Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292640

varja

• *
Odgovori #3390 : 05 December 2009, 14:35:44
ja, saj to ravno, ogromno se ukvarjaš z njim, zato pa si ne išče zabave drugje ( z "uničevanjem" ).  :)

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3391 : 05 December 2009, 14:35:58
Poznam pa tudi take kavalirje, da jih je prav žalostno gledat..brez življenja, živahnosti, uboganje na nulo, ves čas držanje ob lastniku, nič igrivosti, nobenega nagona..Ne vem no, meni je vseeno prav, da včasih pokažejo v sebi hudička (pa če nam v tistem trenutku to prav nič ni smešno), se mi zdi da so oni bolj srečni in veseli, kot pa da samo caplajo za lastnikom..So pa ti (ki so tako 'lepo' vzgojeni) ponavadi tudi nagravžno zavaljeni in leni.
Saj mi je všeč, če pes uboga na prvo besedo, še vseeno pa mora imeti malo svobode..mora poznati igro, mora poznati nagrado, mora biti srečen ko se odziva na povelja.
Sicer sem malo zakomplicirala, hotela sem reči, da se da kavalirja tudi v nulo 'zatret'. Spremenit značaj, s tem pa izgubi tudi svoj sijaj v očkih.

iza123

• *
Odgovori #3392 : 05 December 2009, 16:16:13
Jaz imam tudi ra je bolj nore pse.
Odkar se ukvarjava z agilityjem je Lego veliko bolj priden, bolj uboga v družbi  psov, samo imava še vseeno veliko dela z učenjem odpoklica.

Še tri fotke(so iz tekme s Hrušice).

_nnn_

• *
Odgovori #3393 : 06 December 2009, 16:03:15
Ful je luškan :o, se mu vidi, da uživa, še posebno na prvi slikici :-* :-* :-*.

iza123

• *
Odgovori #3394 : 06 December 2009, 17:09:58
Na agilityju res ful uživa.

_nnn_

• *
Odgovori #3395 : 06 December 2009, 19:19:37
Daj, povejte prosim še kaj o agiju, ker razmišljam, da bi poizkusila z Eos, ker ima full preveč energije :P. Vem, da naj bi se začelo po prvem letu, samo mogoče lahko nekatere ovire prej, da malo vidi za kaj se sploh gre, če ji je sploh všeč? No, pač vaše izkušnje...
LP
Nina&Eos

agility loving girl

• *
Odgovori #3396 : 06 December 2009, 19:28:35
Uh, veliko se da nardit že prej. Svetujem, da si prebereš članke od Silvie Trkman: http://www.silvia.trkman.net/ (glej: Our training)
Tuneli, most, skoki brez palic (samo ograjce), obrati, slalom...
Le probaj! Kavalirji so superca za ta šport. Moja je res uživala, dokler je lahko..Še zdaj rada leti čez kakšno oviro in to vzame tako zares, da med tekom renči, ker postane čisto naspidirana..
Kot nagrado pa predlagam igračo, ne hrane..je veliko lažje + pes se nauči, da mu ni treba biti v tvoji bližini, da dobi nagrado.

iza123

• *
Odgovori #3397 : 06 December 2009, 20:41:55
kvalirji so res super psi za agility.

Jaz za nagrado uporabljam hrano, ker se pač za igrače ne zmeni kaj dost, pa tud mu igrača ne predstavlja nagrade.

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3398 : 07 December 2009, 20:28:45
ojla .eno vprašanje imam .
in sicer v zvezi z drsanjem po ritki.  o tem sm že slišala nekaj .
pač rocco velikokrat ko se pokaka in tudi preden kaka, se drsa po riti.

pa me zanima bolj natančno kaj to pomeni .

hvala :)

br

• *
Odgovori #3399 : 08 December 2009, 09:58:20
Najvecja verjetnost je da to dela zaradi zamasenih analnih zlez.
Pri kavalirjih je to kar pogosto da jih ne pucajo sami z blatom,
tudi nasa se kar veliko vozi po ritki in takrat jih vedno spucamo.
Ce sami ne veste kako se to dela, je bolje da ga peljete k veterinarju in bodo oni to naredili.

andariell

• *
Odgovori #3400 : 10 December 2009, 13:39:44
Opravičujem se, ker nisem šel brat vseh 114 strani, me je pa kolega prosil, če mu lahko pomagam pri iskanju primernega predstavnika te pasme. Lahko pri nas ali v tujini. Našel je tale oglas, vendar jaz ne poznam nikogar od tam, mepa malo moti, da se daje neka 2 letna garancija na zdravje:

Vzreja pravih kavalirjev! Prednost dajemo zdravju in karakterju pred lepoto. Vsi naši mladiči odidejo v nov dom socializirani, cepljeni, čipirani, zrodovnikom in 2-letno garancijo o zdravju. Plemenjaki in plemenke,ki jih izbiramo v naši vzreji so potomci odličnih staršev, brez genetsko pogojenih bolezni ter ocenjeni kot odlični vzrejni psi z odlično ocenjeno morfologijo in karakterjem. Prvo leglo pričakujemo v letu 2011.

