The European Dogshow 2010

MIŠA · 129425

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #360 : 05 Oktober 2010, 09:25:35
Pa tudi na Cruftsu ni opisov oz. tam niti ocene ne dobiš.
ja no, kogar veseli nastavit, naj ga pač nategujejo  :P
Moje mnenje o razstavah brez opisov   :)
Jaz sem kot ženska navajena,da  ne plačam za nastavljanje ampak kvečemu kaj dobim  :D

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Barchica

• *
Odgovori #361 : 05 Oktober 2010, 10:16:19
Jaz sem kot ženska navajena,da  ne plačam za nastavljanje ampak kvečemu kaj dobim  :D

:D hehehehe , jaooo..

Pinky

• *
Odgovori #362 : 05 Oktober 2010, 10:25:13
Jaz sem bila tokrat tudi navdušena nad organizacijo in vsem.
Bila sem sicer samo na specialki in brez kakršnihkoli pričakovanj, saj sem vedela,da bo konkurenca huda.
Ampak sta oba moja papillončka zmagala v svojih razredih, tako da Paco je dobil ZP1 v razredu najmlajših, Athos pa CAC v odprtih in sem res presrečna. Sta mi pa tokrat res oba odlično delala v ringu in sem prav ponosna na njiju.
Opise smo dobili, se je pa zgodilo, da je top papillona na, ki je na EDS dobil BOB, ta sodnik na specialki dal šele na 4. mesto. Tako da se dogajajo takšne razlike. Je pa res da je pri tej pasmi toliko različnih tipov, linij, da je na koncu tudi odvisno kakšen tip je sodniku všuč. Sem pa vseeno bila zadovoljna z ocenjevanjem, saj je ta dan BOB dobil tudi zelo lep samec.

Me pa nekaj zanima. Malo nazaj je bilo napisano, da če si na obeh razstavah osvojil CAC, da je priznan šampionat. Kaj pa če imaš že 3 CAC (2 iz CACIB razstav) in potem še zraven enega iz Evropske specialke, tudi velja ( ampak še ni preteklo 366 dni od prvega do zadnje evropske specialke)? Me zanima že je to z Evropsko kaj drugače,da ne bom še dodatnih nabirala.

LP Ika

kalsang

• *
Odgovori #363 : 05 Oktober 2010, 10:38:33

Ko dobi moj pes na razstavi opis v smislu: "dobra glava, dobro gibanje, dobri koti", se počutim bolj nategnjeno, kot če grem na razstavo, kjer vem, da ne bo opisov. In taki pavšalni opisi, ki so praktično identični za vsakega psa, ki vstopi v ring, so prej pravilo kot izjema na državnih in mednarodnih razstavah. Tako, da nas v vsakem primeru ornk nategujejo, če uporabim tvoj izraz, razen (mogoče) na specialkah.

kalsang

• *
Odgovori #364 : 05 Oktober 2010, 10:39:45
Me pa nekaj zanima. Malo nazaj je bilo napisano, da če si na obeh razstavah osvojil CAC, da je priznan šampionat. Kaj pa če imaš že 3 CAC (2 iz CACIB razstav) in potem še zraven enega iz Evropske specialke, tudi velja ( ampak še ni preteklo 366 dni od prvega do zadnje evropske specialke)? Me zanima že je to z Evropsko kaj drugače,da ne bom še dodatnih nabirala.

Še vedno mora preteči 366 dni od prvega do zadnjega CAC-a, torej potrebuješ še enega. Če bi dobila CAC še na evropski (ne samo na specialki), bi ti pa šampionat priznali že zdaj.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #365 : 05 Oktober 2010, 11:10:48
Kaj je za kvalifikacije za Crufts dovolj PRM ali mora biti J.BOB?

kalsang

• *
Odgovori #366 : 05 Oktober 2010, 11:29:04
JBOB na razstavi, kjer se podeljujejo kvalifikacije za Crufts. Te kvalifikacije se ne podeljujejo na vsaki razstavi. Pri nas je to CACIB Portorož. Za EDS pa ne vem...

videc

• *
Odgovori #367 : 05 Oktober 2010, 11:31:04
Kar se sodnikov tiče: ne bo mi nekdo rekel, da je sodnik, ki sodi 10 pasem (ali celo več) strokovnjak za vsako. Če pa je, potem pa res ne vem... No ja...
Opisne ocene so pa tako ali tako samo opis, v kateri meri pes zadošča standardu. Tako da rejci vedo, kaj npr. manjka določeni vzrejni kombinaciji in vedo, kaj iskati v prihodnjih parjenjih oziroma kam se usmeriti.

