Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1293584

varja

• *
Odgovori #180 : 10 Julij 2007, 15:01:26
zdravo, super, da si se nam pridružila. tu smo malo bolj zgovorni kot na drugih forumih.  ;D

z veseljem dodam slikico tvojega lepotca, ne morem verjet, da je že eno leto star, kako gre to hitro. pa saj annie bo pa 2 počasi.

tako, mali Rayko ( jaja, si nisi mislila, da še imam te slikice  :P)

in Ray odrasel gospod.  ;D

varja

• *
Odgovori #181 : 10 Julij 2007, 15:07:48
saj to pa je prav zabavno.... pred in po.... ;D

annie mladiček:

( to je slikala vzrediteljica)

in annie resna gospa ( ja, sigurno, haha)

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #182 : 10 Julij 2007, 21:45:18
Kakšne luštne slikce, tako Ray kot Annie!

Pa še kaj več povej o Ray-u, da ga še ostali malo bolje spoznamo. Kako in kje sta se pa vidva s tem lepotcem našla? :)

Bolj ko sem spoznaval ljudi, rajši sem imel svojega psa (L. Byron)

Katica

• *
Odgovori #183 : 11 Julij 2007, 11:10:26
ü^üOjla..

Mi2 z Rayem sva se dolgo cakala. Ko sem studirala v Portorozu sem se zaljubila v Anikinega Charlija. Takrat sem rekla da bom pa tudi jaz enkat imela taksnega psa. Na mojpes.netu sem spoznala Natalijo, ki je takrat imela enega, zdaj ima ze dva kavalircka. Moje navdusenje nad njimi je bilo vedno vecje. Zal sem zivela v najemniskem stanovanju in mi niso dovolili imeti psa. Takoj ko smo sli na svoje sem izpolnila svojo zeljo.
Raya sem preko Natalije nasla na Slovaskem. 5.8. bo eno leto odkar smo skupaj:-)
Kot vsak kavalircek je tudi Ray zelo prijazen. Navdusen nad ljudmi in vsemi zivalmi. Repek maha vedno, razen ko pac gospod pociva:-)
Na zacetku smo imeli kr nekaj zdravstvenih tezav. Po tisti driski, ki sem jo v prvem postu omenila, so ugotovili, da ima zelo nizko stevilo trombocitov. Naredili smo vse klopne teste in bili na vse negativni. Menjali smo dosti veterinarjev preden so nam dali pravo hrano in povedali da je problem zelodcek. Prvih nekaj mesecev je bilo zaznamovanih z nenehnimi skrbmi. Zdaj koncno lahko recem da je zdrav ko riba:-)
Ray je srecen ne glede na to kje je, samo da je z nama. V tem letu smo se dosti selili, tak da ga je mogoce to tudi malo zaznamovalo. Trenutno se trudimo na tem, da bi v tistem casu ko mora biti sam doma, prezivel mirno, brez jokanja itd. Pocasi celo napredujemo.
Obozuje se potepat. Ni pomembno kam. Samo da gremo:-) Mogoce ima to malo po lastnici:-))
Najsrecnejsi pa je ko pride na svoj travnik, kjer lahko po mili volji leta, voha, lovi frizbi.. Ful rad laufa. In to ful ful ful hitro. Redko kateri pasji prijatelj ga prehiti. Tudi v pasjo solo hodimo. Vsaj enkrat na teden. Bi sli veckrat, a nam vreme nagaja. V Luxemburgu, kjer zivimo, dezuje ze kak mesec. V bistvu ni dneva ko ne bi dezevalo, tako da glede tega nimamo srece.
V glavnem nase zivljenje kr posteno popestri ta nas lump.
pozdravcek vsem, Katja & Ray

Katica

• *
Odgovori #184 : 11 Julij 2007, 11:20:18

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #185 : 11 Julij 2007, 11:28:56
Kakšna pasma pa je to ???...saj to ni CKCS???

