Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1293381

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #660 : 16 November 2007, 21:57:09
Hvala za stran.. Sem presnofala ze dosti strani in nazadnje ugotovila, da imajo na vecini iste stvari.. Bom pogledala se tole, ampak ne zdajle...

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #661 : 17 November 2007, 00:05:59
Hm.... Ymon trenutno nima še kaj preveč apetita

Quido tud ni imel veliko apetita ko je prišel k nam. Čudno se nam je zdelo, kajti vzreditelja sta rekla da zelo rad je...Pa tudi ko smo prišli po njega je takoj zmazal briketke. Očitno je pogrešal mamico, bratca in sestrici...Mislili smo da bo veliko jokal, vendar je bil zelo priden, ampak nas je vseeno skrbelo. Čez kakšen teden ali dva pri nas pa je že bil požrešen. ;D

varja

• *
Odgovori #662 : 17 November 2007, 10:06:19
Če se prav spomnim Annie tudi ni imela apetita prva 2 ali 3 dni... samo sem vztrajala pri briketih, potem pa je začela jesti. je bila pa zelo suha nekje do prve gonitve, so vsi mislili, da jo stradam.  ;D   :-[

glede plaščkov: ravno včeraj sem ji dala za sprehod njen volnen plašček gor in sem imela potem katastrofo pod njim. vsa dlaka se je zavozlala, kod da bi bila iz filca. porabila sem ogromno časa in živcev (in škarje  :( ), da sem to gmoto razčesala.... tako da za naju plašček odpade... ne, ker mi je žal dlake, ampak ker jo je potem vse srbelo in cukalo.... dokler pa je bila še mlajša in brez dlake, pa je imela plašček. :)

iava pa še enega, ki je kot pajac, ima noge čisto pokrite, pravzaprav celo telo.... samo ni srečna v njem, tako da gre na dražbo.  :P

kavalirju lahko postrižete dlako spodaj med blazinicami, ne bi se pa smela tista, ko gre čez tačke. ampak mislim, da ne bo zaradi tega diskvalificiran....

huje je bilo, ko sem delala na razstavi, in je prišel v ring na kratko postrižen yorki.   ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #663 : 17 November 2007, 10:54:12
Varja, jaz se javljam na drazbo.. ;) Imas kako slikico pajacka?

Ujoj, kratkodlaki Yorki na razstavi.. hehehe.. Kako pa je sodnik(ca) kaj pogledal-a? hihihihi

Varja, sem drugace razmisljala, ce bi KONCNO ze narocila tiste snootse al kaj so ze... Si se za akcijo?

varja

• *
Odgovori #664 : 17 November 2007, 12:18:02
Zlatolasska, bom Ančko slikala v pajacku, ap objavim fotkico. ;D  Njej je malo prevelik, tako da bi Elly ziher bil prav. Imela ga pa je gor 2x, pa še to 10 korakov.... je pa drugače res super, sva šli v dežju ven, pa sploh ni premočil.

Prodala bom pa verjetno tudi volnen plašček, tudi tega je imela le 2x gor, pa ne gre.... sicer je zato, ker ima ona ekstra grozno dlako, ki se za vsako malenkost zavozla.

Uf, glede yorkija, sodnica je bila precej zgrožena.... sicer je dobil dober opis, je pa dobil (mislim da) prav dobro oceno, ekr je pri yorkiju dlaka le pomeben faktor in je rekla, da takega psa ne more bolje oceniti....

za "snood" (ali tako nekako) pa sem še vedno, oziroma vedno bolj... ker dlaka raste in raste.  ;D

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #665 : 17 November 2007, 12:21:06
varja, kje si pa dobila plašček z nogicami? jaz ga že tako dolgo iščem, pa ga nikjer ne najdem.. :(

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #666 : 17 November 2007, 13:06:23
Super Varja! Ti kar slikaj Annie! Tale pulovercek je pa tudi kar luskan.. :) Kaksne bojo pa kaj cene?  8)

Petrca, v Zootiku imajo tak pajacek na noge, samo nimajo stevilke za nase kavalirje! :-( Vsaj za Elly ne... Ne vem, ce je Iris mogoce malo manjsa... Samo mislim, da imajo samo stevilke okoli 30, pa potem 55..  ??? Prov bedni so... Ker je pa tak lusen, rdece barve... Sicer se mi zdi, da je samo anorak, tako da mi po eni strani ni prevec vsec, ker jo bi v njem vseeno zeblo..

