Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292991

Maggie and Co.

• *
Odgovori #300 : 09 Avgust 2007, 15:15:54
Živjo! Doma sicer nimam kavalirčka vendar so mi grozno všeč :) Zlatolasska tebe bi vprašala, če veš kako je bilo ime tisti 2-letni kavalirki, ki je bila izredno majhna??
Lp

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #301 : 09 Avgust 2007, 15:25:20
Am, jaz pa nekak nisem upostevala teh nasvetov... Upam, da ni cesa staknila...
Sva se kar hitro zaceli druziti s psi iz okolice (ampak, ti so itak vsi cepljeni), sicer pa se po moje bolj druziva po 2. cepljenju... Me je na zacetku tudi malo skrbelo, pa sva se izogibale gozdu pa hodile sva itak samo po eni in isti poti... Mi je pa enkrat (hm, nimam pojma ali pred ali po 2. cepljenju) v gobcu naokrog nosila en cloveski drek.. od enega otroka.. Mi je kar slabo, ko na to pomislim... Od takrat dalje je na dvoriscu pred blokom nic vec ne spustim... Po moje se je kak cigancek pokakal, ker so zadnje case ful dosti tu...

Little Star, Elly je po moje edina od tehle nasih kavalirjev, ki je nenormalno...  :D Odkar smo prisli domov poje zelooo veliko.. No, bi pojedla kolikor bi mogla, samo ji ne dam... Do pred kratkim sva jedle 4x na dan, zdaj mislim, da skoraj ze 2 tedna samo se 3x. Se pa tudi vcasih zmrduje nad briketki, ker sem jo malo razvadila s konzervami, samo sem jo sedaj navadila, da dobi le malcek konzerve za kosilo, pomesano z briketi.

Sva danes opravile cepljenje stekline. In je bila ful pridna, je samo malo zacvilila, prejsnjic je namrec fuuuuull jokala...
Pa sem se enkrat pogledala na tisto razredelnico, ki kaze, koliko mora biti kak pes tezak... Khm, nasa ima ze 5,8 kg..  :'( ??? Ampak po slikicah sodec pa ni debela.. samo velika je zelo. Ker ji lepo cutim rebra, pa na sliki je pes, ki je predebel tak, da mu ze trebuh dol visi... to pa nikakor ni Elly..  ::)

Maggie and Co., pojma nimam... Sem jo samo videla pri veterinarju z eno punco in njeno mamo... Samo vem, da je mala, pa lepe oke ima, take velike, pa puncka je in BH.. :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #302 : 09 Avgust 2007, 15:27:40
Joj, samo Quido je pa tudi takooooo mali.. Je ne? Elly ni bila nikoli tako majhna...  :'( Daj se kaksno fotko gor, ker je tak cukercek..  :)

Maggie, a jo ti poznas? To kavalirko namrec?

Maggie and Co.

• *
Odgovori #303 : 10 Avgust 2007, 10:52:03
Maggie, a jo ti poznas? To kavalirko namrec?
[/quote]

Ko sem z mojo psičko hodila na agility in malo šolo je bila tam izredno majhna kavalirka tudi BH, vodile pa sta jo punca (11 let) in njena mama (zdaj nič več ne trenirajo). Ime ji je bilo Missy in je bila iz psarne v Zagrebu.
Lp

Alya

• Pesjanar
Odgovori #304 : 10 Avgust 2007, 11:27:12
"Življenje s pravim kavalirjem"
Tole je opisek te kavalirke ;)
Upam,da tukaj lahko prilimam link :-[ Če ne ga prosim zbrišite.

Maggie and Co.

• *
Odgovori #305 : 10 Avgust 2007, 13:11:45
Ja to vem, da je njen opisek na forumu ;) Alya kako pa veš?? Ali jo poznaš?
Lp

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #306 : 10 Avgust 2007, 17:16:09
Ja, Qudio je naš mali pikec  ;D. Koliko pa je tehtala Elly, ko si jo dobila? Naš Quido ima 2,20 kg in zdaj že malo bolje je  :) :) :)

Pa še ena slikica, da vidite kako spančka v svoji postelji   ;)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #307 : 10 Avgust 2007, 17:30:20
zlatolasska fullll mi je všeč blog, ki ga ima Elly!!! Seveda sem pregledala tudi slikice od lepotičke in vidim, da ima na glavici »odtis kraljevega palca«  :). Meni je to tako lepo!!!

