Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292755

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3180 : 10 Avgust 2009, 21:48:08
Quido je pa danes v Europarku srečal kavalirko Daisy... mala je zelo hiperaktivna..je kr osmice delala okrog  :o
zlo je prisrčna...za sekundo pa sta tudi pozirala:

lp

anča

• *
  • Spike
Odgovori #3181 : 10 Avgust 2009, 21:59:42
Čestitke Lissa za tvojo psičko, dobro jo čuvaj, jaz sem spet tako obupana :'( :'(, ker je moj Boni še eno infekcijo dobil in kar naprej kašlja, spet je imel napad in je cvilil revček, nogice je dal čist narazen, da sploh ne razumem kako jih je lahko držal v takem položaju..., v glavnem ta del v življenju psa, ko kuža zboli je grozen. Imam občutek kot da ga vlečem za noge iz groba, skoz je nekej, kar naprej sva pri veterinarju. Zdaj ima še ene antibiotike za to infekcijo, v glavnem sploh ne vejo kaj mu je, on pa kašlja, kašlja kar naprej. :'( :'( :'( Bonči moj, kakšne skrbi mi ti delaš... :(

Nisem sicer strokovnjak in sploh je preko neta težko postavljat neke diagnoze, bi bil pa kašelj lahko posledica odpovedi srca, saj se ob napredovali bolezni tekočina začne nabirati v pljučih. Sicer pa ste na to verjetno pomislili že na začetku. Če smem vprašat..kako hudo stopnjo srčne bolezni pa ima Bono? Ima kakšna zdravila za srčka? Naj se čim prej pozdravi. Držimo pesti.

Lynn

• *
Odgovori #3182 : 10 Avgust 2009, 23:21:39
Oh, moj Boni ima polno zdravil. Ima tudi Edemid za odvajanje vode, ampak zdaj je začel kar naenkrat fuuul kašljat, danes je po mojem že dvanajstkrat zakašljal, ima vročino, zelo povišane levkocite in veterinarka mi je danes rekla, da je to infekcija in mu dala antibiotik, ne vejo pa točno od kje bi to infekcijo dobil. Ker vode nima toliko, da bi od tega toliko kašljal, mene samo skrbi, da ni ta infekcija posledica od kake klopne bolezni (ne vem borelije npr.), ker je imel pred časom dva klopa. Že tko je bil ful bogi, zdaj pa še ta infekcija, upam samo da mu bodo antibiotiki kej pomagali. Je pa ful utrujen revež, tudi ko pije vmes zakašlja, jaz ga kar primem ko kašlja, da ne bi spet skupi padel, k to je pa naravnost grozno. Drugače ima pa četrto od šestih stopenj popuščanja.
Mi je pa res ful hudo, ker po mojem nima več veliko življenja pred sabo :'(, pa koliko zdravil ima - Vetmedin, Tritace, Edemid, Amplopin no in zdej še antibiotik Primotren. Je bil pa komaj osem let star. Letos smo šli še z njim na morje in je bilo vse v redu, zdaj pa so se spet začele težave. Je pa res pravi borec, ful se bori za življenje, ima voljo, samo ta huda bolezen ga pa kar naprej zdeluje.. :'(

In hvala anča, da držiš pesti, da se moj Boni še iz te krize izvleče.

