Nutra Gold

Šapa · 22917

Šapa

• *
: 24 Junij 2006, 03:01:35
V Slovenijo je prišla zelo kvalitetna hrana Nutra Gold za pse in mačke. Briketi ne vsebujejo hormonov in antibiotikov. Narejena je na holistiki. In je edina hrana za katero se lahko napiše, da preprečuje razvoj rakavih celic. zaenkrat se jo dobi samo v nekaterih trgovinah, bo pa počasi še drugje. točno v katerih trgovinah jo prodajajo ne vem, ker tega niso nikjer omenili, zato čakam, da dobim ta podatek. uvoznik je Anima pet, tukaj pa je še spletna stran te hrane v angleščini: http://www.nutragoldholistic.com/

:)

Geri

• *
  • Tiffany in Geri
Odgovori #1 : 28 Junij 2006, 23:08:01
Citiraj
V Slovenijo je prišla zelo kvalitetna hrana Nutra Gold za pse in mačke. Briketi ne vsebujejo hormonov in antibiotikov. Narejena je na holistiki. In je edina hrana za katero se lahko napiše, da preprečuje razvoj rakavih celic. zaenkrat se jo dobi samo v nekaterih trgovinah, bo pa počasi še drugje. točno v katerih trgovinah jo prodajajo ne vem, ker tega niso nikjer omenili, zato čakam, da dobim ta podatek. uvoznik je Anima pet, tukaj pa je še spletna stran te hrane v angleščini: http://www.nutragoldholistic.com/

Ojla!

Hrane ne poznam, sem pa že brala o njej. Obljubljen mi je bil tudi testerček, pa ga še nisem dobila :) Slišala sem tudi da psom zelo tekne in da je cena povprečna kot za druge hrane višjega ranga.
V glavnem... sem gledala sestavine pa so mi všeč.. me pa zanima vaše mnenje glede nečesa. Spomnem se, da je bilo par let... mislim da 5 ali več en škandal se mi zdi da prav tako z Ameriško hrano. Hrana naj bi bila BIO iz krav, ki se pasejo na pašnikih itd.. pa je potem prišlo v javnost da noter dajejo same ostanke čisto navadnih krav in ne zunanjih itd.

Verjetno je neka kontrola nad sestavinami, ampak jaz vseeno vedno vzamem z rezervo te holistične, bio in oh in sploh hrane. Sploh to o raku... če preberete podrobneje piše da je to zaradi omega 3 in 6 maščob, ki pa jih vsebujejo tudi druge hrane... mislim, sploh ni podkrepitve s kakimi raziskavami, rezultati... Jaz sem se v vseh letih ko kupujem pasjo hrano naučila da ni vse kar prebereš resnica. Prav tako se da vsako stvar drugače interpretirat... kot to o raku, če je res samo zaradi omega 3 in 6.... potem to ni edina hrana. Lahko bi bilo zaradi razmerja tega, pa vseeno ni nikjer oprijemljivih podatkov.

Res me zanima vaše mnenje... pa da še enkrat povem...ta "namigovanja" ne letijo na to hrano, so se mi pa ob njej porajala prav ta vprašanja.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
Odgovori #2 : 29 Junij 2006, 07:55:18
Naš Bruno sedaj to hrano je že malo več kot en mesec in je z njo očitno zelo zadovoljen, saj kar plane vanjo. Prej je jedel Nutro, zdaj, ko je hrano Nutra Gold pa je opaziti, da mu precej bolj tekne. Tudi bolj diši. Je pa tudi res, da je malenkost cenejša. Mislim, da sem dala manj kot 12.000 za 15 kg žakelj. Jaz sestavin nisem brala, ker o njih na žalost pojma nimam, se pa zanesem na svojega vzreditelja, ki mi je hrano priporočil.

Razno raznih škandalov s hrano res ne manjka, ampak kdo pa je prepričan, da je tudi tam, kjer na papirju piše, da je vse o.k. tudi v resnici?!

Lp,
G.

Urška

• *
Odgovori #3 : 30 Junij 2006, 20:16:00
In kje se jo da kupiti?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #4 : 02 Julij 2006, 14:50:06
Katere hrane za pse, ki se jih dobi na našem tržišču pa vsebujejo hormone in antibiotike?

