Polona, Wi in Dora

Azu · 345262

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #360 : 30 Julij 2007, 11:17:55
No, samo, da funkcionira.  ;D  Skratka, vsak naj dela po svoje, važen je končni rezultat. Jaz sem omenila samo zato, ker so tako mene učili in se mi je zdelo bolj logično. Jaz za konec vsake vaje uporabim klik + iz pozicije.

Kristinca & Florinca

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #361 : 30 Julij 2007, 12:49:03
Kakšne priboljške ji daš? Zgleda nekaj majcenega...

Nvadno uporabim brikete (Dog Club Elite Cuccioli 1 - zelo majhni) ali pa na drobno narezano hrenovko, surovo meso ali sirček.

Ne vem, če je pametno, da ji dovoliš igrati se s copati. Pes ne loči med starimi in novimi copati, med starimi supergami in novimi čevlji....
Do sedaj se je še vendo igrala samo z 2 paroma copatov (te na videu in eni stari, ki so že tako za v smeti). Nikoli se še ni dotaknila čevljev ali ostalih copat. Ko mene ni doma in jo starši spustijo iz boksa, gre vedno po enega od teh copat, nikoli po katero drugo stvar, čeprav imamo sobo s čevlji/copati vedno odprto in je vse na dosegu njenega gobca. Še spi navadno na teh 2 parih copat, ko mene ni doma.

Mi smo se učili, da daš psa iz pozicije, ko mu daš priboljšek, tako, da ve da je vaje konec. Ti si pri vaji prostor dala hrano, ko je še ležala. Mislim, da bi morala Wi vstati (konec vaje) in šele nato priboljšek.
Jaz ji dam priboljšek, ne glede na to, ali je še v poziciji ali ne. Če gre po kliku ven, je to čisto njena odločitev. Drugače pa uporabljam sprostitveno besedo "skoči" po koncu vsake malo daljše vaje (odlaganje na prostoru, kakšna malo daljša kombinacija RO vaj itd.) in se potem še izdatno poigrava.
Če se ne motim pa ti govoriš o delu v videu, kjer imava prostor v gibanju? Tam pa sploh nisem kliknila, ampak samo pohvalila, ko sem prišla nazaj, nagradila in jo pustila na prostoru še za nekaj trenutkov. Potem sem jo pa sprostila z besedo in igro.
Pa da še to omenim. Jaz Wi še vedno učim tako, da 1x delava samo uleganje in takrat gre po kliku lahko iz pozicije (takrat delava bolj hitre "prostore" in ji klikam za najhitrejše prostore, zato mora spet vstati in se uležt na povelje), 1x pa delava odlaganje na prostoru, kjer mora ležati tudi takrat, ko kliknem in ne sme vstati, dokler ne rečem sprostitvene besede. Enako je pri sedi.

Ko gre okoli tebe in se vsede poleg, bi bilo morda pametno, da imaš hrano v levi roki, saj drugače bo nastal klin - vsedla se bo pravokotno, ker bo pozorna na hrano v desni roki. Te stvari vem, ker sem te težave imela tudi sama.
Mislim da je to takrat, ko gre 2x okoli mene? Tam nisem zahtevala sedi. Kliknila sem, ko je naredila 2 ogroka okoli mene in jo nagradila, ona se je pa vmes usedla. Nikoli nisva imeli problemov, da bi ona gledala v roko s hrano (čeprav menjam malo, v kateri roki je hrana, ampak to zato, ker sem štor in si navadno prste na kateri roki tako poškodujem, da ne morem v njen dolgo držati kakršnekoli hrane pa še tvegat, da me Wi po nesreči ravno na poškodovano mesto po nesreči ugrizne). Največ problemov pri usedanju poleg sva imele, ker je dobila idejo, da mora imeti desno tačko na moji nogi in je bila zaradi tega pod majhnim kotom (sicer se soraj ni opazilo, samo je bila pa vseeno malo zvita). Zdaj smo to "odklikali". :)

Upam, da je bolj razumljivo? :)

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #362 : 30 Julij 2007, 12:52:51
Vse jasno ko beli dan. Uspešno delo še naprej.