Lp, Sara

Rikki

• *
Odgovori #3183 : 10 Avgust 2009, 23:47:02
Aja starši hočejo, da počaka zunaj "ker mu je zunaj bolj fino". Kar sploh ni res. Če ga samega pustimo na vrtu začne cvilit in jokat. Notri pa mu je "domače okolje" in gre lepo spat ko nas ni.
No, ja se bomo že zmenili tako, da bo kar najboljše za Chilly-a  ;)
>:(
Ojla..
V vsaki strokovni knjigi o kavalirjih se da prebrati, da kavalirju zlomis duso in srce ce ga zapres na vrt.
Kavalircki vedno iscejo blizino, ljudi katere imajo radi oz. so njihovo krdelo.
Razmisli malce o tem. Kavalircki niso za na vrt... kot prvo so prevec obcutljivi, drugo so lahke zrtve vseh moznih mack itn... , lahko ti ga kdo ukrade.. so veliko vredni na crnem trgu. Kavalir ni nemski ovcar ali neka podobna rasa... !!!
Po moje bi morala tvoje starse se bolj pouciti o tej rasi.. ni kot samojed.
To je druzaben pes.. kateri vedno isce naklonjenost, ljubezen...  in blizino ljudi, kateri ga imajo radi!!!! :-[
PS: pa brez zamere

Carpe Diem!
Ljubi svojega psa kot sam sebe!

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3184 : 11 Avgust 2009, 00:47:55
>:(
Ojla..
V vsaki strokovni knjigi o kavalirjih se da prebrati, da kavalirju zlomis duso in srce ce ga zapres na vrt.
Kavalircki vedno iscejo blizino, ljudi katere imajo radi oz. so njihovo krdelo.
Razmisli malce o tem. Kavalircki niso za na vrt... kot prvo so prevec obcutljivi, drugo so lahke zrtve vseh moznih mack itn... , lahko ti ga kdo ukrade.. so veliko vredni na crnem trgu. Kavalir ni nemski ovcar ali neka podobna rasa... !!!
Po moje bi morala tvoje starse se bolj pouciti o tej rasi.. ni kot samojed.
To je druzaben pes.. kateri vedno isce naklonjenost, ljubezen...  in blizino ljudi, kateri ga imajo radi!!!! :-[
PS: pa brez zamere

no, no, tako hudo pri teh psih pa spet ni..res da ko imajo šanso, da so ob človeku, to na polno izkoristijo, ampak tud sami znajo potrpet..moja me tudi po 8 ur in več čaka v pesjaku pa ji čisto nič ne fali ;) še rajši je zunaj, kot pa da bi bila sama notri..vsaj spremlja okolico, ljudje jo ogovarjajo..
glede občutljivosti je pa tako, da je prisotna kolikor jo sami dovolimo..

anča

• *
  • Spike
Odgovori #3185 : 11 Avgust 2009, 07:04:43
@Rikki: tudi jaz mislim tako kot ALG. Če bi imela priložnost in živela v hiši z vrtom bi poskrbela, da bi bil dobro zavarovan, dobro ograjen in da bi imel kuža neko zatočišče (uta, drevesa) na vrtu, tako da se lahko umakne v senco ali pred dežjem..definitivno bi pustila Spajka, da se sprehaja in preživi 8-9ur, ko nas ni doma zunaj. Tako ali tako je že zdaj toliko časa sam doma v stanovanju in mu ni hudega, ker celi čas prespi. Preostali čas, ko smo skupaj, pa preživimo aktivno, tako da mu ne manjka pozornosti in ljubezni.

In še primer: ko smo na vikendu, ki je precej oddaljen od prve večje vasice in so okrog le vinogradi ter gozd je Spajk skupaj z drugimi psi spuščen in kaj dela? Najraje se sam sprehaja po okolici hiše in vohlja ter raziskuje pa čeprav pozna že vsak delček. In ko pride sam nazaj, ali pa ga pokličem, ima nasmeh do ušes, češ pusti me da grem še malo sam okrog. :D

Lissa

• *
Odgovori #3186 : 11 Avgust 2009, 11:33:53
Rikki, ni panike! Ko sem staršem omenila, da kradejo z vrtov te kužke so se takoj strinjali da bo, medtem ko nas ni počakal v sobi  ;)
Vsekakor smo vsi dobro poučeni o tej pasmi (rase so pri ljudeh), tako da brez skrbi. Moji starši imajo radi Chilly-a prav tako kot jaz in mu nikakor ne želijo prav nič slabega.  :)

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3187 : 11 Avgust 2009, 22:51:45
Lynn : tudi jaz držim pesti da bo vse vredu  :(
in da prebrodi to krizo . držita se ! :-*

Lynn

• *
Odgovori #3188 : 11 Avgust 2009, 23:14:46
Hvala lovepets.

