Rada bi predstavila našo zivalsko druščino, vendar ker je vsega preveč in bom zafilala cel forum bom zaenkrat predstavila samo peščico tistih najbolj fotogenicnih 
Nasa »farma« drugace premore kar tri pse (novofundlanca Atuma, mesanko Rozi, ter maležana Žana (ki steje castljivih 16 let), želvo Bojana, hrcka Puheka, muco Mici in mačka Mikita, morskego prasičko Pigy ter akvarij z ribicami.NOVOFUNDLANDEC ATUMNasemu crnuhcu, trenutno staremu 5 mesecev je ime Atum. Njegovo polno ime je Atum Petovio. 22.12.2005 se je skotil mamici Noi ter ocetu Agamemnon- Kanu. 5 tednov kasneje sva se prvic srecala.. in iskrica je preskocila. ;)Nekateri pravijo temu usoda… ime Atum namrec predstavlja prvega egipcanskega boga in nas Atum je bil tudi prvi mladicek iz legla Uspelo mi je zbrati dvakrat stevilko 1, kar tako na slepo

Usoda? Mogoce…ampak o pomenu imena, ki sem ga zbrala za svojega srcka sem zvedela par tednov pozneje. Tako, da mu ime, ceprav za veliko vecino ljudi nadvse cudno se kako pristaja.
Do tega usodnega dne, ko se je zacela plesti najina zgoba pa ni bilo vse najbolj roznato. Po smrti nase psicke smo bili odloceni, da je novofundlandec edina pasma, ki si jo se naprej res zelimo v nasi druzini, ki nam je pisana dobesedno na kozo. Kdo se lahko upre najlepsemu pogledu na svetu in najbolj prijaznemu karakterju in pojavi, ki te dobesedno vsak dan postavi pred vprasanje ce je ta lepotec res tvoj ali samo sanjas

Mali je razigran njufi mladic, predvsem nor na vodo, ljudi ter druge zivali. Edino ptice mu predstavljajo majnsi problem, saj je nadvse jezen, ker ta pernata strasila nocejo pocakati, da bi jih gospodic obvohal in obslinil

Trenutno smo v fazi trme in brusenja zobkov, ki izpadajo kot po tekocem traku. Ter pri ponavljanju besede »NE«, kadar gre za hrano, saj mali pozeruscek nima nikoli dovolj.

Mali ne more skriti svojih moskih carov. Najraje kraljuje na zadnjem sedezu avtomobila in pozorno spremlja dogajanje. Seveda, najbolj zanimivo je kazanje jezika voznikom za nami. Ampak je kar zahteven sopotnik. Njemu ni dovolj udoben sedez in prijeten hlad.. ne, on najraje poslusa muziko.

Ja, dosti neobicajno za psa. Ce v avtu ni muzike je voznja zanic. Ce se ga ne usmilis zacne godrnjati in se umiri sele takrat, ko se iz radia zaslisi kaksen tralala. Ampak, ker malemu razvajencku ni vse dobro, mora biti celo muzika po njegove okusu. Ugotovili smo namrec, da razni atomik harmonik, ce so slucajno na radiu (fani prosim oprostite

) mu niso najbolj pri srcu in se prestavlja sem ter tja dokler se muzika ne ugasne. Njemu je vsec malo trsi stil muzike ( jah, baje ima to po lastnici

)
Se dvakrat bolj pa je nor na motorje. Za pricakovati bi bilo, da ga bo glasen zvok motorjev motil. Ne, ko zaslisis zvok motorja je potrebno upocasniti korak, si vse podrobno ogledati ter slediti z ocmi cim dlje.. da res kaksna podrobnost ne uide. Ce ima pa veliko sreco, se pa ta motor celo ustavi nekje v blizini, da ga lahko celega prevoha ter prelize. Kdo se rabi polirno pasto??? Njufi slina resi vse nadloge.

Ja, moski kot moski… samo cakam se, da me zacne žicati za pivo.

Ne ni fotomontaza... tole je pocel mali pri starosti 2 mesecev, ko je mislil, da ga nihce ne gledaJe pa drugace full priden mladicek, ki je iz dneva v dan vecji, saj ima pri svojih 5 mesecih ze okrog 60 cm plecne visine.

Ja, tudi mene skrbi kaj se bo. Sicer je bilo pa to, glede na velikost starsev kar nekako za pricakovati. Kljub vsem vragolijam, ki jih mimogrede uspici je se vseeno sanjskii pes, ki izpolnjuje vsa moja pricakovanja in sem vesela, da mi pripada cast, da lahko delim zivljenje z njim.
Pri starosti 3 mesece - tik pred kopanjemPSIČKA ROZITo je naša psička Rozi. Sedaj je stara 7 mesecev. K nam smo jo vzeli, ker se nam je zasmilila, saj prejsnji lastniki niso nic kaj lepo ravnali z njo. Bila je boga, vsa prestrasena, premrazena ter lacna. Njeno zivljenje se je komaj začelo, saj je bila stara komaj dober mesec, vendar je morala okusiti že veliko slabih stvari.
Njena mamica je pritlikavi pinč oce pa.. recimo temu nakljucni mimoidoci

Ime je dobila Rozi. Po domače oziroma ljubkovalno jo kličemo tudi rozina, rozinca, ker je takšne barve kot rozina So ji pa na žalost tudi kupirali (oz.v prevodu to pomeni odrezali z kuhinjskim nozem

) repek, tako da ima se repek kot rozinca. Je pa zelo živahna kužika, nora na svoje igračke ter polna energije. Včasih že skoraj malo preveč.

