Pa lovski psi res toliko poškodujejo repe ob delu ali so hraste,.. posledica zanemarjanja psov?

Drugače pa si nekako mislim, da je pri pinčih približno tako kot pri šnavcerjih, kar pomeni, da naj uhlji ne bi štrleli stran od glave,... in dejansko zaradi tega, ker se je v preteklosti kupiralo in je bil zaradi kupiranja zaželjen močan hrustanec, ta isti hrustanec danes povzroča "propelerčke" pri psih. Enako je z repi. Včasih se jih je kupiralo, je bilo zaželjeno, da je rep višje nastavljen, da je psa optično skrajšalo,.. Danes, ko se repe pušča, visoko nastavljen rep lahko povzroči vihanje nad hrbet, kar vsaj pri šnavcerjih ni zaželjeno, oz. je lahko celo napaka, pa še po prednikih težko slediš kakšne repe in uhlje naj bi imeli oz. kakšne gene naj bi nosili naprej.
In se strinjam s Pidogom, da tudi popravljanje uhljev - lepljenje, obteževanje, ... pač ni ravno stvar, ki bi bila psom v kakršnokoli korist.. vsekakor pa je manj mučna za psa, kot kupiranje,.. Drugače pa mi spadamo med tiste, ki bi morali en uhelj lepiti,.. pa se mi preprosto ni ljubilo, danes pa stoji čist lepo.
Poznam pa VŠ, ki mu oba uhlja štrlita prav posrečeno in mi je prav zaradi teh uljev eden izmed najbolj simpatičnih VŠ, kar sem jih kdaj videla.

.. pa klinc gleda standard