Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 770755

minči

• *
Odgovori #1650 : 02 December 2011, 11:57:34
Renata, čestitke za lepe uspehe in šampionate. :o Vidim, da ste uživali na NL, lepo, lepo. :o Lepe fotke. :o

Citiraj
Pri nas pa Bella in Melisa pridno trenirata agility, ej mala je hitra kot še nikoli.

Seveda, ko ji pa ni več tako vroče kot poleti. :P Sem pa že srečala enega vašega mladička. :P

Pri nas smo pa Šuši naredili največje možno veselje in jo postrigli. :o :o :o Šuši je čisto prerojena, končno ulovi hrano brez problemov. Tako vesele in zadovoljne že dolgo nismo videli. Dobili smo ponovno "mladička", ki se cele dneve igra s Catchom. :o :o :o  Tako, da, Šuškina kariera dolge dlake je končana.  :P :o In zanimivo, še vsak ,ki jo je srečal ali videl njeno fotko, je bil mnenja, da mu je sedaj veliko bolj všeč. :)

Felina

• *
Odgovori #1651 : 02 December 2011, 12:30:38
Renata, čestitke še tukaj, tak uradno  :o Katika je cuker  :-*

Minči...meni je Šuška tudi sedaj prekrasna :) Itak pa veš kakšno je moje mnenje glede teh dlak :)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

renata_

• *
Odgovori #1652 : 02 December 2011, 12:55:03
Hvala vsem za čestitke!!!

Šuši izgleda ful nagajivo  :P. Luškana  ;).

MANDY

• Gost
Odgovori #1653 : 04 December 2011, 13:59:21
Renata, kaj pa načrtujeta za drugo leto, CACIB Ljubljana ??
Šušu pa res izgleda, kot da se je pomladila  :), lepo. Pri nas je Bella takšna z dlako, nisem prepričana če bi mi prenesli dodatno dozo norenja  :P.
Smo pa obiskali malega Tikija oz. po novem Toy in sta se lepo nadivjala. Nas je pa mali spoznal in Belli kar skočil za vrat od veselja  :-*.

Seveda, ko ji pa ni več tako vroče kot poleti. Tongue Sem pa že srečala enega vašega mladička. Tongue
Minči je pa še kaj drugega kot samo vročina. Mi je znano, da ste se srečali.

MANDY

• Gost
Odgovori #1654 : 08 December 2011, 20:54:11

To je naša pridna mamica-Bella  :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=wx5WV0oak3Y

MANDY

• Gost
Odgovori #1655 : 20 December 2011, 12:22:25
 :) Vsem želim prijetne praznike in zdravo, veselja polno leto 2012

renata_

• *

MANDY

• Gost
Odgovori #1657 : 27 December 2011, 10:55:30
 :) samo za informacijo, če koga zanima. Inja sestrica naše Belle ima mladičke in na voljo je še prekrasen samček.

http://www.kennelglissdoes.dinstudio.se/

MANDY

• Gost
Odgovori #1658 : 28 December 2011, 12:20:08
Takole pa smo iskali, če je božiček kaj prinesel

in seveda našli

pol pa je Bella pazila na igračko, da ji ne bi slučajno Ida odnesla.  :-* >:D Vsaka je seveda dobila svojo, tako da sta si malo "sestrsko" menjale.

MANDY

• Gost
Odgovori #1659 : 28 December 2011, 12:24:54
 :) Pa potepali smo se tudi po naših hribčkih (tudi po vseh štirih, tako je bilo strmo)

Tako nas je opazovala od zgoraj mi pa sopihali za njo  ??? >:( :'(.

Tam spodaj smo doma.

renata_

• *

MANDY

• Gost
Odgovori #1661 : 30 December 2011, 10:16:23
SRČEK  :-* :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1662 : 04 Januar 2012, 12:10:45
Pozdrav, rada bi z vami delila slikice Bellinih mladičkov, ki imajo 4 mesece in uživajo pri svojih družinah. Vesela sem, da imajo vsi tako krasne lastnike, hvala.

Toya

Thor

Tyr-Šapi

Tedy
[imghttp://s3.mojalbum.com/15625283_17507800_19292045/obiskali-smo-nase-mladicke/19292045.jpg]http://[/img]

Toy-bil je mlajši, ko smo ga slikali  :)

Če koga zanima bodo ostale slike na naši int. strani v kratkem

MANDY

• Gost
Odgovori #1663 : 04 Januar 2012, 12:12:53
Tedy

renata_

• *
Odgovori #1664 : 06 Januar 2012, 08:54:24
Iiiiii, luškani pupeki  :).

