Kako prepričati starše/različne osebe za psa

jenny3 · 157514

hov-hov

• *
Odgovori #300 : 30 Januar 2012, 20:21:13
hov-hov, še ena obvezna tema zate, če si misliš omislit labija;
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=11887.msg490453#new    :D :P

Bom prebrala.

hov-hov

• *
Odgovori #301 : 01 Februar 2012, 17:52:21
Končno sem prebrala.

hov-hov

• *
Odgovori #302 : 01 Februar 2012, 17:56:03
Zanimajo me pa še naslednji izdelki,kje se jih lahko kupi,koliko stanejo in vaše mnenje o njih:
-ROGZ FOR DOGZ(ovratnice in povodci)
-BED4DOG(ležišče za psa)
-ROGZ ATOM(igrače)
-MISELNE IGRAČE NINA OTTOSSON(igrače)

Kaj pa dajete od zdravil ipd.psom(ampule,proti glistam,srčnim glisttama....)??????

Macika

• *
Odgovori #303 : 01 Februar 2012, 18:20:35
Za cene teh izdelkov pojdi v Zootic trgovine in poglej. Ovratnice so cca 10 - 15€, povodci tudi nekaj takega, postelje so mislim da od 50€ dalje, igrače pa nekje 10€ in dalje.

Zdravila imaš pa v temah o zdravju.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

hov-hov

• *
Odgovori #304 : 01 Februar 2012, 20:39:13
Kje pa se dobijo postelje bed4dog???

zoa

• *
Odgovori #305 : 18 Februar 2012, 09:02:07
Miselne igrače imajo v Alerju v btc (je tudi spletna trgovina), kar se tiče ovratnic, si poglej še http://www.reddingo.com/, imajo jih v trgovini Doget.
Glede ležišča, pa dobro razmisli! Meni je zelo žal,da nisem kupila nekaj takega; http://www.pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_14&products_id=659. Res je malo dražji, ampak mislim,da se splača. Šivilji daš naredit še kakšno prevleko z kakšnim odbitim vzorcem in to je to.  :)
Pa ne pozabi na kakšnega "kongota" ! ;D

zoa

• *
Odgovori #306 : 18 Februar 2012, 09:10:46
Mimogrede, če bi rada spoznala, kakšnega zmešanega psa se kar javi, sicer moja ni 100% labi,  ti bo pa sigurno dala lekcijo o psih.  :D :P

hov-hov

• *
Odgovori #307 : 18 Februar 2012, 17:58:33
Hvala za informacije.Pa tudi na kongove igrače sem pomislila.Pa sem slišala da so lahko tudi neoriginalne(igrače kong,ovratnice Rogz for dogz in zgoraj naštete firme).Ali morda veš kakšne prodajajo v Zooticu(originalne/neoriginalne) ????

Kayya

• Gost
Odgovori #308 : 18 Februar 2012, 18:17:04
Ahh no saj ni nujno da jih kupiš. ;) Na roke izdelane so meni veliko bolj fajn.

hov-hov

• *
Odgovori #309 : 19 Februar 2012, 12:42:38
Ahh no saj ni nujno da jih kupiš. ;) Na roke izdelane so meni veliko bolj fajn.
Lahko kupim tiste na roke narejene in te.Zanima me kje prodajajo originalne.

k94lif

• *
Odgovori #310 : 19 Februar 2012, 12:55:34
Daj pojdi v kakšno zoo trgovino pa si malo poglej, saj jih ni toliko in v vsakem mestu je najmanj ena.

sasha

• *
Odgovori #311 : 19 Februar 2012, 12:56:34
V zooticu imajo originale  ;)

hov-hov

• *
Odgovori #312 : 19 Februar 2012, 15:23:50
Daj pojdi v kakšno zoo trgovino pa si malo poglej, saj jih ni toliko in v vsakem mestu je najmanj ena.
Lahko grem,ker pa ne vem katere so originalne mi to nič ne pomaga.

hov-hov

• *
Odgovori #313 : 19 Februar 2012, 15:24:13
V zooticu imajo originale  ;)
Hvala.

mimi89bu

• *
  • Smisel zivljenja je imeti pasjo ljubezen.
Odgovori #314 : 19 Februar 2012, 17:21:46
Jaz pa mislim, da se nisi pripravljena na psa. To, kar ves o psu, je le teorija. Praksa je ena druga zgodba - veliko bolj zahtevna. + tega se mi zdi, da ti tudi pri teoriji manjka par strani :) Pa brez zamere. Da se ne bos nasrala. Labradorec ni majhen pes. In pomojem starsi dobro vedo, zakaj ti ga ŠE ne pustijo.