Kristinca & Florinca

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #363 : 24 Avgust 2007, 08:58:35
Tukaj se je pa že kar nekaj prahu nabralo. :o

No mi smo bili nekaj časa na morju, kjer je Wi uživala v plavanju v morju in prinašanju. Malo manj je uživala v vročini ampak smo preživeli. 8) Spoznali sva tudi lastnico Tollerja iz Nemčije (na žalost ga ni imela sabo), ki je bila nad Wi silno navdušena. :)

Včeraj pa naju je obiskala Avrora, ki je prinesla sabo še slike in videote iz Tollerspecialke na Švedskem, ki je bila 10.-12.8.
Hvala še enkrat. ;) Upam, da si v 4 urah debatiranja kaj koristnega izvedela. Si videla da jaz lahko kar govorim in govorim in govorim o Tollerjih. :-[

(Vergil)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #364 : 24 Avgust 2007, 09:26:42
Azu, super sta! Kar tako naprej!
Imaš krasen pristop!   :D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #365 : 24 Avgust 2007, 19:05:02
Polona hvala tebi za superca popoldne ;D Bom še kdaj prišla na klepet in inštrukcije o Tollerjih  :-[ :)  Upam da so slikce in filmčki kaj koristili ;)
Drugače pa morava tole sigurno ponoviti-- v lepšem vremenu  ;D  Še veliko uspešnih treningov želim vama z Wi in seveda tudi tekmovanj ;D
Lp in  :-* za tvoji pesjanarki

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #366 : 24 Avgust 2007, 20:05:35
Midve z Veni sva šle pa danes s Polono in Wii na sprehod (Dore ni bilo doma, da bi šla zraven). Tamala je živ hudiček.  :o :o

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #367 : 25 Avgust 2007, 08:05:14
Ja Avrora, definitivno moramo še kdaj ponoviti. ;) Slikic še nisem vseh pogledala, filmčke pa. :o ;D

Wi je bila res vesela Veni včeraj. Končno nekdo, ki se je z njo igral v njenem stilu. >:D Moramo še kdaj ponovit. ;)

Še ena slikica z morja :)

(Vergil)

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #368 : 25 Avgust 2007, 10:42:17
Wi je bila res vesela Veni včeraj. Končno nekdo, ki se je z njo igral v njenem stilu. >:D Moramo še kdaj ponovit. ;)

Veni je bilo tudi všeč. Sicer je res zelo zaprta dokler ne spozna psa, potem je pa skoraj nič ne ustavi (razen seveda dela z mano  :P ;)). Wii je res en tak mali hiperaktiven kuža. Super je.  :o :o

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #369 : 25 Avgust 2007, 16:17:07
Azu kako pa ja dora? Bodo kmalu spet kake njene fotke in kakšen fillmček z njo?

lp

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #370 : 25 Avgust 2007, 16:52:01
O, kakšna pravljična svetloba na tejle zadnji sliki. :o Wi je pa že čist fertik psica. 8)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #371 : 25 Avgust 2007, 16:54:21
Dora uživa v senčki in občasnih kliker in agility treningih. Zdajle ji je res vroče in najraje kar prespi 4/5 dneva.
Imam nekaj agility filmčkov, fotk niti ne (saj od Wi jih je tudi bolj malo). :-[

Zdajle je shujšala že na 27 kg. ;D Je pa medtem, ko smo bili mi na morju izgubila nekaj kondicije (je imela samo 3x par minut sprehode na dan). Zdajle počasi spet nabira kondicijo in mogoče greva septembra na kakšno tekmo. :)

Wi je tudi velikokrat na začetku malce zadržana do psov. Večino kar zignorira, tudi če pokažejo željo, da bi se igrali z njo. Najraje se igra z borderji, avstralci in od danes naprej tudi s kelpiji. :P
Drugače pa tehta že 13,5 kg in meri cca. 44 cm. Predvidevam, da bo zrasla še vsaj 1-2 cm...kaj več bolj malo verjetno. :) Za las bova prerasli medium. :P

(Vergil)

Bambi

• *
Odgovori #372 : 25 Avgust 2007, 17:15:09
Dora ima 27 kil???  :o :o :o

Toliko jih ima Črna Smrt...  ???