Katica

• *
Odgovori #308 : 10 Avgust 2007, 21:56:45
Hey.. No da se vam javimo preden odrinemo na moorje. Moji fantje ze spijo, meni pa kot zgleda ne bo uspelo.
Ray je v teh dneh ful aktiven in imam obcutek da je ze prav utrujen. Je pa hudic ce ni casa za pocitek. Bog ne daj, da bi zamudil kaj pomembnega :P
Vceraj je bil na obisku pri svojem pol bratcu Aliju in njegovi ljubici Ajsi. Trije kavalircki na kupu so prav lep prizor. Se posebej ce se lepo razumejo. Ali in Ray sta se na trenutke malo glasneje pomenila okrog zelo pomembnega kosa plastike. Drugace pa so se vzorno vedli vsi trije. Ajsa je prava dama. Taka nedostopna frajerka, ki ve da je lepa in ji je malo mar za svet okoli sebe. Je pa obenem taaaakaaaa vlka cartlika da jooj. Moj fant bi jo kr domov nesel..
Danes sem tehtala Raya in ima 7,8 kg. Ja velik fant je. Medtem ko sta Ali in Ajsa taka malecka, cisto prava za v narocje.
Alya, ne verjamem da bo Jana iz sosednjega foruma navdusena nad tvojim kopiranjem njenih vsebin ::)
Glede trikcov moram povedat da sem bila navdusena nad Varjino Annie kak luskano naredi preval.  :o Al kak ze ti temu reces Varja? Takrat sva sicer zasle iz teme, ampak te bom prosila da mi pokazes kak se to nauci..
Nic, lepo se mejte. Po morju pa dobite slikice tudi od nas. papa

varja

• *
Odgovori #309 : 11 Avgust 2007, 10:02:40
oj, kaj pa kake slikce od treh kavalirčkov?  :(

hvala, Katja.  :-[  hehe, midve temu rečeva rolica.  ;D ti naslednjič pokažem....

rayu nikoli ne bi dala 7,8 kg. se mi zdi taki pikec mali. pa saj Annie pa ima 8,3 kg, pa tudi ni ravno velikan pri svojih 31 cm. četudi jaz bi jo rada spravila na kakih 7,5 kg, pa ne rata.....  :(  sicer je imela precej dolgo 5,5 kg, pa je potem naenkrat gor dobila.

uživate na morju, upam, da se potem vidimo!!!  :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #310 : 12 Avgust 2007, 21:08:55
Maggie, zna bit, da je to ta kavalirka.. Ampak zdaj pri dveh letih je se lepsa, kot ko je bila mladicek..  :) Tako, da ne bom 100% trdila, da je to ona.. Ampak najbrz je... Leta tiste punce kar ustrezajo, pa takih lepih kavalirjev tudi ni dosti v Sloveniji..  :)

Little star, Elly je tehtala 4 kg ali pa malo manj. Stehtali smo jo par dni po tistem, ko sem z njo prisla domov in je imela toliko.
Tako, da si lahko predstavljas, da Elly ni bila tako mala.. :)
Pa hvala za pohvale o blogu..  :-[ :) Mi je kar v veselje to pisat pa dajat fotke gor.. Bomo videli, koliko casa bom vztrajala... A kraljevi palec se temu rece? Huh, nisem vedla..  :-[ Ampak je meni tudi precudovit krogec.. So mi ful vsec vsi kavalircki, ki ga imajo...  :)