Zdajle sem štela, kolikokrat vdihne v eni minuti in je vdihnil 80 krat, kar je ful preveč kot mi je povedala dr.Domanjkova.
Jutri imava spet pregled in bomo vidli, kaj bo rekla veterinarka, ampak to hitro dihanje že ne pomeni nič dobrega,
ker kolikor so mi povedali, je v redu če pes v spanju vdihne okoli 30 krat, tako da on ful prehitro diha, kar je znak težav
s srcem.. :(

Ga gledam in res ful čudno diha, včasih globoko vdihne, drugič kar nekej piska, ful čudno.. ???
Upam sam, da mu bo spet bolje, ko bodo antibiotiki prijeli..

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3189 : 12 Avgust 2009, 15:01:57
evo, update s slikicami z Blegoša, Ratitovca, Paga in tukajšnjega norenja..

klik(11. in 12. stran)

pogonu

• *
  • www.elison.si
Odgovori #3190 : 13 Avgust 2009, 03:51:37
Po daljšem premoru se spet javljam in pozdravljam vse stare in nove lastnike kavalirjev.

Ob prebiranju zadnjih nekaj strani, sem želela dodati še moje mnenje ali kakšen nasvet.
     Govorilo se je o prehrani mladička... Sadje (razen grozdja) in zelenjava so zmeraj dobrodošli dodatki k prehrani, v zmernih količinah. Tudi kakšna žlica ali dve navadnega jogurta ali skute, prijetno popestri obrok. Tudi meso (goveje, piščančje) ni čisto nič škodljivo mlademu psu. Če pa seveda ugotovimo, da mu kakšna stvar povzroča prebavne motnje ali kakšne druge težave (alergije ipd.), jo seveda ukinemo. Kavalirji so precej ješči (zato so naslikani na marsikateri dietni hrani  ;)) in pustiti kavalirju ali kateremu drugemu psu, hrano ves čas, se mi zdi nezdravo, če ne že neumno. Na vseh hranah piše primerna količina, ki naj bi jo pes dnevno zaužil, sam pa primerno prilagodiš, glede na pasje potrebe. Po mojih izkušnjah so vrednosti običajno malo višje od dejanskih potreb. Še noben zdrav pes ni umrl od lakote, ker mu ponujeni briketi niso bili všeč in jih zato ni jedel. Si pa na ta način hitro vzgojimo izbirčnega psa. Načeloma si pa veliko raje "prislužijo" hrano, zato je najboljše, če že pri delu in učenju psa uporabljate brikete. Vsi priboljški naj služijo le za popestritev.
     Kje pustiti psa, kako dolgo... Seveda v varnem okolju, da med vašo odsotnostjo ne preuredi stanovanja ali škoduje sebi (poje kaj neprimernega...). Za nekatere je to le hišni boks, spet drugi imajo lahko na razpolago celo stanovanje. Dvorišče se mi zdi nesprejemljivo predvsem zaradi neštetih nenadzorovanih situacij, ki se lahko zgodijo (draženje psa, hranjene s strani mimoidočih, ki jih skrbi, da ne bo vaš pes lačen, drugi psi, ki lahko lajajo ali se zaganjajo proti vašemu...). Odrasel pes vas bo brez težav počakal osem ur in tudi več, mladič pa ne. In nabaviti mladiča in ga zapreti v stanovanje za osem ur...?!! Če res ne gre drugače, si uredite varstvo za prvih nekaj mesecev ali pa poiščite pomoč pri katerem od sprehajalcev psov, ki jih je danes že precej. Seveda je pa moj predlog, da najprej dobro razmislite, ali imate v tem obdobju dovolj časa za novega psa. Najbolj neumen izgovor, ki ga slišim v pasji šoli je prav ta, da ni imel časa potrenirati s psom (odrasli: "..sem bil cel dan v službi.. potem skuhati kosilo..peljati ortoke tja in tja..."/ mlajši:"..sem cel dopoldan v šoli..potem domača naloga, učenje za test..jahanje..balet..."); družina ne zgleda nič manj idealna, če ji na vrtu ne poležava en zdolgočasen pes.
      Pasje šole... Fino je, da obiščete kakšen tečaj in to s čim mlajšim psom, saj boste tam deležni ne samo znanja o tem, kako naučiti kakšno vajo, temveč vam bodo nudili tudi odgovore na vprašanja, ki se vam tukaj porajajo, kako psa vzgojiti v prijetnega družabnika in vam predstavili svet kinologije in možnosti, ki se vam ob tem ponujajo. V Ljubljani z izbiro pasje šole skoraj ne morete zgrešiti, vsaj če obiščete katero od že omenjenih društev v enem od Petrinih pisanj. Tečaji se začnejo s septembrom, vpisi pa že povsod potekajo. In če si želite zagotoviti mesto, priporočam, da to čim prej naredite, saj je zmeraj na koncu avgusta vse polno in žal moramo interesente odslavljati. Ob tem pa vas seveda vabim, da se nam pridružite na KD Kavalir (www.kavalir.si).

