Polona, Wi in Dora

Azu · 345163

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #330 : 18 Julij 2007, 16:55:35
"Shy"
Lahko pa uporabiš tudi "Hide" ;)

Danes zjutraj sem bila zelo vesela po treningu tekočih con. :)
9.7. -100%
10.7. - 90%
11.7. - 85%
11.7. - 95%
12.7. - 85%
16.7. - 85%
17.7. - 95%
18.7. - 100%  :o ;D
Sem ugotovila, da je res že skrajni čas, da zamenjamo desko, na kateri vadiva, ker je postala že regladka, preveč se je upognila po dolžini pa še grozno se je začela majati. Čudno, da pri teku Wi še gor ostane. :o
Danes smo tako naredili novo desko, veliko daljšo od prejšnje (ta je zdaj cca. 3,60m), ravno z dilcami. Zdaj jo moram še pobarvat in posut, da ne bo tako drselo :) Čez par dni bo Wi tako lahko trenirala na novi deski. ;D

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #331 : 18 Julij 2007, 17:15:33
Dobri sta, dobri. Čestitke.

Ne morem verjet, kako odzivna je psička. Kako pa ve kaj narest, če ji (vsaj na začetku) ne daješ ukazov? Predvidevam, da čakaš, da naredi sama od sebe in klikaš pravilen odziv? Jaz sem pri svoji probala kak trik ali dva in me je samo bukovo gledala, češ, kaj bi rada.  ::)  Npr. da bi dala tace na knjigo. Postavim knjigo na tla, čakam, da bo kaj sama od sebe, ona me pa začudeno gleda in se ne premakne nikamor. Bi morali h tebi v šolo.

Kristinca & Florinca

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #332 : 18 Julij 2007, 18:14:23
Zanimiv filmček. ;) Mi lahko poveš, kakšen ukaz uporabljaš za trikec, pri katerem da tački na tvojo roko in gre z glavo pod njo? Ko sem tole prvič videla na Silvijini spletni strani, se mi je zdelo strašno težko, danes pa sem poskusila in se mi zdi eden lažjih.

Mi mamo za ta trikec ukaz "ku-ku". Se mi zdi ful primeren za to. ;)

Los je car!

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #333 : 18 Julij 2007, 18:43:29
"Shy"
Lahko pa uporabiš tudi "Hide" ;)

O super, "shy" mi je všeč.

Mi mamo za ta trikec ukaz "ku-ku". Se mi zdi ful primeren za to. ;)

Primeren je res, sam jaz mu včasih kar tak' rečem "ku-kuc" (="Ja, kje si ti? Kje se skrivaš?"). ;)

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #334 : 18 Julij 2007, 19:10:26
Res hud filmček :o

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #335 : 19 Julij 2007, 11:19:37
Ja dokler ni ukazov, samo čakam, da ponudi vedenje. Včasih se sicer kar načakam, včasih pa me preseneti in že v 1. ponudi pravo vedenje. ;D
Včeraj smo sprobali novo desko. Sva imele 90% cone, danes zjutraj pa spet 100%. 8)Če bo še ju3 tako, potem gremo že malo višje. ;)

Tukaj pa je nekaj novih slik (ker jih že dolgo nisem nič prilepila sem :-[):

Še današnje:
>:D

(Vergil)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #336 : 19 Julij 2007, 11:56:13
azu- mene pa zanima, kako ti te cone gledaš? A kako ti stopi na desko??

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #337 : 19 Julij 2007, 12:03:51
Mene tud zanima, pa nisem upala vprašat  :-[  kakšne cone? In kaj pomenijo %?

Kristinca & Florinca

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #338 : 19 Julij 2007, 12:09:17
Če naredi cono, ki je označena na deski s 3 tacami, medtem ko teče (1 sprednja in obe zadnji taci). Ne klikam oz. nagrajujem skokov (če preskoči cono), 2 zadnjih tac na začetku cone (se odrine) ali pa samo 1 spredje tace na koncu cone (to je zdaj že velika redkost).

Cone trenirava za agility (most in palisada). Delava tekoče in zato vadiva skoraj vsak dan, po vsaj 1x, največ 2x na dan. Delava pa 20 ponovitev na seanso. Vsaka uspešna cona je +5%, neuspešna pa 0%, na koncu imava tako lahko največ 100%.
Upam, da je razumljivo.