Ce ga bos imela, naj se strinjajo vsi v druzini. Vsi, s katerimi zivis. Resno. Jaz sem vzela bokserko, oce je bil zelo proti. In ker se ni omehcal, niti, ko je bila doma ( imamo se pekinezerja, katerega je pa zelo vzljubil), sem bila postavljena pred : pes ali dom. Izbrala sem psa, preselila sem se na svoje. In sedaj sem v bolezni in zdravju sama za OBA psa. Ni lahko. Sploh ne z bokserko, ker velik pes potrebuje veliko vec solanja, kot majhen. Sicer ju ne dam za nic na svetu, to mislim, da sem ze dobro dokazala  8) , ampak ti predlagam, da dobro premislis pred nakupom.
Pojdite z druzino do enega vzreditelja, in potem bos videla, ce bi ga starsi vzljubili.

Mimi*

Kayya

• Gost
Odgovori #315 : 19 Februar 2012, 19:37:40
Se strinjam z Mimi. Plus, upam da se zavedaš da si še otrok in ne boš mogla sama skrbeti za psa. ;)

Macika

• *
Odgovori #316 : 19 Februar 2012, 19:50:39
Jaz pa mislim, da se nisi pripravljena na psa. To, kar ves o psu, je le teorija. Praksa je ena druga zgodba - veliko bolj zahtevna. + tega se mi zdi, da ti tudi pri teoriji manjka par strani :) Pa brez zamere. Da se ne bos nasrala. Labradorec ni majhen pes. In pomojem starsi dobro vedo, zakaj ti ga ŠE ne pustijo.

Ce ga bos imela, naj se strinjajo vsi v druzini. Vsi, s katerimi zivis. Resno. Jaz sem vzela bokserko, oce je bil zelo proti. In ker se ni omehcal, niti, ko je bila doma ( imamo se pekinezerja, katerega je pa zelo vzljubil), sem bila postavljena pred : pes ali dom. Izbrala sem psa, preselila sem se na svoje. In sedaj sem v bolezni in zdravju sama za OBA psa. Ni lahko. Sploh ne z bokserko, ker velik pes potrebuje veliko vec solanja, kot majhen. Sicer ju ne dam za nic na svetu, to mislim, da sem ze dobro dokazala  8) , ampak ti predlagam, da dobro premislis pred nakupom.
Pojdite z druzino do enega vzreditelja, in potem bos videla, ce bi ga starsi vzljubili.

Isto sem že jaz napisala in sem še vedno tega mnenja.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

airedale10

• *
Odgovori #317 : 19 Februar 2012, 20:46:41
Citiraj
To vsi govorijo tudi meni! Ampak kako naj dobiš prakso preden imaš psa??  ??? ??? ??? Nekaj že na razstavah in to... ampak itak vsi samo ''drvijo'' nekam in nimaš niti časa da bi normalno spoznal kakega psa :-X. Kaj vi pa niste nikoli imeli prvič psa, ste imeli izkušnje že od vedno?  ??? ??? Ne vem no, če nimaš pojma o teoriji se boš po moje tudi v praksi težje znašel, če pa ''obvadaš'' teorijo pa bo tudi praksa lažja.  ;)

lp. Rebeka  :)

mimi89bu

• *
Odgovori #318 : 19 Februar 2012, 21:42:52
Hja, no, saj teorija je veliko, ampak moras se zavedat, da je VEDNO lazje govoriti/brati, kot delati. Sama sem vedela zelo veliko o pekincanih in o n. bokserjih, preden sta prisla v moj dom. Pa je cisto drugace  :P Tamali je cisto bolj priden, kot sem pricakovala. Pravi angel. Tavecja je pa zelo tezavna, tezak karakter - spet kontra pricakovanj. In sem imela dosti problemov z njo - no, se zdaj jih imam, ampak se popravljamo  :-[ 

