Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 773741

minči

• *
Odgovori #1620 : 28 Maj 2011, 15:52:27
Pri nas končno malo več časa. :) Naši mladički so skoraj vsi odšli oz. eden je ostal doma. :o

Vidim, da ste pridne, bravo, čestitke vsem za lepe uspehe! :o

MANDY

• Gost
Odgovori #1621 : 02 Junij 2011, 11:27:04
Haj, a tu se pa nič ne dogaja ?
Bella je v soboto tekla agility v Mariboru, menda v največjem nalivu. Oba teka sta bile uvrščene z napakami  :-X .
Drugače pa moram povedat, da je Bella pravi sadje jedec. Obožuje divje jagode, in  :'( mi skoraj vse poje. Samo sliši kakšen mmmmm, ko smo na sprehodu in prileti pogledat, če je kaj za njo. Mož ji je hotel pokazat, kje si jih sama nabere pa nisem dovolila, ker bi mi ostali brez njih. Kar ne bi pojedla, bi pa poslinila  ???.

Minči sem pa mal pobožala vašega novega člana na tekmi, se z Šušu kaj igra?

MANDY

• Gost
Odgovori #1623 : 13 Junij 2011, 12:43:26
 ;D :D X krat na dan  :D- dokler ne pademo skupaj in zaspimo. Renata lepe igrice imate, a Cat vleče malega za uho  :-* >:D.
Pri nas Bella vleče malo za ovratnico, dokler se ne  razjezi pol pa..... Tranutno je naša Bella v fazi pred gonitvijo in tako lena  ???,
kar se vidi tudi na tekmah agillyti in RO. Pri RO je morala v tunel in ta opica se je noter usedla pa ni hotela ven  :-X :-X, seveda sva bili disk, ker ni hotela delat vaj. Res pa je bilo da je bilo ozračje pred nevihto soparno, vroče, grmelo je tak da ji malo odpustim.
Ste bile na CACIB Bled, kakšni so vtisi in rezultati, pa še kakšna slikica bi bila zaželjena.

renata_

• *
Odgovori #1624 : 15 Junij 2011, 13:34:53
Igra se začne tako, da se Kat približa Giju in mu nekaj nežno brunda, če to ne vodi do želenega uspeha začne vanj lajat. Nato se ga začne dotikat s tačko in, če še to ne pomaga, so na vrsti ušesa. Najprej nežno potem pa ga zna tudi s posteljico vred po parketu premikat. Praviloma se mali v usodo vda že veliko prej in se pač igra. Pri tem praviloma igra vlogo žrtve in se meče na hrbet, se mu na izrazu vidi, da prav lepo uživa. Ob vsem tem oba še pojeta zraven in televizije mi rabimo ne  ;D.

Na Bledu nismo bili, slikica bo pa v kratkem spet kakšna.

MANDY

• Gost
Odgovori #1625 : 16 Junij 2011, 12:25:28
Ja Renata slikice, to se pravi, da imate kar doma nastope talentov  :D. A mogoče poznaš koga z katalogom, zanima me kdo je bil sploh prijavljen. V soboto naj bi bila dva šapija v nedeljo pa trije?

renata_

• *
Odgovori #1626 : 20 Junij 2011, 19:57:15
Naša Kat je danes dopolnila prvo leto. Vse najboljše sonček naš zlat  :-*.

MANDY

• Gost
Odgovori #1627 : 21 Junij 2011, 10:29:02
Vse najboljše, mali kosmatinki  :-* :-*.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1628 : 21 Junij 2011, 22:30:49
Pa smo jo spoznali. Bello namreč. Prijetna psica. Ob naslednji priliki bi se z mojo lahk fajn zastople.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

MANDY

• Gost
Odgovori #1629 : 22 Junij 2011, 10:05:37
Hvala Čara, tudu tvoja bučka je luštna in prijazna. A uspela je pa slika Belle, ko je bil sirček pred nosom  :D. Upam, da bo kdaj dovolj časa, da ju malo spustimo in se lahko spoznata, sploh ne dvomim, da se bosta lepo razumeli.
Mi se konec tedna umikamo na morje in se vračamo v sredi julija. Vmes gremo pa še na izlet k Bellinemu izbrancu Fellipu v Italijo, da bo upam, septembra še nekaj podobnih kosmatincev pri nas.

kajči

• *
Odgovori #1630 : 22 Junij 2011, 10:41:54
Katka, vse najboljse!  :)

Mandy, v nedeljo so bili na Bledu trije schapendosi:
Aziza - Fly von clou color
Blue moon's elfie des uns et des autres
Enya bajule von happy shaggy family

MANDY

• Gost
Odgovori #1631 : 22 Junij 2011, 11:31:37
Najlepša hvala Kajči, končno "malo" večje število sch. na razstavi nas pa ni bilo zraven  :'(, bolje, da ne povem hčerki, ker bo  >:(.