Lp, Polona,
Popi, Goldi, Eli

lovepets

• *
Odgovori #3191 : 13 Avgust 2009, 09:48:14
meni se pa zdi da tudi mladič brez problema počaka doma 8 ur.
ne ravno prvi teden ampak nato brez problema. tako je bilo pri našemu.
in so nam tudi vzreditelji rekli, da nas bo pes brez problema počakal doma.

in kar se tiče hrane, je vzreditelj nam priporočal da ima brikete ves čas.

lp.

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3192 : 13 Avgust 2009, 10:57:58
Našega pa vedno pustimo pri babici če gremo kam, tam kjer psi niso dovoljeni (npr. trgovine...) ali pa če smo šolsko/službeno ali drugače odsotni. Babica in dedek živita v istem bloku kot mi, celo v istem nadstropju, tako da ni problemov če hoče Quido domov..gre pač še babica z njim k nam ;D
Seveda ga pa pustimo samega če je treba v klet po kakšno stvar, to itak traja okrog 3 minutke.
Tudi ko je bil mladiček ga nikoli nismo pustili samega, zaradi varnosti in zaradi tega ker je bil mali in je rabil našo bližino :)

Seveda pa če imate dobro "zavarovano" dvorišče, da nemore nikakor noben pes ali pa človek blizu pridit pa je seveda po mojem mnenju lahko pes tudi zunaj. Itak pa mora imeti zavetje, hrano, vodo, kakšno dekco...  ;) Lahko pa naredite tako, kot majo pri nekaterih za mačke...tist spodaj za vrata...mačja vrata al kako se že reče...da če nebi želel biti zunaj da bi lahko šel v hišo. Amapk v tem primeru bi mogli zapreti vrata sob, v katere nočete da gre pes v času ko je sam.

moje mnenje ;D
lp, Quido & Kaja :-*

PS: gdaj bo srečanje?  :o

Lissa

• *
Odgovori #3193 : 13 Avgust 2009, 12:52:03
Naš Chilly bo 5-6 ur sam 3x na teden (ostala dva dneva ima mami popoldansko službo in ko ima službo sem jaz že doma). To se mi ne zdi taka stvar. Smo ga navajali že zdaj, da potrpi nekaj uric sam, sicer pa smo bili (oz. smo še vedno) z njim ves čas cela dva meseca.