Šapa

• *
Odgovori #5 : 02 Julij 2006, 15:16:45
Katere hrane za pse, ki se jih dobi na našem tržišču pa vsebujejo hormone in antibiotike?
ne resno... zaradi takih, kot si ti me je minilo pisanje po forumih. še posebaj na temu forumu  ::) mater se obešaš na vsako malenkost. sodeluješ tudi na mojpes.com, o tej hrani je tam pisala babyjazz in je napisala točno to, kar sem potem jaz objavila tukaj. ona sodeluje z uvozniki in vprašaj njo če te zanima zakaj točno je bilo napisano to, kar je bilo. čudno da se na tistem forumu nisi obesila na to izjavo.  ::)  od zdaj naprej bom res tiho, ker se mi ne da v vsaki temi kregat s tabo.  ::)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #6 : 02 Julij 2006, 17:34:37
ne resno... zaradi takih, kot si ti me je minilo pisanje po forumih. še posebaj na temu forumu  ::) mater se obešaš na vsako malenkost. sodeluješ tudi na mojpes.com, o tej hrani je tam pisala babyjazz in je napisala točno to, kar sem potem jaz objavila tukaj. ona sodeluje z uvozniki in vprašaj njo če te zanima zakaj točno je bilo napisano to, kar je bilo. čudno da se na tistem forumu nisi obesila na to izjavo.  ::)  od zdaj naprej bom res tiho, ker se mi ne da v vsaki temi kregat s tabo.  ::)

Tebi se pa res zdi še tako nedolžno vprašanje provokacija :-\ in sploh ni nujno, da je vprašanje namenjeno tebi...

Lp nina

Urška

• *
Odgovori #7 : 02 Julij 2006, 17:50:33

Dobro vprašanje, na katerega pa zelo dvomim, da boš dobila odgovor. Vprašanje surovin je vedno tisto, na katerega vsi proizvajalci zelo težko odgovorijo. Verjetno pa je vse odvisno od predpisov dežele, kjer redijo živali za potrebe določenega proizvajalca pasje hrane.

Mene čudi bolj to, da še do danes nisem dobila odgovora ne tu ne na .comu, kje se da to hrano sploh kupiti.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #8 : 02 Julij 2006, 18:57:17
Citiraj
mater se obešaš na vsako malenkost. sodeluješ tudi na mojpes.com, o tej hrani je tam pisala babyjazz in je napisala točno to, kar sem potem jaz objavila tukaj.

Buuu! A zdaj se pa še vprašat ne sme? Mislim resno. Zlasti za Ameriške hrane, ker je tam dodajanje hormonov v hrano rejnih živali povsem legalno, pa tudi pri dodajanju antibiotikov je veliko manj kontrolirano.
Na mojpes.com pa itak ne sodelujem že vsaj pol leta.

Baby Jazz pa itak da dela reklamo za hrano, ki jo prodaja v štacuni, koliko je taka reklama realna ni vredno razpravljati. Če nekdo reklamira, da neka hrana, ki niti ne vsebuje nič takega česar nimajo druge malce boljše hrane, preprečuje raka, potem me v hipu mine vsako veselje, da bi si tako hrano pobližje ogledala.

Urška

• *
Odgovori #9 : 02 Julij 2006, 22:04:26

Prosim??? Na mojpes.com zadnjega pol leta praktično ne mine dan, brez da bi ti kaj napisala  ;) :D :D ;D ;D :P

Šapa

• *
Odgovori #10 : 02 Julij 2006, 22:21:34

ja, seveda  ::) tukaj si se pa krepko zlagala, ker tam sodeluješ vsak dan. ahh... brezveze. Urška tudi mene zanima kje se jo da kupiti pa še vedno ni odgovora nikjer. Irena nihče te ne sili, da kupiš to hrano, zato ne vem zakaj se sploh obremenjuješ z zadevami, ki te ne zanimajo. mene pač zanima kaj je na vsem tem in če je ta hrana res tako dobra, kot pravijo. glede na sestavo ni slaba in upam, da bo postala bolj dosegljiva, da jo probam na svojih psih. trenutno že imam hrano, ki zelo odgovarja vsem trem, ampak je dobro imeti rezervo, če se te hrane naveličajo. nebi bilo prvič, niti zadnjič...

*LuNa*

• *
Odgovori #11 : 02 Julij 2006, 23:03:34
Mene pa resno zanima, v čem se ta hrana razlikue od drugih in v čem je boljša. Teh hran je že ogromno, vsak hvali svojo, nikjer pa ni neke konkretne primerjave in razlage, zakaj naj bi bila kakšna hrana boljša. Tudi to, da ne vsebuje hormonov in antibiotikov (a obstajajo kakšni certifikati, kjer je dokazano, da se meso prej pregleda?)