Drugače je pa Wi že feeeejst zrastla  :).

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #373 : 25 Avgust 2007, 17:30:59
No Dora ima še kakšni 2 kilci ali mogoče celo 3 za shujšat. Se mami že smili, ker zdaj nima več okroglega trebuščka ampak počasi dobiva lepo linijo od zgoraj in od strani. 8) Pravi, da bogo revico čisto stradam (čeprav jo ona hrani, jaz pa z njo treniram in skrbim za njeno kondicijo ::))

(Vergil)

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Odgovori #374 : 25 Avgust 2007, 17:31:37
Wi je tudi velikokrat na začetku malce zadržana do psov. Večino kar zignorira, tudi če pokažejo željo, da bi se igrali z njo. Najraje se igra z borderji, avstralci in od danes naprej tudi s kelpiji. :P

Pol se pa priporočamo za kakšen lauf kdaj!  :o

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #375 : 25 Avgust 2007, 17:40:57
Wi izgleda res že zelo odrasla in tale zadnja fotka je fenomenalna.  8) Videi so pa itak super!  ;D

Enkrat nazaj sem te nekaj spraševala o lovski preizkušnji, pa ni bilo odgovora....mogoče si spregledala.
Pa me zdaj še neki zanima...A bosta z Wi mogoče opravljali tudi kak test v tujini, mogoče kaj v zvezi z dummy-ji?
Pa če mogoče že kaj delaš ali pa boš delala s prinašanjem pernate divjadi in kje se take zadeve lahko nabavijo?

Malo sem firbčna.  :-[  :D

Aja, a tollerji imajo plavalno kožico?

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #376 : 25 Avgust 2007, 17:54:07
O lovski preizkušnji, kako izgleda si lahko prebereš tukaj: http://www.klub-retrieverjev.si/delo.html

Mi2 z Wi bova pošasi začele z Working testom (dummyji). Naslednje leto namreč nameravam na specialko in tam se bova prijavili tudi na Working test. :) Za zdaj sva še na basic dummy treningu in Wi zaenkrat samo prinaša naravnost locirane dummyje na kopnem na krajših razdaljah. Imam v načrtu tudi kakšen Working test v Avstriji in Nemčiji.
S pernato divjadjo Wi še ni delala. Za zdaj je prinašala samo jelenje noge (in ribe ::)) in pri tem ni imela težav. Imam pa v kratkem v planu nabavno kakšnega kosa pernate divjadi (odvisno od financ, kako hitro bom koga našla, koliko časa bova imele čez jesen za to itd.). Spomladi pa nameravam iti z njo na priprave na PNZ in potem na PNZ.

Tollerji imajo plavalno kožico. :)

(Vergil)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #377 : 25 Avgust 2007, 20:22:39
Ja, ja, točno to z WT me je zanimalo.  :)
A obstaja kje kakšna dobra stran o dummy treningu v angleščini? Jaz sem že nekaj brskala, pa je vse bolj tako na splošno. Sicer sem našla en nemški članek, samo kaj ko ne znam tako dobro nemško... :-\

Tollerji imajo plavalno kožico. :)

Fajn!  :D

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #378 : 25 Avgust 2007, 21:47:34
Joooj kok je Wi že velika! Prava damica!  :-* Komaj čakam da jo z Bebi enkrat spoznava!  ::)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #379 : 31 Avgust 2007, 16:55:59
Danes zgodaj zjutraj smo se vrnili iz Nemčije, kjer sva z Wi preživele 3 dni pri vzreditelju, starši so se pa potepali po Nemčiji in Franciji. ;D

