Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 771304

MANDY

• Gost
Odgovori #1800 : 15 Maj 2012, 11:52:09
JEEE bravo Šap in seveda Tjaša, verjetno se za košček sira naredi prav vse, super.
Za nami je pa zelo naporen vikend agility na Ložnici in RO v Celju.
Melisa in Bella sta na tekmi agility dosegli dober rezultat A-10,  J-11 in skupno 12 mesto. Kljub vročini in čakanju je Bella zelo lepo tekla.
V nedeljo pa sva bili z Bello sedmi na RO, začeli sva lepo ampak je bilo zelo blatno in nekje na sredini se Bella ni hotela vsesti v blato  :o. Zato sem delala malo vstran in so šle točke ampak vseeno sem ponosna na našo lumpo.  :-*

AJ

• *
Odgovori #1801 : 18 Maj 2012, 17:58:51
MANDY, lepe fotke. Vidim, da ste uživali vsi po vrsti.

No, za vse tiste, ki ste upali, da se bo zaradi mene število šapijev v SLO povečalo - vas moram razočarat. :P
Najprej sem se odločila zaključi gimnazjo ter naredit iz svoje psičke največ, kar lahko, potem, ko bo veliko več časa, pa gremo v nakup  8) Trenutno ga nimam toliko, kot bi si ga želela nuditi dvema (norima :P) psoma in toliko, da bi iz novega naredila kar največ.  :) Poleg tega bom takrat polnoletna in obiski psarn v tujini ne bodo noben problem več :D
No, sem pa ugotovila tudi, da pasma morda le ni tako popolna zame, ima pa ne glede na vse pri meni posebno mesto.  :-* :)

renata_

• *
Odgovori #1802 : 22 Maj 2012, 11:55:02
World dog show 2012 Salzburg, prijavljenih 37 Schapenoesov (18 samcev, 19 samic), sodnik Christian Janes (A).

Naša Kat se lahko pohvali z oceno odl1, CAC, rCACIB, kar pomeni naziv Vice World Winner 2012  :). Lubica moja še na slikah:

Neskončno veseli in ponosni na mali zakladek  :-*.

AJ

• *
Odgovori #1803 : 22 Maj 2012, 22:18:17
renata, pustita si še kakšne nazive za prihodnja leta, da ne bosta že kar sedaj vsega pobrali :P
Hec hec, seveda čestitamo pridni in lepi punci in njeni lastnici za takšne super uspehe :-* :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1804 : 23 Maj 2012, 10:29:00
Čestitke Renata in seveda Kat, čudovito se je pokazala.  Mi nismo bili tako uspešni, bo drugič bolje.

Felina

• *
Odgovori #1805 : 23 Maj 2012, 13:21:27
Čestitke Renata in Kat :D Bodo spet male flaške?  :o

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

renata_

• *
Odgovori #1806 : 23 Maj 2012, 18:15:13
Hvala.

Bodo flaške bodo, pa še kaj zraven  ;). Uspehe je potrebno proslaviti, sicer nič ne veljajo  :o :P.

MANDY

• Gost
Odgovori #1807 : 29 Maj 2012, 10:23:52

renata_

• *
Odgovori #1808 : 01 Junij 2012, 11:32:56
No, takšna igra je rezultat resnega DELA  ;).

Pridne, bravo Bella  :-*.

renata_

• *
Odgovori #1809 : 01 Junij 2012, 12:32:03
Mi se tudi učimo in se imamo fajn  :) :o.

http://youtu.be/JjiKYPRhrpw

Felina

• *
Odgovori #1810 : 01 Junij 2012, 15:30:58
http://youtu.be/6iW2wzWSZ2I   Bi raje dala tega, ko se dejansko kaj vidi....naslov ure je bilo učimo se OKROG ovire in Kat ni bila navdušena nad tem, okroge bojkotira   :D

renata_

• *
Odgovori #1811 : 01 Junij 2012, 15:47:02
okroge bojkotira   :D

To pa zato, ker mene fuuuuul boli roka  :P :P :o

AJ

• *
Odgovori #1812 : 01 Junij 2012, 22:58:08
Tina, vedno bi mogel nekdo snemat na roko :P
Kat je pa še med tekom tak elegantna, luškana in pridna punca :*