Okay Varja, snoodse potem dajva kar narocit.. Jaz sem namrec premagala svoj strah pred narocanjem.. ;)
Mi se 1x poves, kaksnega bi ti? Ali samo enega, ali vec?
Jaz bom narocila dva, da je en lahko v pranju...

Sem pa gledala, ce je tam gor se kaj pamenega za narocit, pa sem ugotovila, da imajo vecino stvari za miniaturne kavalirje oz. civave.. LOL..  :D Vse je namrec res mahjno...

Ce se kdo kaj rabi, ko bomo ze narocale... Pa lahko se kosarico zraven pristavi.. :)
https://www.tiabellas.com/boutique/index.php
Midve pa bova narocile tole: http://www.tiabellas.com/boutique/snoodsclick-more-choices-p-507.html

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #667 : 17 November 2007, 13:08:24
Aja, no glede pajackov sem nasla tole stran, pa sem ze 100% hotela narocit en pajacek (zgleda cist strasno, ampak je pa po moje res kvaliteten, topel in nepremocljiv) ampak sem pol ugotovila, da jih nimajo na zalogi.. pol pa bohve kok casa bi mogla cakat.. :-(
http://www.k9topcoat.com/

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #668 : 18 November 2007, 11:38:05
Zdaj imam pa jaz eno pametno vprasanje..  :o
Kaksni so prvi znaki gonitisa?

Nasa Elly se namrec ze par dni prav nastavlja... Hoce da jo bozam po trebusku (al pa se kje drugje), v glavnem ful ji pase, ce jo coham med nogami..  :D A je to kak znak ali ji pac pase?

Kasiopeia

• *
Odgovori #669 : 18 November 2007, 16:54:27
Joj, kakšen lep puloverček ima Annie!! :-* Mi smo kupili en plašček, ki mu je malo prevelik, ampak se da dobro zategnit, tako da je prav špica. Žal ga je danes, ko je sneg, še vedno malo zeblo  :'( Revež, zato smo pa kar hitro zaključili sprehod.

Hm, pri našem Ymonnu je pa kar smešno, star je 2 meseca, pa je ima že neverjetno močan nagon  :-[ (vsaj meni se tako zdi) Svojo najljubšo igračno, ki je vsa pisana in piska, kar naprej.... hm, naskakuje  ??? Mene bi včeraj skoraj kap, nikoli še nisem videla pasje erekcije in ko sem mu igračko vzela, sem se že čisto prestrašila, da se je opraskal do krvi  ;D ;D Pa me je takoj bolj obveščena kolegica pomirila, da to je pač samo... khm. Naš lump ima pa šele 2 meseca.... Jao!  :-\

Sicer pa me vsakič, ko mu nekako dam kapljice za oči, potem še nekaj časa ignorira, čeprav sem zelo pazljiva pri postopku  ;D Vzame on svojo igračo (čeprav mu zdaj ponujamo druge  ::)) in gre. Ampak kmalu pride prosti, če bi se lahko morda malo stisnil (in zadrnjohal).

Danes mi je bilo kar malo nerodno - pri mojih starših smo bili na kosilu in moja mami si ni mogla pomagati, da ga ne bi malo pocrkljala. No, zver je zaspala in kar naenkrat moja mami začne vriskat. Kaj je naredil? Direkt pod nos ji je enega spustil  8) In to tako, hinavsko, čisto potiho, sploh vedela ni, kdaj....  ;D

varja

• *
Odgovori #670 : 18 November 2007, 18:04:05
hihi, ta nagon, ja.... zato je mene malo strah, da bi imela samčka, samo po drugi strani pa je kar nekaj razlogov za, vsaj pri meni. no, pa zdaj tako še ne bo nič....