Ko sva prišle tja, je bilo treba prvo spustiti vsako od 4 psic posebaj k Wi. Bilo je kar nekaj renčanja, samo nič ugrizov ali česa podobnega. Če je Wi kdaj "zalutala" kam kamor ne bi smela, se je takoj oglasila Flipp ali pa Bessh. Lille je Wi bolj tolerirala kot ostale, Tuffy pa ignorirala.
Torej prvi dan smo šli večinoma na sprehode z vsemi 5 psicami na bližnje travnike, sadovnjake, gozdove. Bessh je pokazala, kaj se je naučila od pokojnega Baloo-ja --> Klatenje jabolk z najviših vej. Ostale so pa čakale spodaj, da je kaj padlo doli in so hitro pograbile in začele grizt. Gunter je rekel, da je Wi zelo velika in bo na koncu najverjetneje merila 48, če ne celo 49 cm in da je zelo podobna svojemu očetu Heikotu, sploh v glavo in seveda babici Kiari. Pa malce jo moram poredit, ker je baje majčkemo presuha (zdaj naj bi dobila dnevno okoli 420 g hrane, glede na to, da veliko dela vsak dan... + priboljški in briketki seveda).
V sredo nas je obiskala Wijina sestra Enapaii s svojima lastnikoma Janom in Sabine. Ena je le za kakšnega pol centimetra nižja od Wi. Samo sta oba rekla, da je Wi vseeno groß. No Gunter je vzel še Lille in smo se odpravili do travnikov in gozda, kjer smo imeli skoraj 2,5h dummy trening z Wi in Eno. Prvo sta morali poiskati dummyja v kupu listja in trave, potem smo šli malo naprej, kjer je Gunter vrgel dummyja v višjo travo in sta ga mogli poiskati in prinesti nazaj (vsaka posebaj seveda). Wi je takoj, ko sem jo spustila majhno zakričala (tisti, ki trenirajo reševanje z njo, vejo kako to izgleda :-[ ::)) in dummyja zelo hitro našla in prinesla nazaj (prvo je hotela prinest Gunterju, ker je bil on tisti ki meče). Tukaj se je dobro videlo najin "problem", ker trenirava same...Wi ni navajena na "trowers" oz. je navajen dummyja prines tistemu, ki ga vrže. Ker na treningih delava same, sem to jaz...tukaj pa je metal Gunter in Wi je mislila, da mora prinesti njemu. Proti koncu treninga, je že nehala nositi prvo Gunterju, samo bom res morala doma prepričat koga, da nama bo metal dummyje. :-\
No potem je bil na vrsti dummy ovit v lisičje krzno. Wi ga je hitro pobrala, in ga ni spustila, čeprav je bil težji, kot kar je navajena. Umatna raca je bila pa ćisto svoja zgodba. Tudi s tem še ni nikoli delala. Ko jo je Gunter držal, sem šla jaz položit raco za ovinek, tako da je ni videla, kje je. Ko sem jo spustila, je tkaoj tekla k ovinku in kmalu pritekla izza ovnika, brez race. Potem se je hitro obrnila, spet stekla za ovinek in se vrnila z raco. ::) Potem smo delali še malo v večji podrasti, kjer sta mogli obe uporabiti nos. Wi je zelo dobro iskala, v zelo majhnih krogih okoli dummyja. Ena je pa malo bolj naokoli delala kroge ampak je tudi dobro delala. Za konec je Gunter vrgel dummyja s travnika v gostejše grmovje. Wi je takoj ko sem jo spustila stekla k grmovju, pomolila nos notri, stopila nazaj, se zagnala skozi in prišla čez par trenutkov ven z dummyjem. ;D
Pa še vse mi je lepo v roko prinesla.
V četrtek zjutraj sem še malo poslikala na sprehodu:

Mama in hčerki (Wi in Lille)

Bessh-ine vragolije

Bessh

Lille

Flipp

Tuffy

Wi

Gunter mi je dal tudi 2 knjigi o Retriever Training Drills for Marking Retrieves in Blind Retrieves (oboje je napisal Spencer)Mi je uspelo obe knjigi v treh dneh prebrat in nekaj izpisat pa komaj čakam, da dobim nekoga, ki bo metal in nekaj novih dummyjev, pa bova počasi začele s single markings. :)