MANDY

• Gost
Odgovori #1813 : 02 Junij 2012, 21:14:51
Jeeeee uspelo je, dva dobra teka na agility tekmi danes. Ponosna sem na moji punci  :-* :-*. Jumping sedmo mesto, s tem, da sta zadnjo palico podril čist po neumnem  :-X, vsaka šola nekaj stane pravijo. Ampak vseeno super. Agility pa brez napak v regularnem času, nisem mogla verjet, super  :) :-* tretje mesto. Prvi pogoj za dvojko in tretji v skupni razvrstitvi. Prvič je bil schapi na stopničkah  :) ;D.
Vidim, da gre tudi Kat dobro, samo, da je zabava  :)

Felina

• *
Odgovori #1814 : 02 Junij 2012, 22:14:49
Čestitke :D

renata_

• *
Odgovori #1815 : 03 Junij 2012, 13:43:36
Bravo, super  :).

AJ

• *
Odgovori #1816 : 03 Junij 2012, 21:02:56
Čestitam :D

MANDY

• Gost
Odgovori #1817 : 04 Junij 2012, 09:40:42
Hvala, glede na video se nam bo kmalu pridružila še Kat ?, a ste jo kaj zmerili na kateri višini bi skakala. Držim pesti za medium  :).

renata_

• *
Odgovori #1818 : 04 Junij 2012, 10:31:05
Katiko, predvsem pa mene, čaka še dosti trdega dela  :o (imamo strogo a zlato učiteljico  ;) :P). Jaz se moram ''naučiti'' sproščenosti in pustiti malo čarovnico, da bo delala še bolj s svojo bučko, pa slalom nama še sploh ne gre. Tako da bo kar trajalo, preden se vam pridruživa.

Pesti, fige ali kaj podobnega pa žal ne bodo pomagali  :), je punca čisto po meni dolgonoga in bo kar v large.

MANDY

• Gost
Odgovori #1819 : 08 Junij 2012, 15:13:45
Mi smo pa imeli preteklo nedeljo prijeten obisk

Šap

in nastale so naslednje fotografije mama in sin sta bila minutko pri miru (zaupni družinski pogovori)

Na hrbtu se bolj razmišlja, v ozadju pa temna senca

Kar brez mene Šap in ga je za ušesa, ha,ha

Dobro no, vidva kar

MANDY

• Gost
Odgovori #1820 : 12 Junij 2012, 10:49:20
 :) Za nami je naporen vikend. Sobota agility Zagorje in nedelja RO. UF potrebujemo malo premora.  Na agility tekmi nista ponovili prejšnega uspeha, bi bilo prelepo  :-* :). Tokrat vodnica ni bila čist pri stvari  ;), ampak bila sem vesela, da sta kljub izogibanju tretjega skoka nadaljevali tek in samo pospeševali do konca  :). Ponavadi je po napaki vsega  :-[  :'( konec, učimo se  ;).
Pa to nadležno čakanje, grozljivo  ???, isto pri RO.  Začetek super proti koncu proge pa upor  ;), in padec moje koncentracije  ;).
Zdaj pa premor do jeseni  :) ;).  Vesela sem, da so kar trije mladički naše Belle v mali šoli in baje zelooo pridni. Septembra se pride učit še naša princeska Toya, Tischa pa se je pokazala na svoji prvi razstavi v Pisi in bila odlično ocenjena.

renata_

• *
Odgovori #1821 : 13 Junij 2012, 09:41:44
Naša Kat je prejšnji teden uspešno zaključila agility tečaj  :-*. Ker je bila tako pridna smo si privoščili vikend na morju in uživali v brezdelju  :).

MANDY

• Gost
Odgovori #1822 : 13 Junij 2012, 10:44:47
 :) Uživački  :), še malo pa bomo tudi mi morski. Lepe slike, a ste že plavali?

MANDY

• Gost
Odgovori #1823 : 18 Junij 2012, 22:30:41
Evo nekaj slikic iz CACIB Klagenfurt

Prijetna razstava z veliko prostora in hladnima dvoranama, čeprav smo imele dobro uro časa za sprehod smo bile raje v dvorani  :)

renata_

• *
Odgovori #1824 : 19 Junij 2012, 23:11:31
O, to je pa Blitsy  ;). Ne izgledata ravno najbolj srečni, da morata stati tako blizu skupaj  :P.

Pa še odgovor od zadnjič - plavali smo, ampak samo dvonožci  ;D. Kat očitno ni plavajoči Schapendoes. Dež je sicer ne moti, vse kar pa je voda v malo večjih količinah pa je zanjo zadeva kateri se je potrebno izogniti. Tako tudi ne čofota po lužah, ne po čistih in še manj po blatnih.