Danes smo prisli domov iz Sodrazice, kjer smo bili pri mojem fantu doma. Smo imeli hiso cist zase, a smo si izborili kar kavc v dnevni za spat. Pa je bila Elly ful pridna (no, dokler je nisem pohvalila prijateljici ::)) in se je v bistvu od cetrtka zvecer pa do zdaj pollulala notri le 3x. Drugace je lulala in kakala skoz zunaj, tudi cez dan je sla kar do vrat, da smo jo spustili ven.. Mi je slo edino na zivce, ker je sama hodila po stopnicah gor in dol, bolj ko sem ji govorila, da ne sme, bolj jo je veselilo to delat..  :-\ Sicer so bile stopnice le 4, ampak vseeno...
Sva jo pa navadila spanckat na kavcu... Se je vsak dan zguzila k nama zjutraj... Cez noc je nisva pustila gor, usmilila sva se je le okoli 6h, ko smo prisli nazaj od kakanja pa lulanja... In buca je ene parkrat kar sama skocila na kavc.. sem samo debelo gledala... dol je pa itak skakala kot po tekocem traku..  :( Ce ta ne bo imela unicenih kolkov, res ne vem...  :'(

Varja, sem dobila mail nazaj od une Kaje... Je rekla, da ne moreva razstavljat, ker je potrebno bit star 4 mesece zaradi tega, ker kao se steklino cepi pri 3 mesecih, pa 1 mesec mora potect od cepljenja... No, midve imava v bistvu datum cepljenja ze 9.7.  ;) Ampak cepile pa sva se sele zdaj, 6.8.  :-\ Khm, kaj pa to pomeni za obisk razstave? Ali to tudi velja s cepljenji za obiskovalce? Ampak, po moje itak ni panike, ker bojo gledali datum..  :D

Se vidimo v torek! Povej, kdaj naj se pojavimo?!

Joni

• *
  • I Heart Papillons
Odgovori #311 : 13 Avgust 2007, 00:56:31
No, pa da ne kukam samo sem, se se malo oglasim  ;)

Katica, sem slisala da so se trije kavalirji lepo ujeli! Me veseli, se potrjuje moja teza kaki rasisti znajo biti, saj druge pasme so tudi v redu, ampak kavalirji so le kavalirji  ::) (enako velja tudi za papillone)

Evo, da se prilepim eno slikico od Alija in Ajse, da se vidi o kom je govora ker njuna lastnica ni clanica tega foruma  ;) Oba sta faci na kvadrat, definitivno.

Lp, Tinkara

moji metuljcki na spletu -- www.papijoni.si

varja

• *
Odgovori #312 : 13 Avgust 2007, 11:25:25
ja zlatolasska, pa takih stvari o cepljenju se ne piše po forumu, hihi.   ;D

se slišimo jutri zjutraj, se že veselim!  :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #313 : 13 Avgust 2007, 13:39:05
Jah, UPS..  :D :P

Katica

• *
Odgovori #314 : 15 Avgust 2007, 18:43:34
Hey.. Ja Joni sma se mi2 z Natalijo kr vnaprej odlocile da se morajo lepo razumet. Sicer pa kri ni voda:-)
Mi smo na Rabu. Tudi tu ne gre cisto brez neta. In medtem ko cakam, da se mi nalozijo slikice na mail od brezdome muce, ki me vsako jutro caka pred vrati in bi ji rada nasla dom, se vam moram malo oglasit.
Ray je bil v prejsnjem zivljenju sigurno riba. Plava ko zmesani, skace v vodo, pleza po skalah. Ce ste mislili, da psi ne plavajo pod vodo, vam povem, da Ray tudi to zmore. V glavnem ko gremo na na plazo, cel kilometer kar mamo do plaze, vlece, laja.. Ko pridemo do morja rabi se kaksnih 10 minut da se umiri od vsega navdusenja. Vceraj je z mano preplaval 2 krat po 300 metrov. Vsake tolko se sicer mora malo spocit na meni ampak je res faca. Jutri gremo pa na ladjo. Sicer se ne vem kak bo to izgledalo...
Baje da moram it. Dobite slikice ko pridemo domov. papa

varja

• *
Odgovori #315 : 16 Avgust 2007, 10:24:11
KAtja, pa najina cukerčka sta si res neverjetno podobna. to:

Citiraj
Ray je bil v prejsnjem zivljenju sigurno riba. Plava ko zmesani, skace v vodo, pleza po skalah. Ce ste mislili, da psi ne plavajo pod vodo, vam povem, da Ray tudi to zmore. V glavnem ko gremo na na plazo, cel kilometer kar mamo do plaze, vlece, laja.. Ko pridemo do morja rabi se kaksnih 10 minut da se umiri od vsega navdusenja. Vceraj je z mano preplaval 2 krat po 300 metrov. Vsake tolko se sicer mora malo spocit na meni ampak je res faca.
  je kot da bi o Annie brala. že če zavoha vodo kje v daljavi, se ji čsito spipa. in potem vleče invili in nori, samo, da bi prišla v vodo. tudi tisto o plavanju pod vodo je enako, hihi.

danes pa pripopam gor slikice od našega srečanja.... na žalsot jih ni dosti, pa upam, da ponovimo.

varja

• *
Odgovori #316 : 16 Avgust 2007, 17:12:04
kot obljubljeno, so tu fotkice od lepotca Raya.  :)

;D

vedno je lulal, ko sem ga hotela slikati....  :-[    :o

varja

• *
Odgovori #317 : 16 Avgust 2007, 17:16:08
zdaj pa še fotkice od Elly. Včeraj je bilo res super ( vsaj meni  ;) ) in zelo upam, da še kdaj ponovimo.

ostale pa v albumu.  ;D

varja

• *
Odgovori #318 : 16 Avgust 2007, 17:56:20
pa še od Annie, da ne bo užaljena.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #319 : 16 Avgust 2007, 21:27:13
Waoouuuuu...  :) :) :) :)

Super slikice Varja!
Ja, itak, da je bilo super! Jaz sem se imela fino, Elly pa tudi po moje...  ;) Saj, ko bo vecja, se bosta z Annie malo bolj stekali po moje..  :) Ali pa celo ze naslednjic! Saj ves, Elly pac rabi malo casa!

Midva sva komaj prisla domov, tako da slikic se ne bo... Jih pa dam gor jutri!

Varja, vceraj sem se TEZKO premagovala, da bi domov privlekla 2 tricolorja!!!!! Ena je bila puncka, drugi pa ne vem kaj je bil. Bil pa je ful mali... Pa taaaaaakkkkoooooo sta se mi smilila..  :'( :'( :'( Pa ostali kuzki tudi.. Ampak onedva sta bila se najbolj boga videt... Sta samo lezala, spala.. Una puncka sploh ni odpirala ock, en drugi kuza je kar po njej skakal, ona pa nic. Sem mojga klicala, katero zival naj prinesem domov (sem nastevala ribe, zelve, ptice, zajce, hrcka, morske prasicke, tricolorja...), pa je takoj butnu ven, da tricolorja  :D Saj je bil res le 450€, ampak po moje sta bila revcka v ful slabem stanju... Se zdajle mi je hudo, ko pomislim na njiju.. kje sta... Prodali itak niso po moje nobenega kuzka.. Po eni strani hvala bogu, da ljudje niso kupovali pri teh preprodajalcih, po drugi strani pa me je groza, kaj je zdaj pa kaj se bo s temi boscki..  :'( :'( :'(
Aja, za ostale... sem bila v Italiji, ja Varja, na SEJMU!!!!! Na sejmu, poleg katerega sta bili tudi prireditvi agility in CAC...
Na CAC ni bilo nobene konkurence... Kavalirja sta bila 2, oba prvic na razstavi... Mi je bilo tako zal, da nimam Elly s sabo, ker bi zmagale..  :D Babe nista imele pojma kaj je treba delat, ko sta kavalirja polozili gor na mizo sta kar cvekale s sodnikom, pes pa je sedel na mizi namesto stal... Jima je mogel sodnik pokazat, kako naj bi kavalir stal.. Mene je bilo kar groza...
Elly v glavnem obvlada! Sva danes sprobale vrvico (nama jo je posodila Varja - HVALA 8)) in nama gre po moje super... Pa stale sva tudi, tako da po moje bo slo kar ok, ko bova sle na razstavo...

Am, nic.. Zdaj pa boljse, da neham pisat...
Jutri pa nalepim slikice...