MANDY

• Gost
Odgovori #1665 : 06 Januar 2012, 10:09:39
Hvala, najbolj važno mi je, da se imajo lepo oni in njihovi lastniki  :).
Renata, a načrtujete kakšno leglo. Moram povedat, da je še vedno kar nekaj zanimanja za to pasmo.

renata_

• *
Odgovori #1666 : 06 Januar 2012, 11:48:09
Ja, leglo načrtujemo, ko bo Kat dovolj stara in zrela.
Vzrejali bomo pod okriljem nizozemskega kluba - Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS). Letos bomo opravili inventarizacijo in vse ostale potrebne teste (oči, kolki, komolci), potem pa bo počasi čas za dokončno potrditev potencialnih snubcev.

Če bo vse potekalo po planu bodo mladički za Katkin tretji rojstni dan (pomlad/poletje 2013) :).

MANDY

• Gost
Odgovori #1667 : 06 Januar 2012, 12:30:14
Vse ob svojem času  ;), renata a imaš kaj novih fotografij. Upam, da se kaj srečamo, ker me zelo zanima vaše potovanje na Nizozemsko. 

renata_

• *
Odgovori #1668 : 07 Januar 2012, 13:33:55
Slike, še tople  ;D. Včeraj zvečer in danes dopoldan.

Preden vržemo plastenko v koš

Srček na srčku

A gremo že v posteljo?

Se bo kdo igral?

No?

Eh, se grem pač sončit

Bo kaj?

No, končno

Pa še malo vetra v laseh  :)

MANDY

• Gost
Odgovori #1669 : 11 Januar 2012, 20:09:38
Hvala Renata , kako je luštna  :)
Tudi Bella ima rada plastenke za igro še posebej od jogurta ker jo odpre in poliže sladek jogurt. Ampak to ji dovolim le zunaj, drugače bi bilo vse namazano  :P. Mi smo se pa potepali po Logarski dolini bilo je čudovito. Prehodili smo dolino od začetka do slapa Rinka približno 5 ur lepe hoje. Toplo priporočam, če kdaj ne veste kam bi šli.

Pod slapom

Hm, malica no ja za vse ostale jaz sem se pa borila z Bello  :-[ :P  smeha je bilo veliko

Naša pasja duhca, kar izginile so

Včasih so v tej luknji uživali otroci in se metali v listje, danes pa .....ej kam gre ta svet :D

Ko smo se peljali domov, smo spotoma obiskali še Toyo in Bella je še vseeno našla velikoo energije, za igro z njo.

Najbolj mi je bilo zanimivo, da se Toya kar težko odločila s kom bi se igrala z mamo Bello ali svojimi otroci. Ni problema Bella je za vako bedarijo  ::)

Jazz

• *
  • Pesjanska zasvojenka...
Odgovori #1670 : 11 Januar 2012, 20:19:33
Same lepotice! Toya je pa že zelo velika  :o!

Dogs are best friends ever!

AJ

• *
Odgovori #1671 : 11 Januar 2012, 22:49:29
Pozdravljeni vsi ljubitelji in seveda lastniki schapijev. :)

Najprej naj povem, da sem se na forum dejansko prijavila samo zaradi te pasme, ki sem jo spoznala točno 1.9.2010 (ja, še datuma se spomnim :P ) na nekem meni bližnjem travniku. No in ta schapi ni bil nihče drug kot Kat :D  8) od tistega časa dalje se nad pasmo po predvsem Katkini zaslugi vse bolj in bolj navdušujem. Ona ma pač takšen prefekten karakter, da ni mogoče, da je ne bi imel rad.  ;) 8)
Ker sem trdno odločena, da se nam enkrat pridruži kosmata ovčka (če bi bilo po moje v roku leta, dveh  :P 8) ), sem tudi že iskala za psarnami (s pomočjo minči, brez katere ne vem, kako bi se tega lotila :P ), predvsem se pa pridno podučujem o pasmi.  :) Samo še atijevo podporo rabim, pa je (no, "samo")...

Ooo, renata, Katino leglo... To me pa kr fejst mika. :P :o
V LJ pa ta vikend ne prideta, ne? Škoda, sem želela videti Kat v elementu  :-\ :o
Vse fotke so pa čudovite...

Lp

renata_

• *
Odgovori #1672 : 12 Januar 2012, 10:27:46
Ooooo, lepo pozdravljena mlada lastnica AJše  :) :) :).