Lp,
Polona

:)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #186 : 11 Julij 2007, 12:02:27
Ne polonci, pise da je civava... Je pa res take barve kot kavalir... Sem tudi jaz najprej pomislila, da je mesanica civave in kavalirja..  ???
Katica lepe pozdravcke! Kako lusnega Raya imas!  :)

Se oproscam, ker se 'dolgo' nisem oglasila, ampak sem nekak zbolela. Vceraj sem dobila kar visoko vrocino, tako da sem cakala mojega, da je prisel k meni in on malo poskrbel za Elly. Jaz sem lahko sam lezala, ker se mi je poleg vsega se v glavi vrtelo. Pa kok je bila Elly vesela, ko je prisel. Ker se ji je totalno posvetil in se igral z njo. Je fuuull divjala.. Sva jo mogla kar malo nazaj drzat, da ne bi prevec...

Joj, moja je tudi na Hillsu, pa ima zdaj ze dva dni drisko, pa coha in grize se tut ze skoz..  :'( Nic... Bomo sli po drugo hrano...
Varja, kje se kupi Nutro??? Kaj se prenasajo kavalirji?
Zdaj vem, da Varjina Annie je Nutro, Ray neko tujo hrano, psicki od moje vzrediteljice pa tudi eno amerisko...  :( To bo se kriza...  :'( Upam, da bomo tudi mi nasli pravo.
Sem ji danes dala nazaj Pedigree pa ga ni marala.. Pol sem ji dala eno konzervo, ki sva jo dobili.. pa je moj reku, da je mela drisko, ko jo je ven peljal... :'(
Bomo sli v akcijo...

No, drugace pa se pocuti super fino. Danes je spala sama v dnevni pa kuhinji.. Je le 1x lulala pa 1x kakala, drugace pa je bila pridna.
In jaz sem danes super v primerjavi z vceraj, saj sem se naspala..  ;D

LP

Katica

• *
Odgovori #187 : 11 Julij 2007, 12:10:47
Hey. Mislim da je civava ja:-)
Zlatolaska od kod si ti? Nutro prodajajo v Lj v Galiju.
Ja zoprno je dokler ne najdes prave hrane. In traja kr nekaj casa. Kaj pa zajedalce ste odpravili? Driska je lahko tudi od njih in cohanje isto. Pri nas je trajalo dolgo preden smo vse zajedalce odstranili.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #188 : 11 Julij 2007, 12:15:04
Ja, sem iz Lj. Super, Gali.. To je nekje na Linhartovi ali? Mi mogoce poves lahko bolj tocno kje? Hvala..  :-[
Kako se pa odpravljajo zajedalci ??? :-[
Kar smo do sedaj naredili je bilo pol tabletke za razglistenje... Kaj moram se narest? *upsi, nic ne vem* :'(

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #189 : 11 Julij 2007, 15:18:08
Zlatolasska: Preglej jo, če ima kakšne zajedalce (bolhe/klope), če ima klope (najbrž ne ???) ji jih potegni ven (najbolje, da si kupiš pinceto, ki je namenjena prav temu. Mi jo mamo in je res fuul dobra).

V vsakem pa ji daj nekaj proti bolham/klopom, mogoče ampulo, ali pa jo pošpricaš z kakšnim bolj blagim sprejem (pomoje je sprej, dokler je še majhna boljši), saj je letos res veliko klopov in jih na sprehodu mimogrede dobi. >:( >:( In  bolezni, ki jih prenašajo klopi so za moje pojme res hude...  >:( :(

Upam, da sem ti kaj pomagala :) :)

Lp,
Polona

varja

• *
Odgovori #190 : 11 Julij 2007, 17:03:53
te pol tabletke proti notranjim bo ok. pa ponovi čez tri tedne, če slučajno le ima kaj.
drugače pa bi morda bilo fino, da spraznita žlezo. tudi tako mladim se lahko polni, če kakajo bolj mehko.  :)
morda jo daj za kak dan na dieto, če kaka res tekoče, pa potem začni postopoma s trdo hrano. eni dajo tisti dan le prepečenec, eni le navaden kuhan rižek, eni pa čisto nič.

Annie Hills sploh ni pasal, se je tudi čohala in mekho kakala.

super , da si ti malo bolje.  :)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #191 : 11 Julij 2007, 17:12:34
Zlatolasska: Preglej jo, če ima kakšne zajedalce (bolhe/klope), če ima klope (najbrž ne ???) ji jih potegni ven (najbolje, da si kupiš pinceto, ki je namenjena prav temu. Mi jo mamo in je res fuul dobra).