(Vergil)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #339 : 19 Julij 2007, 12:17:27
ajaa....super, tekoče cone ja res treba skos vadit iz. veliko, da ti ne preskoči potem  :-[ ::)  pridne pridne  ;D če bi jih jest delala, bi me prehitela za 2 oviri :-[

Ivana

• *
Odgovori #340 : 19 Julij 2007, 13:27:04
Tole s conami me pa zelo veseli.
Tvoj seznam trikcev pa se krajša  :o , vsaj tista stran kjer piše kaj vse se naučiti  :)

Lp, Ivana

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #341 : 19 Julij 2007, 14:05:02
Me veseli, da pridno uporabljate moj seznam Ivana. :)
Sem se odločila, da ko najdem dovolj časa, da ga napišen na internet in zraven dodam še malo več opisov. ;) Pa kakšen nov trik. 8)

Zdajle sem bila z Wi zunaj. Sva šli do potoka, kjer je Wi 45 minut veselo tekala gor in dol ob in po vodi, prinašala svojo žogico iz vode in vadila cik&cap okoli dreves. Nazaj je pa seveda prišla suha kot miš in nihče ni verjel, da sva bili od vodi.

(Vergil)

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #342 : 19 Julij 2007, 14:05:58
ooo Azu, potem ga bom pa še jat lahko delala  ;D

Lenny

• *
Odgovori #343 : 19 Julij 2007, 14:10:15
O seznama bomo pa veseli  :o
Sicer Lenny najbrž ne bo mogla vsega izvest (ker je malo večja in težja...) ampak kakšen zanimiv trikec bi bil pa prav za našo kokico :P

Filmček sem pogledala že ogromnokrat in ga še kar občudujem  :o :-* :-*

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #344 : 23 Julij 2007, 09:09:05
Mi zdaj že nekaj dni ne kašljamo več. :)
Včeraj smo šli v Bohinj, kjer je Wi prviš zaplava tako, da ni vode metala 2 metra v zrak. Na koncu je sploh nisem mogla več ven spravit. :o ;D
Imam posneto in poslikano, tako da ko najdem malo več časa bom vse objavila na netu. ;)

Če mi uspe prepričat starše pa bom konec avgusta pri vzreditelju preživela kar cel teden in ne samo cel vikend, kakor je bilo mišljeno v začetku in bo vzreditelj tudi poskušal tisti teden dobit čimveč Wijinih bratcev in sestric, da tudi oni pridejo na obisk in še skupaj kaj potreniramo. 8)

(Vergil)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #345 : 28 Julij 2007, 17:22:19

(Vergil)

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #346 : 28 Julij 2007, 18:44:17
aaaaaaaaaaa :o :o :o NORO!!!! :o
Bravo :o (sploh ne vem kaj nej še napišem...brez besed sm skor) :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #347 : 28 Julij 2007, 18:51:54
O hudo :o :o :o Res hudo dobri filmčki ob super glasbeni spremljavi :o :o :o

lp

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #348 : 28 Julij 2007, 19:36:26
Hvala.
Zdaj komaj čakam, ko greva z Wi čez točno 1 mesec k vzreditelju v Nemčijo. :o ;D

Ta teden sem tudi izvedela, da gre Wijina edina polsestra po očetovi strani in pa polovica mladičev is Besshinega prvega legla (+Bessh) + nekaj bratrancev/sestričn na Toller specilako na Švedsko čez dobra 2 tedna. :o Bo treba navijat. 8)

Naslednje leto upam, da greva tudi midve (pa ne samo gledat). :)

(Vergil)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #349 : 29 Julij 2007, 11:56:28
Aaaa, kok razturata!  :o :o :o Res sta dobri.  :-*

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #350 : 30 Julij 2007, 10:13:25
Polona, imam par vprašanj in pripomb.

Kakšne priboljške ji daš? Zgleda nekaj majcenega...

Ne vem, če je pametno, da ji dovoliš igrati se s copati. Pes ne loči med starimi in novimi copati, med starimi supergami in novimi čevlji....

Mi smo se učili, da daš psa iz pozicije, ko mu daš priboljšek, tako, da ve da je vaje konec. Ti si pri vaji prostor dala hrano, ko je še ležala. Mislim, da bi morala Wi vstati (konec vaje) in šele nato priboljšek.

Ko gre okoli tebe in se vsede poleg, bi bilo morda pametno, da imaš hrano v levi roki, saj drugače bo nastal klin - vsedla se bo pravokotno, ker bo pozorna na hrano v desni roki. Te stvari vem, ker sem te težave imela tudi sama.

Pripombe so dobronamerne in ne kritika, saj drugače delata super!

