Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292896

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #2550 : 10 September 2008, 16:55:53
Vse najboljse Annie :-* :-*

Vse najboljše Fruc :-* :-*

varja

• *
Odgovori #2551 : 10 September 2008, 17:15:08
Hvala vsem.  :-*

Seveda vse najboljše tudi Frucu!  ;D

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #2552 : 10 September 2008, 20:05:28
o Fruca pa čist spregledala :-[ vse najboljše Frucko :-*

matr a ste sami ''jesenkoti'' :P :o

evčk

• *
Odgovori #2553 : 12 September 2008, 15:31:37
malo pozno,ampak vse najbolše tudi v mojem imenu.
mene pa samo zanima,kaj dajate vi vašim kužkom še zajest poleg briketov?tudi kakšno zelenjavo..?
imam pa eno vprašanje.pred enimi 2 tedni sem opazila,da se je naš kuža malo podrsal po tleh,po ritki,ampak sem ga vidla samo dvakrat,potem pa zdaj 2 tedna nič.ali me mora skrbeti,pozna kakšna razlog?
se opravičujem,če je butasto slišat:)

agility loving girl

• *
Odgovori #2554 : 12 September 2008, 19:33:22
moja se včasih začne drsat samo zato, da pove da jo na stranišče :P ;) pomojem ni nič hujšega pri vaju..
poleg briketov hmm...zelenjave moja ne mara (sveže), če že, ji damo kuhano (res redko)..vedno pa kadar jaz jem kakšno sadje, dobi nekaj malega še ona..sadje namreč obožuje..
kaj posebnega pa ji poleg briketov ne devam..

p.s. jutri držite pesti, da bomo kljub temeljitemu pranju čimbolje odlaufali parkur ;)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2555 : 13 September 2008, 18:34:39
Uf, vse najboljse Annie in Frucu! :)

@agl a to tut obstaja? Kriza.. Js sm bla pa ze tako navdusena, da sm dobila odlicno, zdej si me pa zamorila.. :S
A to ocena na telesnem al vzrejnem? Bahhh..

agility loving girl

• *
Odgovori #2556 : 13 September 2008, 19:43:11
ej ne me držat za besedo, moj namen sploh ni bil da bi te zamorila..heh sem šla prov gledat najino vzrejno knjižico...ubistvu ti tam notri piše kok si dobila (pomoje ti na vzrejnem ne povejo)..in kaj sem odkrila: da je iris dobila oceno odlično 1 :o :o in ne samo odlično  8)

na tekmi sva bili disk že v prvem teku..krivec: kapuca ::) sm se sred teka obrnla prot iris da bi jo prav usmerla, se mi je pa čez obraz kapuca dala in nisem nič več vidla  :D

heh danes sva se z briketi za večerjo naučili zlezt v kovček, ki je zaprt (torej mora sama z gobčkom dvignit pokrov in notr zlezt)..jutri bova še dodelali da se uleže in čaka potem jo pa posnamem..sploh si nism mislna da bo dojela tako hitro  :)

uv

• *
Odgovori #2557 : 13 September 2008, 20:33:58
žal mi je za diskvalifiacijo...bo pa drugič spet bolje, ane?
Čestitam pa spet ze nov trikec. Ne morem verjet kako to pri vama hitro gre! Svaka čast, res!

agility loving girl

• *
Odgovori #2558 : 13 September 2008, 21:23:55
zgleda da je pri nama nekako takole: na vse ali nič :P ali sva prve ali pa disk  :)

heh omenila sem samo tega ker se mi je zdel tko luštkan in presenetljivo hitro zakapiran..včeraj sva pa po stopnicah rikverc hodile 8) ::)

uv

• *
Odgovori #2559 : 14 September 2008, 11:14:37
"včeraj sva pa po stopnicah rikverc hodile "

...to je več kot lahko prenesem... :P  Ob tebi dobim kompleks, da sem nesposobna 'vzgojiteljica' psa... ;D

