Dora je po karakterju zelo zapletena in hkrati zelo preprosta.

Rada se ckrlja, ampak samo, ko njej to paše. Rada je kjerkoli smo mi, pa če je to pred televizijo ali pa zunaj na vrtu, v avtu ali na vrhu hriba, samo da je z nami (in da dobi hrano). Pse večinoma ignorira, izjeme so kakšni Zikoti, ki se ji dobesedno v glavo zaletavajo in jih je nemogoče ignorirat in psi, ki pridejo blizu "njeni" hrani (tisti, ki ste bili na 3. srečanju verjetno veste o čem govorim).
Na splošno zelo rada dela, vendar mora biti vse v obliki igre, zabave, pohval in hrane, drugače se ji vse upre in se lahko na trepalnice postavim, pa se ne bo premaknila. Vidi se ji, da je po mami podedovala labradorsko "požrešnost" in tudi pri ljudeh kaže tipičen labradorski odnos "ti si zdaj moj novi prijatelj".

Rada plava in lovi ribe, v gozdu pa jo moram imeti vedno na očeh, drugače mi za srnami steče in takrat je odpoklic = 0. Tudi ni nevem kako hiperaktivna. Prej obratno. Ko gre za hrano ali novo žogico, takrat se ji še da 10 minut čez ovire skakat in trikce delat, drugače pa raje dan preleži na kavču, v košari ali na mamini postelji.