Zbiranje kovancev

tita · 23996

tita

• *
: 21 Junij 2006, 18:05:48
Ne vem pod katero temo naj dam.

27.06. od 16h do 20 h v KUD-u France Prešeren:

Zbiramo kovance za naše varovance!
Že pred časom smo objavili, da smo se odločili za novo akcijo, v kateri bomo zbirali kovance. Teh obtežilnikov denarnic se velikokrat skušamo otresti - prepustimo jih blagajničarki ali jih položimo v dlan človeka pred trgovino. Dostikrat se nam tudi valjajo po raznih vrečkah in predalih, hranilnikih ali kje drugje. Naj kovanci postanejo koristni tudi drugače!

Ko boste naslednjič v situaciji, ko ne boste vedli kam s kovancem za tolar ali dva, se spomnite na nas! Spomnite se na vse stotine živali, ki jim moramo plačati pregled ali sterilizacijo! Odnesite malo kovinsko vrednost domov in jo shranite. Če boste delali tako redno in pridno, boste prav gotovo zbrali zajeten kovinski kupček. Še v juniju boste lahko svoj prispevek prinesli na zaključno prireditev. Kje in kaj se bo točno dogajalo, bomo še objavili, glavni namen dogodka pa bo stehtati zbrana sredstva in ugotoviti, koliko kilogramov čuta do živali lahko zberemo, če združimo sile. Drobna vsakodnevna pozornost vsakega od nas, lahko - sešteta s prizadevanji vseh ostalih - naredi ogromno. Tako kot pri odnosu do živali: če vsak med nami vsak dan stori nekaj malega za dobrobit živali, bomo skupaj spremenili svet.
Kot snežinke, ki same zase ne tehtajo skoraj nič, združene pa zlomijo krepko vejo...

Združimo torej moči in skupaj naberimo čim več kilogramov čuta za bitja, ki z nami delijo ta včasih zelo kruti svet! Družine, razredne skupnosti in kolektivi v podjetjih - prav vsi se lahko pridružijo naši akciji. Na primerno mesto lahko postavite zbiralno posodo in začnete vanjo metati odvečne kovance. Prav vsi (posamezniki in skupine), ki nam jih boste prinesli na zaključno prireditev, boste prejeli zahvalno priznanje, na katerega bomo seveda vpisali, koliko kilogramov upoštevanja pravic živali ste nabrali v tem času. Torej: se vidimo na zaključni junijski prireditvi - kdaj in kje točno, vas bomo pa še obvestili! VEČ INFORMACIJ NA: www.drustvo-zascita-zivali.si

Update:
Prireditev bo 27.06. od 16-20 h v KUD-u, kje bo potekal zabavni program z raznimi pevskimi in impro liga predstavami, na pomoč pa nam bodo priskočili tudi znani slovenci kot sta Jadranka Juras in Andrej Rozman-Roza.

VESELIMO SE VAŠEGA OBISKA!

Lep pozdrav, Društvo za zaščito živali Ljubljana

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #1 : 21 Junij 2006, 18:32:30
Kopiram še program:
Obiskovalke in obiskovalci so dobrodšli že ob 17h, ko bomo začeli z:

* delavnico za otroke (oblikovanje živalic iz gline) in
* predstavitveno stojnico in srečelovom (razdeljevanje izobraževalnega gradiva, prodaja magnetkov in skodelic in zbiranje prostovoljnih prispevkov).

Predvidoma ob 18h se bo začel krajši kulturno-zabavni program, ki bo pospremil
osrednji namen te prireditve - tehtanje zbranih kovancev. Na odru se bodo tako
zvrstili:

* pevke iz skupine KUD Bast,
* impro skupina Kiwi Koktejl,
* Jadranka Juras,
* Alenka Tetičkovič in
* Andrej Rozman Roza.

Prireditev bo povezovala Maja Boh Hočevar.

Veseli bomo vseh, ki boste z obiskom prireditve izkazali podporo našim prizadevanjem. Še posebno pa bomo veseli vseh tistih, ki ste v teh mesecih pridno zbirali kovance. Pridite s svojim ''tovorom'' in za spomin boste dobili lično zahvalo. Vabljeni ste pa seveda tudi vsi tisti, ki kovancev niste zbirali. Upamo, da se v torek vidimo v čim večjem številu!

Lp

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #2 : 25 Junij 2006, 10:07:02
Pride kdo od forumovcev? Jaz sem tamalima ponudila odkup njunih kovancev  ;)
lp
T.

