5. PeSjanarsko srečanje

Sunshine_1 · 224150

leonora

• *
Odgovori #390 : 25 Oktober 2006, 11:24:05
Marmelade ni treba kupovati,bomo prinesli domačo  :P .

kala,runo,bella

• *
Odgovori #391 : 25 Oktober 2006, 11:32:53
Aho!
Za palačinke za 40 ljudi rabiš približno 4 do 5 jajc, 2l mleka, 1do 1,5 kg moke, malo soli, sladkor po okusu, odvisno koliko hočeš imeti sladko (15-20dag). Sicer mi kuharji to delamo že po občutku, tako da so te sestavine le približne.
Jaz lahko prinesem lopatico za obračanje, zajemalko samo morate povedati koliko velike približno ponavadi pečete.
Jaz tudi lahko prinesem domačo marmelado. ;)
Če bi rabili še kaj kar povejte  :)
Lp
Ana

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #392 : 25 Oktober 2006, 11:42:08
Aho!
Za palačinke za 40 ljudi rabiš približno 4 do 5 jajc, 2l mleka, 1do 1,5 kg moke, malo soli, sladkor po okusu, odvisno koliko hočeš imeti sladko (15-20dag). Sicer mi kuharji to delamo že po občutku, tako da so te sestavine le približne.
Jaz lahko prinesem lopatico za obračanje, zajemalko samo morate povedati koliko velike približno ponavadi pečete.

Torej tebe lahko porabimo za pripravo mase :P Hvala za približno količino sestavin :-*, jaz ponavadi namesto za 2, vsega skuham za 4, sem čisto brez občutka... tako da mi tole full prav pride.  8)

Ker bomo pekli na gorilnikih, bodo ponvice manjše tako da ne rabimo kakšnega velikega "orodja" za zraven.

Aja... kupimo plastične vilice in nože ali boste jedli "po domače" z rokami ???  Prtički in krožniki so na spisku ;)

Lp nina

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #393 : 25 Oktober 2006, 11:47:08
Ninč čapalinke se je z rokicami take so najboljše, pomivalce mastnih rok bomo pa itak meli sabo :o :P

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #394 : 25 Oktober 2006, 11:51:06
Ninč čapalinke se je z rokicami take so najboljše, pomivalce mastnih rok bomo pa itak meli sabo :o :P

Ja jaz to vem samo... mogoče niso vsi tako "na komot" a veš, raje vprašam ::)

Leonora tudi domača marmelada bo ok 8)

Lp nina

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #395 : 25 Oktober 2006, 11:57:18
No jaz se bom potrudila še kaj sladkega s sabo prinest obljubim ne,bom videla kako bo s časom, če ne bom probala pa vsaj kako trgovino za piškotke olajšat :D ;)
No jaz si bom pomivalca mastnih rok v primeru da mojega ne bo z mano sposodila, Alba, Bolha, Nutella saj ne boste hude ne :D ;D ;)

kala,runo,bella

• *
Odgovori #396 : 25 Oktober 2006, 12:01:47
Aho!
Ja ni problema, sam a bomo maso delali na srečanju al se prinese že od doma, mislim da je bilo v prejšnih sporočilih nekaj govora   tako da sedaj ne vem sporoč. A ja pa če bomo tam delali kdo prinese lonec za maso. A ja pa ponve kdo prinese?
Se slišmo
Lp Ana

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #397 : 25 Oktober 2006, 12:10:33
Citiraj
Gorilnik in ponev laHko prinesem jaz. V bistvu imam en gorilnik z dvema plinoma in enega manjšega na en plin. Tudi bombo prinesem. Torej se palačinke lahko pečejo v treh ponvah hkrati. Jaz imam eno, zato se potrebujeta še dve. Maso lahko kar tam naredimo, sej je čisto enostavno in hitro.Predlagam tudi kak navaden jogurt za v maso, da bo bolj rahla ali radensko.

Alba prinese gorilnike in eno ponvico. Eno prineseva midva. Če ima še kdo kakšno lahko prinese. Rabimo samo še eno.

