Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 770796

minči

• *
Odgovori #1170 : 04 Februar 2010, 09:27:07
MANDY možno, ne vem točno.

Martino sem že srečala v živo, z Jur-om pa govorila po telefonu. Je pa res, da sta čisto zaljubljena v schapendoese. Z lastnico psarne Broeshopper's Liseth Tunderman (lastnico Jollydoez: http://www.jollydoez.nl/ ) prodajata na razstavah razne stvari za schapendoese. Imata v solastništvu z Liseth tudi eno psičko. Martina in Jur imata tudi tiskarno in tiskata bluze in razne nalepke : http://www.dogonshirt.nl/

Imata noro potiskana avta z njunimi psi, kombi ima tisk čez cel avto, noro dobro. Sem ju pozabila slikat. :-[

Slikci sta od Kathrin iz Švice.

MANDY

• Gost
Odgovori #1171 : 04 Februar 2010, 10:25:47
AVTO JE PA RES SVETOVEN  ;D ;) Sem že opazila na njivovi intren. strani,da se ukvarjajo z tiskanjem. Razmišljala sem o eni sch. T-majici, sam imam doma eno umetnico in jo moram nahecat, da mi ona nariše na majico sch. :-[ Če mi pa ne bo uspelo, ker je tolk zaposlena  ;) jo bom pa kupila.

minči

• *
Odgovori #1172 : 06 Februar 2010, 11:04:03
Mi gremo spomladi gor, tako, da če boš hotela T-majico, ti jo lahko prinesem. :)

Slikce bodo za objavo konec marca, če jih(nekaj za pokušino) kdo hoče prej videt, pa jih lahko vidi na FB (na mojem profilu). :o

MANDY

• Gost
Odgovori #1173 : 10 Februar 2010, 10:27:53
Evo nekaj naših novih slikic.

Še vedno nismo, nič na miru.
[imghttp://s3.mojalbum.com/zima-2009-foto_15625283_17377326_17634118.jpg][/img]
Minči se bova zmenili še prav čas, hvala.

MANDY

• Gost
Odgovori #1174 : 10 Februar 2010, 10:29:39
Ena slika mi je pa ušla, najbolj pomembna, ko je Bella prehitela Ido, kar se zgodi zelo redko.

MANDY

• Gost
Odgovori #1175 : 11 Februar 2010, 11:26:32
Kakšna zima, otroci so navdušeni psi pa takoj za njimi vsah z našima je takoj. Bella je čist "nora".

Ej žabe mi pa ne bo zamedlo. ???

Dober razgled, pa še čez bi lahko prišla (Ida).

minči

• *
Odgovori #1176 : 11 Februar 2010, 11:40:55
MANDY, super slikce. :)

Vidim, da imate tudi pri vas veliko preveč snega in kupe. :P Danes so se naši morali kar naskakat, če so hoteli kam pridet. :P A je Bella že zamenjala dlako, ali gre bolj počasi? Kdaj bo stara eno leto? ???

MANDY

• Gost
Odgovori #1177 : 11 Februar 2010, 13:11:58
Bella bo stara eno leto 19.02 se pravi drug teden, ej kako čas hitro teče. Dlako pa kar pridno menja, sprememba se vidi predvsem na glavi, še malo manjka pa bo zgoraj na hrbtu vsa temno rjava. :P
Ima pa spet novo foro. Kadar jo pokličem dobi majhen priboljšek. In opica je pogruntala, da se ji splača zaostajat za nami na sprehodu, ker jo bom sigurno poklicala in kaj sledi  ;) MM. Zato smo malo zamenjali taktiko, lumpa je. In točno ve v kateri bundi so priboljški in kje ne. Ko nisem v "pasji" bundi malo premisli preden uboga  :P

minči

• *
Odgovori #1178 : 12 Februar 2010, 09:34:28
MANDY, jaz imam priboljške vedno v vrečki, tako, da ne ve ali jih imam ali ne, in jih ne zavoha. Poleg tega ji jih ne dajem na vsakem sprehodu. Če jih imam in vadiva odpoklic, delam to tudi če je blizu mene, ne samo na večjo razdaljo.  Pri nas pa ko Šuši ugotovi, da jih imam sabo, sama dela poslušnost - poleg in razne trikce, sedi, prostor,... :o Tako, da jo moram odganjat da gre noret. :P In ker so priboljški v vrečki nikoli ne ve ali jih je še kaj ali ne.

Chili je malo mlajši od Bele in že tudi manjava dlako. Me prav zanima kakšne barve bo na koncu. Nekaj ima sive barve, črna pa se je bolj spremenila v rjavo- posvetlila.