Kje dobis prakso? Tukaj gor se sigurno najde kdo, ki bi ti pustil delat druzbo svojemu kosmatincu cel dan - ce si blizu mene lahko prides k meni ;)  Jaz sem imela prakso vsak drugi dan pri dedku in babici. Kaksna prijateljica je imela psa in sem se veliko druzila z psom. Zdaj nazadnje, preden sem kupila bokserko, sem nasla ene par iz blizine, ki imajo bokserje in se druzila, peljala na sprehod, psa spoznala. Drugace pa se grem stavit, da je dosti vzrediteljev, ki bi ti pustili preziveti dan z njihovimi psmi in njimi- kar bi ti olajsalo zadevo, saj bi jih lahko vprasala VSE, kar se ne ves, lahko bi ti povedal, ce si pripravljena ipd.

Saj sem bila sama cisto ista, kot avtorica  :-[ preden  sem imela svojega psa. Ni mi zal, ne za enega, ne za drugega. Ampak sem bila veliko vec prikrajsana, kot pa recimo sovrstnice. In dan danes povem, naj se strinjajo vsi clani druzine, naj psa sprejmejo vsi, njegove dobre lastnosti, prav tako slabe (vsaka slaba prinese ogromno smeha - poleg sekundne jeze heheheheh).

Punce, mlade ste. Za psa imate se cas. Ne kupujte nespametno. Pa ne mislim s tem cisto nic slabega, v bistvu je nekaj najlepsega, ko prides domov in te pozdravi pes z brezpogojno ljubeznijo. Pravi srcki so. Oni dajejo brezpogojno ljubezen, dajte se vi zivali to - vsi. Pes bo cutil, ce ne bo zazeljen  :(

Mimi*

airedale10

• *
Odgovori #319 : 20 Februar 2012, 11:35:14
Citiraj
Kje dobis prakso? Tukaj gor se sigurno najde kdo, ki bi ti pustil delat druzbo svojemu kosmatincu cel dan - ce si blizu mene lahko prides k meni ;)  Jaz sem imela prakso vsak drugi dan pri dedku in babici. Kaksna prijateljica je imela psa in sem se veliko druzila z psom. Zdaj nazadnje, preden sem kupila bokserko, sem nasla ene par iz blizine, ki imajo bokserje in se druzila, peljala na sprehod, psa spoznala. Drugace pa se grem stavit, da je dosti vzrediteljev, ki bi ti pustili preziveti dan z njihovimi psmi in njimi- kar bi ti olajsalo zadevo, saj bi jih lahko vprasala VSE, kar se ne ves, lahko bi ti povedal, ce si pripravljena ipd.
Torej imam jaz že skoraj dovolj prakse (malo hec malo res)?  :o ;D Itak tudi jaz z babičinim psom veliko delam, pa sosedovega psa tudi vsak dan peljem na sprehod, ga negujem, učim trikce... Ja no glede vzrediteljev; od štirih mi na mail ni odgovoril niti eden :( (le z eno si na facebooku dopisujeva), tako da nevem niti kako naj jih dobim?? Ravno klicati spet ne morem, ampak še jaz pogledam vsak dan mail, čeprav nimam nič pomembnega, a oni ki imajo veliko pomembnega pa ne.  ::) (da ne bo tukaj spet napad nekaterih vzreidteljev: ne da moraš ves čas tičet na mailu ampak vsak enkrat na teden pa se menda že najde čas da ga preveriš  ;) ).
Citiraj
In dan danes povem, naj se strinjajo vsi clani druzine, naj psa sprejmejo vsi, njegove dobre lastnosti, prav tako slabe (vsaka slaba prinese ogromno smeha - poleg sekundne jeze heheheheh).
Citiraj
Pes bo cutil, ce ne bo zazeljen
To pa mi je dobro znano od mačk ja... Sicer jim je še vedno lepo, ampak verjamem da čutijo da od ene članice niso zaželjene.  :( :-\