V vsakem pa ji daj nekaj proti bolham/klopom, mogoče ampulo, ali pa jo pošpricaš z kakšnim bolj blagim sprejem (pomoje je sprej, dokler je še majhna boljši), saj je letos res veliko klopov in jih na sprehodu mimogrede dobi. >:( >:( In  bolezni, ki jih prenašajo klopi so za moje pojme res hude...  >:( :(

Upam, da sem ti kaj pomagala :) :)

Lp,
Polona

V vsakem primeru ;)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #192 : 11 Julij 2007, 18:01:10
To z ampulo sem ze mislila.. Jo imam doma ze od preden sem sla po malo... Imam Neem ampulo, kao ful  naravna, samo ne vem, ce ji jo lahko ze dam, ko je tako mala...
Za zajedalce pa sem misla, da se govori o notranjih.. ker zunanjih (upam) se nima... Vsaj klopov ziher ne.. Imam pa tudi ze pinceto, tak da ni problema...
Imam se pol tabletke, pa jo bova itak najbrz mogle vzet ze cez kak teden, ko bova mogle it na cepljenje za nalezljive...

Pa super hvala za pomoc..

Bomo vidli, ce se nam bo uspelo spokat do trgovine po nutro... Oba tako sladko panckata na tleh na kovrtu..  :D

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #193 : 11 Julij 2007, 19:26:35
Moj pes je konstantno driskal zaradi kuhane hrane. In najhitreje sem ga enkrat vmes pozdravila s hrano Stasfaction (do zdaj za moje pojme najboljša hrana kar sem jih poskusila).  Žal takrat ni bilo možnosti da bi hrano obdržala ampak za primerjavo...s ProPlanom je rabil kakšen teden da je prišel popolnoma k sebi.

Če bo kriza in če boš želela probat še to hrano sporoči te povežem z zastopnikom.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

Katica

• *
Odgovori #194 : 11 Julij 2007, 20:13:32
Hey. Gali je na:
http://www.gali.si/trgovina/kjesmo.php
Glede zajedalcev je najboljse da vprasas veterinarja. Nimajo vse tablete za razglistanje istega ucinka. Mi smo morali Rayu dati neke prav posebne, ki imajo sirsi spekter delovanja, ker je imel tudi trakulje.
Za klope jo obvezno zasciti. Ce oklevas, bi al ne bi, si preberi na sosednjih forumih (tukaj se nisem precekriala) teme o erlihiji, boreliozi, lishmaniji itd. Te bo hitro minilo da jo ne bi zascitila. Tudi ce je mala..
Jaz sem tudi proti strupom, pa nam drugo ni delovalo, kot da mu dam 1 krat na mesec ex spot. Brez tega gre samo pokukat ven in pride nazaj z klopom. Priznam da sem jaz mogoce malo prevec panicna glede klopov, ampak sem cez cele bozicne in novoletne praznike cakala na rezultate od lishmanije, ki by the way ni ozdravljiva in mi res ni vec do taksne izkusnje.
Od takrat so klopi moji najhujsi sovrazniki. Zal ne samo za pse. Moja mama je pred kratkim, na domacem dvoriscu dobila strupenega klopa. Nekaj dni se premaknit ni mogla, ker so jo tak fejst boleli sklepi.
V glavnem. Pogovarjajmo se o cem lepsem ;)

pozdravcek iz kmalu toplega Luxemburga

varja

• *
Odgovori #195 : 12 Julij 2007, 11:13:46
uf, to ima Katja čisto prav. ko se enkrat malo poglobiš v vse te bolezni, sploh več ne pomisliš, če bi ali ne bi.  :(

saj za mladičke je prav ampula od strongholda, pa še zelo širok spekter ima-tudi proti srčnim glistam, kar nujno potrebuješ na morju. tako da jaz sem takrat kar to dala, ko j$%#la mini,  pa je bilo ok, nobenih reakcij (ko mojo hitro kaj zasrbi).

ok, zdaj pa res hitro lepšo temo!  ;D

jaz sem še za kake slikice.  :P

EDIT: haha, sem videla, da ne moreš dati besedic je in bila skupaj, ker si računalnik potem misli nekaj svojega.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #196 : 12 Julij 2007, 12:34:50
Hehe...

