Novofundlandec Atum ter ostala druščina

Nelly · 76370

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #90 : 08 Junij 2007, 16:04:44
Hvala vsem za cestitke  :-* :-* :-*

Polonci, slike mucik sledijo samo da "satane" male polovim in pridem do fotoaparata.. jih je tezko uloviti v objektiv, ko niso niti za sekundo pri miru ;) Raztur po moji sobi non stop ;)

Snufi, glede volje do razstavljanja naprej... v Trbovlje gremo 100% (ce ne pride kaj nepredvidljivega vmes), ker imamo do razstavnega prostora 5 min pes ;) To je plan ze od lanskega leta, ko se razstave zaradi zdravstvenih razlogov nismo mogli udeleziti. Nas bos prisla kaj pogledat ali pa Jankota razstavljat? Verjetno nasa sestrica tudi pride  ;D Drugace pa neke razstavne kariere ne nacrtujem, mogoce bomo se sli kdaj za foro pogledati... ce bo spet Simona organizator, ker ko ona postavi pogoj Atum bo sel na razstavo, takrat nimam prilike niti ugovarjati :P Je tudi ona krivec za Hrusico, sama od sebe ga sigurno nebi prijavila.  :-[ Ampak to bo bolj izjema kot pravilo 8)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #91 : 06 Julij 2007, 20:41:12
hej

Nelly naj ti tukaj zazelim veliko srece jutri!!  ;D (ne vem ce bom pravi cas v Zagorju, da ti jo osebno zazelim :)) Prepricana sem, da bosta Atum in Biba uibr pridna, in da ne bo noben problem narediti izpit  ;D

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #92 : 07 Julij 2007, 12:58:25
Evo porocilo... danasnji izpit smo uspesno opravili z 95 tockami :o

Sicer so bile kaksne napakice in Atum, ki je na vse nacine zelel mene pomiriti glede mojih zivckov na najbolj afnast nacin..ampak smo uspesno pripeljali do konca. Seveda so bili pogoji za delo zanj idealni, sonce nazigalo z vso mocjo, da sem samo cakala kdaj bo padel dol  >:(

Sodnika je zmotilo to, da se prepocasi vseda in vstaja. Sicer na prvi ukaz ampak poooocasiii. Njufko kot njufko. Iz njega pac nikoli glede hitrosti ne bom naredila NO pa ce se postavim na trepalnice. :-[

Ovcka hvala, da si prisla drzati pesti in pomagala pri skupini, me je malo skrbelo da ti ne bo planil v narocje...saj ves Cosmo :D

Atum bravo, priden si bil  :-* :-* :-*

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #93 : 07 Julij 2007, 13:18:04
Nelly čestitke!!!!  :o Atum pošiljam ti  :-* da si bi priden in nisi svoji lastnici preveč kravžlav živčke!!  ;) ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #94 : 07 Julij 2007, 14:11:41
Čestitke Atum!! :-*

Lp nina

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #95 : 07 Julij 2007, 16:08:34
Lili in Atum ČESTITKE  :-*!

Pa naj še kdo reče, da njufiji niso pametni. Kak delamo te izpite, to je čudo. Smo kar važni, a ne?  ::)  :-*

Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali vedele, da ljudje ne mislijo (anon.)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #96 : 07 Julij 2007, 17:09:54
Ovcka hvala, da si prisla drzati pesti in pomagala pri skupini, me je malo skrbelo da ti ne bo planil v narocje...saj ves Cosmo :D

Ni za kaj, pa se enkrat cestitke!  ;D Drugace sem pa zanalasc tam v skupini bolj stran gledala, pa se malo bolj stran ustavila, ker ze iz izkusenj vem, da ce le malo lepse pogledas tako zverinico, se prec zazene vate za bozanje  :P

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #97 : 07 Julij 2007, 19:04:54
Nelly in Atum čestitke :o

TYASHY

• *
Odgovori #98 : 07 Julij 2007, 21:03:06
Oj!
Atum, čestitke  :-* :-* :-* :)

Lp,Tjaša

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
Odgovori #99 : 08 Julij 2007, 17:30:41
atum čestitam :-* :-* :-* :-*

je tvoja ljubezen je tvoja sreča je tebi vse, želiš si da nikoli ne umre.