Hja, takšni so ti nizozemski kuštravci. Popolnoma te prevzamejo že na prvi pogled  :-*. Meni se je pred leti zgodilo isto.

Sicer pa AJ, ti kar povej, ko bo treba atija dokončno ''upogniti''. Zmehčala ga boš že sama, za končni uklon ga pa še jaz na kavico povabim  :P.

Ta vikend bova s Kat drugje, ljubljanska razstava nam je ostala v grdem spominu  :(. Je v Sloveniji še veliko, po mojem mnenju, lepših ter psom in lastnikom prijaznejših razstav.

MANDY

• Gost
Odgovori #1673 : 12 Januar 2012, 10:48:31
Dobrodošla AJ. Se strinjam s teboj Kat je čudovita. Me veseli, da nas bo kmalu več na forumu.
Ja naša mladina raste, predvsem jih je zanimivo opazovat kako se spreminjajo njihovi značaji. :)
Toya je zelo podobna Belli, ogromno energije in veliko smisla za norčije.
 Le požrešnica ni  :-X neverjetno.Obožuje otroke in lastnica je povedala, da gre z njo v šolo po otroke in se včasih igra zunaj s celim razredom  :-*.
 Z možem naju je bila zelo vesela, ampak ko je zaslišala Meliso se je kar polulala od veselja in ni in ni mogla od nje. 

AJ

• *
Odgovori #1674 : 12 Januar 2012, 17:25:22
Ooooo, lepo pozdravljena mlada lastnica AJše  :) :) :).

Hja, takšni so ti nizozemski kuštravci. Popolnoma te prevzamejo že na prvi pogled  :-*. Meni se je pred leti zgodilo isto.

Sicer pa AJ, ti kar povej, ko bo treba atija dokončno ''upogniti''. Zmehčala ga boš že sama, za končni uklon ga pa še jaz na kavico povabim  :P.

Ta vikend bova s Kat drugje, ljubljanska razstava nam je ostala v grdem spominu  :(. Je v Sloveniji še veliko, po mojem mnenju, lepših ter psom in lastnikom prijaznejših razstav.
Ja, nekaj posebnega je na pasmi, ko jo spoznaš :)
No, saj malo se je že omehčal, počasi uvideva, da dva psa nista neki bavbav :) Hvala za predlog :)
Se mi je ponudila krasna priložnost za prevoz do razstave in seveda sem takoj sprejela, tam pa sicer še nisem bila... :)

MANDY - hvala, mogoče se pa mi še srečamo

MANDY

• Gost
Odgovori #1675 : 18 Januar 2012, 09:51:09
 :) Renata a greš mogoče z Kat na razstavo v Graz ? Me bomo šle, čeprav je Bella še bolj kot ne brez dlake, pa vseeno nekaj se mora dogajat  ;). V soboto pa agility v Prestranku. Decembra ko smo bile na tekmi je bilo prav hecno, ko je Bella stopila v halo je bila začudena nad peskom na tleh. Če bi ne bila na povodcu bi se začele dirkeeee. No v prvem teku sta se z Meliso malo "zaštrikali" v drugo pa je bilo bolje 16 mesto z 5točkami, ker je podrla eno prečko. Ni važno, glavno je, da se zabavata, samo to čakanje   :'( ej huje kot na razstavah.

MANDY

• Gost
Odgovori #1676 : 18 Januar 2012, 12:20:07
ČESTITKE Renati in Kat za uspeh na razstavi v Nemčiji (Nurnberg). SUPER

MANDY

• Gost
Odgovori #1677 : 22 Januar 2012, 21:58:52
Me smo pa bile včeraj na agility tekmi v Prestranku. Bilo je zelo luštno  :D, nasmejali smo se Belli, ki je v prvem teku imela solo nastop  :P.
Že na začetku je bila disk. ker je šla v tunel po napačni strani, pol sta pač šle naprej in nekje na sredini je lumpa letela par ovir nazaj pa še enkrat sama preskakovala ovire  :P. Opica, zdivjana   :-*, prvi tek jima ne gre saj Bella komaj čaka da teče in je zato manj pozorna na Meliso, bo že enkrat bo uspelo. V drugo pa je bilo bolje in sta končali progo.

MANDY

• Gost
Odgovori #1678 : 22 Januar 2012, 22:14:55

AJ

• *
Odgovori #1679 : 23 Januar 2012, 21:44:59
renata, čestitke še tu  :)

Važno, da Bella uživa, to je smisel agilityja  :P 8)