Kljub vsemu slabemu, ki jo je doletelo v njenem kratkem življenju je pridna, se hitro uči ter zelo prijazna psicka in kljub vsemu ni izgubila zaupanja v ljudi. Vsak, ki ji nameni minuto prostega časa, kakšen obljemček ter pripravljenost na igro je njen najboljši prijatelj. Se pa zelo boji psov, ki so večji od nje. Verjetno zaradi slabih izkušenj od prejšnih "lastnikov" . VeNdar se počasi privaja v druzbi svojega novega sostanovalca Atuma in vsi upamo, da bo izgubila strah tudi pred drugimi psi. Je prava hinavka, ki z svojim zalostnim pogledom izprosi vse kar si zaželi. Izborila si je celo stvar, ki je bila na začetku prepovedana in da se enkrat ne bomo ponavljali iste napake… na, pa tudi Rozi sedaj spi na kavcu
MUCA MICITo je pa nasa macja kraljicna. K nam je prisla pri starosti priblizno 1 leto. Prvotni namen je bil, da bo pri nas v varstvu, dokler lastniki ne pridejo iz dopusta. Pa smo se usteli.. muca (takrat se brez kakršnega koli imena

) je ostala pri nas. No, to odlocitev je sprejela ona, ko je zagnala vik in krik, ko bi bilo treba iti »domov« in smo jo morali loviti po vseh kotih, vendar neuspesno. Potem smo soglasno odlocili, da mogoce je pa res boljse, da kar ostane pri nas.

Je mesanka med navadno in perzijsko muco, kar se vidi tudi po njeni dlaki.

Je prava macja damica, ki ve kako uzivati pravo macje zivljenje. Najraje se preteguje na kavcu ter pozimi za pecjo, zunanji svet je ne mika. Dalje od okenske police ne gre, kljub temu, da velikokrat pozabimo zapreti vrata ali okno. Je resnicno hisna muca, ki nima nikakrsne zelje po zunanjem svetu. Je pa zelo samosvoja in drugih zivali ravno ne obozuje. Sploh ne mack

. Gorje tistemu, ki se ji pribliza, sploh z kaksnimi macjim machotom z zeljami po potomstvu… macja gospodicna je mnenja, da je to samo slabo za zivce in kvari postavo

. In kljub temu, da ni sterilizirana nas v teh parih letih ni nikoli obiskala macja storklja, je ze napredek, ce se ji sredi najhujse gonitve uspe macek priblizati na manj kot 2 metra, ker ona je pac glavna… in vsak mackon, ki jih pride blizu jih dobi po betici. In potem se sprasujemo od kje krastice pri nasem Mikitu
MUC MIKINas Miki je zajadral v naš dom cisto nepricakovano. Kot se cisto mali mladic je bil obsojen na potepusko zivljenje, iskanje hrane po smetnjakih ter spretno izmikanje avtomobilom. Ker se mi je ta mala, kot oglje crna kepica z velikimi rumenimi ocmi zasmilila sem jo odnesla s seboj. Najhujsi del je bil pa se pred nami. Kako doma razloziti ob vseh nasih zivalicah, da prihaja se en mali mucek, ki komaj caka na polno skodelico hrane? Tezka bo, ker smo ravno par dni nazaj sprejeli kompromis, da sedaj je pa zivali res vec kot dovolj.

In tako je mali muc svojo prvo skodelico hrane docakal kar sredi parkirisca ter prvic omocil smrcek v mleko na šanku v najblizji gostilni.

Jah, pac smo se enkrat odpovedali kavi z mlekom in pili samo kavo.

Vendar so bili vsi strahovi neutemeljeni. Takoj je pozel navdusenje, saj se je vstrajno muzal od enega narocja do drugega, ter bilo je opaziti komaj opazno prikimavanje staresine, da mogoce bi se pa res nasel en topel prostorcek tudi zanj.

Tako se je tudi Miki pridruzil nasi zivalski bandi.

Njegova najboljsa prijateljica je psicka Rozi saj z njo vsak dan zganjata lumparije. Ima pa nas Miki posebno lastnost, da ne hodi iz hise ter se nadvse boji misi.

Ja, prav je napisano.. misi. Ze ko vidi nasega hrcka Puhita zbezi, kar ga nesejo noge. Najbolj je pa vesel, kadar peljemo psa na sprehod. Moras biti nadvse spreten, da ti uspe ga zadrzati v hisi, ker jo macji frajer mahne zraven na potep.

V ulici smo prava senzacija, ko sprehajamo velikega njufka, zraven pa teka crn muc. K sreci si to lahko privoscim, saj ne zivimo v prometni ulici, ce pa slucajno srecamo kaksen avtomobil se pa takoj skrije v narocje, saj ga je nadvse strah. Vcasih pa svoj piskercek pristavi se Rozi in potem smo res ena smesna druscina na potepu

No to bi bilo iz moje strani vse... ja, res je.. zivali so mi vse, in brez njih ne morem

Kljub vsej cetici kosmatih in manj kosmatih živalic pa v meni se vseeno tli skrita zelja po se kaksnem kosmatincku. Vendar trenutno so kapacitete polne, ter dan bi moral imeti 30 ur