Hovawart

Marko · 238682

hovakaj

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #300 : 15 Avgust 2010, 13:37:44
Pozdravček!

Končno nekaj slik Alessinega "ženina" bodočega očka. Več na :   http://www.hovawart-exhortoalbo.com/a_leglo.html
Tai Časov

Bodoči mamici Alessi počasi začenja rasti trebušček :)  :P

lp
T&A

http://www.hovawart-exhortoalbo.com/

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #301 : 18 Avgust 2010, 17:51:41
Hej,

super, koliko novičk pri naših hovijih je zadnje čase, a ne?  ;)
Tanja, vse lepo pri bodočem leglu, naj vam gre vse gladko od rok :-*

Lejči, vidim,da Ally uživa...saj sem točno to tudi predvidevala ;)Lepo raste naša lepotička. :o

Pri nas je 5 kužkov že zapustilo dom: Amos, Ally, Amy, Ava in Arthur. Doma sta le še Aaron in Athos. Kako uživamo z njima! Pravi luksus je sedaj, ko sta le dva. Tako lepo se igrata in Nesska z njima, da ju je resnično užitek opazovati. Pravzaprav ne bi imela nič proti, če bi kar ostala doma hehe...spita že itak pri nama v spalnici, hodita z nama na izlete, na sprehode....a vem, da to ni mogoče :-\
Athos in Aaron - kje drugje kot na sedežni  :P

Takole se igrata zunaj, najbolj se razživita zvečer ::)

Takole pa se igrata na sedežni z malo Daisy, Nessa pa je nadzorni :D

Tale rdeče črna kombinacija je kar mal divja hehe ;D ;D

Skratka, lepo nam je medtem ko čakamo na prave lastnike :o

papa, B&N&A&A

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

North

• *
Odgovori #302 : 18 Avgust 2010, 18:11:24
A taka lepotca še nista dobila lastnikov?  :o  :)

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #303 : 18 Avgust 2010, 19:48:36
Ne še. Se pozna, da so bila 3 legla v razmaku meseca dni in da je poletje. Upam, da bo oddaja O ljudeh in živalih, 4.9.na RTVSLO kaj pripomogla k prepoznavnosti hovawartov. V njej namreč "nastopa" Nesska in njenih 7 palčkov ;D Snemali so večkrat, od brejosti do odhoda v novi dom ;)

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

North

• *
Odgovori #304 : 18 Avgust 2010, 20:53:20
Bomo gledali  :)
Evo, ravno je moja sestrična šla domov.
Torej, mala Amy je prelepa psička  :-* Res... ljudi se v trenutku navadi, edino našega haskija se je malo bala, ampak to je razumljivo, če je pa toliko večji od nje  ;D
Res tamala je prelepa  :-*
Prilepim slikice  ;D

leahomar

• *
Odgovori #305 : 21 Avgust 2010, 17:12:02
Pozdravljeni pesjanarji

Ker je bil danes lep sončen dan smo se z Ally odpravili na Zbiljsko jezero, malo smo se sprehajali in malo vozili s čolničkom. Ally je zelo uživala in se ni prav nič bala ;D Nekajkrat smo se kar močno zazibali pa niti opazila ni :) Zelo so ji bili všeč labodi in male račke  :D

Midve z Ally:

Ally opazuje labode:

Pozdravček, Lea in Ally

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #306 : 30 Avgust 2010, 12:01:39
Prekrasne slikice Lea...  ;D

Končno sem se lahko priklopila na PeSjanarja  ::) ker doma mi ga nikakor ne uspe odpreti   >:(

Hoviji, lepo se imejte,
by Nika & Bono

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #307 : 30 Avgust 2010, 19:44:10
Oila...
Koliko novih dogodkov  ;D...prav z veseljem berem temo, vedno nekaj novega.. ;)..
Mene pa nekaj zanima...če je v naslednjem letu, spomladi načrtovano kakšno leglo v Slo?
@Hovakaj, čestitke za paritev (čeprav malo zamujam :-[)...

LP L

leahomar

• *
Odgovori #308 : 14 September 2010, 20:07:51
Naša mala Ally ni več tako zelo mala  ;)

Uploaded with ImageShack.us

Pozdravček

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #309 : 15 September 2010, 08:17:37
Vaša punca je zrasla... Joj kolk je corti... Lea, objemi jo v omejm imenu. Nazadnje, ko sem jo imela v roki, je bila še micena...  ;)

hovakaj

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #310 : 15 September 2010, 16:05:33
Pri nas imamo mladičke  :o :) , Alessa je mamica devetim malim kepicam. Imamo 6 samičk in 3 samčke, vsi so črnorjavi.  :-* :-*

Več informacij o starših na: http://www.hovawart-exhortoalbo.com/a_leglo.html

lp
T&A

leahomar

• *
Odgovori #311 : 02 Oktober 2010, 17:31:12
Lep sončen dan smo izkoristili za foto-shooting ;D

Lp,
Lea, Ally in Baron

Inanna

• *
Odgovori #312 : 15 Oktober 2010, 11:41:56
Če bi kdo nudil dom odraslemu Hovawartu, ravno zasledila oglas...

http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/bak-pasme-hovawart-isce-dom-oglas1272547975

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #313 : 15 Oktober 2010, 12:04:01
Lea - super slikica...  :o Lepo videti dva hovija, ki sta ves čas v družbi drug drugega...  ;)

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #314 : 15 Oktober 2010, 12:19:11
Naj še jaz dodam slikico naših dveh šem, kobinacija hovawart - poodel...  ;)

papa Nika & Bono & Tisa

hovakaj

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #315 : 22 Oktober 2010, 09:38:41
Pozdrav!

