Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 773742

minči

• *
Odgovori #1440 : 09 November 2010, 21:52:50

Na prvi sliki, kjer je mokra, se malo vidi da po hrbtu (od zadnje črne proge nazaj proti repku) postaja siva. Podlanka je čisto siva, krovna dlaka izrašča siva, po vršičkih pa je še bela. Ta predel bo definitivno potemnel, ker je koža tukaj temnejša, se pa tudi vidi kje bo ostala bela saj je koža tam roza. Dvomim, da bo šla ta siva v črno in tako bo njena barvna slika čez nekaj časa pestrejša  :). In tudi smrček sivi tam kjer je bil prej malo bel in bel čopek na glavi je vedno manjši.

Torej bo njena barva črno-bela-siva. :) Siva nikoli ne gre v črno. Pri mladiču se bela, ki je ob rojstvu, spremeni v sivo ali ostane bela(koža je že ob rojstvu roza). Če ostane bela, ima lahko še večje ali manjše predele sive. Črna pa ostane črna ali pa se spremeni v zelo temno sivo ali v malo bolj svetlo sivo ali pa celo v sivo-rjavo(takšen je Chili). Se pa siva(ki pride iz bele) in siva(ki pride iz črne) razlikujeta.

MANDY

• Gost
Odgovori #1441 : 11 November 2010, 11:07:44
Minči a je kakšna slikica Chili-ja? Renata, kaj se bosta šli z Kat pokazat na razstavo?
Včeraj sem se jezila na naši dve. Imata grdo navado, da pijeta vodo iz bideja, pa čeprav imata zunaj in v hiši kaj nekaj posodic z vodo. No poleti je bila najbolj zanimiva-dobra voda iz zalivalke za rože pa čeprav sta komaj stišale gobček notr  ???.
Zdaj pa bide in Bella tako grdo pije, da se za njo kar vleče potka iz kapljic, ki ji kapljajo iz gobčka.   >:( Zato ji gobček obrišem, pa kako se upira lumpa. Pri Idi pa teh problemov ni pa čeprav ima še daljšo brado in brke.
LP

renata_

• *
Odgovori #1443 : 12 November 2010, 11:12:24
Renata, kaj se bosta šli z Kat pokazat na razstavo?
Imata grdo navado, da pijeta vodo iz bideja, pa čeprav imata zunaj in v hiši kaj nekaj posodic z vodo. LP

Ja, bom jo pokazala  :). Da vidimo, če ji bo take vrste gneča sploh všeč.

Naši vsi trije najraje pijejo direktno iz pipe na bideju. Kat je zgledu sledila zelo kmalu po tistem, ko je prišla k hiši. Seveda je bila takrat še majhna in je dobesedno posnemala kotona, kar pomeni, da je položola sprednje tačke na rob bideja in se stegnila do pipe. No, čez nekaj časa je bila zelo smešna, ker je v takem položaju zelo težko prišla do pipe, ki je bila kar naenkrat spodaj. Mi smo se smejali in čakali kdaj bo pogruntala, da je dovolj visoka. Kmalu ji je postalo jasno da se lahko samo postavi zraven in pije kot prava dama  :D.

Včeraj se je na klubu igrala z malim italijanskim hrtom. Po 20 minutah preganjanja je bila prvič pa zares čisto zmatrana  :P. Sem že mislila, da tega ne bomo doživeli. 

MANDY

• Gost
Odgovori #1444 : 12 November 2010, 11:26:45
Minči mene pa res zanima kakšen je Chili, mogoče bi jo pa lahko poprosila za slikico  :-[ :-[.
Renata boš sporočila kam gresta na razstavo  ;) prosim, da se vidimo in enkrat v miru pogovorimo.
No pol jih je pa več, ki pijejo iz bideja in pipe. Pa tvoja Kat tudi  šprica naokrog kot naša Bella.
Vipeti so zakon, tudi pri nas sta dva s katerima se občasno igramo in se pol komaj privlečemo do doma :P.
Smešna je Ida, ker jo zelo jezi, da ga ne more ujet in noro laja in teče kot nora.

renata_

• *
Odgovori #1445 : 12 November 2010, 16:35:32
Mandy, udeležba na razstavah ni skrivnost  ;D. Krstno izvedbo bomo imeli že naslednji teden v Zagrebu, točno na dan, ko bo Kat dopolnila 5 mesecev. Če se bo razstavljala, se mora čimprej spoznati s temi razmerami. Tudi mene bo veselilo poklepetati, boste tam?