(Vergil)

gulu

• *
Odgovori #380 : 31 Avgust 2007, 17:01:14
Joj,koliko "lisičk" na kupu!  :o To sta meli pa čisto nor teden, super!  Komaj čakam, da končno spoznam tole malo lepotičko - btw. boš mal mogoče fotkič s sabo dons?  :-[

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #381 : 31 Avgust 2007, 17:29:34
Hehehe, pa res, same lepotičke lisičke.  :o :D Super fotke!  :-*

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #382 : 31 Avgust 2007, 17:32:41

Moram reči, da me je tale nasmejala. :D  Krasne fotke. Wi je pa itak že zelo velika in tudi prava lepotička z zelo lepo barvo.

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #383 : 31 Avgust 2007, 17:41:15
Mene tudi, ja, tista poza v zraku. :D :D Drugače pa, Azu, ful zanimivo te je brat in slikice gledat. ;D

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #384 : 31 Avgust 2007, 19:55:16
gulu, lepo te je bilo spoznati. ;) Definitivno še kdaj na takšenle sprehod (s fotkičem seveda). 8)

Če vam je ta poza tako všeč mi je pa zdaj res žal, da nisem posnela Bessh, ko je izvajala svoje piruete pod drevesom, ko ni mogla do jabolk. Tisto je pa res za v kakšno baletno predstavo. ;) Da ne omenim kakšne skoke so delale Ena, Wi in Lille, ko je imel Gunter v rokah dummyje. :o Crazy dogs!
Pa v sredo po enem markiranju Wi sploh ni hotla hrane vzet...samo čakala je, da bi lahko še 1x dummyja nesla. :o Lille je moral Gunter skoraj potisnit hrano v gobec, ker ni hotela drugega kot dummyja (zdaj vem, kaj morava delat, če bo kdaj treba Wi shujšat :P)

(Vergil)

gulu

• *
Odgovori #385 : 31 Avgust 2007, 20:34:09
gulu, lepo te je bilo spoznati. ;) Definitivno še kdaj na takšenle sprehod (s fotkičem seveda). 8)

Ja, nujno moramo ponovit, je blo fajn. Pa super lokacija je, jo bomo kar dodali na "svoj" seznam  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #386 : 31 Avgust 2007, 22:20:22
Dora uživa v senčki in občasnih kliker in agility treningih. Zdajle ji je res vroče in najraje kar prespi 4/5 dneva.
Imam nekaj agility filmčkov, fotk niti ne (saj od Wi jih je tudi bolj malo). :-[
O super :D Potem se kmalu obetajo tudi kakšni Dorini filmčki :o

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #387 : 01 September 2007, 17:10:44
Azu suepr slikice! Sta res uživali tam pri vzreditelju!  ::)

Danes sem Wii videla na tekmi! Res še bolj lepa kuća kot je na slikicah!  :o  :-* :-*

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #388 : 08 September 2007, 16:59:38
newfka, jaz imam ene 200 prefotkanih strani o marking in blind treningu za retireverje, ki se ga dela z dummyji. Lahko ti kaj pošljem, če te zanima. ;)

Danes smo se odpravili jaz, mami in Mojca ter Wi, Dora in Rex na Vršič in na Sleme ter potem še k jezeru. Spotoma smo videli še nekaj snega (prvi sneg za Wi) in seveda uživali v lepem vremenu. 8) Zdaj pa Dora in Wi lepo počivata po tej majhni turi. :)
Nekaj slikic:

Po kateri poti bomo šli?

Wi&Dora&Rex

Čakanje na vrhu meljišča...

Dora

Rex

Wi

Wi&Rex

Takole pa sta se Wi in Rex spravila reševat palice pred racami. ::)

(Vergil)

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #389 : 08 September 2007, 18:12:22
newfka, jaz imam ene 200 prefotkanih strani o marking in blind treningu za retireverje, ki se ga dela z dummyji. Lahko ti kaj pošljem, če te zanima. ;)

Tule se pa jaz priporočam. To na mail verjetno? ([email protected])

Men je pa Rex všeč :-*