Katica

• *
Odgovori #2560 : 14 September 2008, 11:24:27
"včeraj sva pa po stopnicah rikverc hodile "

...to je več kot lahko prenesem... :P  Ob tebi dobim kompleks, da sem nesposobna 'vzgojiteljica' psa... ;D

jaz tudi. kompleksi se kr nabirajo ;)

agility loving girl

• *
Odgovori #2561 : 14 September 2008, 15:18:35
pol bom pa raj nehala ;)

aja kdo je že predlagu enkrat da bova kmal po žog začele hodit? no to tudi že osvajava..namreč po tavelki gimnastični žogi :) zdaj sama skoči gor (žogo držim) in malo trenirava najino ravnotežje (ona stoji in lovi ravnotežje, med tem ko je žoga na eni strani samo naslonjena ob steno (torej se še vedno lahko premika v tri smeri))...aja pa še ena vaja za ravnotežje: stoji na stopalih, medtem ko ti ležiš na hrbtu in imaš noge stegnjene v zrak :P :P

Lenny

• *
Odgovori #2562 : 14 September 2008, 15:33:38
Uf Petra, pridne sta  :o

Tale trikec s kovčkom me pa res zelo zanima, hitro jo posnemi!  ;)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2563 : 14 September 2008, 20:25:11
Joj, adijo... Jaz sem sele nesposobna.. :S Ah, Petra je se ful mlada, pa ima ful volje in casa - no, s tem se nekako jaz tolazim.. ;)

Aja, koliko casa pa si cakala na vzrejno knjizico?

agility loving girl

• *
Odgovori #2564 : 14 September 2008, 20:42:03
a veš da se ne spomnim :-[ 1,2 tedna?

Fruc

• *
Odgovori #2565 : 16 September 2008, 12:04:13
sicer z zamudo...ampak hvala vsem za čestitke. Fruci vam pošilja en moker poljubček :-*

Ko sem vas danes brala, sem ugotovila, da sem Fruca zadnji trikec naučila nekje okoli novega leta....sramota!!! :-[

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2566 : 17 September 2008, 21:05:50
Hej heeeej.. :)

Dobili sva VZREJNO KNJIZICO! :)
Ful vesela.. :) Zdaj upam samo se na brezhiben srcek.. Ce ne se mi sesuje svet (predvsem zaradi vsega vlozenega denarja, ki ga je bilo absolutno prevec, ce bo vse padlo v vodo.. :()..
Aja, in dobili sva odlicno 1. :) V. je rekla, da itam vsi dobijo tako ali pa pol prav dobro.. :)

varja

• *
Odgovori #2567 : 17 September 2008, 21:49:14
povedala sem malo drugače.  :)
V je rekla, da misli, da če je odlično, je pač odl I. So pa tudi nižje ocene.  :)  Ali pa, da pač ne narediš. Vem pa ne, ker še nisem bila na vzrejnem.  ;D  Tako da, če kdo ve za odl II, naj pove (morda pa je to kao odlična, vzrejni razred 1... ali pa pač 2,...)

agility loving girl

• *
Odgovori #2568 : 17 September 2008, 22:55:42
a ni odlično 1a in ne 2? eh, pa saj tko al tko ni važno..zlatolasska čestitke, upam da je s srčkom vse ok, že kaj načrtuješ (kdaj približno, samec) ? joj zdaj mi boš pa skomine delala šmlk :( ::) :)

našo babo smo pa v nedeljo zasačili na mizi..natančneje pri krožniku s pecivom...
tako se je vse začelo..v pon. zjutraj sem našla vse posračkano, ok, sem jo skopala, zamenjala njeno posteljnino..pridem iz šole, sva hodili na pol ure ven (pa čeprav je rit nastavljala v prazno)..dieta: riž, banana, tabletke oglja..mislila sem da se goni, ker sem opazila rdečo barvo, kasneje ugotovila da dejansko krvavi iz rite..
torek: zjutraj našla občutno manj kupčkov (bolj lužic)..dieta še vedno ista, sprehodi malo manj pogosti..sem že upala, da se je vse končalo..
sreda: zjutraj spet tako kot prvi dan, odločila da temu naredimo konec (zaradi koščka peciva pa ja ne more met driske tri dni??) in sva šli k vet-u, kjer naju je oskubil ::) dobili vrečo dietnih briketov, 2 vrsti kapsul, tablete. naj bi staknila neko infekcijo..