No, midve sva iz nakupov. Sva bile v Gali-ju(?) pa sva kupile briketke Nutro.. Z ovcko, za probat, ker piscancka je mela ze hills, pa bomo vidli kako bo ovcka zdaj...
Mala se namrec totalno base.. Prvic mi je zacvilila, ko sem ji delala hrano. hehehe...
Sem briketke malo zmesala z vodiko pa dodala malo konzervice, ki mi jo je dala una v trgovini.. je rekla, da je tako bolje kot pa mesati z vodo...
Bom vidla kako bo.. Al me je spet kdo  okol prnesu hehe..  ::)

A, slikice.. hmmm.. okay..  :D

A veste kje sem jo danes nasla, ko sem prisla domov??? Sem sla malo ven, pa jo pustila samo... In buca ni imela v dnevni nic, ker sem ji se rogza odnesla, ker se je polulala vanj, pa sem ga malo oprala... in je sla v mojo OMARO... in se nagnezdila na spodnjo polico na moje hlace hehehehe..  :D :D :D :D Sem misla, da me bo pobralo... Sem jo hotla slikat pa je prej ven zlezla.. joj joj, kaj bo se...

Kaj novejsih fotk pa dam jutri, ko jo kaj se slikam...

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #197 : 12 Julij 2007, 15:08:41
JOOJ, kako je lušna! :o Kako lahko sploh še kaj drugega počneš ... mislim, da bi se jaz najbrž ves čas igrala z njo :-*

Bolj ko sem spoznaval ljudi, rajši sem imel svojega psa (L. Byron)

kathy

• *
Odgovori #198 : 12 Julij 2007, 15:34:21
Kakšna lepotička je tvoja Elly  :o :o fuul je luškana  :-*

L.p

Katica

• *
Odgovori #199 : 12 Julij 2007, 16:32:44
Kak je sladka! Ko jo gledam, me kr ma da bi imela se kaksno pasjo bebo ;D

Ti nam kr poslji seeeee slikic.

varja

• *
Odgovori #200 : 12 Julij 2007, 17:07:43
tako se govori!!!!!  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #201 : 12 Julij 2007, 19:23:38
Jaaaaaa... lusna ze lusna, a kaj ko so jo same traparije.. Vsake toliko, ko se le zbudi, postane cist divja.. Laufa gor in dol, renci, ko se igra, ravno zdajle sem odprla vrata od omare, da bi dala neki v smeti, pa je buca prlaufala na vso silo in se butnla ravno v odpirajoca vrata.. vcasih se mi zdi, da se bo cist polomila..  :-\

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #202 : 12 Julij 2007, 19:24:40
Ajaa.. pa pozabla povedat, da ko smo kakali, je bil drekec opazno bolj svetel.. Pa trsi.. *jupii* zaenkrat.. upam, da nisem kaj vesela prekmalu...

Katica

• *
Odgovori #203 : 14 Julij 2007, 20:30:22
Hey hey.. Kje ste kavalircki? Kak prezivljate vrocino? Mi smo celi srecni, da smo koncno docakali poletje. Dopoldne smo bili v pasji soli. Ray je bil priden priden. Ne vem ce mu koristi soncek ali vcerajsnji dooolgi sprehod. Vceraj zvecer smo sli na Rayev priljubljen kraj, kjer je ogromno velikih travnikov in njivskih poti. Prehodili smo 6 kg. No mi2. On najbrz se kak dodaten, ker laufa sem in tja. Jaz sem se na koncu ze komaj vlekla, on je pa se vedno laufal. Bom ocitno morala zacet se jaz pasjo hrano jest ;)
Dodam kaksno slikico, ce bom znala ::) aja, baje ne morem, ker so slike prevelike. bom pa varji poslala, da jih pomanjsa in vam doda.
lp vsem

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #204 : 14 Julij 2007, 22:06:37
Midve zdajle spiva kot polhek..  :)
Se je danes nauzila svezega zraka, pa natekla in naigrala s prijatelji iz bloka. Sva bile skoraj cel dan zunaj (samo popoldne, ko je bilo prevroce, sva bile notri).
Drugace spet kakamo mehko...  :-\ Sploh ne vem kaj naj.. Bom pac dajala se naprej tale nutro, pa bomo vidli, ce bo kaj bolje, ko se ga bo navadila... ce pa ne, bom pa probala se kaj drugega... cela kriza...  :'(

Jutri greva pa k mojemu domov, pa bova tudi prespali tam. Upam, da se bo obnesla... Danes bo po moje spala celo noc, ker se je tako zmatrala... Na trenutke sem se ze malo bala, da pretirava, ker je cist znorela, tako je tekla okrog enega psicka..