Naši mladički bodo stari 6 tednov, vsi že lepo sami jedo, malo pa se le še pocrkljajo pri mamici vsak dan a jim ta že lepo pokaže, da so veliki in da bo počasi treba pozabiti na seske :). Zunaj lovimo sonček, da se lahko zdivjajo in igrajo, spoznavajo novo, novo in spet novo. So znanja željni infirbčni, vse kar ni igrača je wiiiiii zabava :)

ujeti na delu :)  :D ;D ::) :P

Aston še išče novi dom  :-* :)

Artos tudi še nima lastnikov  :-* :)

Samičke ( Allegra, Alexa in Alpha) so tudi še proste  :)  :-*  :-*

lp
T&A

hovakaj

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #316 : 06 November 2010, 20:29:30
V naši psarni imamo še 3 samičke na voljo. Vse tri zelo prijazne, že cepljene in tetovirane.

Alpha

Amber

http://www.hovawart-exhortoalbo.com/

lp
T

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #317 : 07 November 2010, 18:15:10
Živjo...

Mene pa zanima nekaj...tisti, ki imate hovije odzunaj, v pesjakih, če mi lahko poveste mere pesjaka in ute...zdaj malo študiramo mere pa nikakor
da na študiramo ;) :-[...

Hvala že vnaprej...

LP L

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #318 : 08 November 2010, 07:28:55
La.nula - mere za pesjak si lahko sama izmisliš. Večji je, boljše je. Naš Bono ima, vsaj mislim no -  2 metra x 3 metre dolg pesjak, znotraj teh mer ima pa uto, ki je dolga 2 metra s predprostorom in spalnim prostorom, širok je pa, mislim, da malo manj kot meter.
Upam, da sem ti pomagala pri odločitvi...  ;)

Lp. Nika

Inanna

• *
Odgovori #319 : 08 November 2010, 09:28:41
2x3m je minimum, sploh za tako velikega psa. Sicer ni panike, če bo malo časa noter...ampak vseeno, če imaš možnost... Predlagala bi ti tudi, da je uta izven pesjaka, da ne zaseda prostora. Narediš iz pesjaka vhod/prehod direktno v uto. Upam, da razumeš, kaj mislim  ::) :)
Sicer imaš pa marsikaj že napisanega o tem na forumu. Tudi dimenzije, tlorise, ni d ani.

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #320 : 08 November 2010, 14:26:24
Inanna, vem da je že marsikaj napisano, ampak je vse na približno in si ne znam predstavljat, če bo to vredu za hovija... :-\ ;)

No, mi mislimo pesjak 2mx3m, uto pa 130cm x 98cm x 90cm (dxšxv)- notranje mere...a bo to dovolj? :)...koliko imate pa visoke pesjake, če veste kaj mislim? :-[

Aja, utica bo najbrž v pesjaku, sicer pa se lahko do spomladi še premislimo ::)...

LP L

Inanna

• *
Odgovori #321 : 08 November 2010, 14:37:38
Potem ti predlagam, da naredite večji pesjak, če bo uta noter. Vsaj kakšni 8m2 - uta veliko zasede.
Moj prejšnji pes (plečne višine cca 60cm) je imel pesjak višine 180 cm, ampak je prekrit s streho in ni bilo bojazni za kakšen pobeg ali kaj podobnega. Mislim, da je to standarna višina (ograje). Če bo pes čez zimo tudi zunaj, je dobro, da uta ni prevelika, da jo lahko ogreje s telesno temperaturo. Mislim, da se višino gleda nekako tako, da pes stoji notri, ni nujno s čisto dvignjeno glavo. Notranji prostor naj bi bil dimenzij psa (odraslega), če leži na boku z iztegnjenimi nogami in še malo. Dobro je, če je uta dvodelna, vetrolov + notranji prostor in seveda primerno izolirana, dvižna streha je tudi super za čisčenje in zračenje.

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #322 : 08 November 2010, 14:47:28
Lanula - jaz imam hovawarta v merah pesjaka, kot sem napisala in ima dovolj prostora. Ga bom šla pa danes prav zmerit, prav tako kočo v njem, da bodo mere točne. Priložila bom še slikico, da si boš lažje predstavljala. Višina pesjaka je pa taka, da lahko odrasel človek normalno vstopi, ne da bi se sklanjal. 
Moraš pa predvideti, da če so stopinje nad minus sedem, minis deset , ni priporočljivo, da je pes zunaj. Naš Bono je v takih ekstremnih razmerah čez noč v garaži.
lp.