8)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #3 : 26 Junij 2006, 11:21:17
Kje to sploh je (KUD France Prešeren)  :-[  :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #4 : 26 Junij 2006, 11:27:50
Pride kdo od forumovcev? Jaz sem tamalima ponudila odkup njunih kovancev  ;)
lp
T.

Včeraj na pikniku smo zbrali kar nekaj kovancev, upam samo da bo čas, da jih bomo lahko prinesli v imenu PeSjanarjev.

Kanchy v centru Lj.

Lp nina

DZZŽ-Lj

• Gost
Odgovori #5 : 26 Junij 2006, 13:03:28
Lep pozdrav!

Danes se vam javljam prvič in sicer z namenom, da potrdim, da se prireditev jutri v KUD-u France Prešeren začne ob 17h in ne on 16h kakor je bilo sprva predvideno!

Kanchy: KUD Franceta Prešerna se nahaja direktno za trnovsko cerkvijo - torej če greš iz mesta, npr. iz kongresnega trga, greš mimo univerz, naprej mimo križank, tam je potem trnovska cerkev, kjer greš naprej in se kmalu na desni strani (za trnovsko cerkvijo pojavi KUD). Upam, da sem tole pamteno razložila :-[

LP vsem v upanju, da se nam pridružite v jutrišnjem popoldnevu :)

Društvo za zaščito živali Ljubljana

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #6 : 26 Junij 2006, 13:06:45
Kanchy: KUD Franceta Prešerna se nahaja direktno za trnovsko cerkvijo - torej če greš iz mesta, npr. iz kongresnega trga, greš mimo univerz, naprej mimo križank, tam je potem trnovska cerkev, kjer greš naprej in se kmalu na desni strani (za trnovsko cerkvijo pojavi KUD). Upam, da sem tole pamteno razložila :-[

Hvala (tudi tebi Ninci)  ;) Zdaj razumem, kje je tako da če bom le imela čas prinesem kovančke  :)

P.S sem preštela in imam 1901 sit

DZZŽ-Lj

• Gost
Odgovori #7 : 26 Junij 2006, 13:28:53
Danes sem malo raztresena zato mi moras Ninci oprostiti, ker se ti nisem že prej zahvalila - hvala za zbiranje kovancev na pikniku - v dobro voljo me spravi že to, da ste se spomnili na nas ;D 

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #8 : 26 Junij 2006, 14:41:06
Takole, da povem kako smo se odrezali na srečanju z zbiranjem kovancev  8)

Zbranih je bilo:
52  x 50 Sit = 2600 Sit
81  x 20 Sit = 1620 Sit
127 x 10 Sit = 1270 Sit
118 x 5 Sit = 590 Sit
188 x 2 Sit = 376 Sit
284 x 1 Sit = 284 Sit
Skupaj: 6740 Sit !!

Temu znesku naj bi Nina in Urša dodali še približno 7.000 Sit, jaz pa bom tudi izpraznil svoj 'šparovček' v avtu :D
Bom pa jaz ta drobiž skoraj 100% dostavil jutri ... če ga pa slučajno nebi mogel jutri, se verjetno da kaj zmenitit da ga prinesem naknadno ne?

Aja ... zbrani so bili tudi bankovci v vrednosti 300 Sit in še kovanci v vrednostih, € 1,3 ; 100 ITL ; 0,5 HRK  ;D

Lp, Črt

Mašy

• *
Odgovori #9 : 26 Junij 2006, 14:44:36
Aja ... zbrani so bili tudi bankovci v vrednosti 300 Sit in še kovanci v vrednostih, € 1,3 ; 100 ITL ; 0,5 HRK  ;D

Da ni tukaj kaj našega. Ker je mami zmetala v vrečko poleg mojih kovancev vse možno, pa vem da imamo tudi druge. ;D ;D Drugače pa smo bili kar pridni. :)

Lp, pa čimveč zbranih kovancev!

DZZŽ-Lj

• Gost
Odgovori #10 : 26 Junij 2006, 14:49:43
Pa vi ste super!!!  ;D   Hvala, hvala, hvala ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #11 : 26 Junij 2006, 15:45:52
Danes sem malo raztresena zato mi moras Ninci oprostiti, ker se ti nisem že prej zahvalila - hvala za zbiranje kovancev na pikniku - v dobro voljo me spravi že to, da ste se spomnili na nas ;D 

Potrudili smo se po najboljših močeh. Tako da smo zbrali za vsakega nekaj. Upam, da vam bo ta sicer ne velik prispevek v pomoč pri reševanju zapuščenčkov, ki jih bo najbrž v tem poletnem času še več kot običajno.