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si

Urška

• *
Odgovori #12 : 03 Julij 2006, 00:51:11
Prosim??? Na mojpes.com zadnjega pol leta praktično ne mine dan, brez da bi ti kaj napisala  ;) :D :D ;D ;D :P

Aja, Irena, pa če napišem po tvoje, gre za nesramno laž in če takole lažeš tule, se po vsej verjetnosti nemarno lažeš tudi v drugih zadevah. Toliko o tvoji verodostojnosti.  :P

Kar se pa tiče hormonov in antibiotikov v hrani Nutra Gold pa javno podanemu podatku verjamem. Še vseeno pa dvomim, da bo ta podatek podal kdo drug (z izjemo tistih, ki jamčijo, da teh zadev v njihovi hrani ni). Ti se pač lahko pohvalijo. Ostali bodo pa pametno tiho.

Za nekatere vem, da teh dodatkov nimajo, za ostale pa lahko samo ugibam. Pri hranjenju se ravnam po informacijah, ki so mi dostopne.

galy

• *
Odgovori #13 : 03 Julij 2006, 11:20:23
No, no, smirite živčke.
Kar se pa babyjazz tiče… ne zdi se mi prav, da o njej pišete na forumu, kjer ne sodeluje (in ki ga ne bere). Če hočete, da vam bo odgovorila, uporabite temo na .com-u.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #14 : 03 Julij 2006, 11:28:56
http://www.nutragold.com/

Sami si preberite sestavine .. vse piše  ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #15 : 03 Julij 2006, 11:47:15
jejhata na. Lanabela je zamenjala mojpes net in moj pes com. Hudo. Udri po siromaku! No naj vam bo, imejte svoj trenutek veselja.

kar se tiče hormonov in antibiotikov  v Nutra gold - če trdijo da jih ni, recimo da jih res ni. Samo meni se to zdi nekako podobno tistemu olju, na katerem piše, da v njem ni holesterola. V nobeni hrani ki se prodaja v EU ne bi smelo biti odstankov hormonov, tudi za ostanke  antibiotikov so menda kar stroga merila. Hrana je verjetno dobra, o tem sploh nisem dvomila, pač pa me moti reklamiranje hrane kot edine  ki preprečuje razvoj rakavih celic. sestava hrane je namreč po deklaraciji enaka kot sestava številnih drugih visoko kvalitetnih hran.

Šapa

• *
Odgovori #16 : 03 Julij 2006, 20:45:30
jejhata na. Lanabela je zamenjala mojpes net in moj pes com. Hudo. Udri po siromaku! No naj vam bo, imejte svoj trenutek veselja.
o poglej, poglej... ko se je na sosednjem forumu Urška zmotila si naredila celo dramo, vmešala administratorja, govorila, da Urška laže tudi drugje itd. zdaj ko se je pa to zgodilo tebi je pa seveda vse v redu...  ::) 

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #17 : 03 Julij 2006, 20:46:33
Kaj imate na drugih forumih nas ne zanima in se to zmenite tam, tudi zamere, ki ste jih pridobili drugje, drugje tudi rešujte ali pa na privat, tule pa nadaljujte o hrani Nutra Gold.

Lp nina

Urška

• *
Odgovori #18 : 04 Julij 2006, 09:48:03

kar se tiče hormonov in antibiotikov  v Nutra gold - če trdijo da jih ni, recimo da jih res ni. Samo meni se to zdi nekako podobno tistemu olju, na katerem piše, da v njem ni holesterola. V nobeni hrani ki se prodaja v EU ne bi smelo biti odstankov hormonov, tudi za ostanke  antibiotikov so menda kar stroga merila. Hrana je verjetno dobra, o tem sploh nisem dvomila, pač pa me moti reklamiranje hrane kot edine  ki preprečuje razvoj rakavih celic. sestava hrane je namreč po deklaraciji enaka kot sestava številnih drugih visoko kvalitetnih hran.

Lanabela, ne pričakuj zase drugačna merila, kot jih imaš ti do drugih. Tule pač ni vitezov na belih konjih s fračami.
Lanabela, pa ker si že tako natančno replicirala v tej temi, kakšna pa so točno merila za hormone in antibiotike v hrani za hišne ljubljence, ki se prodaja v EU? Tisti MENDA me namreč moti.

o poglej, poglej... ko se je na sosednjem forumu Urška zmotila si naredila celo dramo, vmešala administratorja, govorila, da Urška laže tudi drugje itd. zdaj ko se je pa to zgodilo tebi je pa seveda vse v redu...  ::) 
Šapa, popravek, Urška se ni zmotila  ;)

Kaj imate na drugih forumih nas ne zanima in se to zmenite tam, tudi zamere, ki ste jih pridobili drugje, drugje tudi rešujte ali pa na privat, tule pa nadaljujte o hrani Nutra Gold.

