Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292315

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #150 : 02 Julij 2007, 22:04:06
Jaz sem si izmenjala z gospo Feldgitscher le en e-mail. Potem pa ni bilo nobenega odgovora nazaj od nje :(. S sestro iščeva vzreditelje še po drugih državah. V avgustu bom šla na pasjo razstavo v Trbovlje. Upam, da bom tam videla veliko kavalirčkov in spoznala kakšne nove vzreditelje :).

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #151 : 03 Julij 2007, 09:30:18
Čudno, midve sva si v par dnevih izmenjale nekaj mailov.

Sicer pa, danes sem dobila odgovor še od ene vzrediteljice iz Madžarske (živi na severnem delu Blatnega jezera), ki ima trenutno mladičke - 2 legli. Na voljo ima še eno BH samičko za cca 700-800 €, in enega ruby samčka, ki pa naj bi bil (zato ker je samček) znatno cenejši. Starši so testirani za srček in patelo in imajo kar lepe rodovnike. Vzrediteljica ne govori angleško (verjetno zna nemško?), vendar sem ji jaz pisala v angleščini in sem tudi odgovor dobila v angleščini - prevajala je njena hči. Domača stran je tudi v angleščini. Mogoče lahko pogledaš tja in povprašaš. Tule je e-mail vzrediteljice:

Rásky Dorina [mailto:[email protected]]

Vzrejališče se imenuje Slippystar, tule pa je naslov:

http://slippystar.hu/ang-foldal.html

Bolj ko sem spoznaval ljudi, rajši sem imel svojega psa (L. Byron)

varja

• *
Odgovori #152 : 03 Julij 2007, 11:27:15
seveda poznam "himalajke". ko sem iskala pred dobrimi tremi leti mucona, sem ravno izvedela, da jih je nekdo imel, pa jih nima več. torej si to verjetno bila ti.  ;D
zdaj pa imam doma dva mixa ( mama perzijka, oče vaški kazanova).

meni so Bluemagics krasni, njihovi psi, pa tudi oni sami. Ulla je super gospa, sva redno v kontaktu že več kot eno leto. za umret lepa mi je njena Jula pa tudi Lilibeth.

ta madžarska stran mi je zelo všeč, mikalo bi me predvsem to trenutno wholecolour leglo. in ta ruby samček ( mladiček)....moje sanje!  ;D  no, ampak bo to še moralo malo počakat.  :)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #153 : 03 Julij 2007, 12:51:29
Babi hvala za spletno stran vzrejališča Slippystar! Kako so srčkani maldički  ;D! Tudi meni se zdi čudno, da mi ga. Feldgitscher ni odpisala ???. Mogoče ji ni bilo všeč, da sem napisala, da živim v stanovanju, ker ona v hiši s krasno okolico, kjer se lahko psi cel dan veliko gibajo.

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #154 : 04 Julij 2007, 11:07:50
Hoj! Zdaj pa imam še eno vprašanje. Ko sem prebirala starejše zapise na forumu, sem parkrat zasledila, da je v pogovoru omenjen neki "rejec", ki svoje pse "vzreja" kar v hlevu. Očitno vam je bilo vsem jasno, za koga gre ::), ampak meni pa ni. Saj ne pričakujem kar imena in priimka, ampak bi prosila, če mi lahko kdo napiše, s katerega konca Slovenije je ta "rejec".
Drugače pa - lep dan vam želim, mi Gorenjci ga že od jutra nimamo :(.

varja

• *
Odgovori #155 : 04 Julij 2007, 12:17:21
tale osebek je v Prekmurju. Morda se je medtem kaj spremenilo, ko sem jaz bila tam pred dvema letoma, je bilo stanje vsaj zame katastrofalno. glede na to, da pa ljudje kupujejo pri njemu, pa kot kaže enih to pač ne moti.

sem se enkrat pogovarjala z nekom, ki je pri njemu kupil. in sem ga vprašala, kako se mu zdi ,da ima pse kar zunaj v "štali". pa je ta kupec rekel, da revež pač nima prostora v HIŠI za pse (ima več pasem).

ponavljam pa, da se je morda spremenilo kaj medtem. povem lahko le, to kar sem videla na lastne oči. "baba čula baba rekla" informacij pa več ne dajem.  ;D