MANDY

• Gost
Odgovori #1825 : 21 Junij 2012, 10:32:38
O pol je pa Kat takšna princesa kot Toya, fina in vedno lepa  :P
Ja Bitsy je čudovita psička z krasnimi lastniki, sta pa čudni na sliki, ker nista hoteli bit na miru in nam je pomagala ena gospa, in ju je za mano klicala. Bella je začudena ima glavo postrani, Bitsy pa se je dvignila kot noj  ;D :D. Drugače pa sta se lepo razumeli. 

MANDY

• Gost
Odgovori #1826 : 26 Junij 2012, 22:17:40
 :) Pozdrav, z veseljem sporočam, da smo imeli prekrasen vikend in sicer v Nemčiji v Alsfeldu  kjer je bila organizirana klubska razstava in vzrejni pregled za Schapije.
In res je bilo kaj videti, veliko veliko schapijev, igrivih, prijaznih. Bella je opravila vzrejni pregled z odliko in pregled oči-vse je OK.
Zabavali smo se tudi naslednji dan na razstavi, bilo je zelo prijetno.
http://www.mojalbum.com/bears/alsfeld-2012   Kar veliko fotografij je nastalo po poti in na sami razstavi.
Tako zdaj pa pride na vrsto iskanje primernega samčka za paritev  :-*.
LP Mateja

MANDY

• Gost
Odgovori #1827 : 27 Junij 2012, 09:57:41
 :) Kat in Bella v Alsfeld

renata_

• *
Odgovori #1828 : 03 Julij 2012, 18:10:21
Pa še mi pristavimo svoj lonček  :).

Tudi Kat smo peljali v Alsfeld na inventarizacijo in pregled oči, v višino so ji namerili 45 cm, težka je 13,2 kg, oddali smo še vzorce za gPRA test.

Kot je pred časom že razložila Minči, je inventarizacija dokaj obsežen in temeljit vzrejni pregled. Ocenjuje se 34 elementov, od splošnega vtisa preko detajlov glave, sprednjega dela, trupa in zadnjega dela do gibanja in vedenja. Za vsak parameter je možnih 5 ocen, in sicer: B - odlično, G - dobro, V - zadovoljivo, T - dvomljivo in O - nezadostno. Potrebno je poudariti, da je te ocene nemogoče enačiti z ocenami iz razstav, kajti B (odlično) na inventarizaciji pomeni več kot odlično, predstavlja nek presežek, nekaj kar je tako dobro, da se redko vidi pri pasmi. Naj, naj, naj Schapendoesi imajo  3-4 krat oceno B, odlični psi imajo največkrat večino G-jev in nekajkrat V. Taki psi imajo končno (skupno =overall) oceno G, kar v prenesenem smislu pomeni odlično.

Naša Kat je dobila na sobotni inventarizaciji 34 krat oceno G (tudi skupno seveda G), ECVO pregled oči je pokazal, da so okice zdrave in čiste, na nedeljski klubski razstavi (skupno 149 psov) pa je v razredu odprtih samičk dobila odlično oceno (V=vorzüglich=odlično). Vsi ti rezultati so seveda krasni in izjemno smo ponosni na našo pupo  :-* :-* :-*.

Če koga zanima, si lahko rezultate razstave ogleda na spletni strani nemškega kluba: http://www.ig-schapendoes.de/index.php?option=com_breeder&view=clubshowresults&id=4&Itemid=95.

Celoten dvodnevni dogodek je bil zelo dobro organiziran, ljudje in psi prijazni, tudi vreme nam je bilo letos naklonjeno. Imeli smo tudi ''parado'' plemenjakov in veliko prostora za prosto divjanje naših kosmatincev. Mi smo se po pol leta zopet srečali z našo vzrediteljico in delali plane za prvo Katkino leglo  :o. Po koncu dogodkov v Alsfeldu smo ostali še nekaj dni v Nemčiji in si privoščili kratke počitnice. Skupno smo prevozili 2000 km ter preživeli krasnih 8 dni  :P ;D. Zopet lahko rečem samo: ni nam žal!

Pa še nekaj slik:

najprej inventarizacija

nato klubska razstava

in potem po valjanju po sveže pokošeni travi po opravljenih obveznostih

AJ

• *
Odgovori #1829 : 14 Julij 2012, 22:14:21
Čeeestitke!  :o Pa saj sploh nismo dvomili v Katko!  8)