Ši-cu [Shih Tzu]

Karmen_ss · 698826

_anja_

• *
Odgovori #270 : 12 September 2007, 20:11:48
Sporočam vam, da lahko danes ob 22h gledate ponovitev oddaje Živa na RTS-u, kjer sva bili z Anito gostji in predstavili pasmo shih-tzu. :D

LP Anja

Felina

• *
Odgovori #271 : 12 September 2007, 20:56:26
no, moj shih-tzu pa je pravo nasprotje...zelo rad plava in tudi iz blazine se vcasih vrze, da plava...ce gremo na daljse relacije kot je par metrov, ga sama drzim pod trebusckom, da se toliko ne utrudi. Je pa bilo full smesno, ko je sel prvic v vodo na morju pri 5 mesecih in je bil se dolgodlak...ko je prisel iz vode ni pricakoval taksne teze na sebi in ga je kar zabrisalo po tleh....heheheheh...drugace pa je vsaka voda njegova, samo da je dovolj vroče zunaj.

Anja, upam, da te ne bom pozabla gledat..je kosarka istocasno...heheheheheh

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

jolyans

• *
  • Shih-tzu je moja sreča in veselje !
Odgovori #272 : 12 September 2007, 21:22:21
Ja, se vidi, da kri ni voda. So očitno vsi pobrali to po Koryi .
Tudi Sami,Sončin bratec, Sonča in vsi njeni mladiči iz kombinacije z Willyjem obožujejo vsako lužo, kaj šele morje. :o

rapgirl

• *
Odgovori #273 : 12 September 2007, 21:25:02
Kateri program pa je RTS?

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

_anja_

• *
Odgovori #274 : 12 September 2007, 21:26:02
Tudi če pozabiš mam posneto. hehe :P

Drugače pa tudi Toby zeeelooo obožuje vodo :D Na morju mora zjutraj obvezno zaplavat, potem pa hodi v vodo, ko mu postane vroče ali če gre kdo od nas :D

Radio Televizija Slovenije...malo poišči po programih ;)

LP Anja

Felina

• *
Odgovori #275 : 12 September 2007, 21:32:58
jajaj...ko pa je vročina, pa je ni ovire, ki bi ga zadržala pred vodo...kar brodi in brodi in brodi...je pa razvajen...v bistvu oba...ko prideta iz vode, ju merem obrisat, to jima je v največji užitek....brisanje, kar raztegujeta se v tisti brisači.

No, anja super, da si posnela, ker moj sppomin je malo bolj bogi..čeprav je še samo pol ure do takrat, se meni lahko zgodi od živčnosti med košarko marsikaj.....kakšna možganska črna luknja. :-\

rapgirl

• *
Odgovori #276 : 12 September 2007, 21:34:51
Nimamo tega programa!  >:( Škoda! :(

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

_anja_

• *
Odgovori #277 : 12 September 2007, 21:36:56
rapgirl nič hudega bom jaz dala na internet ;)

Tina naredi si dve televiziji :o

LP Anja

rapgirl

• *
Odgovori #278 : 24 September 2007, 11:13:18
Glede na to, da se očitno bliža mrzla zima. Me zanima, če imajo vaši kužki kakšen plašček ali kaj podobnega za oblečt, da ga ne zebe in se mu na dlako ne primejo kepe. Jaz sem že gledala malo po trgovinah, vendar nima nobena trgovina takšnega, da bi pes imel zraven pokrite še noge.

kalsang

• *
Odgovori #279 : 24 September 2007, 13:18:26
Pri nas uporabljamo kratke plaščke, brez hlačnic, ko hudo dežuje, da nista po vsem telesu premočeni do kože. Smo probali tudi s pajacem, ampak se dlaka na tačkah in po hrbtu zelo vozla, tako da pajac nataknemo samo za najhujše primere, ko je v Ljubljani res veliko mokrega snega in plundre, pa še to samo za ta kratke izhode ven za lulanje. Smo se raje navadili, da pozimi za daljše sprehode poiščemo teren, ki nam ustreza, da ni kep. Proti kepam ni nobenega pravega zdravila. Pomaga samo, če je kuža postrižen na kratko.

Pa še nekaj - če boš kupovala pajaca, kupi nepodloženega in kakšno številko prevelikega, da se bo mali lahko svobodno gibal. Boš pa verjetno morala skrajšati hlačnice, da mu bodo prav.

lp

rapgirl

• *
Odgovori #280 : 24 September 2007, 15:05:57
Hvala za nasvet :) . Verjetno bom kupila kar podložen nepremočljiv plašček, da ga ne bo zeblo.

asa

• *
Odgovori #281 : 12 Oktober 2007, 19:49:27
Pozdravček!

Ja pri nas se zares skoraj, da ne dobi dežnega plaščka, da bi imel kuža zažčitene vse 4 tačke. Polkičite na številko 031 254 031, tam delajo po naročilu, tudi take plaščke.  :)
Lep pozdrav!

kalsang

• *
Odgovori #282 : 12 Oktober 2007, 22:08:26
Takšni plaščki se dobijo. Imam tri, kupila v štacuni sredi Ljubljane.