podatki o vzreditelju:
psarna: Du pays des songes
Urška Krivec, Šenturška Gora 12, 4207 Cerklje
e-mail: [email protected]
mobitel: 041 724 881
domača stran: http://www.beauceron.si

varja

• *
Odgovori #3401 : 10 December 2009, 14:56:06
Njihova psička je skotena junija 2009. Blagor njim, če se jim zdi, da lahko dajejo 2 letno garancijo na zdravje ter trdijo, da so vsi brez genetsko pogojenih bolezni. A so delali genske teste, da lahko to trdijo? Sigurno, da ne, ker jih za MVD in SM ni.  :) Lepše bi bilo, če bi napisali, da izbirajo pregledane starše.Takšne izjave so zame zavajanje kupcev, sem pa prerpičana, da jih je in bo mnogo "padlo" na to. Je pa seveda odločitev posameznika, kje bo kupil. Morda jih pokliče, pa bodo osebno razložili, kaj mislijo in so le nerodno napisali.  ::) :)

br

• *
Odgovori #3402 : 10 December 2009, 19:00:49
junij 2009?
Joj kolk bi bila jaz vesela, ce bi vedela ze pri 6 mesecih starosti, da bo psicka vzrejne kvalitete
in se bolj ker bi ze takrat vedela da bo brez gensko pogojenih bolezni  :o :P
Zal vsak vzreditelj z nekaj leti izkusenj ve, da kljub temu da so starsi zdravi od glave do pet, to ne pomeni da bodo njihovi potomci tudi,
le verjetnost je veliko vecja. Dokler sami psicke ne bodo testirali (kar je pred prvim letom starosti skoraj nesmiselno) je malo prezgodaj nekaj obljubljati.

varja

• *
Odgovori #3403 : 10 December 2009, 19:24:56
Citiraj
Zal vsak vzreditelj z nekaj leti izkusenj ve, da kljub temu da so starsi zdravi od glave do pet, to ne pomeni da bodo njihovi potomci tudi,
le verjetnost je veliko vecja.
Jaz še nisem vzreditelj, pa mi je to jasno.  :)

Citiraj
Dokler sami psicke ne bodo testirali (kar je pred prvim letom starosti skoraj nesmiselno) je malo prezgodaj nekaj obljubljati.
pa tudi mislim, da ko bodo oni ali kdo drug psičko testirali, ne morejo obljubljati, da bodo potomci zdravi. Vsaj ne v primeru, kjer ni genskih testov. "Naši" testi, torej na MVD, pa tudi očesne bolezni, lahko povedo le, da je pes v času testiranja zdrav, ne obljubljajo pa, da bo tako tudi čez leto ali več.  :)  No, ampak saj to sva tako že obe napisali, le z malo obrnjenimi besedami.  ;D

agility loving girl

• *

iza123

• *
Odgovori #3405 : 11 December 2009, 20:21:35
Ful dober :o :o. Zelo mi je všeč, ker dela s tako energijo in veseljem.

Ron**Kala

• *
Odgovori #3406 : 11 December 2009, 21:21:05
agility loving girl
''Oprosti'' ampak tvoj kavalirček je (preveč) dober :P ;D
Res več kot odlično.
Vidi se da res rad to dela in da ga ne siliš ti.

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

agility loving girl

• *
Odgovori #3407 : 11 December 2009, 21:37:18
Vidi se da res rad to dela in da ga ne siliš ti.

Ah, hrana dela čudeže pri naju :D Včasih zaradi požrešnosti še delat ne moreva, ker je preveč razburjena in hoče čimprej dobit brikete, ob tem pa nič ne misli katero dejanje ji označujem oz. želim od nje. Smo začeli delat vaje za samokontrolo in se stanje počasi izboljšuje ;) ..še vedno se pa ob hrani ne more popolnoma sprostit in je ves čas napeta. :-\ ::) ona bi samo jedla, jedla, jedla pa karkoli bi ji dal.. (in potem pride do tega, da je letos 2x cepljena za steklino - v eni od krtin je namreč odkrila trdemu milu podobno stvar in kajpada jo je pojedla ::) Me je še kako prestrašila, saj sem sprva mislila da je strup, potem pa mi je lovec povedal, da na tak način cepijo lisice proti steklini. Hvala Bogu!