eh, mislim, daje bil volneni plašček 15 EUR, dam ga za 10 EUR (imela ga je glih 2x gor), oni pajac pa dam za 8 EUR. samo jo moram prej še pofotkat..... sicer ni ravno lep, je pa res ful fajn. kupila pa sem ga od ene kolegice, ki ima šicuja. njenemu pa potem sploh ni šel gor ali tako nekako....

aja, gonitis.... :-) hm, se ne spomnim, kako je bilo pri Annie. Nekih ekstra znakov ni bilo, ko je začela krvavaet, je bila edino čisto šokirana 2 dni, se sploh ni hotela umivati... potem pa se je sprijaznila. :-)

Katica

• *
Odgovori #671 : 18 November 2007, 18:37:32
Ray se je tudi zgodaj zacel izzivljat nad svojimi pliskoti.. Svoje gonece prijateljice pa niti povohal ni.  :o To je bilo nekje pri 10 mescu. Tak da je to pri njemu malo narobe svet. Tudi sicer nimamo nobenih problemov glede tega. Pliskote pa se vedno varno skrivamo :P

nike

• *
Odgovori #672 : 18 November 2007, 18:52:49
meni se pa zdi da je Mosca breja... sam ne planirano... :(  :-\ očitno se je mogla med gonitvijo enkrat nekako ven izmuznt..... mi lahko kdo pove kaj več o znakih brejosti??  ??? :-\

love dog ♥ love people ♥ love life
http://www2.arnes.si/~nlemut/Mosca/mosca.htm

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #673 : 18 November 2007, 20:39:07
Ojej Nike. .. To pa ni fajn..  :'( Malo si pejdi pogledat tja na forum, k se pogovarjajo o brejosti... Bos tam kaj vec nasla.
Upam, da je mogoce samo navidezna brejost..

Varja, kul, bom vzela sulovercek... Za pajacka pa le pofotkej... Meni je pa kar pomembno, da mi je vsec... Ker ji ne bi kar neki navlekla gor..  ;)

Joj, nasa koza je pa ravnokar pojedla CELO LABELO.. *grrrr* Sem ji mazala blazinice z njo, pol sem jo pa dala k postelji. In je mis tam ostala pa se je lotila..  :o

kathy

• *
Odgovori #674 : 18 November 2007, 20:49:51
Joj, nasa koza je pa ravnokar pojedla CELO LABELO.. *grrrr* Sem ji mazala blazinice z njo, pol sem jo pa dala k postelji. In je mis tam ostala pa se je lotila..  :o
Hehe  :D
Prvič čujem, da se psu maže blazinice z labelo. Zakaj si ji pa mazala. Proti čemu?  :)

Katica

• *
Odgovori #675 : 18 November 2007, 22:01:53
Zlatolaska, katera labela je to bila? Al se mi samo zdi da si ze pisala o tem hobiju?  :o Upam da je vsaj plastiko pustila za spomin :P

Nike jaz tudi upam da je samo navidezna brejost. Ce ne ti pa kaj vec ne vem svetovat. Pobrskaj malo na forumu in seveda pojdi k vet.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #676 : 19 November 2007, 08:57:22
Aha, sem se ravno spomnila, ko sem ze pisala, da nimam pojma, kdo mi je to rekel... No, v mali soli so nam povedali, da je fajn pozimi psickom blazinice z labelo mazat, ker dostikrat zelo razpokajo.. Sicer kao eno cist navadno, ki ti jo zmesajo v lekarni... Ampak ker je nasa ze takoj dobila v roke (beri gobcek) mojo novo labelo (cist navadno, modro) - se isti dan, ko sem jo kupila *grrrrrrrrr* - in jo je ze malo zgrizla, sem si rekla, da jo bom pac uporabila za mazanje njenih tack. Sem jo ze enkrat prej, pol sem jo pa se vceraj, ko se je ravno valjala pri meni v postelji.
In sem se res zgrozila, da ima tacke ful razpokane pa kar dosti hrapave... Ker pred nekaj casa je imela samo hrapave, zdaj pa ze kar razpokane..  :'(
No, in sva se pac namazale... In pol sem dala labelo za jogi, cez nekaj casa pa sla ven iz sobe, ona pa je tam ostala. In pol moj enkrat prbije, da je nekaj cist raztrgala.. Sem misla, da jo bom mogla glih ubit, ce se je lotila mojega Harry Potterja, ki sem ga pustila na postelji.. No, mi je nekak zelooooooooo odleglo, da je bila to labela..  :D Samo me je pa kap zadela, ko sem vidla, da je dejansko celo pojedla. Bah... Ji je pol baje iz gobcka kar po labeli disalo...  :D :D