Fruc

• *
Odgovori #320 : 17 Avgust 2007, 08:53:39
Kak luškane slikce.
A lahk vprašam kje ste mel tole srečanje kavalirčkov...a bi mi s Frucem tud lahk pršl kdaj zraven? :-[
Odkar mama Fruca smo srečal sam tri kavalirje, pa še ed teh enga na Hrvaškem. Glede na to, da bo Fruci v kratkem praznoval svoj 1. rojstni dan je to kr žalostn, da ni mel možnosti videt in se igrat s "sebi enakimi". Pa sem misla, da bi mogoč kdaj tud mi se prdružl vašim srečanjem  ;D

varja

• *
Odgovori #321 : 17 Avgust 2007, 09:23:24
oj, Fruc.  ;D

Sabina je prišla na obisk v Maribor, Katica pa je tudi bila v Mariboru. Tako da smo se tokrat dobili na štajerskem koncu.  ;D

Od kod pa sta vidva?

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #322 : 17 Avgust 2007, 09:55:40
sem se TEZKO premagovala, da bi domov privlekla 2 tricolorja!!!!! Ena je bila puncka, drugi pa ne vem kaj je bil. Bil pa je ful mali... Pa taaaaaakkkkoooooo sta se mi smilila..  :'( :'( :'( Pa ostali kuzki tudi..
Mogoče sem edina neobveščena na forumu :-\, ampak res ne vem, o čem tule govoriš? Kje je bilo to, v kakšni trgovini, si šla pogledat na kakšen oglas, je bilo to v Italiji, ali kaj čisto drugega?

Bolj ko sem spoznaval ljudi, rajši sem imel svojega psa (L. Byron)

varja

• *
Odgovori #323 : 17 Avgust 2007, 10:22:22
Babi:
Citiraj
Aja, za ostale... sem bila v Italiji, ja Varja, na SEJMU!!!!! Na sejmu, poleg katerega sta bili tudi prireditvi agility in CAC...
tu je bila Sabina.  ;D 

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #324 : 17 Avgust 2007, 12:35:35
Hvala Varja..  ;)
Babi, saj sem napisala, da sem bila na sejmu v Italiji... No, mogoce je zvenelo nepovezano..  ??? V Italiji kar blizu Slovenije imajo en tak sejem (pa poleg njega tudi tekmovanje v agilityju in razstavo psov). Zanj mi je povedala kolegica iz primorske. In sva sle..  :) Saj po eni strani je bilo kar zanimivo, po drugi pa grozaaaaa...
Bom nalepila par slikic sem, ostale pa dala v album, pa si poglejte kaj vse so imeli...

To sta bila edina predstavnika kavalirjev na tej mali razstavi...

Tu se je pregledoval na mizi.. V sedeci pozi, dokler ga ni sodnik postavil v drzo..  ;)

Mali kavalircek, ki caka, da se ga kdo usmili in ga kupi..  :'( :'(

Angleski buldog (saj je ne?).. Meni je bil totalni cortek.. Mali pa taaaaaak bajsi..  :D

No, tole je za tule, kaj vec pa na http://zlatolasska.moj-album.com/

Fruc

• *
Odgovori #325 : 17 Avgust 2007, 14:11:34
oj, Fruc.  ;D

Sabina je prišla na obisk v Maribor, Katica pa je tudi bila v Mariboru. Tako da smo se tokrat dobili na štajerskem koncu.  ;D

Od kod pa sta vidva?

Aha.
No mi smo od maja preseljeni iz MB v LJ. S trbuhom za kruhom, pač :(
Drgač pa kr dober poznam MB (sicer sem Celjanka), ker sem gor študirala in živela skupi skor 10 let.
Pa tud Summer sem mela čast 2x srečat (no ona je ena izmed tistih treh kavalirčkov, s katerimi je mel Fruc stik :P).