Roxy

• *
Odgovori #320 : 20 Februar 2012, 14:43:19
Eni čisto preveč komplicirate... Velika večina ljudi pred prvim psom nima prakse. In tudi, če sprehajaš sosedovega psa še ne pomeni, da ne boš imel težav, ko si kupiš svojega... Je čisto nekaj drugega imeti in skrbeti za svojega psa 24/7, ga izšolati in iti z njim z njim skozi vse vzpone in padce... Dokler nimaš svojega psa, si ne glede na vso prakso, ne moreš predstavljati za koliko se ti spremeni življenje. Se pač prilagajaš sproti, toliko fleksibilen moraš biti, ker verjetno nič ne bo tako kot si predstavljaš zdaj.

Ja, o samem značaju pasme, ki si jo izbereš, se moraš prepričati v živo, da vidiš, če je to sploh to kar si predstavljaš, da je. Ob pravilni izbiri pasme in pravega mladiča iz legla je takoj manj možnosti za težave. Ni pa nujno potrebno nabirati kilometrine in vzgajat vseh sosedovih psov, da si lahko kupiš svojega...

Z zelo dobrim znanjem teorije, ki ga dopolniš z obiskovanjem pasje šole, se da čisto lepo speljat. To znanje teorije mora seveda zajemati vse osnove od tega kdaj mora pes k veterinarju, do tega kako se ga navadi na povodec in sobno čistočo in še nekaj takih vzgojnih stvari... Ko se pojavijo težavi pri uporabi teorije v praksi, vprašaš inštruktorja v pasji šoli.

Predpogoj za psa (prvega ali desetega) je vedno strinjanje vseh v družini.

Roxy

• *
Odgovori #321 : 20 Februar 2012, 14:52:40
Pa še za hov-hov.
Vse kar sprašuješ, je na tem forumu v večini že napisano, preklikaj se čez vse teme. Še posebno čez tiste o vzgoji. So veliko bolj pomembne kot katero igračo bo imel pes. Igrače se da izdelati tudi doma. O ampulah in podobnih zadevah je tudi vse že napisano.
Bo pa na CAC Barje tudi nekaj labradorcev na RO tekmi ;) , ne samo v razstavnem ringu.

airedale10

• *
Odgovori #322 : 20 Februar 2012, 15:43:50
Citiraj
Eni čisto preveč komplicirate... Velika večina ljudi pred prvim psom nima prakse. In tudi, če sprehajaš sosedovega psa še ne pomeni, da ne boš imel težav, ko si kupiš svojega... Je čisto nekaj drugega imeti in skrbeti za svojega psa 24/7, ga izšolati in iti z njim z njim skozi vse vzpone in padce... Dokler nimaš svojega psa, si ne glede na vso prakso, ne moreš predstavljati za koliko se ti spremeni življenje. Se pač prilagajaš sproti, toliko fleksibilen moraš biti, ker verjetno nič ne bo tako kot si predstavljaš zdaj.
Mah....  ::) :-\ Se ne bom niti več trudila da bi dobila informacije, ali preveč kompliciram, pa čeprav bi rada le najboljše, ko pa malo v hecu napišem da saj nekaj prakse že imam pa se povsod ''sesujete'' da saj če kdaj peljem psa na sprehod ne vem še nič in nimam izkušenj...  :-X ??? In kakooooo naj jaz vem kaok se ti spremeni življenje če še nisem poskušala?????? Lahko si predstavljam ampak enkrat more biti prvič!  :-\

mimi89bu

• *
Odgovori #323 : 20 Februar 2012, 15:55:10
Ne se sekirat  ;)
Bilo je vec misljeno za avtorico, ker se ji ze po pisanju vidi, da se ni pripravljena. Ce si zelis psa imet, ga imej, ampak naj se strinjajo vsi. Potem bos ze dobila izkusnje.  ;D Srecno!
Za avtorico bi povedala se enkrat to : "starsi ze vedo, zakaj ne pustijo"  ;D In mogoce je tako bolje. Ce za njih pes ni za v stanovanje, lahko se kako vzljubijo psa, pa jih bo vedno iz tira vrglo, ko bo pes kaj unicil. Tako, da bolje, da psa res ni.