LP, ***MAJA***

Kast

• *
Odgovori #100 : 10 Julij 2007, 15:45:29
Atumu in Lili en koš  :-* za opravljen izpit :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #101 : 10 Julij 2007, 16:13:42
Hvala vsem za cestitke  :-* :-* :-*

Ja sem kar ponosna na njega in po svoje se malo bolj zagnana, ker se spomnim marsikaterega skepticnega pogleda, ko sem omenila, da hodiva v solo.. kao, ne trudi se, saj ne bo uspelo, bos vesela ze, ce ga bos pripeljala do sedi in prostor ::) Ampak ne padamo na stereotipe in hocemo dokazati, da tudi njufi ne potegne krajsi konec, kar se tice poslusnosti in zna se kako ubogati.

Jeseni pa Bbh, ce bom le jaz imela dovolj casa ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #102 : 17 September 2007, 15:40:47
To temo sem pa  kar malo zanemarila  :-[

Tako, ceprav sem bila cisto odlocena, da solanja ne bova nadaljevala.. mogoce spomladi. Sem si premislila. 2 meseca, kar smo bili brez poligona, sva ga oba z Atumom zacela pogresati. Odlocili smo se zadnjo minuto, ko smo sli malo firbecat kaj dogaja... pes pa z najvecjim veseljem zastartal proti poligonu. Veselja mu pa ne smem krasti, a ne?  :P
Tako da nadaljujeva v jesenskem tecaju Bbh. Jutri imamo prvo uro... komaj cakava  :o :o

Slikce sledijo...

Ewe

• *
Odgovori #103 : 17 September 2007, 15:56:45
Najprej bi povedala da je Atum največji lepotec vseh časev! Potem mu bi čestitala za rojstni dan, vem malo pozno skoraj leto ampak bom letos bolj točna. Potem čestitke da je dosegel lepo število točk! In seveda mi je žal za Nelly! Tudi od tega bo že zdaj kmalu 2 leti- Oprosti da te spominjam na zelo neprijeten trenutek.

Alya

• Pesjanar
Odgovori #104 : 17 September 2007, 15:56:56
No,super da nisi vsega opustila.Pa pogrešamo slike. ;D

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #105 : 17 September 2007, 17:01:43
Ewe, hvala. Ne skrbi, zaradi nelly sem se pobrala... se sprijaznila z dejstvi in zivim naprej. Ostaja pa v mojem srcu in tam bo ostala vedno.

Evo za zacetek nekaj malo starejsih slikc...izpred kaksnega meseca :

Z mojo sestricno Bibo..

kaj slikas?

Tkole se pa "mali" crklja, ker misli, da je se kar mala bubica...

Za prvo silo mnde bo.. nove pa jutri ;D Danes prevec vliva :(

Kast

• *
Odgovori #106 : 17 September 2007, 17:23:52
Bravo Atum kar tako naprej, da bodo drugi videli, da so lahko tudi njufki bistri, pametni in ne spadajo med ta zabite pasme, ki ne rabijo šolanja ;)
 :-* Atumu od Soče :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #107 : 17 September 2007, 18:12:08
Kast, se trudimo po najboljsih moceh dokazati nasprotno ;) Nazalost je pa splosno mnenje ljudi se vedno drugacno.. saj ne slovijo kot najbolj brihtni psi. Sicer se z tem ne strinjam.. se kako so pametni, samo pravo motivacijo rabijo. Zase je dovolj pameten.. le zakaj bi delal, ce nimam nic od tega?  ;) Ti meni piskotek ali cohec..jaz tebi sedi. In sva oba zadovoljna ;D Ravno toliko je pameten, da zastonj delal ne bo :P Da vajo osvoji rabi mogoce 2 ponovitvi vec, ampak ko jo enkrat obvlada jo zlahka ne bo pozabil. Njufki pac ::)

Bomo videli cez dobre 3 mesece ali nam bo uspelo ali ne.. ceprav je to zadnje solanje, ki ga lahko opravljava  :-\

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #108 : 17 September 2007, 18:30:21
Zakaj pa zadnje?  :-\
Sicer pa jaz ne dvomim v vajin uspeh.