Če pa se še kdaj kje okol LJ dobite pa le sporočte, da se še mi pojavimo in nardimo zmešnjavo. Ker naš Fruc je res "totalno zmešan sok"...ups, pardon, pes :D

Me res zanima, če so vaši kavalirji tud tak divji in odštekani. Ker tale naš jo vedno kej ušpiči. Recimo zadnjič smo bli na obisku pri sorodnikih in je kr naenkrat zginu. Sam obrnla sem se pa ga ni blo več nikjer. Okol pa kilometri gozda. MAter me je stisnal. No in ga iščemo in kličemo...pa pogledam po hribu navzgor in ta mrcina mala jo žge ko usekan dol po hribu proti men. Sam glej ga zlomka, ko pa ni še nikol mel bližnjega srečanja z električnim pastirjem in je skoču direkt čez njega. V istem trenutku, ko se ga je  dotaknu je zatulu ko ranjen vojak v bitki. Čist je bil šokiran. Jst pa tud. Pa sem pol vidla, da mu ni blo nič hudga, sam dobra šola.  ;) ker je bil potem še ves čas kolker smo bli na obisku čist ob moji nogi in se ni premaknu niti za centimeter, da se ne bi slučajn spet kake "nesramne vrvice" dotaknu ;D

pa še je takih prigod :P

dijo

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #326 : 17 Avgust 2007, 17:08:11
Hehehe :D :D :D
Ful dobro... Fruc namrec!  ;) Elly bi se tudi kmalu ze taknila pastirja, ko smo sli pri mojemu kravice gledat.. Sam sem jaz tako paniko zagnala, da ga moj ne sme odpirat preden elly ni cez... Je moj tezil, da naj kar proba, kao da ji nic ne bo... Pa nisem dovolila, ker sem si predstavljala, kako bi tulila... *neznosno tuli, ce je treba* - recimo pri strizenju krempeljckov..  ;) :o

Drugace pa sem jaz iz Lj. in bi bila NEZNANSKO vesela, ce bi se midva kdaj srecale pa najina dva kuzelna sevede..  :)
Iz kje pa si? Jaz sem iz Rakovnika. Tako da nas je bolj videt na tem koncu (ceprav prevec dalec na Golovec se ne zahajava)... Lahko pa priletiva tudi kam drugam... Bi bilo super se videt, ker v Lj. se nisem srecala nobenega kavalirja na sprehodu (samo 2 pri vetu)...

Pa se malo slikic iz srecanja z Annie... :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #327 : 20 Avgust 2007, 07:10:32
Kam ste izginili vsi?
Malo pogresam kaksna nova sporocilca..

Midve z Elly sva danes ze opravile sprehod... Se je namrec spuntala na mestu, kjer se obicajno srecamo s psi in ni hotla nikamor dalje... Samo bi mogle cakat vec kot pol ure tam, da bi sploh kdo prisel, pa sem rekla, da greva pa domov... V to smer je pa sla..  :D

Fruc, kje si? Se kaj dobimo?

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #328 : 20 Avgust 2007, 07:48:21
Spet jaz..  :D

Sem gledala stran o razstavi v Trbovljah in prisla do spoznanja, da je nekje (am, v Zagorju?) tudi en kavalircek...  :) A je to kaksen iz tule ali se en, ki ga ne poznamo? Je pa ful luskan-a  :)
Sem namrec malo snofala po strani tule.. http://www.violacanina.com/

LP

Fruc

• *
Odgovori #329 : 20 Avgust 2007, 07:50:15
Evo nas ;D
Smo mel bolj divji vikend in ni blo časa za računalnik.
Ja mi smo pa iz Bežigrada. Se bomo res enkrat zmenl. Mogoče se kar kje pri Tivoliju dobimo pa bo. Ker na žalost ne poznam ravn ekstra dober LJ, tud ne vem kje je Rakovnik. Do Tivolija bi pa že znala prit, pa še fajn je tam, ker lahk spustimo naše zverine z verige, ker ni nikjer ceste ;)

No ko sem že ravn tu, bi vas prosla za manjši nasvet. Odkar smo se preselil maja v LJ še nismo šli k veterinarju. Danes pa imamo ravno namen it (rahlo vnetje učk ma naš Fruci), pa me zanima katerega veterinarja bi mi priporočil.

Tu pa še neki slikic za nasmejat, kak naš Fruc obožuje milne mehurčke :D

dijo