No, ampak pol so bile pa posledice tega dejanja... Ze vceraj je kar brez opozorila kakala v kuhinji in to na TREH mestih... da bi jo clovek... Danes zjutraj pa me je pricakal se en velik kupcek, ki je bil na pol driskast.. Moram mojega prasat, kaj je bil ob 5h, ko se je on zbudil pa jo ven peljal... Brrrr... Prava smotka je tale teden, ko sem doma... Same kozlarije dela... Sem prav nesrecna... Po eni strani ze prav komaj cakam, da grem nazaj delat..

Katica, ja, plastiko je pustila..  :D

Katica

• *
Odgovori #677 : 19 November 2007, 10:43:32
Daaj no Zlatolaska.. Sej ne bo vedno nagajiv mladicek. Bo jo tud to minilo. Se prehitro.
Sicer pa ko se jaz spomnim nasega lumpa pri navajanju na cistoco, te cist razumem. Kolko krat sva prisla direkt iz sprehoda kjer seveda ni lulal. Ko pa je prisel v stanovanje me pa pogleda z onimi okicami in pocepne. Nisem vedla ce ga naj nazenem al od srece pojem >:( Al pa ko je imel se plenicke na tleh. Recimo da je koncno dojel da zelim da lula na plenicki. Je sel do nje, prvi dve tacki je mel na njej, zadnji dve na parketu. In seveda je vse teklo mimo plenicke. Pa se kregat ga nisem mogla. ::)
Pol pa je kr naenkrat presekal in od takrat se nikol ni polulal al pokakal v stanovanju. Danes ce je fuul sila, gre k vhodnim vratom in se vsede pred njih. Zdrzi pa fuuuuuuul. Se posebej ob vikendih ko predolgo spimo. :-[
Glede labele. Mislim da je tvoja Ely nora na plastiko. Isto je nas heroj. Bog ne daj da pride do kaksnega kulija ipd. Ga v trenutku zrihta. Zato mu pac vse kar je taksnega umikamo. Jaz imam pa hudo tezavo ko moram kaj napisat. V trenutku ko vidi da imam kuli v rokah, je pri meni in tezi tak da se skoraj vedno predam in mu dam en kuli za grist, da lahko v miru dokoncam svoje :D

varja

• *
Odgovori #678 : 19 November 2007, 11:00:29
Nike, možno je, da je le navidezno breja. To je pri psičkah kar pogosto. Če niste sigurni, jo peljite k vetu, da jo pretipa. Ampak sem dokaj sigurna, da je le to, razen, če vam je kdaj zbežala. :)

Glede kulic, label in podobnega. Annie jih tudi obožuje, zato pač stvari pospravljam. Če pa pozabim, mi je pa jasno, da bodo zglodane. Tako se jezim prej nase kot pa na Annie.  ;D

Hihi, to lulanje mimo pleničke pa mi je znano. Samo res nič ne moreš, če ima sprednji tački gor, ga pač ne smeš kregat, haha.   ;D

za puloverček super.  ;D  pajaca pa res moram poslikat, danes, jutri... pri meni pač traja.  :P ni pa lep, tako da pomoje ga ne boš vzela. mislim, meni izglda super not, ker je kot kaki cestni delavec, še take barve je.  ;D

je pa od hrvaške firme "Vau Design" studio ("skafander"), temno sive barve.  :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #679 : 19 November 2007, 12:48:09
Jao.. No, tudi pri nas se je dogajalo to mimo plenicke.. Takrat seveda nisem bila huda... Samo to je pa zdej cist nekaj drugega.. Kot da je vse skupaj pozabila... Ce naju je vedno opozarjala, da jo nekam tisci, zdaj pa nic.. bah... No, sej bomo sli cez...
Sem ji pa prejsnji teden, ko sem bila res ves cas notri, pa mojega ni bilo od nikjer, ona pa mi je tezila, da bi sla ven, pac nastavila papir, pa ji rekla, da lahko tam gor lula.. Je lulala takoj, ko sem odnesla pete (sej to sem ze pravla), samo kaj k je slo tudi vse mimo hehe.. :) Se itak da nisem nic jezila nanjo... :)

Mnja, sej umikamo stvari, ni da bi jih puscali tik pred njenim nosom.. Samo ona jiih enostavno izbrska... Labelo sem dala za jogi, ona pa jo je ven potegnila.. Ahhh, sej bo...