Glede špricanja pri pitju pa ne vem, Kat lepo lovi curek in takrat ne šprica, ko pa konča pa se cedi od nje, ja. Ampak jaz sem že nekaj časa imuna na take male umazanije in časi, ko je bila hiša skoraj sterilna so že zdavnaj minili  :P.
Zdaj ji intenzivno rastejo zobje in nenehno nekaj grize. Kadar ji ne dam bikovke ali kože, pa sama najde kaj ''primernega''. Pravkar uničuje pleten koš za smeti pri mojih nogah ;).

MANDY

• Gost
Odgovori #1446 : 13 November 2010, 10:00:03
Super pol se pa vidimo že naslednji vikend ;) ;).

renata_

• *
Odgovori #1447 : 17 November 2010, 12:22:02
Mandy, v Zagrebu bomo sami, nič konkurence. Statistika in vse ostalo je zunaj (zelo lepo narejeno).

MANDY

• Gost
Odgovori #1448 : 19 November 2010, 09:01:09
Ja sem pregledala, ni pa približnih ur po pasmah. Mislim, da bomo mi bolj pozno okoli 12h. Kdaj nameravate  od doma. Me bi šle okoli 8,30 imamo cca 2 uri do razstavišča. Pa še to se mi zdi kar hitro, ne vem. kaj misliš, da ne bomo čist zamorili pse z čakanjem ??

MANDY

• Gost
Odgovori #1449 : 19 November 2010, 10:10:15
Šele zdaj videla, da so dodali ure, super v petek jih še ni bilo.
Se vidimo jutri.

MANDY

• Gost
Odgovori #1450 : 22 November 2010, 12:02:41

Tako sta bili pridni v soboto na razstavi CACIB Zagreb.

malo smo se pa mučkali Bella in Kat.

renata_

• *
Odgovori #1451 : 23 November 2010, 09:47:25
Kat je opravila s svojo prvo razstavo. Ocena - več kot odlično  :).
Ni pokazala nobenega strahu, še manj agresije, veselo je repkala na svojem prostoru, ovohavala mimoidoče pse, v ringu je nakazala, da zna hoditi poleg, .... Vsi dogodki na razstavi so bili pozitivni - noben pes je ni nahrulil, prva sodnica je bila izjemno prijazna, Bella se je z njo igrala in ji celo dovolila vleči za uho  :P. Po ocenjevanju smo zapustili dvorane, šli na sprehod in redni drugi obrok, odspali kratko kitico in se nato vrnili še na BIS. Tam se je lepo obnašala tudi na rdeči preprogi v soju žarometov, ob glasnih napovedih po mikrofonu in množici okrog ringa. Nobenih težav. Pupa moja zlata  :-*.

Pa še ena slikica igranja  po opravljenem delu  :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1452 : 23 November 2010, 11:39:22
Kat je bila prav pogumna, boks, pa kar pospravi je preveč radovedna, da bi ležala notri  :P.
A gresta v Vrtojbo ?

renata_

• *
Odgovori #1453 : 25 November 2010, 10:56:08
Ja, greva utrjevat znanje  :P.
Brez boksa  :).

MANDY

• Gost
Odgovori #1454 : 25 November 2010, 11:40:57
Super, jaz pa že močno navijam za Padovo drugo leto. Samo mož še ne ve, da bo šofer  :-\ še bo čas za priprave.
Italija mi je zelo zanimiva dežela.
Uspešno razstavljanje vam želim in predvsem veliko lepih vtisov.

Vojna, za metlo, Bellina priljubljena zabava, za nas pa ne tako zelo  ???.

Zadela je loto, pod sabo ima metlo pred sabo pa Melisin copat.
Lumpa.

MANDY

• Gost
Odgovori #1455 : 29 November 2010, 12:45:03
Pozdrav, kako je bilo Renata, imaš kakšno slikico? Naše kosmatinke so navdušene nad snegom, Bella se kar z glavo zarije vanj  ;).
Imam pa še nekaj slik iz prejšnega tedna, ko smo pospravljali rože iz balkonov. Seveda je bilo nujno sodelovanje Belle. Sem jo pa malo zmedla, ker sem prej vse igračke pospravila v zaboj namenjen zanje( notri so le tiste dni, ko se kosi trava pa še to cca 15 min). Pa je reva nekaj časa stala sredi vrta kot kup nesreče  :P, ker ni našla igrač. Pa ni dolgo trajalo, da jih je našla. :-*
In sledilo je delo, zakopavanje, igračka je morala it v posodo  >:D z zemljo.

Rezultat je viden, sprememba barve.  :-[

Ampak umivanje ji pa ni bilo čisto nič všeč.

renata_

• *
Odgovori #1456 : 29 November 2010, 18:57:40
Bella očitno zelo rada pomaga pri vseh hišnih opravilih. Pridna punca  ;D.