Maso bomo pa naredili kar na srečanju, prinesemo mikser, elektriko bomo pa tudi imeli. Skledo bomo tudi zrihtali, če ne bo dovolj velika bomo pa naredili v dveh delih ::)

Lp nina

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #398 : 25 Oktober 2006, 12:21:31
Zajemalko in obračalke bom prinesla jaz, imam tudi skoraj čisto polno 3 l bombo, za mali gorilnik pa imam nekaj bombic na zalogi.
Jaz navijam za marmelado :):).

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

kala,runo,bella

• *
Odgovori #399 : 25 Oktober 2006, 12:23:42
Aho!
No potem je pa v redu, prinesem zajemalko, lopatko za obračat, domačo marmelado, eno super pecivo ( čupavo katro). Pa še akj če se še kaj spomnim.
A ja pa seveda pripeljem še Kalo, to je pa zame itak najbolj pomembno.
Lp
Ana

katja123

• *
Odgovori #400 : 25 Oktober 2006, 12:24:12
Nakazano 2500 sit
BUCA + 2 odrasla+ dva otroka ( eden je petletnik)

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #401 : 25 Oktober 2006, 12:25:07
Aho!
Lp
Ana

Meni se tole zdi zelo malo. Jaz delam palačinke za štiri osebe iz dveh jajc in skoraj iz litra mleka, pa vsak dobi tri palačinke  ???

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

kala,runo,bella

• *
Odgovori #402 : 25 Oktober 2006, 12:33:31
Aho!
Ja kadar jaz delam maso dam vanjo 1 jajce 1/2l mleka, 1/2 kg moke in mi pride približno 20 palačink včasih tudi več, je pa tudi odvisno kakšno velikost ponve imaš in koliko debele se naredi.
Sicer pa jaz težko ocenim koliko gre katere snovi, ker delam vse po občutko tako da je to bilo vse približno, lahko se nakupi malo več in se bo sproti videlo koliko jih bomo pojedli.
Lp
Ana

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #403 : 25 Oktober 2006, 12:37:02
bomo kupili 10 jajc, 4 l mleka in 3 kg moke, to je vsega enkrat več kot si napisala, dodali bomo še nekaj navadnih jogurtov za bolj rahlo maso,  pa še dežurni mercator imamo ne tako daleč pa se lahko do tja zapelje, če bi nam česa zmanjkalo ::)

Lp nina

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #404 : 25 Oktober 2006, 12:41:08
Jaz navijam za marmelado :):).

Kupljeno??

Lp nina

Alba

• *
Odgovori #405 : 25 Oktober 2006, 12:44:48
Če obstaja domača potem lahko tudi domačo, nisem izbirčna.

Aja da pojasnim moje tri gorilnike - eden je manjši in zanj bo prav prišla od Nine mala ponvica, imam pa tudi tak kamping štedilnik na bombo in tam se hkrati komot pečejo palačinke v dveh ta velikih ponvah. Jaz imam eno, eno bi pa še rabili. obračalki imam dve.

CowTarina

• *
Odgovori #406 : 25 Oktober 2006, 13:29:43
Evo preverjen recept sestre Vendeline palačinke za 6 oseb:

6 dl mleka, 3 jajca, 30 dag moke, sol in sladkor po okusu.

Za 40 oseb bi tako potrebovali 4l mleka 20 jajc, 2 kg moke pa sol in sladkor (jaz dodam tudi radensko in aromo vanilije).

V tem receptu je sicer precej več jajc, kot ste ostali napisali, vendar so takele palačinke preverjeno zelo okusne  :P.
Jaz se bom potrudila zrihtat še en gorilnik, ker se bojim, da bi bil za toliko ljudi samo eden premalo. Ponve, zajemalke in lopatke pa tudi imam. Prav tako prinesem tudi jaz obljubljeno domačo marmelado in kuhano čokolado.

Alba

• *
Odgovori #407 : 25 Oktober 2006, 13:45:51
Ne palačinke se bodo pekle na 3 gorilnikih hkrati, mislim, da je to dovolj.

Kast

• *
Odgovori #408 : 25 Oktober 2006, 13:47:54
katja, pride cela familija?

katja123

• *
Odgovori #409 : 25 Oktober 2006, 13:54:53
Ja.  :D Vsaj obljubili so.

Kast

• *
Odgovori #410 : 25 Oktober 2006, 14:12:56
Mogoče pridem že ob 11:00 na predavanje (če mi bo ratalo), ni pa 100% potrjeno.

kala,runo,bella

• *
Odgovori #411 : 25 Oktober 2006, 14:28:14
Aho!