MANDY

• Gost
Odgovori #1632 : 19 Julij 2011, 11:43:57
Pozdrav, mi smo se vrnili domov. Med dopustom smo  peljali Bello v Italijo na obisk k Felipu.
In v začetku septembra pričakujemo male medvedke.   ;)

Evo en dokaz, da imamo mi tudi MORSKE PSE  :P

To so pa nemogoči poskusi, da bi položil brisačo na tla, ne da bi bila Bella takoj na njej >:D

Ola, gremo se bikoborbe

V napad
[imghttp://s3.mojalbum.com/poletje-2011-foto_15625283_17466271_18897462.jpg][/img]

MANDY

• Gost
Odgovori #1633 : 19 Julij 2011, 11:44:42

minči

• *
Odgovori #1634 : 24 Julij 2011, 12:47:11
Naša Šuši ima že nekaj mesecev novo prijateljico, ki jo dobesedno obožuje in jo tudi nenehno umiva in lubčka.

MANDY

• Gost
Odgovori #1635 : 25 Julij 2011, 10:38:54
Ej to je pa pravo prijateljstvo, celo posteljo ji je odstopila.  :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1636 : 09 Avgust 2011, 13:17:51
Haj, če koga zanima kako naše lumpe plavajo. Je na naši strani nov video. Bella zraven gode, ker ima Ida rep v vodi in ga ne more vleč  >:D.
Gremo pa kmalu nazaj, uživat v morski vodi.
 ;)
http://mybears.webs.com/

MANDY

• Gost
Odgovori #1637 : 25 Avgust 2011, 13:50:50
Pa smo doma. Prvič smo srečali na morju schapija samčka 9 mesecev starega, prišli pa so iz severa Nemčije.
Seveda se je mali hotel igrat, a se je moral zadovoljit le z grickanjem po smrčku. Divjaček mali  ;)

MANDY

• Gost
Odgovori #1638 : 08 November 2011, 10:55:55
Pozdrav, mogoče bo za koga zanimivo, kolendar z Schapiji 2012.
http://www.calendrierchien.be/ so pa seveda tudi druge pasme.

MANDY

• Gost
Odgovori #1639 : 15 November 2011, 10:54:31
Halo, a tu se pa ne bo nihče javil  :-[ :-\. Kakšna jesenska slikica mladih ali po srcu mladih Schapijev.

kalsang

• *
Odgovori #1640 : 15 November 2011, 12:41:15
Ojla! :)

lepe slikce  :-*

Bo mamica Bela kaj prišla na trening, zdaj ko so otroci šli s trebuhom za kruhom?

MANDY

• Gost
Odgovori #1641 : 16 November 2011, 09:50:58
Ja bo treba it, ker ta moj norček počne zopet same neumnosti. Zjutraj je kot igračka, ki jo naviješ pa spustiš. Samo, da njej "navitje" drži zelooo dolgo. Ko jo spustiš iz povodca skače, divja, se v zraku obrača, mislim, samo stojim in gledam  ;D.
Še Ida začne preventivno prej renčat preden skoči v njo  :D.
 Čestitke za rezultat na zadnji tekmi  :-*, kdaj pa so treningi.

kalsang

• *
Odgovori #1642 : 16 November 2011, 11:05:42
Hvala za čestitke. Moja šašavka se je res dobro odrezala. :)

Treningi so bili doslej ob torkih ob 18.30 in ob petkih ob 18h. Mogoče se bo vsaj torkov termin malo spremenil, ker je bila pred nami mala šola, ki zdaj zaključuje. To soboto imajo tile iz male šole zaključek (preizkus) od 9h naprej, potem pa naj bi jim malo RO pokazali. Mene v petek ne bo na trening, v soboto pa pridem. Oglasi se kaj. ;)

MANDY

• Gost
Odgovori #1643 : 27 November 2011, 20:48:33
Renata si bila mogoče v Zagrebu na razstavi? Kolegico iz Italije zanimajo rezultati BOB ???
Če je kdo sledil dogajanju v ringu pri schapendos-ih in ima rezultate bi prosila za informacijo. :)

Drugače pa naša "opulena"Bella uživa v doolgih sprehodih in svojih norčijah. Me je po nepotrebnem skrbelo, da se bo zresnila zaradi mladičkov.
Ima pa njena sestrica Inja 5 majhnih schapijev same psičke 3-rjavo,bele in 2-črno-sive. Če koga zanima bom prilepila njeno internetno stran.