Pa še to: Z Chilly-em imava rezervirano mesto v KD Ilirija  :)
A bo kdo najin sošolec od tukaj (termin ob 17.00)?  8)

Lp
Chilly&Lissa

Lynn

• *
Odgovori #3194 : 13 Avgust 2009, 13:12:25
KD Kavalir, o to je pa super!! :D :D :D :-* :-* :-*

pogonu

• *
  • www.elison.si
Odgovori #3195 : 13 Avgust 2009, 15:38:39
Morda sem se narobe izrazila, ko sem rekla, da mladič ne bo počakal 8 ur. Seveda bo, ima sploh izbiro? Gre samo zato, da mladič potrebuje bolj pogoste izhode na prosto, kjer lahko opravi potrebo, ker je njegova prebava hitrejša in ne more tako dolgo zadrževati urina ali blata. In noben pes ne mara opravljati potrebe v svojem "ležišču" ali v bližini, razen če nima izbire. Tudi odrasel pes bo počakal na sprehod, da potrebo opravi drugje in to naredi iz prej omenjenega razloga in ne zato, ker smo izvajali "razne prijeme", ko je kot mladič kdaj naredil kakšno lužico.

Zelo vesela, da so vaši kavalirčki tako razvajeni in deležni pozornosti!

Tako kot smo lastniki psov različni v odnosu do svojih psov, so seveda tudi vzreditelji. Dober vzreditel zelo natančno preuči, kam bo mladič šel in izbira primernega lastnika. Jap, slabši.. jih pa želijo prodati in zraven prodati še kakšno marketinško...

"lovepets"... če nisem zamešala, gresta tudi vidva k Silviji. Hihi.. me zanima, če bo septembra še zmeraj imel nastavljeno posodo s hrano  ;). Pa brez zamere, saj zato pa so tečaji ipd., kjer se učimo.

In da ne bo pomote, KD Kavalir je pasja šola, ki sprejema vse pse. Ime se mi je zdelo primerno zaradi splošnega pomena besede, seveda sem pa tudi sama ponosna lastnica kavalirke.

Lep dan in veliko mokrih ušes vaših kavalirjev. Mi jih gremo pravkar namakati.
Polona

lovepets

• *
Odgovori #3196 : 13 Avgust 2009, 16:06:16
ne, mi pa negremo k silviji. verjetno je pomota .

Lissa

• *
Odgovori #3197 : 13 Avgust 2009, 16:39:32
Včeraj smo v Fressnapfu kupili "pasji voziček". Zelo zoprno je namreč ko greš v trgovino in ne veš kam s psom (hi hi, odkar imamo psa zaradi tega manj zapravljamo). To je pač tako kot nek kovček, samo da je na kolesih in ima ob straneh mrežo. To ima tudi Chilly-eva vzrediteljica in se nam je zdelo zelo fajn. Smo šli že sprobat v trgovino in ni nihče težil  :P
Ker je ponoči pogosto cvilil in hotel k meni pod deko smo mu kupili še njegovo lastno flisasto dekico in danes je celo noč spal v svojem ležišču ne da bi pisnil  :D

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3198 : 13 Avgust 2009, 19:02:55
Včeraj smo v Fressnapfu kupili "pasji voziček". Zelo zoprno je namreč ko greš v trgovino in ne veš kam s psom (hi hi, odkar imamo psa zaradi tega manj zapravljamo). To je pač tako kot nek kovček, samo da je na kolesih in ima ob straneh mrežo. To ima tudi Chilly-eva vzrediteljica in se nam je zdelo zelo fajn. Smo šli že sprobat v trgovino in ni nihče težil  :P
ooooo :o
 Pasji voziček. tudi jaz sem razmišljala o tem.
Kje ste ga pa kupili? pa približno koliko je bil? ;D

Lynn

• *
Odgovori #3199 : 13 Avgust 2009, 20:14:38
O, pasji voziček bi pa jaz ful za Bonija rabila, kje se pa to dobi?