Ja tudi jaz poznam ta recept od sestre Vandeline,  so res zelo okusne palačinke, sam so to bol potratne palačinke (saj tako se jim reče v profesionalnem smislu) To seveda ni nič narobe, so pa palačinke, ki vsebujejo manj jajc bolj lahke za želodec. Lahko naredimo tudi z več jajci, in ostalimi sestavinami.
Lp
Ana

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #412 : 25 Oktober 2006, 14:47:25
Citiraj
Klub vodnikov reševalnih psov v Kranju se je odločil, da nam poleg prostora pripravijo še predavanje "Šolanje psa s pomočjo klikerja" . Predavanje in praktični prikaz bo v Nedeljo (torej na dan srečanja) ob 11h dopoldan. Vse tiste, ki vas predavanje zanima naprošam, da ste točni!!!

Prijave sporočite tule ali na privat!

Trenutno prijavljeni:
Aska,
Blond
Kala, runo, bella ?
Kast ?
Rinchy ?

Tisti z ? upate, da vam bo uspelo  priti do 11h do Kranja... računajte da bo ura ubistvu 12, ker se prestavi ;) ;D

Lp nina

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #413 : 25 Oktober 2006, 15:49:31
Jaz osebno sam delam z več jajci in so mi tudi veliko boljše z več jajci (pa bo že držalo če edina pri hiši še delam palačinke ker naj bi ble najboljše  ;D)

Nakazala sem pa ravnokar. Verjetno pridem na predavanje - bo še sporočila bol točno.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

CowTarina

• *
Odgovori #414 : 25 Oktober 2006, 16:10:52
Da ne bo pomote, meni je čisto vseeno koliko jajc se da v maso, v vsakem primeru bodo dobre! Jaz bolj malokrat pečem doma palačinke (ker jih sicer preveč pojem) in takrat spečem "potratne" (sem tudi jaz že slišala za tole, ja  :D), ker se lahko bolj tanke naredijo, file gre pa enako not  ;).

Ok, dodatnega gorilnika potem ne potrebujemo  :-[, ponev pa vseeno vzamem sabo, ker ne rabi toliko prostora.

Ninci, mi3-je bi se tudi prijavili na predavanje!

Kast

• *
Odgovori #415 : 25 Oktober 2006, 16:30:14
Za palačinke rabiš tudi olje za v ponev, da so bolj mastne  ;D
LP

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #416 : 25 Oktober 2006, 17:08:11
Hm meni tudi z več jajci ratajo čisto lepo tanke  ??? Olja na teflon pa tudi ne dajem...za začetek malo masla potem pa nič več pa so vseeno mehke in dobre. Samo odvisno pač kakšna je ponev...a se še rabi kakšna imam eno doma pa bi jo najbrž lahko prinesla. Zajemalka in posode za maso prinese kdo? Pa metlica za stepanje? Kakšen plastičen nožek za namazat nutelo? Pa če bodo ponve teflonske lesena ali "plastična" (ne vem točno materiala  :-[) lopatica (to lahko jaz vzamem)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

SKY

• *
Odgovori #417 : 25 Oktober 2006, 17:16:16
Ker nas na tokratnem srečanju žal ne bo,želimo vsem kar najlepše preživet dan med pesjanarji in pesjani! ;)  :D

Lp Zoran

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #418 : 25 Oktober 2006, 18:20:31
Mmmmmmm, komaj čakam  ;) Nas na predavanje ne bo, ker moj dela v nočni v Celju, tako da se bo dopoldne še malo naspal.
Štartamo nekje okoli 11.30, mogoče malo kasneje. Potem pa do Trzina, kjer se dobimo z Albo in Satin in nato skupaj proti Kraju.

LP, Maja

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

kala,runo,bella

• *
Odgovori #419 : 25 Oktober 2006, 18:42:20
Aho!
CowTarina saj ni bilo mišlen slabo, je pa itak tako da vsak dela palačinke po svoje, tako da je na milijone različnih variant.
Ker se bo masa delala na srečanju se pa lahko združimo v pripravi mase in po nato nastala milijon ena varianta.   :D
Lp
Ana