MANDY

• Gost
Odgovori #1179 : 12 Februar 2010, 11:15:43
Prav smešni so, tudi Bella je nekaj časa sama delala poslušnost a sem jo odvadila, samo dlani ji pokažem, da nimam ničesar pa gre divjat. A vseeno vsake toliko pride preverit če sem si premislila  :P. Naučila se je valat in to pridno vadi po snegu, pol ko pa pride v hišo kar teče od nje. Ampak ima svoj stil, najprej glavo zarije v sneg ali pa se kar v teku vrže na hrbet  :o po možnosti pred noge, da se ji komaj umakneš še posebej če si v koraku. Minči kaj je FB ne najdem slikic  :-[ :-[ :-[ :-[.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1180 : 13 Februar 2010, 13:08:26
FB je pa Facebook ali Fejst Butast portal-ker nonstop šteka-pismorosno in skoz dobivaš neka vabila za aplikacije.... >:( Podbno kot netlog, twiter, hig5, myspace.....

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

minči

• *
Odgovori #1181 : 13 Februar 2010, 19:10:07
čara je bila pridna in ti je hitro odgovorila. :o Slikce bodo za objavo že prej, mislim da bodo nekje začetek marca. :o

Sem videla, da bosta imeli na celjski razstavi družbo, še eno psičko. :o

minči

• *
Odgovori #1182 : 13 Februar 2010, 19:34:34
Še ena informacija, kar se tiče krvnih preiskav za PDA (ali ODB) :

Financing of the ODB-project alloted!

We are proud and happy to be able to announce that the project initiated by the IGS to research the genetic location of the Ductus arteriosus botalli (= ODB) will be fundet by EU-LUPA. We sincerly thank Prof. Tosso Leeb (Vetsuisse Berne) and the authorities of EU-LUPA for their support.

Not less cordially, do we wish to thank everybody who has supported our project up to now - most of all the owners of dogs who willingly placed blood samples of their dogs at our disposal.

I do not want to leave unmetionded that all European Schapendoes clubs did not hesitate to support this project with information - another example that trustful cooperation effectuates the best for our breed.

The university of Berne will already begin the analysis of relevant samples next Monday, February 15, 2010. The first results may be expected in the course of next summer.

MANDY

• Gost
Odgovori #1183 : 15 Februar 2010, 11:20:20
Hvala Čara za razlago dobra je  :), bodo moje punce iskale naprej.
Sem videla, da bo še ena sch. v Celju, po mojem bomo na vrsti okoli 14h, glede na to da smo na koncu seznama. Kaj praviš Minči ti imaš več izkušenj. 
Glede preiskav, če sem prav razumela so to genetske raziskave česa ??.

minči

• *
Odgovori #1184 : 15 Februar 2010, 14:54:37
Kar se razstav tiče, imajo ponavadi preračunane 3 minute na psa. Preštej koliko psov je pred vama na vrsti, pomnoži s 3 in prištej k začetku ocenjevanja. Nekateri sodniki imajo lahko manj psov za ocenit, nekateri so zelo hitri,...večina (ali pa vsaj polovica)  je do 14. ure že konec. Prej, prej bo treba bit tam. :P

O PDA (Patent ductus arteriosus) sem že pisala :P,  Odprt Botallov vod - gre za prirojeno srčno napako. Da se jo operirat, če je ugotovljena pravi čas:

Pri odprtem Botallovem vodu se povezava med aorto in pljučno arterijo po rojstvu ne zapre. Botallov vod pri plodu, ki še ne diha, omogoča, da se kri pretaka mimo pljuč.
Po rojstvu otrok začne uporabljati pljuča, Botallov vod pa se v nekaj dneh zapre.
V primeru, da vod ostaja odprt, s kisikom obogatena kri prehaja v pljučno arterijo, mešanica krvi pa se ponovno vrača v pljuča, namesto da bi vsa s krvjo obogatena kri potovala po telesu.

V NL klubu so imeli že kakšen mesec, dva nazaj zbiranje krvi za genetske raziskave. :o

Če so tvoje punce na FB ne bo krize. Drugače se je treba prijavit.