Mak

• *
Odgovori #368 : 05 Oktober 2010, 11:34:29
Citiraj
JBOB na razstavi, kjer se podeljujejo kvalifikacije za Crufts. Te kvalifikacije se ne podeljujejo na vsaki razstavi. Pri nas je to CACIB Portorož

Letos se na CACIB Portorož niso podeljevale kvalifikacije za Cruts in kolikor je meni znano se bodo kvalifikacije za Cruts podeljevale na ljubljanski razstavi, ki bo januarja 2011.  ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #369 : 05 Oktober 2010, 11:34:54
Skandinavski sodniki so za moje pojme prav zaradi napisanega super, ker dejansko sodijo kot je treba, vsaj večinoma, in korektno.
Se stirnjam da je vse preveč hitrih šampionatov in bi morali biti vsi sodniki bolj strogi in korektni.

V našem primeru kot je bilo že napisano, je sodnica delila ocene tako na oko, da nisi mogel sploh ugotoviti kaj ji je všče, kateri tip, ... nič. Če je sojenje korektno in dobi moj pes slabo oceno z utemeljenim razlogom, in zmagajo psi ki si to zaslužijo, super. nisem tekmovalen duh :) ne maram pa nepravičnosti :)

Tako da upam da vidimo čim več skandinavskih sodnikov v bodoče pri nas, v tem nas hrvati prekašajo saj do sedaj na njihovih cacib razstavah sem naletela na sodnike ki se dejansko razumejo... pri nas tega za sedaj še nisem videla. žal.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #370 : 05 Oktober 2010, 11:52:58
Fino je, če imaš natančno pisno oceno pri oceni zunanjosti in še bolj na vzrejnem pregledu. samo da skupaj sklamfajo eno orenk pisno oceno, ki ni nategovanje lastnika, rabijo min 15min za psa, pa raje več. Obvezno se ga tudi izmeri in preteči mora vsaj malce več kot en krogec na razstavi.

Razstave so pa bolj show kot kaj drugega, poleg zunanjosti psa je pomemben celoten nastop. Kratki nepopolni opisi so včasih slabši od nič. je pa lepo od sodnika, da lastnikom v stavku ali dveh pove, zakaj je njegov pes dobil oceno slabšo od pričakovane. Navsezadnje, tisti, ki malo več razstavljajo, imajo s pismenimi opisi ravno toliko za počet, kot Deteljica s pokali.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #371 : 05 Oktober 2010, 12:00:27
JBOB na razstavi, kjer se podeljujejo kvalifikacije za Crufts. Te kvalifikacije se ne podeljujejo na vsaki razstavi. Pri nas je to CACIB Portorož. Za EDS pa ne vem...

Kaj v Porotrozu ni bilo kvalifikacij ravno iz razloga, ker je bila pri nas EDS in so lahko maksimalno 1 Crufts kvalifikacije v drzavi na leto? Mislila sem, da poleg objavljenih Crufts kvalifikacijskih razstav za kvalifikacije tudi stejejo Evropska ter Svetovna razstava  - kaj potem to ne drzi?

kalsang

• *
Odgovori #372 : 05 Oktober 2010, 12:11:11
Ne vem. Preveri na KZS.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #373 : 05 Oktober 2010, 12:19:34
Pisarno imajo zaprto do naslednjega ponedeljka. Sem jim pisala mail in tudi zraven napisala, da se nic ne mudi (ker vem, da imajo sedaj veliko dela). Sem jim pa ze tam "tezila", a gospa ni vedela in mi je rekla isto kot ti. Sem pa upala vseeno, da je kdo tu, ki to iztrese iz rokava. Sem pa sprasevala tudi vzrediteljico, tako imam sedaj v odgovorih 50:50. Bom potrpela do ponedeljka ;)

alenkab

• *
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #374 : 05 Oktober 2010, 12:21:40
EDS je navedena kot kvalifikacijska razstava za Crufts 2011

http://www.crufts.org.uk/overseas-qualifying-shows

Vedno pa se kvalificirajta oba PRM-ja in oba CACIB-a

BlackRosie

• *
Odgovori #375 : 05 Oktober 2010, 12:46:03
Nekoga s katalogom bi rada poprosila, če mi lahko pove ime bostonske terierke in razstavljalca s kataloško številko 7980.
Že v naprej hvala.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #376 : 05 Oktober 2010, 12:49:40
EDS je navedena kot kvalifikacijska razstava za Crufts 2011

http://www.crufts.org.uk/overseas-qualifying-shows

Vedno pa se kvalificirajta oba PRM-ja in oba CACIB-a

Ali je potem potrebno KZS zaprositi za kaksen dokument, da si se kvalificiral ali je dovolj "ocenjevalni list" ter "kartoncek" iz EDS?