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #156 : 05 Julij 2007, 08:32:52
Za malo popestritve na tejle strani, pa malo za informacijo, pošiljam fotografijo BH psičke, ki je trenutno še na voljo v vzrejališču Slippystar.

varja

• *
Odgovori #157 : 05 Julij 2007, 18:06:46
hvala za slikico, mala je res cukerček.

meni osebno sta zelo včeš BT samčka iz drugega legla.

uf, ampak zdaj ne smem gledati slikic, ker ni čas za to, pa si le lušte delam.  ;D

ti si se že odločila za vzreditelja, ali še razmišljaš?   jaja, radovednost.....  :P

varja

• *
Odgovori #158 : 06 Julij 2007, 11:25:40
pa še od mene ena slikica za popestritev. naša družinska idila, hihi.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #159 : 06 Julij 2007, 12:02:39
 :o Ooo madona kakšn dobr maček :o :-* :-*

Lp nina

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #160 : 06 Julij 2007, 13:22:05
N

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #161 : 06 Julij 2007, 13:35:02
Kr neki... mi ni pustilo, da popravim, ker sem ocitno predolgo pisala... prej pa ne vem kaj sem naredila, da je samo N objavilo..  :-[
Jah, upsi...

No, pa imam zdaj malo casa, da kaj lepega natipkam (mala spi in spi...).

Za zacetek eno fotkico...

Zaba je res pridna.. Je, pije, lula, kaka, spi, se igra...  :D Danes se je zbudila ob 2h, pa se mi nazadnje polulala kar na najin kovter (ker se jaz tako pozno oz. zgodaj zjutraj RES nisem spomnila, da bi jo peljala ven  :-\). Potem pa je spala do 6:30 (baje jo je moj enkrat dal nazaj na njeno posteljico, ker se je znasla poleg njega na najinem jogiju ;D), sem jo kar hitro popokala v narocje pa sva sle ven in je takoj lulala...
Ah, sploh je ne morem prehvalit...
Moji in od mojga starsi so ze klicarili kdaj prideva na obisk..  :)

Zdej je moja edina najvecja tezava to, kaj ji dat za jest...  ??? Ampak nama je moj speku piscancka, pa polzke sem naredila zraven, pa bomo vidli ce bo jedla... zdej se kr mal pancka..
Danes sem ji dala cokolino (jah, sej ne bom vec, bom jutri dala rizolino, ki je bistveno manj sladek), pa briketke namocene v vodi... zvecer pa bo dobila skuto s kaksnim sadjem. To nekak to, prevec baje ne smem menjat...

LP

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #162 : 06 Julij 2007, 19:18:43
Ne Varja, nisem še odločena, od katerega vzreditelja psičko bom vzela, saj jo kupujem bolj "na dolgi rok", morda niti še ni skotena :). Imam pa zdaj ožji izbor vzrediteljev nekako zaključen, v njem so se znašli 4, noben ni iz Slovenije, pač pa: Avstrija, Nemčija, Madžarska in Slovaška.
Trenutno niti eden od njih nima na voljo psičke, kakršno bi želela, čeprav sta se dve legli tako rekoč ravnokar že skotili (niti še nista objavljeni na njihovih domačih straneh), vendar je še prezgodaj kaj reči. Ampak, saj imam čas ...

In oh ja, pridružujem se tistemu vzdihu "uf, kakšen mačkon!!! :o)

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #163 : 06 Julij 2007, 19:22:45
Zlatolasska, kakšno čedno kužiko imaš! Kar zavidam ti.  ::)
Kar se hrane tiče - a pri vzrediteljih nisi dobila kakšnih navodil o tem, kaj je jedla doslej, pa kakšne popotnice v obliki kakšnih konzerv ali briketov, da ne bi ob stresu selitve prišlo še do stresa pri spremembi prehrane?