MANDY

• Gost
Odgovori #1186 : 21 Februar 2010, 18:55:27
Haj super je bilo obe punci sta blesteli, PRM in BOB .  ;D

MANDY

• Gost
Odgovori #1188 : 21 Februar 2010, 19:12:20
Fantasy Flower des Lutins de Vanils , srečali smo jo že lani v Zagrebu. Sigurno jo tudi ti poznaš. Res sem bila presenečena ko sta dobili BOB, glede na starost naše Belle.
 Bila je pa grozna gneča, še dobro, da sva imeli s sabo kletko. Gremo naprej v sobota CACIB Zagreb,z marcem v šolo. ;) Dolgčas nam ni  :P :P.

minči

• *
Odgovori #1189 : 21 Februar 2010, 19:47:05
Fantasy Flower des Lutins de Vanils je Šuši že nekajkrat premagala. :o Je pa vedno imela čudno gibanje zadnjih nog, kar jim je tudi že povedala sodnica.

minči

• *
Odgovori #1190 : 21 Februar 2010, 20:04:33
Thomas (lastnik Šušinega strica Mogli-ja) je bil na razstavi v Belgiji, kjer je srečal Bellina  brata in še eno psico iz vzreje tvoje vzrediteljice. Seveda je Mogli spet dobil BOB. :o So pa rezultati tudi objavljeni: http://www.bh-cf.org/index.php?op=expos/view_results.php&lng=fr

MANDY

• Gost
Odgovori #1191 : 22 Februar 2010, 10:31:19
V Belgiji je srečal Bellinega bratca Isidoorja in Indiano bila sta v razredu mladih.

oba sta bila odlično ocenjena.
Pri nas pa smo prejšni teden odganjali zimo. Tudi Bella se je zelo trudila, puncam je nosila po hiši kostume   :P in jima zelo zelo nagajala.Zato ji je najbolj pasal ta kostum na sliki, samo roge je raje pojedla, da bi je ne prepoznali. ;D Ida, ki je bila pa lani glavna se je pa skrila v omaro, zaradi soseda, ki je matal petarde. >:(

minči

• *
Odgovori #1192 : 22 Februar 2010, 11:08:02
MANDY, na stani tvoje vzrediteljice "zg" pomeni prav dobro, tako, da so vsi trije dobili prav dobro in ne odlično.

Sta pa oba bratca veliko temnejša od Belle. :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1193 : 22 Februar 2010, 11:31:52
UPS  :-[ Isidoor je bil odličen v Brusslu nisem bila pozorna, ko sem premetavala slike.
Ja oba sta bolj temno rjava v primerjavi z Bello.

minči

• *
Odgovori #1194 : 24 Februar 2010, 11:45:57
V marčevski izdaji revije " Moj pes" je predstavljena pasma Schapendoes. :o V njej si lahko preberete njihovo zgodovino in vidite slikce Šuši in Chili-ja. :o :o

uša

• *
Odgovori #1195 : 25 Februar 2010, 09:43:44

Lepa predstavitev z zelo lepimi slikicami!!! :o :o

minči

• *
Odgovori #1196 : 25 Februar 2010, 13:04:43
uša, hvala.

Slikce so res fenomenalne, kar je čisto logično, saj so od g. Blaža Košaka. :o Slikanje z njim je veeelik užitek.  :o Imeli smo lep dan in vsi smo zelo uživali in se zabavali. Bilo je res enkratno! :o :o

G. Tone Hočevar je napisal res lepo predstavitev. Najbolj me je zanimalo, kako jih bo imenoval. ??? In dejansko je zadel bistvo - Kuštravi veseljak. :o :D

Najbolj pa sem bila vesela njegovega uvoda - pasma, ki na severu in zahodu Evrope sodi med priljubljene in visoko cenjene pasme. :o
                                                            - Nizozemci so ga naredili za družnega psa, imenitnega človekovega spremljevalca in športnega tovariša :o
in vse to res drži. :)

alenkab

• *
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #1197 : 25 Februar 2010, 13:24:23

Lepa predstavitev z zelo lepimi slikicami!!! :o :o

Se podpišem!
kar je res je res - Šuška je fotogenična  :o

minči

• *
Odgovori #1198 : 25 Februar 2010, 17:27:04
alenkab, hvala.  :)
Glede na to, da se Šuši ne mara slikat, so slikce res izpadle super.  Poziranje ji ni bilo všeč, tako, da je 2x zapustila prizorišče. ::) S seboj sem imela premalo priboljškov, da bi jo zmotivirali. Poleg tega sta v bližini norela še Sky in Medo. Na eni slikci se prav vidi, da ni uživala (ušesa ima čisto ob glavi). Sta pa s Chili- jem nadoknadila s prehranjevanjem srninih drekcov. >:( Na srečo smo vsi bili zato, da hitro poslikamo prvo pozerske slikce, nato pa akcija in norenje po snegu. :o Tudi psi so najbolj uživali v tem delu slikanja. :o Sky-ina slikca v reviji je tudi iz tega sprehoda. :o

Smo se pa vsi strinjali, da bomo to še ponovili. :o :o