Inanna

• *
Odgovori #323 : 08 November 2010, 14:58:39
HoviBono, brez zamere, a glede na mere, ki si jih napisala, imate v pesjaku, ki meri 6m2, uto velikosti 2m2. Torej uta zaseda 1/3 prostora, kar pomeni zelo malo prostora, ki ostane na razpolago. Verjetno imate večji pesjak...  ;)
Kako pa sicer hoviji prenašajo mraz? Še nekaj me zanima, kako se pravilno izgovori Hovawart?

p.s. HoviBono, Bono je res krasen predstavnik pasme, me je prav očaral, ko sem nedavno tu gledala slike  :-*

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #324 : 08 November 2010, 14:59:41
Eto, dobila podatke. Pesjak je dolg 3 metre - širok 2 metra. Uta v pesjaku je dolga 80 cm in 2 metra dolga. Zgornji del se lahko dvigne. Cel pesjak je dvignjen od tal ene 15 cm-jev, po tleh so lesene deske.
Sliko priložim kasneje...  ;)
by

Macika

• *
Odgovori #325 : 08 November 2010, 15:02:17
Sicer nimam hovija, imamo pa pesjak...naš je velik 4 x 5 metrov, notri pa dvoprekatna izolirana uta z dvižno streho primerna za bernca (točnih mer zdajle ne vem). Pesjak je v celoti pokrit, mreža visoka 2 metra. N tleh je v osnovi beton, venda so nad njim še lesene površine.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #326 : 08 November 2010, 15:19:50
Moraš pa predvideti, da če so stopinje nad minus sedem, minis deset , ni priporočljivo, da je pes zunaj. Naš Bono je v takih ekstremnih razmerah čez noč v garaži.

Naš bo čez zimo v garaži, kjer ne pade temperatura pod 10 stopinj... :)

Kako pa sicer hoviji prenašajo mraz? Še nekaj me zanima, kako se pravilno izgovori Hovawart?

Hoviji, kakor mi je rekla hovakaj, dobro prenašajo mraz  ;)...hovawart pa se izgovori hovavart :)

Pesjak je dolg 3 metre - širok 2 metra. Uta v pesjaku je dolga 80 cm in 2 metra dolga. Zgornji del se lahko dvigne. Cel pesjak je dvignjen od tal ene 15 cm-jev, po tleh so lesene deske.

Ja a če je naša uta bolj "kvadratasta", je vredu?...pesjak bo najmanj 20cm od tal in po tleh lesene deske...tako kot pri Vas  ;)

Sicer nimam hovija, imamo pa pesjak...naš je velik 4 x 5 metrov, notri pa dvoprekatna izolirana uta z dvižno streho primerna za bernca (točnih mer zdajle ne vem). Pesjak je v celoti pokrit, mreža visoka 2 metra. N tleh je v osnovi beton, venda so nad njim še lesene površine.

Macika, vsako mnenje je dobrodošlo  :)  ;)

LP L

Inanna

• *
Odgovori #327 : 08 November 2010, 15:32:07
Aa, super, zdaj vsaj zagotovo vem, kako se pravilno izgovori. Medel me je tisti enojni V in izvor imena (hoF).
Ja, več kot dobiš mnenj, lažje se odločiš kaj bo ustrezalo, res je :) Kdaj dobiš psa?
Naša uta je 100*120 cm (mislim vsaj), in je ravno pravšnja, dvoprekatna. Ti boš rabila malo večjo: preračunaš kako se prostorsko izide, ni nujno, da je ravno pravokotna, ampak ponavadi so.

La.nula

• *
  • Aston
Odgovori #328 : 08 November 2010, 15:48:39

Ja, več kot dobiš mnenj, lažje se odločiš kaj bo ustrezalo, res je :) Kdaj dobiš psa?
Ja več glav, več ve! ;D..psa dobim ta teden, kateri dan točno nevem, moramo se še zmenit  :P :)...tako da so res vsa mnenja, slike, karkoli je dobrodošlo, ker moramo uto čimprej narediti  :-\...

LP L

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
Odgovori #329 : 08 November 2010, 21:56:47
Pesjak napega Bona
Na levi strani pesjaka je pleksi stekl (se ne vidi) da mu dež ne moči, če pada s strani, prav tako mu tudi desno stran poimi prekrijemo s polovinilom, da mu čim manj piha v uto. Koliko ima prostora, se pa kar dobro vidi.

La.Nula - po mojem ne bo nič narobe, če bo kvadratne oblike, samo bolj težko mislim, da je potem narediti predprostor (mislim vhod v uto, in potem je v L še en vhod, da psu ne piha.
Hovawart dobro prenaša mraz, vendar, ko je recimo več dni zunaj minus deset in več, dam jaz raje Bona čez noč v garažo, kjer je temperatura okrog plus 7, da se lahko v miru naspi in ne boš verjela, kako mu to ugaja. Jaz pri sebi vidim, ko je minus, se težko ogrejem, zakaj ne bi tudi psu nudila vsaj čez noč miren spanec. Je pa v garaži v pasji kletki (največji kar je).
LP