Danes zgodaj zjutraj smo se vrnili iz Nemčije, kjer sva z Wi preživele 3 dni pri vzreditelju, starši so se pa potepali po Nemčiji in Franciji.

Ko sva prišle tja, je bilo treba prvo spustiti vsako od 4 psic posebaj k Wi. Bilo je kar nekaj renčanja, samo nič ugrizov ali česa podobnega. Če je Wi kdaj "zalutala" kam kamor ne bi smela, se je takoj oglasila Flipp ali pa Bessh. Lille je Wi bolj tolerirala kot ostale, Tuffy pa ignorirala.
Torej prvi dan smo šli večinoma na sprehode z vsemi 5 psicami na bližnje travnike, sadovnjake, gozdove. Bessh je pokazala, kaj se je naučila od pokojnega Baloo-ja --> Klatenje jabolk z najviših vej. Ostale so pa čakale spodaj, da je kaj padlo doli in so hitro pograbile in začele grizt. Gunter je rekel, da je Wi zelo velika in bo na koncu najverjetneje merila 48, če ne celo 49 cm in da je zelo podobna svojemu očetu Heikotu, sploh v glavo in seveda babici Kiari. Pa malce jo moram poredit, ker je baje majčkemo presuha (zdaj naj bi dobila dnevno okoli 420 g hrane, glede na to, da veliko dela vsak dan... + priboljški in briketki seveda).
V sredo nas je obiskala Wijina sestra Enapaii s svojima lastnikoma Janom in Sabine. Ena je le za kakšnega pol centimetra nižja od Wi. Samo sta oba rekla, da je Wi vseeno groß. No Gunter je vzel še Lille in smo se odpravili do travnikov in gozda, kjer smo imeli skoraj 2,5h dummy trening z Wi in Eno. Prvo sta morali poiskati dummyja v kupu listja in trave, potem smo šli malo naprej, kjer je Gunter vrgel dummyja v višjo travo in sta ga mogli poiskati in prinesti nazaj (vsaka posebaj seveda). Wi je takoj, ko sem jo spustila majhno zakričala (tisti, ki trenirajo reševanje z njo, vejo kako to izgleda

) in dummyja zelo hitro našla in prinesla nazaj (prvo je hotela prinest Gunterju, ker je bil on tisti ki meče). Tukaj se je dobro videlo najin "problem", ker trenirava same...Wi ni navajena na "trowers" oz. je navajen dummyja prines tistemu, ki ga vrže. Ker na treningih delava same, sem to jaz...tukaj pa je metal Gunter in Wi je mislila, da mora prinesti njemu. Proti koncu treninga, je že nehala nositi prvo Gunterju, samo bom res morala doma prepričat koga, da nama bo metal dummyje.

No potem je bil na vrsti dummy ovit v lisičje krzno. Wi ga je hitro pobrala, in ga ni spustila, čeprav je bil težji, kot kar je navajena. Umatna raca je bila pa ćisto svoja zgodba. Tudi s tem še ni nikoli delala. Ko jo je Gunter držal, sem šla jaz položit raco za ovinek, tako da je ni videla, kje je. Ko sem jo spustila, je tkaoj tekla k ovinku in kmalu pritekla izza ovnika, brez race. Potem se je hitro obrnila, spet stekla za ovinek in se vrnila z raco.

Potem smo delali še malo v večji podrasti, kjer sta mogli obe uporabiti nos. Wi je zelo dobro iskala, v zelo majhnih krogih okoli dummyja. Ena je pa malo bolj naokoli delala kroge ampak je tudi dobro delala. Za konec je Gunter vrgel dummyja s travnika v gostejše grmovje. Wi je takoj ko sem jo spustila stekla k grmovju, pomolila nos notri, stopila nazaj, se zagnala skozi in prišla čez par trenutkov ven z dummyjem.

Pa še vse mi je lepo v roko prinesla.
V četrtek zjutraj sem še malo poslikala na sprehodu:

Mama in hčerki (Wi in Lille)
Bessh-ine vragolije
Bessh
Lille
Flipp
Tuffy
WiGunter mi je dal tudi 2 knjigi o Retriever Training Drills for Marking Retrieves in Blind Retrieves (oboje je napisal Spencer)Mi je uspelo obe knjigi v treh dneh prebrat in nekaj izpisat pa komaj čakam, da dobim nekoga, ki bo metal in nekaj novih dummyjev, pa bova počasi začele s single markings.