Lp nina

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #12 : 26 Junij 2006, 18:42:46
Evri so moji, ker sem iz sestrinega kradla  :-[ :P malo sem ji še pustila da bo vsaj malo treslo ko bo preverjala  :P

DZZŽ-Lj

• Gost
Odgovori #13 : 26 Junij 2006, 19:52:53
Res hvala, da ste se vsi tako potrudili, ker res pride prav vsak finančni doliv...kakor je bilo omenjeno že zgoraj smo v obdobju poplave mladičev :-\ Če si želite malo popestriti dan, privabiti kakšen nasmešek na obraz, potem predlagam, da obiščete spletno stran zavetišča Horjul, (če je še niste seveda ;) ) s katerim Društvo za zaščiton živali tesno sodeluje. Evo link: http://www.zavetisce-horjul.net/

LP, Maja

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #14 : 26 Junij 2006, 20:10:57
Tudi za Horjul je bilo zbrane okoli 20kg hrane, 6 posod, nekaj povodcev in ovratnic ter priboljškov.  ;)

Lp nina

trigi

• Administrator
Odgovori #15 : 26 Junij 2006, 20:14:11
Maja: kako pa je jutri z vstopom psov? Lahko prideva skupaj z Rumbo?

Lp, Črt

bolha

• Pesjanar
Odgovori #16 : 26 Junij 2006, 20:22:41
KUD je znan po tem, da imajo živali vstop, saj se velikokrat kar spuščeni sprehajajo notri (seveda redne stranke ;D), drugače imajo pa tudi zunaj precej velik prostor za prireditve, tako da ni problema.
Lp

trigi

• Administrator
Odgovori #17 : 26 Junij 2006, 20:31:42
Hvala Bolha  ;D Torej gremo lahko kdaj tudi kakšno predstavo pogledat z psi? ;)

Lp, Črt

DZZŽ-Lj

• Gost
Odgovori #18 : 26 Junij 2006, 20:32:03
Črt: Laho prideta z Rumbo (kakšno navihano ime ;D), seveda, vendar moram poudariti - in to velja za vse, ki nameravate priti v spremstvu svojih kosmatincev - da sami poskrbite za njihovo dobro počutje, torej za vodni vir in za tista "manj prijetna" opravila, če se pesjanček ponečedi  ::) Za priložnostno crkljanje pa sem seveda na voljo vsem štiri nožcem ;D Prireditev se začne ob 17h -  nameravamo izvesti srečolov (imamo luštne nagrade, predvsem veliko kopalne soli ;)), locirani pa bomo zunaj, nakar se program začne ob 18h v DVORANI KUD-a. Prisoten bo tudi naš keramični pujsek, ki bo hvaležen za vsak podarjen tolar, kovance pa bomo tehtali in ob tem delili zahvale :)

Moram še enkrat poudariti, da smo vsi hvaležni za tak pozitiven odziv iz vaše strani in upamo, da to pomeni lep začetek dolgotrajnega sodelovanja! Super ste :)

Gargamel

• *
Odgovori #19 : 26 Junij 2006, 20:44:59
No, sporočam vam še, da sem spremenila nick iz DZZŽ-Lj, v Gargamel - moj "šef" je namreč mačkon Azrael ;D, tako da se mi po toplem sprejemu na vašem  forumu zdi pametnejše uporabljati slednjega.

LP vsem!
Maja, Društvo za zaščito živali Ljubljana

bolha

• Pesjanar
Odgovori #20 : 26 Junij 2006, 20:48:26
Hvala Bolha  ;D Torej gremo lahko kdaj tudi kakšno predstavo pogledat z psi? ;)

Lp, Črt

Če je predstava zunaj, lahko. Psi imajo vstop tudi v lokal, ampak v dvorano, pa mislim, da ne. Mogoče bojo posebej ta dan pustili, ker je pač tema prireditve taka. Če ne, pa lahko čez vrata noter gledaš, saj ti ni treba biti v prvi vrsti. :D ;)
Lp

Gargamel

• *
Odgovori #21 : 26 Junij 2006, 20:56:10
Zabavno-kulturni program se bo odvijal v dvorani od 18h naprej in kakor je omenila že Bolha - verjetno bo zaradi namena prireditve dovoljen vstop tudi psom, drugače bomo pa med 17h-18h zunaj!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #22 : 27 Junij 2006, 10:19:11
 :o :o Danes je v našo škatlo prispevkov padlo še nekaj več kot 2000sit, je zdaj vsega že preveč, da bi točno prešteli ::).