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #164 : 06 Julij 2007, 21:44:03
Babi, vzrediteljica mi je povedala, da mala je vse, da jo je navajala na veliko razlicne hrane, ravno zato, da se bo lazje navadila na hrano, ki ji jo bom dajala jaz.
Dobila pa sem pedigreejeve brikete (ki jih zaba ne mara) ter eno pedigree in eno drugo konzervo ter ene pedigreejeve priboljske.. To od Pedigreeja je bilo v eni skatli, ala welpen paket...  :)
Zdaj sem ji dajala od Hillsa ene briketke, sem dobila testercek v Zooticu.. In jih hrusta na veliko... pol sem ji pa danes dala te pedigreejeve, pa jih ni niti kaj dosti povohala... Saj mogoce je bila se sita od kosila, ampak pol sem ji pa skuhala gres, pa je tistega malo pojedla...
Pa pri veterinarju sva dobile tabletko za razglistenje, sem mislila, da bojo problemi jo dobit po grlu, ampak je slo super... s skuto.. jo je tako mljaskala, pa je zraven se tableto pogoltnila..  :P

varja

• *
Odgovori #165 : 07 Julij 2007, 12:24:16
hm, Pedigreeja jaz Annie ne bi dala. ampak to sem pač jaz.  :)

hvala za lepe besede o Baciki ( torej muci).

zdaj izgleda precej bogo, je bila zelo bolana, pa se je zlizala, ampak dlaka pa je šla skoraj vsa.

pa ena fotka iz kosmatih časov (ok, saj ni kavalir...je pa prijateljica kavalirke  ;D).

to sta Buco in Baco ( brat in sestra).

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #166 : 07 Julij 2007, 18:35:35
Varja, Slikca muce in mačkona je pa prava umetnina za na steno!  :D

Kar se pa Pedigree hrane tiče se pa popolnoma strinjam z Varjo. Mogoče bi razširila mnenje še na to, da jaz ne bi hranila psa ali muce z nobenimi briketi, ki jih kupiš v supermarketih. Stopi raje do veterinarja ali v specializirano trgovino za male živali in nabavi kaj kvalitetnega.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #167 : 07 Julij 2007, 19:30:17
Ja zaradi tega Pedigreeja smo imeli ze ful debat...
Baje ne mores primerjat Pedigreeja, ki je narejen za zahodne drzave in katerega kupis v Nemciji, ter pa tega, ki ga lahko kupis pri nas in je narejen za vzhod (ja, mi smo definitivno vzhod >:( )... Saj jaz ji tudi ne bi dajala Pedigreeja, ampak mi ga je pac vzrediteljica dala in rekla, da je kao ta ok za mladicke, odrasle pa tudi ona hrani z neko blazno drago hrano...
No, ampak itak mala noce jest  teh briketkov, tako da ji bom itak kupila druge... - danes se je spuntala celo nad Hillsovimi, katere je se vceraj blazno zulila... hmm..

Mi svetujeta kaksne? Preden zapravim kaj prevec za kaksne slabe brikete (no, jaz bi ji kupila Hills).

Alya

• Pesjanar
Odgovori #168 : 07 Julij 2007, 19:45:21
Tudi jaz nebi dajala pedigree-ja!Kvalitenejše hrane so npr. Arden Grange, Canidae, Dog club elite, Naturediet, Royal Canin, Bosch, Nutro, Hills, BioMill, Pro Plan, Forza 10, Almo nature, Mera dog,...Zdaj pa nevem kako se boš odločila...

Tudi jaz sem Chappiju dajala hrano Chappi( :-[),ki mi jo je dal lastnik,je pa tudi rekel da je praktičn o vse.
Od kumar do ćipsa.(ne dajemo mu ga,je enkrat na tla padel... :P !!!)...

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #169 : 08 Julij 2007, 08:53:52
Pa je sla se ena noc mimo... Danes sva spale same, ker je sel moj domov, pa se zaba ni pustila nic pregovajat ampak je kar celo noc spala zraven mene.. in to se karseda naguzeno ravno zraven mojega obraza..  :D Ven sva sle pa tudi le 1x, drugic sele ob 8h...

Se pa zdaj neki drsa po riti... A je to normalno, al je kaj v povezavi s tableto za razglistenje, al karkoli drugega?

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #170 : 08 Julij 2007, 11:18:14
Se pa zdaj neki drsa po riti... A je to normalno, al je kaj v povezavi s tableto za razglistenje, al karkoli drugega?

