bolj malo, ker se bolj z očijem "druži", jaz imam pa tudi povsod Wi sabo, tako da Dore ne morem slikat, ker se vedno Wi zraven priplazi in "zmoti" Doro. :)

Bom poskušasla kmalu narest še nekaj lepih Dorinih slik. ;)

Danes je šla Wi z mano na šolski pohod, s pohoda pa še naravnost v malo šolo, kjer sva malo zamudili. Zdaj sva pa obe utrujeni na smrt. ::)

(Vergil)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #267 : 06 Junij 2007, 21:40:38
Res od Dore ni blilo že dolgo nobenih novih slikc :-\ Z njo še kaj agi vadiš in trikce? Res bi bilo kakšna skupinska slikca zaželjena in kašne tudi še od Dore in kakšni filmčki tudi z njo :D

lp

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #268 : 06 Junij 2007, 22:18:44
Ja, Azujka, potem pa ni čudno, da Dora ne mara tamale, saj jo je čisto odrinila s prizorišča. :'( Naj se še Wi malo druži z atejem, pa pojdi ti sama z Doro kam. ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #269 : 06 Junij 2007, 22:22:43
Nov video s parimi trikci od Wi ;)
http://www.youtube.com/watch?v=M6MQWFVszng

WAW! :o Kok je huda! Vsa čast kaj vse si že naučila Wi! Super sta! Kar tako naprej! :) 8)