tako da zdaj na dan poleg dietnih briketov pojemo še štiri kapsule in tri tablete..

sva pa danes nadoknadili vse sprehode, ki so bili v pon. in tor. 5 minutni..prvič se nama je ratalo 4 ure potepat naokoli v naravi (tukaj ne štejem zraven hribov, pohodov) :)
kar pa je najbolj važno: irča se počuti živo, kakor ponavadi..tako da je kljub driski polna energije, pripravljena letat, igrat, delat..(čeprav resnih treningov in kakšnih bolj razgibanih trikcev še ne smeva met)..se pač morava zadovoljit s trikci s sprednjimi tačkami in pa osnovno poslušnostjo  :P

na zadnji tekmi sva kljub disku dobile nagrado za uvrstitev na 2. mesto za skupno (torej vse pokalne tekme v tem letu)..dobili sva pa steklen ''pokal'', hrano (ki bo šla hmm..kam? a kdo rab eukanubo - agility?) in pa postlco :-*

a je to navadn da se sploh še ne goni, čeprav bi se mogla že pred enmu mescom? pa ponavadi ma zmerej 'redno' ..

lp, petra & iris

uv

• *
Odgovori #2569 : 18 September 2008, 07:56:48
Pišuka je luškana! (take tačke pa poznam... ;))
Jaz vama čestitam, pa še kar za naprej, ker sta itak THE BEST!!!

Joni

• *
  • I Heart Papillons
Odgovori #2570 : 18 September 2008, 12:39:22
SKPP podeljuje vzrejne ocene po naslednjem kljucu:

- prvi del (odl., pdb) kaze na telesno oceno psa, torej odl. pomeni da je pes bil ocenjen z odlicno oceno, kot telesna ocena se lahko uposteva tudi ocena iz slovenske razstave (recimo pes dobi odl 1, PRM - taka ocenska lista avtomatsko prinese telesno oceno odl.)
- drugi del (I, II. ali pogojno) kaze na vzrejno vrednost psa, torej koliko je po mnenju ocenjevalca tega psa primeren za vzrejo, teoreticno je mozna ocena odl.II, vendar je sama se nisem zasledila, psi so obicajno ocenjeni odl.I ali pdb II ali dobijo pogojno vzrejno dovoljenje. IA ocena se pridobi takrat, ko pes ocenjen z odl.I. postane mednarodni sampion. Od takrat dalje podaljsevanje na 2 leti vec ni potrebno, temvec dobi pes dozivljensko vzrejno dovoljenje. Za pridobitev ocene IA je potrebno ga. Ferlež na SKPP poslati kopijo vloge in CACIB kartic za mednarodni sampionat.

Iris je prav simpaticna, me prav bolece spominja na njenega (pokojnega) bratca ...  :'(

Lep pozdrav, Tinkara

moji metuljcki na spletu -- www.papijoni.si

agility loving girl

• *
Odgovori #2571 : 18 September 2008, 20:50:40
Iris je prav simpaticna, me prav bolece spominja na njenega (pokojnega) bratca ...  :'(

meni je takoo hudo za njega šmlk :(..res bi rada enkrat videla kako so odrasli drugi iz tega legla..

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2572 : 18 September 2008, 23:14:41
Tinkara, hvala za strokovno obrazlozitev.. :)

AGL, nimam pojma kako je s srckom. Ko ga poslusajo pri vetu so nama se vedno rekli, da ne slisijo suma, samo to najbrz ni tak na easy. Bova sle na pregled, ko bo cas in denar za to (khm, kok me bo to prislo? kje in kako pa se prijavim?).

varja

• *
Odgovori #2573 : 19 September 2008, 07:39:41
Pokličeš dr. Domanjkovo in se naročiš. :)  Mislim, da imam nekje številko, ti jo bom poslala. Pregled obsega EKG, UZ in dopplerja... Pa seveda tudi posluša srček, ampak le poslušanje pa ni zanesljivo. Pravo sliko pokaže šele UZ in doppler.