Po moje ni normalno. Drsanje po zadnji plati je pogosto povzročeno bodisi zaradi vnetih žlez ob zadnjiku - perianalne vrečke (izprazniti, očistiti jih mora veterinar, to je mislim pri vseh psih lahko kar pogosto), včasih posledica srbenja zaradi malih glist, skratka, zelo verjetno gre za neko draženje, kaj ga povzroča pa je težko reči.[/size]

TYASHY

• *
Odgovori #171 : 08 Julij 2007, 12:15:16
Oj!
Drsanje po zadnjici pomeni ali neizpraznjene analne vrečke(to lahko očistiš sama, če se ti gnusi pa ga pelji na veterinarsko postajo  ;) )Analne vrečke naj bi čistili enkrat na mesec ali na 2 tedna... Lahko pa pomeni zajedalce oz. gliste.  Tvojega kužka/kužico skratka nekaj srbi.  :) Upam, da boš ta 'problem' odpravila :)

Lp,Tjaša

varja

• *
Odgovori #172 : 08 Julij 2007, 13:42:43
analne vrečke se pa hitreje polnijo ob nekvalitetni hrani, pa tudi kavalirji so nagnjeni k težavam z analko. ene pasme bolj, ene manj. lahko pa dosti že narediš z ustrezno izbiro hrane.

kavalirji so nasploh bolj občutljivi na hrano, tudi annie ne sme čisto nič drugega kot le brikete ( pa še to samo nutro lamb and rice ali pa nutrience derma), vsi priboljški in vse ostalo pa odpade...kar je včasih težko drugim dopovedati, potem pa jaz brišem umazane ritke.  ;D

Babi, verjetno sama veš, kako je hudo težko slikati muce. v eni roki maham s kako igračko, z drugo roko stran tiščim Annie, s tretjo roko pa držim fotoaparat.  ;D bom predala pohvale muckoma.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #173 : 08 Julij 2007, 19:03:28
Uf... No, bomo to rito spremljali.. Ce ne bo boljse, bo sla k veterinarju, ker tega jaz ne bom praznila, ker nimam pojma o tem...

Kaj potem svetujes Varja? Da Elly hranim le z briketki? Saj bi bilo res  se najbolj enostavno (za mojo potuho)...
Saj zdaj res kaka ne prevec trdo. Danes je baje pojedla celo en smarties bonbon.. ji ga je dala ena puncka, ko sva bile na rojstnem dnevu... Bah... Bolj k sem jo cuvala, vecje traparije je pocela.. divjala kot zmesana, pa po stopnicah gor in dol (na sreco so bile le 3), pa gor se je vlekla na skarpo in skakala dol pa jedla roze... same traarije ji hodijo po glavi.. sem jo imela potem nekaj casa kar privezano...

Pa lula mi skoz le na posteljo!!! K bom znorela.. bolj ko ji tezim, da ne sme lulat gor, da mora na plenico, bolj lula le na posteljo... uni bedni sinteticni urin NIC ne pomaga... bolj kot ga kapam na plenico, ona bolj lula po moji postelji... se dobro da je star jogi..  :D

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #174 : 09 Julij 2007, 09:14:47
Hm, malce nemarno, ampak mogoče bi bilo za probat: Kaj, ko bi ji tja, kjer ima sicer plenico, ki je ne uporablja, podstavila polulano rjuho s tvojega jogija? Mislim, da punca "gre za vonjem", ki ga je enkrat pustila na jogiju. Poskusi vonj nekako odstranit-prekrit. Vsekakor pa ji bo po moje "sveže polulana" rjuha bolj privlačna kot že malo "obledel" signal, kje je WC ... :-\

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #175 : 09 Julij 2007, 11:34:50
Hm, ja sej sem razmisljala nekaj v to smer.. A kaj ko se punca sploh nikoli ne polula na isto mesto..  ??? Vsakic se dugam.. kamor ji pac pade.. In potem ni cudno, da je ne privlacijo kapljice sinteticnega urina..  :D Ampak jo moram pohvalit (itak bom prekmalu po moje), da se ze od vceraj popoldne ni poululala na jogi.. 2x se je na tla...
Ma pa buca drisko..  :'( Najbrz po skuti... Do sedaj je imela le bolj mehko blato, zdaj pa kar tekoce...  :'( Sem prisla do zakljucka, da bo res najbolje, da jo hranim le z briketki... Pa samo za vmes s cim drugim...