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #109 : 17 September 2007, 20:16:06
Newfka pri poslusnosti ne vem kaj naj se greva naprej... za obrambo ni, bo markerja v slinu vtopil, bi verjetno jaz prej obupala preden bi pa pes dal vsaj kaksen glas od sebe... za sled ni, igraco ne najde tudi ce 2x stopi cez njo.. za agility tudi ne, smo pretezki in preokorni >:D

Preostane nama se kaksen RO ampak tam pa spet... kaksnih vecjih ovir ne more preskakovat, kljub vsemu je bil operiran in sem rahlo zajec glede njegovih vrtoglavih skokov, me vedno pri srcu spikne, ko ga vidim, da spet kaksne akrobacije izvaja :D V tunel pa tudi ne more, je bil se Bruno prica, da se je pri 8 mesecih zataknil notr in smo ga 2 vlekle vn ::) Posebej za naju pa XXL verjetno nebodo priskrbeli ;) Gugalnice pa... smo poskusili pa se mu je zdela preozka in je elegantno cepnil dol, podrl se mene, jasno, ga nisem zadrzala...sva k sreci oba odnesla cele kosti :o

Pri nas predvsem pogresam razne pasje vodne sporte.. tisto  bi mu bilo pa pisano na kozo. Nekaj se bova ze spomnila, bova pa doma trikce trenirala..tiste bolj talne :P

Alya

• Pesjanar
Odgovori #110 : 17 September 2007, 20:18:57
Luuškane slikce! :) :-*

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #111 : 17 September 2007, 21:19:08
Se strinjam s tabo glede nadaljnega šolanja. Midva sva Bbh opravila, potem pa tudi tukaj končala. Ker za obrambo nismo, namesto napada mahamo z repom, za vse ostalo pa je tudi tako kot si opisala. Lovskega nagona nimajo njufki očitno čisto nič.

Je pa njegov način cartanja res zabaven.

Janko pošilja  :-* bratcu.

Bota prišla na razstavo v Lendavo (verjetno ne, ampak sprašujem pa vseeno)?

Lp

Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali vedele, da ljudje ne mislijo (anon.)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #112 : 17 September 2007, 22:56:07
Snufi v Lendavo mogoce pridem gledati, samo brez Atuma. Gremo pa bolj aktivno na mariborsko razstavo. Se bo kje dalo videti tudi vaju?  ;)

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #113 : 18 September 2007, 08:59:16
Meni se zdi naš preveč nervozen za razstavo, skoraj ga kap. Tak ka mene boš lahko vidla, Janka pa pač ne, edino če se še v MS ustaviš, ko boš šla v Lendavo. Bo obiska tete prav vesel.

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #114 : 19 September 2007, 05:41:56
Snufi potem je res boljse, da ga pustis doma in ga ne mucis. Atum je glede tega flegmatik, samo da ima svojo Bibo zraven in je ves srecen. Pa idealno je zanj, ko se skos nekaj dogaja, da lahko lezi in opazuje okrog.. ni boljsega zanj ::) V ringu pa nazadnje tudi ni bilo problemov - flegmatik pac.  Seveda, sodnik je bingice-bongice pregledoval in v tem primeru je pripravljen namiru stati 2 uri, ce bi bilo potrebno, se bolj narazen stopi :o :P Dec kot dec... pa ni tega od doma navajen, da ne bo imel kdo cudne pomisleke  :o :o

Koliko pa imam od Lendave do tebe? Me je kar malo sram, ampak v vasih koncih bom prvic  :-[ Mogoce potem po razstavi, ce bom sla z svojim prevozom, ce lako, ce se bom k Leonori slinila zraven pac ne bo mogoce... drugace se moramo pa res enrkrat nekje videti, ze skoraj 2 leti cakam, da Jankota ponovno vidim. Ce pa prides sama pa le glej, da se ustavis v nasem taboru .. si dobrodosla :)

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #115 : 22 September 2007, 11:04:43
Nelly, če greš v Lendavo po naših 4 km prekmurske avtoceste se M.SObote izogneš, če pa greš po stari cesti pa greš preko Murske Sobote, Sobota in Lendava sta oddaljeni nekako 30 km. Časovna razlika preko avtoceste oziroma po stari cesti pa je nekako 10 minut. Nas pa v MS ni težko najdi, ker smo ulica, ki meji na glavno cesto Sobota - Lendava.
Če bote lahko in če bote meli čas, bomo zelo veseli, če se ustavite pri nas. Jutri pa se na razstavi sigurno vidimo, ker moram iti gledat, če majo kake večje ovratnice, ker v MS nimajo tako velikih ovratnic, da bi mu šle prek glave.

Kak je Atum? V Maribor praviš, da bosta šla, se že kaj pripravljata?