Felina

• *
Odgovori #283 : 13 Oktober 2007, 10:00:06
Pri nas v Mariboru je to mission impossible  >:( .....kje v Ljubljani? Da ko grem kaj na fax, da se še tam oglasim.

kalsang

• *
Odgovori #284 : 17 Oktober 2007, 11:29:30
Zoo Preis v Trnovem, verjetno pa tudi ista štacuna v BTC. Pa tudi Smrček na Trubarjevi. :)

varja

• *
Odgovori #285 : 17 Oktober 2007, 11:33:58
Uf, ti plaščki so ful fajn. Ima Annie srečo, da Toby nad svojim ni bil navdušen, pa sta naredilal biznis.  ;D

Felina

• *
Odgovori #286 : 17 Oktober 2007, 12:32:15
Grrrrr...zaradi Tobyja nimam sedaj plaščka, ker mi je točno tega Anja v Zagrebu pred nosom kupla....pa jih niso imeli več na zalogi...grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!! Res si imela srečo, ja.  ;)

_anja_

• *
Odgovori #287 : 25 Oktober 2007, 19:55:59
Kaj jaz zdaj tu vidim neko navdušenje? ;D :P Sej ti lahko letos v Zagrebu pogledam, če bom šla :) Nisem jaz kriva ;)

LP Anja

rapgirl

• *
Odgovori #288 : 25 Oktober 2007, 19:59:12
Pan pa ima nov plašček in ga ponosno razkazuje naokrog. In to mislim resno. Ko mu ga dam gor hodi z dvignjeno glavo in je važen kot marela!

_anja_

• *
Odgovori #289 : 25 Oktober 2007, 20:01:08
Kaj jaz zdaj tu vidim neko navdušenje? ;D :P Sej ti lahko letos v Zagrebu pogledam, če bom šla :) Nisem jaz kriva ;)

LP Anja

Felina

• *
Odgovori #290 : 26 Oktober 2007, 12:06:34
anja  :P

No, sem kupila en plašček za silo, sicer ne pokriva tačk, pokriva pa celotna prsa....tudi to je nekaj, ker po tedenskem deževju imam fenanjta najmanj trikrat na dan preko glave.  >:(

Moj pa ne mara plaščka...hodi kot da ga kaznujem...šprinta sploh ne, ko drugače na turi skozi nekaj šprinta, samo hitro hodi in tudi markira ne tako pogosto..pomoje se zaveda, da resnično neumno izgleda in da ga niti preko markiranja psi ne bodo resno jemali, kaj šele v živo.... ::)   ;)

varja

• *
Odgovori #291 : 26 Oktober 2007, 12:34:35
hihi, Annie tudi hodi v Tobyjevem plaščku kot polit cucek, haha. Izgleda pa kot da je kak delavec v svoji opravi, mi je tak lušna v plaščku, res.  :-*

rapgirl

• *
Odgovori #292 : 29 Oktober 2007, 21:26:49
Morem se pohvalati, da nama s Panom gre kar super v agilityu. Samo še slalom osvojima pa lahko grema na prvo tekmo! Pa tudi poslušnost nič ne zaostaja. Grema spomladi b-bh izpit delat. Kaj pa kaj vi počnete s svojimi kužki?

Lp
maja

Felina

• *
Odgovori #293 : 30 Oktober 2007, 13:52:16
Blagor tebi...moj je v trenutku, ko je ugotovil, da lahko zaobide oviro, to tudi nadalje prakticiral.....on je samo lep in tudi misli, da je to dovolj in mi se kar strinjamo.....on je ta lep v familiji, škot pa ta pameten  :P

rapgirl

• *
Odgovori #294 : 04 November 2007, 13:50:31
MI smo se odločili, da ga odpeljemo na prvo razstavo.  :)  Peljali ga bomo v Ljubljano! Pride kdo od vas?

Felina

• *
Odgovori #295 : 07 November 2007, 09:35:12
Jaz mojega ne razstavljam....dolga dlaka nas ovira pri naših podvigih, tako da bom tam samo gledalec  ;D Sem pa itak na vsaki razstavi, ki jo obiščem stacionirana pri shih-tzujih (da se malo spet pozabavam, sploh če bo kakšen sodnik, ki ni poznavalec pasme, potem pa se bomo šli kateri pes ima daljšo dlako....  ;)),pa še druge pasme me ne zanimajo tako podrobno (sploh razstavni tipi določenih pasem), čeprav bom letos verjetno stacionirana nekje drugje, ker bo celo nekaj predstavnikov pasme, ki jo dobim čez eno leto.  :o

rapgirl

• *
Odgovori #296 : 13 November 2007, 20:17:07
No če boš prišla k shih tzujem, pa me pocukaj za rokav. Razstavljala bo pa moja prijatelijca, ki se na to bolj pozna.

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #297 : 17 November 2007, 19:25:39
Kakšne pa so razlike med Shit Tzujem in Lhaso Apsom ???

Lp

rapgirl

• *
Odgovori #298 : 17 November 2007, 20:39:27
V videzu, pa karakterju. če si prebereš lastnosti značaja, boš videla kakšne so razlike. Poleg tega Lhasa Apsom ne nosi čopkov.

kalsang

• *
Odgovori #299 : 18 November 2007, 18:37:22
Manjši popravek. ;)

Lhasa apso ne nosi čopka v razstavnem ringu, doma pa imajo dlako speto, saj jim pada čez oči.

Razlike med lhaskoti in shih tzuji pa so precejšnje. ;)