Lp nina
Nina, dokler na več forumih sodelujemo isti ljudje, potem pač stvari, ki se dogajajo na enem forumu, vplivajo tudi na dogajanje na drugem forumu. In ne gre, da bi se do nekoga normalno vedel na enem forumu in ga globoko preziral na drugem. Edino možno bi bilo, da vsakdo potem sodeluje le na enem forumu. Je pač treba določene zadeve vzeti v zakup. Smo samo ljudje.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #19 : 04 Julij 2006, 10:47:16
Zabavajte se in uživajte, saj vam ne dam velikokrat priložnosti. Je pa razlika med zmotiti se in zlagati se. samo toliko.

Urška

• *
Odgovori #20 : 04 Julij 2006, 11:20:00
Lanabela, pa ker si že tako natančno replicirala v tej temi, kakšna pa so točno merila za hormone in antibiotike v hrani za hišne ljubljence, ki se prodaja v EU? Tisti MENDA me namreč moti.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
Odgovori #21 : 18 Julij 2006, 10:00:05
Urška, žal ti nisem mogla odgovoriti prej, kajti od 30.6. pa do včeraj nisem imela dostopa do računalnika, ker smo počitnikovali. Hrano Nutra Gold sem jaz kupila pri Marjani Štempihar v trgovini Repek, na Likozarjevi v Kranju. Tudi če nisi od tam, pa te ta hrana zanima, se lahko po telefonu pozanimaš, kje se jo da dobit, ga. Marjana to zagotovo ve. S hrano smo še vedno zadovoljni in Bruno jo še vedno pridno je. Še enkrat oprosti za pozen odgovor in lepo pozdravljeni!!! Gabi

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #22 : 22 Julij 2006, 08:02:50
Urška, žal ti nisem mogla odgovoriti prej, kajti od 30.6. pa do včeraj nisem imela dostopa do računalnika, ker smo počitnikovali. Hrano Nutra Gold sem jaz kupila pri Marjani Štempihar v trgovini Repek, na Likozarjevi v Kranju. Tudi če nisi od tam, pa te ta hrana zanima, se lahko po telefonu pozanimaš, kje se jo da dobit, ga. Marjana to zagotovo ve. S hrano smo še vedno zadovoljni in Bruno jo še vedno pridno je. Še enkrat oprosti za pozen odgovor in lepo pozdravljeni!!! Gabi

Končno ena informacija kje se hrano dobi, HVALA! Jaz grem danes pogledat in kupim en majhen žakelj za Smarta za probat, potem bomo pa videli kaj in kako.

Lp nina

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #23 : 22 Julij 2006, 08:54:22
Bruno, kakšna je pa cena?

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #24 : 22 Julij 2006, 14:53:14
Imajo jo tudi v trgovini Žako v Koseski trznici (ljubljana). 15 kilski zakelj Lamb&Rice stane 11.650 SIT, za ostale pa ne vem. Verjetno isto. Imajo pa zaenkrat smao 15 kilska pakiranja, na manjsa se cakajo.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

baloo

• *
  • Lepotička:)
Odgovori #25 : 23 Julij 2006, 20:34:51
Naša Cher je že pri vzreditelju jedla Nutro Gold. Seveda smo s to hrano nadaljevali, ampak sedaj se jo je gospodična očitno naveličala, ker jo tudi povoha ne več. Ne vem zakaj  :-[ Na začetku pa res nismo imeli nobenih problemov.

LP!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #26 : 08 Avgust 2006, 10:53:53
Spela trenutno je lamb&rice - zaenkrat je vse ok. Malo smo menjali s Canidae, ker se je je navelicala, meni pa tudi odgovarja, da obstajajo se kaksni briketi, ki so dovolj kvalitetni, ki s ejih pri nas dob in ki jih Spela dobro prenasa.

dog4ever

• *
Odgovori #27 : 08 Avgust 2006, 10:56:49
Ali je ta hrana kaj "povezana" z Nutrom, glede na zelo podoben ime? Ali je to zgolj slučaj?

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #28 : 08 Avgust 2006, 11:32:02
ne. nima veze.

Kast

• *
Odgovori #29 : 08 Avgust 2006, 11:35:33
Verjetno misliš na Nutro Choice, ki ni ista kot Nutro Gold. Vsi smo uporabljali krajše ime Nutro, no zdaj, ko je v Slo tudi Nutro Gold, pa bo treba "ta dolgo" ime.
Bruno, mene pa zanima, če je kaka razlika v kvaliteti dlake, glede na to, da predvidevam, da si prej hranila z Nutro Choice.