Mi smo preživeli lep vikend v Vrtojbi, Kat je dobila dvakrat ZP in v soboto še baby Bis II  :o. Zelo veseli in ponosni na malo navihanko!

minči

• *
Odgovori #1457 : 30 November 2010, 08:45:42
Renata čestitke! :o  Vidim, da ste hitro začeli resno z razstavami . :P Koliko pa ima Kat plečno višino? ???

minči

• *
Odgovori #1458 : 30 November 2010, 09:19:14
21. novembra je bila nizozemska klubska razstava (ESS Kampioensclubmatch) klubski prvak je postala Bibi Meike van het Molengat. Njen  stric Storm ( iz istega legla kot njena mama) pa najboljši samec. Velik uspeh nizozemske psarne "van het Molengat" .

MANDY

• Gost
Odgovori #1459 : 30 November 2010, 10:21:00
Bravo, čestitke Kat in Renati, super prav vesela sem vajinega uspeha.

minči

• *

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #1461 : 30 November 2010, 12:29:15
Tale Bibi me pa ful na Šuško spominja  ;D

MANDY

• Gost
Odgovori #1462 : 01 December 2010, 10:59:39
Zelo lepo  :-*

renata_

• *
Odgovori #1463 : 01 December 2010, 13:33:18
Hvala obema za čestitke.
Naša Kat je v sorobu z Bibi  ;). Isti samec je dedek od Bibi in oče od Kat, torej sta Bibina mama in Kat polsestri.

Katina trenutna (približno in z zidarskim metrom izmerjena) plečna višina je 42 cm. V Zagrebu smo jo lahko primerjali z Bello in je še kar precej manjša.

minči

• *
Odgovori #1464 : 03 December 2010, 20:49:35
Renata, tukaj je nekaj fotk Bandide, ki je bila tudi črno- bela kot mladiček:

Novejših fotk ni (sedaj je stara 15 mesecev). Sem pa nekaj dni nazaj videla njen video, podlanka je čisto siva, krovna dlaka izrašča siva, ki pa se po nekaj cm spremeni v belo.

renata_

• *
Odgovori #1465 : 07 December 2010, 10:08:46
Ooooooo, luškana tale pupika  :-*.

Po moje bo naša vseeno ostala malo bolj bela. Na vsaki tački ima zaenkrat samo en črn čopek, po prsih pa je čisto bela. Ampak, bomo videli  ;). Meni je kar prav - zanimivo bo opazovati spremembe.

Pri nas je ta jugozahodnik pobral praktično ves sneg  :(. Pa tako je uživala.

MANDY

• Gost
Odgovori #1467 : 10 December 2010, 11:23:04
Minči kako Šušu dobro pozira  :-*,radi imajo sneg samo te kepe po dlaki  >:(. Maui pa je že priden srček mali  :-*.
Malo sem brskala po rezultatih razstav in našla Bellino sestrico INJO, ki je bila odlična in druga v razredu mladi na World dog show -Herning.
Bella pa je dobila potrdilo, da je Hrvaški prvak v lepoti. Trenutno pa ni nič lepa, ampak zaradi blata umazana paconka in danes obe čaka kopanje  >:D >:D dobro, da ne vesta.
Minči, kje si Šušu slikala kolke, je bilo hudo??

minči

• *
Odgovori #1468 : 10 December 2010, 12:02:39
Na NL specialki je bil tudi Bellin bratec IBO, v vmesnih, mu ni šlo preveč dobro.

Čestitke!

Kolke sva slikali na vet. kliniki (LJ- Mestni log), ker samo tam dobiš res realne rezultate. Pri pomirjevalu prosi, da ji dajo malo manj. Schapendoesom je treba dati manjšo količino!!!!
Torej boste parile, a imaš že izbranega samca?

Inventarisierung lahko greš delat v mesecu marcu v Nemčijo na razstavo(Offenburg - 12./13.03.2011). Pregled oči pa v Avstrijo, Celovec ali Graz (ECVO- CERTIFIKAT), samo ta velja.

MANDY

• Gost
Odgovori #1469 : 10 December 2010, 12:26:41
No IBA pa nisem našla, grem pogledat.
Ne ni še fanta, bo potrebno kar nekaj stvari še uredit. Imaš mogoče naslov ali link klinike za pregled oči v Graz-u.
Kolikor mi je znano rezultati tega pregleda veljajo eno leto, a ne.
Kolke in komolce pa bova šli slikat v vsakem primeru, ne samo zaradi paritve.
Offenburg  ;) :-[ ???, zelo mamljivo.