Cena je pa okrog 80 EUR.

Joni

• *
  • I Heart Papillons
Odgovori #2574 : 19 September 2008, 17:48:43
Za tiste, ki vam je blize Avstrija, opravlja vse tri preglede (pogacice, oci in srcek) in izdaja uradne certifikate tudi dr. Spadiut v Grazu (je pooblaščen od avstrijskega kluba za pritlikave pasme in uporablja njihove obrazce). Ce se tako zastavi termin se v slabih 2 urah naredijo vse tri preiskave. Cena za vse skupaj je nekje 140 EUR.

Ta vikend v Mariboru je prijavljeno lepo stevilo kavalirckov, se ze veselim.

Lep pozdrav, Tinkara

moji metuljcki na spletu -- www.papijoni.si

nitka

• *
  • Lux (Light of Love)
Odgovori #2575 : 22 September 2008, 11:07:55
Joni, mi smo pa (mislim da) šli en za drugim v ring... 506? Midva sva imela št. 507 ... no, s tem hočem povedati, da je najin prvi CACIB za nama, tako da sva uspela prejeti diplomo z oznako "zelo perspektivno" in na koncu je mali Lux skakljal ob meni v predstavitvi "Best in Show" v kategoriji Puppies.  :)

uv

• *
Odgovori #2576 : 22 September 2008, 12:15:07
Pozdravljena Nitka. Sem že čakala na kakšno tvoje sporočilo, kako je šlo včeraj... Pa nisem upala drezati, da ne bi izgledala preveč firbčna  :P Čestitke obema.

nitka

• *
  • Lux (Light of Love)
Odgovori #2577 : 22 September 2008, 14:03:23
Ojla UV  ::) in hvala za čestitke, sva bila prva na vrsti od kavalirjev in Luxu tudi malo ni bilo jasno kaj se dogaja... namesto da bi lepo tekal, je luštno skakljal ob meni. Srečala sva njegovo pol sestrico, pa ljubezen na prvi pogled z eno češko kavalirko smo tudi doživeli  ;D. Na splošno je bilo super doživetje in novembra greva spet na CACIB.

Evo, par slikic... itak je bilo polno skakljanja, metanja po tleh pred "hudo dobrimi" kavalirkami (zadnja slika) ;D

Bacek*

• *
Odgovori #2578 : 08 Oktober 2008, 14:34:44
Hej hej,

en pozdravček od nas. Dolgo časa nisem nič napisala, ker se v bistvu nič ne dogaja. Smo preseljeni v moj nekdanji dom, stanovanje si rihtava, upava pa, da se konec meseca selimo.
Aisha je postala prava razvajenka, brikete bo jedla šele, ko se bomo preselili. Do takrat pa pri nas doma okuša in sprobava vse.  :-\ :-[ :(
S šolo nisva nadaljevale zaradi mraza in pomanjkanja časa, bom raje spomladi šla.
Sicer naju pa pogreša 100/h, tako kot midva njo. Vidimo se zjutraj ob 6ih in potem zvečer ob 9ih. Takle mamo že par mesecev.  :'(

In pa ... razmišljamo še o eni kavalirki, tri colorki. Čakamo na kaka pametna legla in dobro ponudbo.  :o ;D

Lep se imejte!

VSE NAJBOLJŠE VSEM, ki ste praznovali!

agility loving girl

• *
Odgovori #2579 : 12 Oktober 2008, 22:49:44
sredi tedna smo se jaz, brat+tea in trije kužki (ckcs, sheltie in pappilon) odpravili na križno goro..

pa še dve fotki iris na žogi:

shy:                                                                                                         crazy iris  ::)