MANDY

• Gost
Odgovori #1644 : 27 November 2011, 20:54:57

Evo slikica malih schpijev

MANDY

• Gost
Odgovori #1645 : 27 November 2011, 21:00:07
Pa še povezava na njihovo internetno stran

http://www.kennelglissdoes.dinstudio.se/text1_36.html

renata_

• *
Odgovori #1646 : 28 November 2011, 20:16:03
Zdravo,
po dolgem času se ponovno oglašamo. Kat je zrasla in postala prava mlada pasja dama. Na svoji razstavni poti je v mladinski kategoriji osvojila pet lepotnih šampionatov, in sicer Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Romunije in Luxembourga. Kot češnjo na torto smo dodali še odlično oceno na nizozemski klubski razstavi pred dvema tednoma (sodelovalo je 132 Schapendoesov iz 8 držav).

Sicer živi zelo pestro pasje življenje. Doma še vedno uživa v igri z enim od Cotončkov (drugi jo bo očitno vedno ignoriral), redno hodi peš na naše lepo Pohorje (dol se kot prava dama pelje z gondolo  ;)), udeležuje pa se tudi začetnega agility tečaja, kjer pridno dela in se uči. Je vesela, razigrana in predvsem izjemno prijazna psička. Pa še nekaj slikic:

na morju

na morju

poleti na Pohorju

poleti na Pohorju

jeseni na Pohorju

jeseni na Pohorju

jutranji sprehod ob Gardskem jezeru

osnova za avatar - Kat stara 16 mesecev

Mandy, Zagreb nas tokrat ni videl, takrat smo bili na Nizozemskem pri ''sorodnikih''  :).

MANDY

• Gost
Odgovori #1647 : 29 November 2011, 09:42:17
Čestitke, čestitke za osvojene šampjonate. Bili ste zelo pridni, pa še uživate povrhu  :-*.
Kat je prava kosmatinka, upam, da se kdaj srečamo.
Lepe slike.

MANDY

• Gost
Odgovori #1648 : 01 December 2011, 12:11:56
 :)Renata kako je bilo na Nizozemskem, a imaš kaj slikic??
Pri nas pa Bella in Melisa pridno trenirata agility, ej mala je hitra kot še nikoli. Bomo videli kako bo na tekmi  ::). Kondicijo pa nabiramo po naših hribčkih.

renata_

• *
Odgovori #1649 : 01 December 2011, 20:39:01
Mandy, nizozemska klubska razstava je posebna. Res pravo doživetje  ::).

Kot sem že omenila je bilo prijavljenih 132 psov. Sodili so trije nizozemski sodniki specializirani za pasmo. Najmlajše kategorije in veterane sodnica Marion ten Cate, ki še nima veliko izkušenj, vse razrede razen enega pri samicah je sodil sodnik Rob Douma, vse razrede razen enega pri samcih pa sodnica Jettie Alberts (predsednica kluba VNS). Sojenje in ocene so nekaj čisto drugega kot na običajnih FCI razstavah, sodniki so si vzeli veliko časa za vsakega psa, napisali obsežno oceno in bili pri tem zelo temeljiti in strogi. Glede na podeljene ocene bi lahko rekla, da so kar uspešno iskali napake - odličnih ocen je bilo na koncu relativno malo. Velik poudarek so dali tudi na karakter; plašni, zadržani ali nezainteresirani psi niso dobili odlične ocene, ne glede na odlično konstitucijo, dlako in gibanje. Kakšne so bile ocene v razredih mladi in vmesni lahko vidiš na spodnjih fotografijah, nepopolni rezultati pa so objavljeni na strani francoskega kluba (). U pomeni odlično, ZG je prav dobro, G dobro. Zanimivo je bilo tudi, da so imeli še četrti ring v katerem so bili zbrani nekateri specializirani sodniki kot mentorji in cel kup sodnikov, ki bodo v kratke opravljali posebni izpit za Schapendoese.Ti so opazovali in komentirali sojenje v ringih vmes pa so v dvorani naključno zbirali pse in jih v tistem četrtem ringu ocenjevali (seveda ob privolitvi lastnika). Vse skupaj je trajalo cel dan, meni se je med odmorom za kosilo izpraznil fotoaparat, tako da imam samo slike dopoldanskega dela.
Zmagal je pes iz Danske - Camagis Quai, najlepša samica pa je postala Us Meike van het Molengat.

Naša Kat je neizmerno uživala. Ponovno je videla nekaj svojih sorodnikov, svojega čudovitega brata in še cel kup prijaznih kosmatincev. Vzrediteljica je bila navdušena nad njo, še posebej jo je presenetila njena sproščenostjo in veselje, ki ga kaže v ringu. Skratka imeli smo se čudovito  :).
Še slike:

ocene mladih in vmesnih samice

ocene mladih in vmesnih samci

najmlajše samičke; v ozadju samice razred vmesnih

samice razred vmesni

samice razred vmesni

samci razred vmesni

samci razred vmesni

samice razred odprti

samice razred odprti