Lp nina

Gargamel

• *
Odgovori #23 : 27 Junij 2006, 10:26:13
 ;D ;D ;D

bolha

• Pesjanar
Odgovori #24 : 27 Junij 2006, 20:59:17
Ok, jaz sem nazaj in bom očitno prva poročala. Ker je moj spomin bolj slab, se priporočam za popravke. ;D Pesjanarji ste zbrali nekaj čez 10 kg kovancev za kar ste dobili tudi priznanje, ki sta ga pogumno na odru prejela Črt in Rumba. Vse skupaj je bilo zbranih okoli 120 kg kovancev, akcija pa bo podaljšana do septembra in potem še do decembra, dokler bomo še imeli naše slovenske kovance.

Udeležba ni bila ravno velika, ampak nas je bilo vseeno kar nekaj, ki smo z aplavzom pozdravili besede Jadranke Juras in igralke Tetičkovič (ne vem imena :-[), ki sta poleg Sare, članice DZZZ Ljubljana, opozorile na krivice, ki se dogajajo živalim.

Tudi jaz sem prinesla nekaj kovancev, ki pa mi jih na začetku niso hoteli vzeti, so rekli, da jih bojo notri vagali, niso pa povedali, da bo to na odru pod lučmi pred vsem občinstvom. :o Tako je veliko ljudi prineslo zbrane kovance anonimno in niso dobili priznanja, jaz sem pa tako sramežljiva, da sem kovance pustila kar zunaj pri srečelovu, ko sem odhajala, tako da ne vem koliko teže sem prispevala. Imam pa nov magnet muce iz DZZZ Lj, kar bo očitno postala moja nova kolekcija magnetov na hladilniku. :D :D

Moram še povedati, da se je DZZZ zahvalilo in na oder povabilo nekega gospoda ( se mi zdi, da veterinarja), ki je prejel od občine Grosuplje nagrado za dejavnost, ki jo opravlja, v višini 500.000 sit, ki jo je z veseljem odstopil društvu, ki je z njo odplačalo veterinarske dolgove kliniki Trstenjak-Zajc in končno poslalo v tisk zgibanko o osveščanju ljudi glede problematike o živalih.

Ok, to je vse od mene. ;D
Lp

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #25 : 27 Junij 2006, 21:09:36
Priznanje je zdaj pri meni , pravi pa... da pesjanarji premoremo 10,45kg ljubezni do živali. Trikrat hura za pesjanarje, super ste/smo!!

Več kako in kaj bo pa moral Črt poročat.

Aja Tetitkovič je Alenka ;)

Lp nina

Gargamel

• *
Odgovori #26 : 27 Junij 2006, 21:23:22
Pesjanarji ste itak super! ;D Bilo je zelo luštno, kljub majhni udeležbi in mislim da se da na takšnih prireditvah nekaj dosežti - če vplivaš samo na enega človeka, pa je že dovolj! Rumba me je popolnoma očarala, čeprav ji je bil na koncu bolj zanimiv sendvič v rokah majhne deklice  ::) Črta sem tudi osebno spoznala in moram rečt, da opravlja super delo!

Hvala še 1x v imenu celotnega DZZŽ-Lj in naših varovancev in upam, da se kmalu ponovno vidimo!

LP, Maja

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #27 : 27 Junij 2006, 21:24:57
Pesjanarji ste itak super! ;D Bilo je zelo luštno, kljub majhni udeležbi in mislim da se da na takšnih prireditvah nekaj dosežti - če vplivaš samo na enega človeka, pa je že dovolj! Rumba me je popolnoma očarala, čeprav ji je bil na koncu bolj zanimiv sendvič v rokah majhne deklice  ::) Črta sem tudi osebno spoznala in moram rečt, da opravlja super delo!

Sem slišala ja, da bi skoraj šla z tabo domov :P ;D

Lp nina

Gargamel

• *
Odgovori #28 : 27 Junij 2006, 21:26:25
Pesjanka je ves čas flirtala z vsemi....veš da je prevzela tudi mene ;D

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #29 : 27 Junij 2006, 21:35:43
Joj, jaz pa nisem mogla priti  :( a kovance se vam lahko še kako dostavi?  :)