*sara*

• *
Odgovori #377 : 05 Oktober 2010, 12:50:54
http://www.eurodogshow2010.si/sl/
tukej lahko poiščete vse pse po številkah

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

BlackRosie

• *
Odgovori #378 : 05 Oktober 2010, 13:10:26
hvala, sara.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #379 : 05 Oktober 2010, 14:05:51
http://www.eurodogshow2010.si/sl/
tukej lahko poiščete vse pse po številkah

Jaz poskusam najti vse dolgodlake skotske ovcarje za vzrediteljico iz Italije (sem ji obljubila scan iz vsakega kataloga iz razstav, kjer bom), vendar imam pse iz 8. skupine, ki pa niso bili na isti dan kot dolgodlaki skotski ovcarji. Na tej strani pa ne najdem nobene informacije o psih, razen statistike psov ter imen vseh razstavljalcev  - potrebujem pravzaprav katalog (ali je tudi zgornji spletni strani in ga jaz le ne najdem?).

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #380 : 05 Oktober 2010, 14:18:15
Jaz poskusam najti vse dolgodlake skotske ovcarje za vzrediteljico iz Italije (sem ji obljubila scan iz vsakega kataloga iz razstav, kjer bom), vendar imam pse iz 8. skupine, ki pa niso bili na isti dan kot dolgodlaki skotski ovcarji. Na tej strani pa ne najdem nobene informacije o psih, razen statistike psov ter imen vseh razstavljalcev  - potrebujem pravzaprav katalog (ali je tudi zgornji spletni strani in ga jaz le ne najdem?).

Na strani z rezultati so vsi psi napisani..  ::)  Klik

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

HALLY

• *
Odgovori #381 : 05 Oktober 2010, 14:22:45
Torej.. če je EDS zavedena kot kvalifikacijska za Crufts (med drugim se strinjam z zgornjo izjavo, da so v Portorožu preklicali kvalifikacije ravno zaradi EDS-ja),
to pomeni, da če sem s psico osvojila JBOB, da je bila kvalificirana za Crufts 2011?? :) :)

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #382 : 05 Oktober 2010, 14:42:43
Tudi brez J.BOB oz. le s PRMjem je osvojeno (glede na povezavo v zgornjih postih). Samo ne vem se, kako z birokracijo dalje.

barbara10

• Vzreditelj
  • *

kalsang

• *
Odgovori #384 : 05 Oktober 2010, 15:05:59
Da ne bo pomote, kot kvalifikacja za Crufts velja rezultat z EDS, ne iz evropskih specialk.

Bay

• *
  • Bay of gold
Odgovori #385 : 05 Oktober 2010, 15:11:03
Ko je bilo v Portorožu si že tam dobil kartonček za Crufts kvalifikacijo (postavljen je bil štant, kamor si šel iskat), v Milanu pa nisem dobil ničesar, čeprav so rekli da bodo pošiljali po pošti, tako da očitno sta ti dve varianti. Za prijavo na Crufts pa kartončka nisem potreboval, napisal sem samo kje se je psica kvalificirala na Crufts.

Da se ne boste preveč obremenjevali s kvalikacijskimi razstavami, veliko lažje je narediti mednarodni šampionat, pa imate psa doživljensko kvalificiranega na Crufts ;)

HALLY

• *
Odgovori #386 : 05 Oktober 2010, 15:35:26
Mah.. tele kvalifikacije za Crufts 2011 so prišle čisto nepričakovano.. Pa sem si mislila, da bi morda šli pogledat in si naredili kratek dopust hkrati..

Sem pa zdaj ugotovila, da nimam narejenih titracij, tako da "too late".. :/

Bomo pa za drugič vedeli  :D

Ovcka

• *
Odgovori #387 : 06 Oktober 2010, 18:01:56
Je kdo na spletni strani zasledil statistiko razstavljalcev in psov po drzavah? Vem da je v katalogih napisano, na spletni strani pa iscem pa ne najdem  :-[ Me pa zanima iz kje je bilo najvec psov..

Moj album

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #388 : 06 Oktober 2010, 18:55:36
Ovcka kolikor jaz vem je bilo največ psov in razstavjalcev iz Italije. ;) :P Za drugo-uverščene ne vem (Slovenci nismo bili), 3. pa so Madžari. :)

Ovcka

• *
Odgovori #389 : 06 Oktober 2010, 19:59:25
Ula imas prav  ;) Ravno prejle slisala na O zivalih: prvi italjani, drugi pa rusi  ;)

Moj album