Uf, siv?  ::) No, ti kar poslikaj, mogoce mi bo pa kjut...  :-\ 8) :D

Katica

• *
Odgovori #680 : 19 November 2007, 15:58:03
Zlatolaska, zakaj pa ti vedno cakas tvojega da jo ven pelje? Ce vidis da jo tisci po mojem ne bi smela cakat, ker s tem po mojem mnenju spodbujas da lula noter.. No razen ce mas kak zdravstveni razlog in ne vem za njega. Pol se ti opravicujem. Drugace pa ti svetujem da psa cimveckrat peljes ven in ne cakas na druge.

varja

• *
Odgovori #681 : 19 November 2007, 16:06:36
hm, če vaju je vedno opozarjala, zdaj pa nič več..... A je možno, da je le nista vedno ven peljala, ko jo je tiščalo in vama je "dajala" znake? Morda pa si zdaj misli, da se tak ne splača kazat, da jo mudi, pa pač lula?  ???

Samo ugibam.....  :)  pri meni je bila tako druga zgodba, ker je imela Annie kot mladiček vnetje mehurja, takrat pa tako ne morejo držati. To je šele bilo lušno.  :)  Sem pa jo drugače res vedno vozila ven, po vsakem spanju, po vsaki igri, po hrani in pitju... sem tiste stopnice prehodila 1000x na teden... samo se je splačalo.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #682 : 19 November 2007, 18:13:34
Ja, na zalost imam zdravstveni razlog, sem namrec prehlajena in ze drugi teden na bolniski..  :( Tako, da ce jo peljem ven, jo takrat, ko mojega res dolgo ni domov, pa se to sva zunaj samo toliko, da opravi svoje...

Drugace pa sva kar vestna, pa jo peljeva ven, ko nama tezi.. Samo vcasih je res tezko ugotovit kaj res hoce od tebe, ker prepogosto tezi.. Vcasih, ko se hoce pocrkljat, vcasih pa ko hoce kaj od tebe (priboljsek itd.)...

Bom porocala, kako kaj shajamo. Danes je bila cel dan pridna po tem kar je naredila zjutraj...

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #683 : 19 November 2007, 18:42:38
Ojla!

Za vas imam nekaj vprašanj, saj si od nekdaj želim imeti 2 cavalirki, čeprav načeloma nisem največja ljubiteljica mlaih psov, zaradi njihovega pretiranega lajanja.
Ok, pa pojdimo k vprašanjem :)
1. Ali je ta pasma kaj posebno nagnjena k lajanju?
2. Ali ima poleg srčnih težav, še kakšna druga zdr.obolenja (npr. zaradi dolgih ušes, ki se predvidevam vlečejo po tleh)?
3. Kako je z njimi pozimi, jih zebe...?
4. Kakšen je njihov odnos do otrok?
5. In do drugih psov?
6. Nekje sem prebrala, da je ta pasma načeloma zelo aktivna, a da se med dežjem rada stisne na kavč (meni pisano naravnost na kožo :P) sama namreč veliko kolesarim, tako da bi tekli z mano, a bi se seveda tudi peljali v košari -Aja ne bi mogla imeti tega privilegija, ker je prevelika :)
7. Ali je kakšna razlika v ceni med črno-rjavo-belim in belo-rjavim cavalierjem?

Sama sem pasmo v živo že videla samo na razstavi, ko sva šli z Ajo malo pogledat pesjane, vendar pa ga božala še nisem. Kolikor pa vem, je imela to pasmo tudi Anika...pevka...ne morem se spomniti priimka  :-[
Drugače pa stalno videvam eno gospodično nekje, predvidevam iz bežigrada-zraven stadiona, kako se sprehaja s svojo cavalierko.