Pa še to, naš se s samci zelo slabo razume (razen če se mu takoj podredijo), kak je pa Atumov odnos s samci, ker meni je učitelj v šoli govoril, da so njufiji nasplošno malo manj družabni (čeprav se meni zdi Janko bolj nedružaben, pa že v leglu je on bil najmanj družaben). No, skratka, kako je Atum in njegova družabnost?

LP

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #116 : 22 September 2007, 13:18:17
Snufi mogoce bo pa slo.. ce bo prevoz ;D Sicer se je pa ze navadil, da ko so v igri psi je skoda da ugovarja... ga vedno preglasimo :o Ceprav sem ze enkrat prej izrazila zeljo, da bi full rada Jankota videla pa je rekel zmeni se, te peljem pogledat..tako da tudi teh par km ne bo problem  :P

Atum in druzabnost? Nor na pse... na sprehodu bi se z vsakim igral. Seveda z psi, ki pokazejo zeljo po igri in od prvega trenutka delujejo enako nori kot on. Sprejema normalno in samce in samice, zatakne se edino pri samcih, ki kakor koli hocejo dominirati in zarencijo nanj. Takrat zarenci nazaj.. skocil ni nikoli, ampak ne potuhne se pa ne za mojimi nogami in zarenci nazaj. Pri tem se pa tudi neha. Z psomo z katerim je bilo na zacetku opozorilno rencanje, je potem lezal par ur zraven njega in sta se pac ignorirala. Edino kar ne prenasa je, da ga hoce kdo naskakovati...Ce ga drug pes lepo sprejme ga lepo sprejme tudi on, ce pa kdo zacne lajati vanj preignorira, pri rencanju se pa zatakne. Zarenci nazaj..in se potem ponavadi tudi umakne, oz. ce ga potegnem nazaj je potem mir. Ampak to ga je zacelo metati zadnji mesec,dva.. prej je raj mene pogledal, kot ces, me bos branla?  :D Kaj ces, poba odrasca.  :-\

Njuf nedruzaben? Jaz do sedaj nisem dobila taksnega obcutka. Se strinjam, da niso posesivni da bi v vsakega nepoznanega rinili, ce pa kdo nakaze, da je pripravljen si utrgati minutko pozornosti zanj je takoj na hrbtu. Vsaj pri nasem imam kdaj obcutek, da se kar ozira okrog kje bo slisal: a ga lahko pobozam? .. Takrat je najsrecnejsi pes na svetu  ;D Kar Gabi vprasaj, zadnjic  revca se rok ni mogla imeti v zepu, jo je z gobcem butal v roko.. kot daj jo ze vn, pa me cohaj, kaj jo tiscis v zep ;D ;D Druzaben je do te mere, da moram skoraj njega imeti pod alarmom, da mi ga kdo ne ukrade.. namesto da bi imela Atuma namesto alarma   >:D Pri nas je praznik, ko ga slisimo zalajati, ker je tako redko da... sem vcasih mislila, da ga bom morala sama uciti lajanja :P

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #117 : 22 September 2007, 15:47:57
Me veseli, da vam bo uspelo priti.

Saj naš tudi komaj čaka, da ga kdo od ljudi boža, pa potem tuli pa neke čudne zvoke spušča, pa se meče na hrbet, pa spet gor pa dol. Če bi lahko bi se še na glavo postavil. Do ljudi nikoli je družaben, sploh če ga čohajo, mislim, da bi njega tudi komot kdo ukradel. Zelo nedružaben pa je do drugih psov, ker samcev ravno ne mara, samice bi rad naskakoval, mladički pa mu grejo na živce. Ko pa je bil mladiček se je pa strašno rad igral. Pa sem mislila, da nikoli ne bo kaj zganjal, ker je bil že pri 3 mesecih v šoli in pravilno socializiran.

Pozdrav Atumu, jutri boš ga mela s sabo?

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #118 : 27 September 2007, 19:33:37
 Snufi, hvala da smo v nedeljo lahko precohali Jankota... prava faca je  :-* :-* :-*

Atum pa pride v Maribor na razstavo...tako da bo tam na ogled :)

Pa se obljubljene fotke nase umazane mrcine nujno potrebne lepotnega tretmaja. Saj bo..cez kaksen teden :D

šnufi

• *
  • Janko
Odgovori #119 : 28 September 2007, 20:29:21
Atum je res cuker. Komaj čakam MB, da ga bom vidla, pa čohala.

Želimo pa še nekaj: več slik  8) .

Lp