Kristinca & Florinca

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #351 : 30 Julij 2007, 10:31:04
Florinca, jaz se z nekaterimi stvarmi, ki si jih omenila, ne strinjam.

Kar se tiče konca pozicije je čisto vseeno, kaj pes dela po tem, ko klikneš. Če obleži naprej, pa naj obleži. Glavno, da daš za naslednji prostor ponovno povelje. Res ne vem, zakaj mora pes ustati po koncu vaje. Itak konec vaje pomeni klik. Tudi kar se tiče hrane v desni roki. Saj ni važno, kje jo imaš. Čas klika je pomemben. Saj pes ne sme biti pozoren na to, kje imaš hrano, ampak na tvoj obraz. Vsaj pravilno naklikan pes ne bi smel gledati, kje je hrana.  ;)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #352 : 30 Julij 2007, 10:41:08
Florinca, jaz se z nekaterimi stvarmi, ki si jih omenila, ne strinjam.

Kar se tiče konca pozicije je čisto vseeno, kaj pes dela po tem, ko klikneš. Če obleži naprej, pa naj obleži. Glavno, da daš za naslednji prostor ponovno povelje.

No, fino, da smo različnih mnenj.  ;D

Povej, kako bi izvedla v praksi. Psu daš povelje prostor, klikneš, daš hrano, pes obleži, zdaj bi pa spet povelje prostor. Kako, če že od prej leži? Si ne predstavljam.

Kristinca & Florinca

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #353 : 30 Julij 2007, 10:42:52
Naprej leži čisto po svoji želji.  ;) Lahko tudi ustane, če hoče. Če ji pa rečem dodatno povelje, pa nima kaj drugega počet kot ležat, dokler ne kliknem. Kako bi po tvoje klikali za poleg? Vsakič, ko klikneš, da gre ven s pozicije, da dobi?

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #354 : 30 Julij 2007, 10:44:33
V drugem primeru, pa se klin na posnetku lepo vidi. Ne vedno (nekajkrat lepo sedi). Res je, pes bi moral biti pozoren na lastnika, ampak mislim, da ne bi nič škodilo, če bi bila hrana v levi roki.

Kristinca & Florinca

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #355 : 30 Julij 2007, 10:45:04
Mi tudi psa po opravljeni vaji in kliku sprostimo torej gre iz položaja.  ::)

Lp nina

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #356 : 30 Julij 2007, 10:49:01
V drugem primeru, pa se klin na posnetku lepo vidi. Ne vedno (nekajkrat lepo sedi). Res je, pes bi moral biti pozoren na lastnika, ampak mislim, da ne bi nič škodilo, če bi bila hrana v levi roki.

Jaz ga ne vidim.  ;) Meni je bilo bolje, da sem mela hrano v desni roki. V levi roki preveč diši.  ;) Po mojem je klin posledica mogoče kdaj napačnega klika in ne tega, da je pes pozoren na hrano.

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #357 : 30 Julij 2007, 10:51:22
jaz pa kadar ne klikam imam povelje 'skoči' za konec povelja, men se zdi da je to dobro...pač po povelju dela kar hoče, ampak največkrat se potem igrava da se sprosti

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #358 : 30 Julij 2007, 10:52:16
5rca, se opravičujem, očitno sem bolj trde glave, še vedno si ne predstavljam. Ti daš psa na prostor, klikneš (konec vaje), daš hrano, pes obleži, daš še enkrat povelje za prostor, čeprav že leži in spet klikneš, daš hrano,.... Jaz sem pač mnenja, da novo povelje, pomeni, da mora še 1x narest in če že leži, ti pa daš povelje, to ni to.

Poleg nisem učila s klikerjem, ampak s hrano v levi roki.

Kristinca & Florinca

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #359 : 30 Julij 2007, 10:54:41
5rca, se opravičujem, očitno sem bolj trde glave, še vedno si ne predstavljam. Ti daš psa na prostor, klikneš (konec vaje), daš hrano, pes obleži, daš še enkrat povelje za prostor, čeprav že leži in spet klikneš, daš hrano,.... Jaz sem pač mnenja, da novo povelje, pomeni, da mora še 1x narest in če že leži, ti pa daš povelje, to ni to.

Poleg nisem učila s klikerjem, ampak s hrano v levi roki.

Ja, točno tako. Daš novo povelje za prostor. Moja je to čisto pokapirala. Včasih po kliku ustane, včasih se usede ali pa obleži. Ampak po vsakem kliku sledi povelje za novo vajo in tukaj je za naju nova vaja.  :)