Huh, po pravici ne vem zakaj bi rinil psa s sabo. Najbrš bo že tako in tako obupna gneča, tako da res ne vem, kako kvalitetno si boš lahko ogledovala sojenja, če boš imela s seboj še svojega psa (če ne razstavljaš) 
jaz sem pri tistih,ki imajo vedno radi pse sabo- celo, ko gremo v lunapark z otroki jih imam sabo. Ampak pasje razstave pa sem ugotovila,da se res NE SPLAČa imet sabo psa

.
- Ker če imaš psa na vrvici ( ali več psov) si še bolj omejen pri rinjenju skozi množico, ob ringh itak ni prostora, ob stojnicah imaš polne roke,če hošeč kaj pregledat, prebrskat itd.
- Poleg tega z razliko od razstavljavcev nimaš kletke oz prostora kamor bi psa lahko odložil.
- Na razstave - žal še vedno pridejo tudi sumljivi razstavljavci z nesocializiranimi psi, nekateri kjub obilo kozmetike imajo gliste ( že videno v iztrebkih), dlaka od česanja in striženja so povsod, nekateri psi imajo kužen kašelj in kdo ve kaj še- v glavnem kar precej možnsti ,da tvoj pes kaj pobere, predvsem, če obredeš vse ringe.
Tako da kdor je od daleč in mora imet psa sabo ker nima druge možnosti- ok, pa še v tem primeru je za razmislit ali ne bi raje parkirali tako,da pes lahko počaka v (odptem) avtu, kdor ima psa za v torbico ok, opcijsko. Sicer pa s svojim psom na sprehod prej in kasneje na razstavo pa sam in "frej ,kot ptiček na vej".
Kdor rabi za socializacijo mu bolj priporočam agility tekme, rally obedience tekme, luringe, srečanja forumovcev, piknike pasem ipd in kakšno manjšo razstavo na odprtem pa seveda - tečaje v klubih
Popolnoma dovolj gužve pa je tudi v mestnih parkih in po mestnih ulicah.