No, lepo bodite pa lepo nedeljo...
Kumi cakam slikice od Raya..  Varja, pa se ti daj kako novejso gor od Annie..  :)

varja

• *
Odgovori #205 : 15 Julij 2007, 13:29:10
ojla vsem. tu so fotkice od Raykota.  Ona " resna gospa Annie" pa je novejša slikca...bom pa pogledala, če imam še kakšno od takrat.  :)

varja

• *
Odgovori #206 : 15 Julij 2007, 13:33:21
pa imam eno-po kopanju pa po dirkah ( ko je mokra, ima potem dirke 10 minut po stanovanju)

roknik

• *
Odgovori #207 : 15 Julij 2007, 15:00:51
pozdravljeni

ja, naša Lady ima iste ¨probleme¨ po kopanju. zdaj ko je vroče se sušiva zunaj na dvorišču in ni ga hudička, da vedno najde kakšno svinjarijo po kateri se povalja (moja dva pobiča vedno pustita kakšen košček čokolade, sladoleda, žele bonbone), tako da se že sprašujem ali ima sploh kakšen pomen, da jo skopam. zadnjič jo je najmanjši (2,5 let) pobarval z vijoličnim flumastrom, pred tem pa je nahranil sebe in njo z čokoladnim sladoledom :-\, tako da je bila vsa lepljiva po glavi in ušesih. pa sem jo spet hop dala pod tuš. skratka pri nas je pestro.

lp sonja

varja

• *
Odgovori #208 : 15 Julij 2007, 18:18:34
Zdravo Sonja, lepo je zopet po dolgem času brati, kako se kaj imate. Pa pripopaj kako slikico od Lady, slikice imamo vsi radi ( zo upam, da lahko trdim v imenu vseh  ;D ).

če ne gre, pa jih pošlji meni, pa jih jaz dam gor.  :)

Annie se na srečo ne valja v smrdljivih "rečeh", ampak to kopanje, to se ji pa res vedno zmeša, dokler se ne utrudi in pride pod odejo.  ;D

Katica

• *
Odgovori #209 : 15 Julij 2007, 18:19:44
Hey. Hvala Varja!

Ray je danes prvic plaval!  ;D Sli smo na eno jezero. Od lani se spomnim da je bilo tam ogromno psov. No in pridemo tja, pa se ze na dalec sveti nova tabla "no dogs allowed"  :-[ Glede na to da smo se v eno smer peljali 60 km in glede na to, da je blo fuul vroce in sem samo se vodo videla pred seboj, sem rekla da gremo. Ce nas nazenejo bomo pac sli.. No in ze nadalec vidim kak v vodo skace en kuza. Se priblizam.. Zacnem anglesko in hitro ugotovim, da so slovenci ;D jupiiii
No pa nismo bili edini "balkanci". Ray je hitro ugotovil, da je voda hudo zabavna. Malo z mojo pomocjo, malo s pomocjo zogice...In je zaplaval kot riba. Na koncu ko mu jo nisem vec hotela metat, ker se je celi tresel, jo je sam not metal. Jaz sem bila ful vesela in sem ze v pricakovanju moooorja:-)
Bom Varjo spet zaprosila za dodajanje in boste videli dokaz..
Lahko si mislite da je bil glavna faca plaze. Otroci so tekmovali keri mu bo veckrat zogico vrgel, tete so se smejale, tu pa tam je koga polupckal in smo celi srecni zakljucili dan brez incidentov.
Jaz sem ful ponosna, da je cel cas bil ob naju. Brez lajne.  ;D
Roknik imate sreco da Lady nima obcutljivega zelodca. Ce bi Ray jedel zele bonbone in cokoado, bi bil non stop na driski.. Varja, kaj sem ti ze rekla, da sta Ray in Annie identicna? Ray se tudi naganja po stanovanju ko je moker.
lp vsem