Babi

• *
  • sožitje
Odgovori #176 : 09 Julij 2007, 16:30:56
Saj vem, mogoče bo zvenelo preveč pridigarsko in "paničarsko", ampak bom vseeno tvegala: :-\
Na tvojem mestu ne bi preveč eksperimentirala in bi psičko raje odpeljala do veterinarja, ki naj jo pregleda in morda bi bilo dobro, da napravi tudi nekaj osnovnih laboratorijskih preiskav (kri, blato). Saj verjamem, da so nekatere živali pač samo zelo občutljive, ampak jaz bi si težave razložila z občutljivostjo šele potem, ko bi bile druge bolezenske možnosti izključene. Saj bosta tako in tako najbrž šle tja zaradi tega, da ji izprazni analne vrečke (in ti pokaže, kako lahko to v bodoče narediš sama), tako da lahko opraviš vse naenkrat.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #177 : 09 Julij 2007, 17:15:58
Ne, v bistvu sva se sle cepit za steklino..  ;) Ampak naju ni cepil.. nama je pa dal samo nalepkico, kot da naju je.. pa se morava it cepit, ko prideva nazaj z morja.. Ufff, me je odresil vseh skrbi... Je rekel, da se ni dobro, da cepimo tako malo, pa da ni sans, da kje stakne steklino...
Pregledal jo je tudi in je rekel, da je vse ok. Srcek lepo bije, temperaturo je imela super, zobke tudi..
Pa po Hillsa sva sle tako, da sva zdaj preskrljene.  :)

Zaradi driske ne bom zganjala panike, ker je to cist obicajno. Jo je imela ze, ko je bila pri vzrediteljici zaradi neke hrane. Pac so mladicki in ce ne pazis ali pa ji das pac za jest nekaj, kar ji mogoce ne pase, pa pride driska. Ce bi bila non stop, ne bi rekla, zdaj ko je pa samo 1x kakala malo bolj tekoce, pa zaradi tega ne bom zganjala nobene panike.

varja

• *
Odgovori #178 : 10 Julij 2007, 11:51:02
fino, da ni cepil. saj sem ti omenila, pravzaprav sem se precej čudila, da je bil pripravljen cepit tako mlado psičko. saj divjih lisic pa verjetno ne bosta lovili, tako da res ni šans, da stakne steklino.  :)

super, da je drugače vse ok z njo. ti pa preštudiraj, kdaj naslednji teden se vidimo.  ;D

Katica

• *
Odgovori #179 : 10 Julij 2007, 14:36:43
Pozdravljeni kavaliro-ljubci!

Me veseli, da je ta forum malo bolj zivahen od ostalih. Hvala Varji, da mi je izdala skrivnost, kjer se kavaliro-ljubci dobivate:-)
Tudi sama sem ponosna lastnica leto dni starega kavalircka, ki nosi ime Ray. Baje da sem zaljubljena v njega, on pa v mene.. hehe
Res je zlati pes in ga ful obozujem. Pocasi postaja vedno bolj ubogljiv. Tudi misija nemogoce(ostati sam doma) nam bo pocasi uspela.
Zlatolaska cestitam na novem clanu. Glede lulanja se nic ne sekiraj. Jaz sem mislila da bomo edini, ki se ne bomo naucili lulat zunaj, pa nam je po dolgih mukah uspelo. Zdaj drzi celi dan ce je treba. Je pa res da ni lulal na posteljo.
Na drisko bodi le pozorna. Sicer ni treba tako panike delat, ampak vec kot 3 dni pa ne cakaj. Ray je imel enkrat 7 dni drisko in smo porabili ogromno dinarckov za razne veterinarje, preden smo ugotovili, da je edini problem obcutljiv zelodcek. Probali smo vec vrst hrane. Niti Hills niti Nutro niso ustrezali. Je treba pri vsakemu psu najt hrano ki mu pase. Ko je Ray bil na Hillsu se je non stop cohal, analne vrecke so bile polne itd. Tak da Hills se nic ne pomeni.
Zdaj je na hrani vet concept. Mislim da se v Slo se ne dobi. Nam ful ustreza. V 3 mescih se je zelodec popravil. Krvna slika se je popoloma izboljsala in ne menjam vec za nic na svetu. Po vseh mukah in skrbeh sem res vesela da smo nasli pravo hrano in da smo zdravi. V bistvu res nisem vedela, da je hrana tak pomembna.
Tudi mi smo samo na briketih. Kdaj pa kdaj kaksna tuna ipd. Ampak podlaga so vedno briketi. Pa nekateri priboljski od vet concepta.
Moram sibat. Se se oglasim kaj in vam posljem kaksno sliko. Lahko pa tudi expert za slike-Varja, ce mas kaksno pri roki.
lp, Katja