Vem, da je vsak pes drugačen, vendar pa naj bi za pasmo obstajal nek okvir, ampak povsod so seveda odstopanja.

Zelo se vam zahvaljujem za odgovore in se slišimo.

Lp Neža   

ZgaGa

nike

• *
Odgovori #684 : 19 November 2007, 19:25:52
ja no.. verjetno je res možna tudi navidezna brejost?  :-\ no nevem, možno je pa tudi, da je kdaj moj tata ponesreči pustu odprta vrata ko me ni blo doma... ? mislim, da jo bom res peljali k veterinarju, da se prepričamo. Ker jaz namreč nisem otipala nobenih mladičev, čeprav bi morala biti Mosca že vsaj 3-4 tedne breja (če je) gonila se je namreč enkrat 3. teden v oktobru.

nezkaaa... ne vem sicer za ostale, vendar Mosca laja samo takrat, ko se česa res boji in se tako poskuša naredit pogumno... v stilu 'jaz sem veliki strašni pes, ki se ničesar ne boji >:D :D... drugače pa ni nagnjena k lajanju... tudi ušesa se po tleh ne vlečejo, so sicer dokaj dolga vendar ne toliko... večji problem je pri hrani :) pozimi jih zebe pomojem odvisno od posameznika...? otroke imajo na splošno zelo radi... so zelo prijazni do njih... tudi v ceni med barvami kavalirjev mislim da ni razlike.....

no, nisem lih strokovnjak res ne... sam sm povedala kar vem :) glede bolezni se ne spoznam ravno preveč :) Drugače si pa verjetno mislila Aniko Horvat? Ki ima .... hm... Charlija?

lp, NIka&Mosca

love dog ♥ love people ♥ love life
http://www2.arnes.si/~nlemut/Mosca/mosca.htm

Katica

• *
Odgovori #685 : 19 November 2007, 19:29:12
Aha razumem Zlatolaska. Upam da se cimprej pozdravis. Ostalo se bo pa tudi porihtalo.. Ce hoces ti lahko posljem v anglescini eno besedilo, ki govori o iskanju pozornosti. Tak po pisanju sodec mislim da Ely ravno to dela.
Nezka jaz ti bom odgovorila po svojih izkusnjah..
1. Ray ne laja pogosto. Ce primerjam z njegovo beagle prijateljico, je 1/100. Ona res laja z vsako figo in meni bi se z njo ze zdavnaj zmesalo. Tak da jaz bi rekla ne.
2. Srce je zal zelo pogosto obolenje. Obstaja ena stran cavalier health, tam si lahko vec preberes.
3. Raya trenutno nic ne zebe. Ga pa je ko je bil majhen. Predvidevam da ga zdaj ne zebe ker ima vec dlake.
4. Otroke ima rad. Ko vidi kaksnega se ful razveseli. Je pa posesiven na hrano in moram biti ful pazljiva ko so v blizini hrana in otroci obenem. Tudi v naso kuhinjo ne spusti otrok. Tisti otroci ki ga poznajo in se ga ne prestarijo ko zacne brundat, pridejo v kuhnjo in ni nekih tezav. Ampak naceloma je to problem. Mislim pa da je to posledica ene slabe izkusnje in sicer je od prijateljice hcerka(1,5let) vrgla na tla poleg njega ponev ravno ko je jedel :(
5. Vse pse ima fuuuuuuuuuul rad. Do velikih je vcasih zadrzan in rabi kaksno minutko dve, da se sproti. Nikoli ne napade nobenega. Opazam pa da ima raje male kot velike. Oz da se raje igra z malimi..
6. Ray je zelo rad aktiven. V vseh vremenskih razmerah. Tudi v dezju gre zelo rad ven. Ni pa nic tecen ce smo kak dan bolj leni. Je najbolj super pes ki si ga lahko zelim, ker zjutraj nikoli ne tezi. Spi z nama dokler pac spima.
7. Mislim da se cena zaradi barv ne razlikuje. Se pa razlikujejo cene od tega kje kupis.