Lissa

• *
Odgovori #3200 : 13 Avgust 2009, 20:34:55
Točne cene vam ne vem povedati, ker smo na Madžarskem in je bila cena v forintih. Po približnem izračunu cca. 50€. Se je pa splačalo, ker lahko zdaj v miru nakupujemo ne da bi nas skrbelo zanj. Chilly je z vozičkom čisto zadovoljen. Gre kar sam noter in se uleže in zaspi. Kupili smo ga pa kot sem že napisala v Fressnapfu (velika zoo trgovina) v Szegedu. Sicer pa vem da je Fressnapf tudi v Grazu blizu Ikeie  ;) :)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3201 : 19 Avgust 2009, 19:59:37
O super..Če prepričam domače ga bomo verjetno kupili :D

srečanje? gdaj bo? kje bo? gdo bo? gdo nebo? :D 8)

Lissa

• *
Odgovori #3202 : 19 Avgust 2009, 23:06:35
Nevem, noben nič ne piše pod srečanja. Midva vsekakor bova  :)

Mai*The*Little

• *
Odgovori #3203 : 21 Avgust 2009, 14:22:25
mene pa ful zanima kako chilly zgleda v svojem vozičku in izgled vozička nasploh...   :) lohk kšno slikco?

lp

Lissa

• *
Odgovori #3204 : 21 Avgust 2009, 16:52:51
Ko pridemo domov  (v nedeljo)  ;)
Bom poslikala  :)

lovepets

• *
Odgovori #3205 : 23 Avgust 2009, 10:36:09
ojla.
moja teta ima psičko- cotton
in naš rocco se s to psičko skoraj vsak dan sreča..
in ko sta skupaj, se noro igrasta.
najprej sta samo tekla naokoli in se podila,
zdaj pa se vedno bolj noro igrata. najprej se samo ližesta po ustih. ampak to je use lepo in prau . ampak zdaj pa se grizeta. ta cotton včasih grize roccotu ušesa (tega se najbolj bojim )  . in včasih ta psička prav godrnja, kot da bi ga hotela napasti. ampak rocco nič ne zacvili , da bi ga kaj bolelo.
in ko sta spuščena, začne psička njega lovit in tako hitro tečeta, da rocco kakšen krat prav pade.
in tudi če sta 5 ur skupaj , se vseh 5 ur tako noro igrata, ko da bi se tepla, brez prestanka, in sta zadihana (še posebej rocco , ki je mlajš)
aja , psička je stara 1 leto.

tako da me zanima če je s tem kaj narobe ??  ???
ker se res grozno igrata. kot da bi se bojevala, non stop se grizeta povsod..
ampak ne zgleda da bi koga kaj bolelo.

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3206 : 23 Avgust 2009, 12:02:53
moje mnenje je takšno da dokler ne bo zajokal ali pa dokler se ne bojo začele pojavljat rane, bo vse ok. ;)

Mai*The*Little

• *
Odgovori #3207 : 23 Avgust 2009, 12:17:28
živjo! jaz sem pa ta minuli teden preživela v radovljici, ker sem merkala eno psičko pa smo enkrat ko smo se odpravljali na sprehod srečali enega trikolorčka, za katerega predvidevam da je bratec od roccota :) je rocco iz slovenske psarne iz celja? nella ´s cavaliers? je bil ap res luštkan, mislm da mu je bilo ime rocky ali nekaj takega. z maiem sta se prav lepo igrala...

lp

lovepets

• *
Odgovori #3208 : 23 Avgust 2009, 19:09:43
littLe staR* : tudi jaz sem si tako rekla. tako da bomo vidli kaj bo :)
hvala .

Mai*The*Little :  ja, to je verjetno ricky. in je roccotov bratec :) :)
iz te psarne ja .  a iz radovljice so ??
če jih še kaj vidiš, pozdravi ; ) :)

lp**

Mai*The*Little

• *
Odgovori #3209 : 24 Avgust 2009, 09:36:25
lovepets : žal ne bom mogla pozdravit... sem drugače iz šk. loke, pa sem samo merkala gor eno psičko... :)

lp