Ron**Kala

• *
Odgovori #3408 : 11 December 2009, 21:54:11
agility loving girl sem se kar malo nasmejala ko sem brala to ;D ;D :) :) :) ;) ; :P :P ;D ;D
Ja mora biti res požrešnica (moja dva sta tudi)
Saj jo tudi vidiš kako se ''slini'' ko dela vse te vaje :P

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3409 : 15 December 2009, 21:57:24
ojla .. mene zanima kam nardit novoletno jelko, da je naš ''mali norček'' nebi že prvi dan uniču . hehe
hvala za usak nasvet :)

Lissa

• *
Odgovori #3410 : 15 December 2009, 22:22:35
Mamo podobne probleme  :D
Nam je pokradu že pol okraskov. Hjahh. Nekam čim viši  :P

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3411 : 15 December 2009, 22:27:26
Hej, mi mamo jelko zraven računalnika, na mizi, tako ne more pridit do nje :P 8)
ena slikca od danes:

pozdravčkii :-*

Ron**Kala

• *
Odgovori #3412 : 16 December 2009, 16:04:26
LittLe_sTaR* daj svojemu kavalirčku en kjubček :-* :-* :-*
lovepets najbolje bo da smrekco daste na eno mizo :P :P
Kom smo imeli samo Kalo je spala v hiši in je potem spala v jaslicah (so ji bile res všeč,kot da bi bila odzuni.Lpo pod jelko na mahu. ::) ...)

_nnn_

• *
Odgovori #3413 : 19 December 2009, 16:02:58
Kaj se dogaja z vašimi kosmatinci, jim je všeč sneg? :o
Pri nas ga je ogromno. Pa še fotodokumentacija:

Ko nas "napada" :P veliki brat:

Ko rijemo po snegu:

LP
Eos&Nina

Ron**Kala

• *
Odgovori #3414 : 19 December 2009, 17:12:11
Pri nas naša dva pesjanarčka res uživajo v snegu.Žal ga pa imamo malo :(.
Tvoj kavalirček ima čisto pravo bundico,kajne?
Ko sem prvo vilda 1. sliko,sem milila da se velik ''kuža'' igra s kako igračko :D :D :D

Lissa

• *
Odgovori #3415 : 19 December 2009, 18:15:03
_nnn_ super slikce (:
Jaa, sneeg, naš Chilly je tudi čisto zmešan. Ful uživa  ;D
Morm nafilat fotiča, da še jst kkšno slikco prlepm.

Aja, pa a tale bundica, a ma tut "rokave" za noge, a sam tko. Ker mi zdej nevemo kaj bi kupl. Kje ste pa kupil tole?  :)

_nnn_

• *
Odgovori #3416 : 19 December 2009, 18:43:51
Hej!
Naš plašček nima nogic... pa bi bilo fajn, da bi jih imel. Samo Eos je stara komaj 5 mesecev in bo še seveda zrasla, jaz pa ji ne morem kupiti vsak mesec novega, tako da smo se odločili za to varianto. Naslednje leto pa bo najbrž kak Hurttin Overall padel.
Kaj vaše kavalirčke kaj zebe? Moja miš niti ni tako zmrzljiva, razen če gremo na daljši sprehod (takrat jo oblečem). Ima pa probleme z nabiranjem snega med blazinicami. Danes je že po nekaj metrih začela dvigovati nogice in cviliti :'(. Ko sem ji z prsti "odtalila" tačke, smo lahko šli naprej. Pred kakšnimi 5 leti, ko smo imeli še dalmatinca, se je dobil en tak "pasji impregnir sprej", da se sneg ni sprijemal med blazinicami, ko sem ga pa danes iskala, ni nobeden vedel o čem govorim. Če kdo ve, kje bi se dalo to kupit bi bili zelo veseli ;D

PS: Lissa, plašček sva drugače kupili v Mr.Pet-u, stal pa je okrog 20 evrov. Je fajn, ker ima spodaj tako flis podlogo, zgoraj pa neko nepremočljivo tkanino in se ga tudi lahko pere.
Lp

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3417 : 19 December 2009, 20:35:46
_nnn_ super slikce :o :o :o Eos je takooooo srčkana :-*
Ja, to glede dvigovanja tačk se tudi nam dogaja, mi razmišljamo da bi lahko bilo zaradi soli ali pa ledu. ;)
Quido jih tudi dviguje, in pridem pa odtalim 8) 

lp

Lissa

• *
Odgovori #3418 : 19 December 2009, 20:58:12
Glede nogic: jaz ko greva s Chilly-em ven mu blazinice namažem z vazelinom (baje da pomaga... tko kot ustnice, da se ne izsušijo in razpokajo), pa mi do zdej ni nič se "pritožil" da ga kaj bolijo tačke. Pa dlako mu ostrižem okoli blazinic, da se ne prijema sneg.
P.s: _nnn_ a to so tisti Bobby plaščki?  Sem jih že gledala in so kar luštni, samo moram it s Chilly-em probat, da nebomo narobe kupli  :)

agility loving girl

• *
Odgovori #3419 : 20 December 2009, 16:47:44
Tudi mi uživamo na snegu ;D