Mors spoznat kaksnega v zivo. Pol ti bo sele vsec. :P

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #686 : 19 November 2007, 20:11:40
Nike in Katica hvala za odgovore......ja Anika Horvat ja :)

Upam, da mi bo enkrat ratalo spoznati enega v živo- no v primeru, da se za nakup odločim...bom počakala še kakšno leto, da uredim vse stvari glede stanovanja...v primeru, da mi rata kupit, si bom kupila punčki, mogoče prvo eno pa nato še drugo, no bomo videli glede financ, ampak vseeno bi jima rada zagotovila super odlične pogoje, ker aje sedaj nisem mogla vzet s sabo v Kp, ker lastnik ne dovoli živali, ker ima eno doma, pa misli, da so vse enake....kdo bi ga razumel :'( >:( :(

Uglavnem, bom se še naprej smukala okoli tele teme, če boste imeli kdaj kak sprehod z vašimi pesjani, se vam pa jaz in Aja z veseljem pridruživa :)

Lp in še enkrat hvala :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

ZgaGa

Katica

• *
Odgovori #687 : 19 November 2007, 21:33:22
Nezkaa, glede uses. Nas jih vlece po tleh. In mi to ful ni fajn. Zato mu jih po vsakem sprehodu umijem. Vcasih sem prav presenecena kaksna voda odtece :'(
Ni pa imel nikoli nobenih tezav zaradi tega. Obstajajo tudi take smesne zadevce ki se dajo na uho. Kot neka ruta.. Uporabljajo jih na raztavah. Mi jih ne. Ce bi se to dala na psa bi najbrz morala kufre pakirat. :P

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #688 : 19 November 2007, 21:46:16
hmm zakaj pa bi rada imela dva?

1. moja laja na treningih agilityja kadar jaz pomagam drugim ali jim držim psa..takrat čisto ponori :) ..laja če je na balkonu in vidi mačka.. laja kadar je posodca za vodo prazna...laja kadar se hoče igrt (usede se pred žogico in laja :D) ..tko da ma zmer en razlog da laja..za brezveze pa nikol..
2. menda so kavalirji zelo občutljivi na ušesno maslo? -->nekje prebrala...sicr pa to ni ravno obolenje..
3. pozimi ma iris plašček takrat, ko gremo na res visoke hribe in zelo piha..sicr ga bom pa zdaj kupila (bolj kot palerino ne kot topli podložen plašček) s pokritimi tačkami ker se v snegu na dlaki naberejo kepice in zelo težko hodi pa še motijo jo..
4. odnos do otrok..hmm dosedaj je vedno imela rada otroke (razn ko so jo cukali preveč, ali bili zraven ko je jedla..ali pa če se jo bojijo)
5. moja ne mara preveč pasje družbe (nasploh velkih psov--2x napadena s strani ovčarjev), z malimi še ni bilo velikih problemov..verjetno bi vzljubila tudi velke pse, če bi bila vsakodnevno v stikih z njimi...
6. energije imajo zeloooo veliko (če ja ni prevroče)...moja prav tako obožuje tudi deževne dni...ko je 1x mokra ji noben ne more preprečiti da bi uživala v skakanju po lužah..
7. razlike v ceni med barvnimi različicami ni.

nezkaaa

• *
  • ZgAgA
Odgovori #689 : 19 November 2007, 22:15:04
2 bi imela zaradi tega, ker sem si rekla, da če bi imela majhne peske, potem bi imela 2.

To, da bi imela 2 majhna psa, je bila moja želja. Mogoče ne takoj naenkrat, mislim tako, da bi ju skupaj vzela ali kaj takega, ampak moram tako še počakati tudi zaradi sestre, ki ima trenutno neko alergijo na dlako in trenutno niti aja ni pri meni, ampak pri teti.

Tako, da je vse še pod vprašajem....sem pa tudi razmišljala o samčku in samici, pa bi bilo malo zoprno med gonitvijo. Rada bi jo/ga dala sterilizirati/kastrirati, ampak sem za psičko slišala, da je bolje, da ima enkrat mlade, ker če jo daš prej sterilizirat, postane kao depresivna. To drži ali ne, pa na žalost ne vem.

ZgaGa