Mimi*

Roxy

• *
Odgovori #324 : 20 Februar 2012, 18:52:19
Mah....  ::) :-\ Se ne bom niti več trudila da bi dobila informacije, ali preveč kompliciram, pa čeprav bi rada le najboljše, ko pa malo v hecu napišem da saj nekaj prakse že imam pa se povsod ''sesujete'' da saj če kdaj peljem psa na sprehod ne vem še nič in nimam izkušenj...  :-X ??? In kakooooo naj jaz vem kaok se ti spremeni življenje če še nisem poskušala?????? Lahko si predstavljam ampak enkrat more biti prvič!  :-\

Narobe si me razumela, ni letelo nate. Prav je, da si nabiraš izkušnje in se kaj iz njih naučiš. Ni pa nujno, da tisti, ki si teh izkušenj (npr. s sprehajanjem tujih psov) ne nabirajo, niso pripravljeni na psa. Enako ne pomeni, da je nekdo, ki sprehaja sosedovega že vzgojenega Fifija, bolj pripravljen na svojega psa. Lahko bo imel enako težav kot tisti, ki prej ni sprehajal psov. Vse je odvisno od tega ali si izbereš primernega psa, ali si si pripravljen vzeti ogromno časa zanj, se vnaprej pozanimat vsaj o osnovnih zadevah in ne obupati takoj, ko nastanejo težave.
Jaz ravno to govorim. Dokler nimaš svojega psa, ne moreš vedeti kaj pomeni imeti psa. Vsaj ne v pravem pomenu. Ampak to ne pomeni, da nanj nisi pripravljena...

Za avtorico bi povedala se enkrat to : "starsi ze vedo, zakaj ne pustijo"  ;D In mogoce je tako bolje. Ce za njih pes ni za v stanovanje, lahko se kako vzljubijo psa, pa jih bo vedno iz tira vrglo, ko bo pes kaj unicil. Tako, da bolje, da psa res ni.

S tem se strinjam. Pri hov-hov je glavni problem ta, da se starši ne strinjajo...

Kayya

• Gost
Odgovori #325 : 21 Februar 2012, 17:52:30
Po mojem niti vzreditelj ne bi pustil, če se vsi člani ne strinjajo.

Macika

• *
Odgovori #326 : 21 Februar 2012, 18:02:50
Po mojem niti vzreditelj ne bi pustil, če se vsi člani ne strinjajo.

Pomoje čisto odvisno na kakšnega naletiš...tisti, ki bo gledal samo na to, da se mladičev čimprej znebi, mu bo vseeno. Tisti vestni ga pa sigurno ne bodo dali.

(Hellen Keller)

Kayya

• Gost
Odgovori #327 : 21 Februar 2012, 18:06:30
Na žalost je tudi to res. :/ Sam glede na psarno, ki si je zbrala hov hov resnično dvomim. Oz. ne verjamem.

hov-hov

• *
Odgovori #328 : 15 Marec 2012, 19:38:57
Sigurno se morajo vsi strinjati.Drugače pa ga ne bo.Pa tudi knjige berem.Grem na CAC Barje in bom navezala stik s kakšnim vzrediteljem.Ne vem pa če bi mi starši pustili da bi šla z neznancem zaradi psa.Pa tudi k sosedovem psu hodim(ga pa ne morem peljati na sprehod ker je ogromen).Poleti skrbim za 1teden za dva psa.Pa tudi k prijateljici grem velikokrat in peljemo psa ven.Povejte kaj naj še naredim da bom pripravljena.Aja pa poleti grem v zavetišče da peljem ven kakšnega kužka.Majhna tudi nisem tako zelo in močna sem dovolj.

hov-hov

• *
Odgovori #329 : 15 Marec 2012, 19:46:35
Zakaj mi pa psa ne bi dali v psarni velvetline's.Lepo bi skrbela zanj in se marsičemu odrekla če bi bilo potrebno.