Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1294649

zvezdica 1

• *
Odgovori #270 : 07 Avgust 2007, 17:34:51
Čao kavalirčki,

Že dalj časa vas prebiram in sem se odločila da vam malo pišem. Moram vam povedat, da so vsi vaši kavalirčki enkratni. :-9
Tudi pri nas doma imamo štirimesečno kavalirko Neli, je res pravi cuker, bom probala kako slikico pripopat. odkar jo imamo je pri nas tako kot da bi imeli dojenčka, spremljamo vsak njen gib, če kakšen dan drugačne volje kot ponavadi smo že v skrbeh.

me pa nekaj zanima, kdaj kavalirčki začnejo dobivati tapravo dlako, ta ki je malo daljša. Se mi zdi da jo naša Neli zdaj začenja dobivat, se mi zdi da ima tačke že mal bolj kosmate.

No zdaj pa šibam, moram mal malo kepico pocrklat.

lp

zvezdica 1

• *
Odgovori #271 : 07 Avgust 2007, 18:04:44
evo tukaj je pa še nekaj slikic naše Neli

http://neli.moj-album.com

zvezdica 1

• *
Odgovori #272 : 07 Avgust 2007, 18:06:23
Sem se mal zmotila, tole pa bo pravi naslov  ;D

http://mufin.moj-album.com

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #273 : 07 Avgust 2007, 20:56:00
Joj, ampak nas je res ze veliko!  ;D
Zvezdica, iz kje pa je tvoja Neli? Drugace pa mojo Elly tudi veliko ljudi klice Neli... Khm, ne vem, ocitno res ne znam izgovarjat njenega imena... Eni ji pravijo Neli, drugi Ili, tretji kajjazvemkaj...  ???  :D

Neli je pa tudi lepa.. Njen pogled je podoben pogledu nase male...  :)

Varja, ce se ti zdi Fruc idealen, potem se ti najbrz zdi nasa Elly res prava bajsika..  :'( Saj se tolazim s tem, da bova obe shujsale, ko bova lahko sle na kak daljsi sprehod po gozdu... zdaj se sprehajava bolj na kratke ture.. ceprav se pa sem in tja zelo zdivja sama s sabo ali pa s kaksnim psom. Danes se je po dveh neuspesnih seznanjanjih z eno malo kuziko le uspela sprijaznit z njo in sta imele potem dirke po dvoriscu.

Varja, za drugo leto te pa res drzim za besedo, da bos pazila se na Elly..  ;) Bo to bolje, kot da jo pazi kdorkoli drug... pa se druzbo bo imela! Po moje sploh vec ne bo hotela domov..  :D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #274 : 07 Avgust 2007, 21:59:57
Pa mi je ratalo napisat 'nekaj' o morju na blog..  ;) :D

Katica

• *
Odgovori #275 : 07 Avgust 2007, 23:54:23
Zlatolaska, brali blog. Slike z Lujem so the best. Naredila si nam fajn luste z morjem in komaj cakamo da gremo na Suho Punto. Sicer pa pisanje o lulanju in kakanju me je ful spomnilo na nas lani istega casa, ko je bil Ray mladicek in smo sli z njim na morje :)
Varja, bos dodala kaksne slikice iz danasnjega sprehoda?

varja

• *
Odgovori #276 : 08 Avgust 2007, 08:59:55
Katja, pri meni to traja...  :(    nimam računalnika doma, pa moram k fotografu ,da mi speče slikce na CD, pa potem šele pridejo na forum. Tako da, po naslednjem srečanju.  :P

Sabina, pa ni bajsika Elly, vsaj po slikah sodeč. je pač malo večja. :)

Citiraj
Varja, za drugo leto te pa res drzim za besedo, da bos pazila se na Elly.. 
  hehe, to sta se pa tako kar vidva odločila brez mene, jaz sem se pa strinjala.  ;D morda pa še biznis naredim iz tega, hihi.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #277 : 08 Avgust 2007, 09:40:47
Hehe.. No, ti kar zaradi mene.. Samo da ne bos predraga..  :D
Mnja, zdaj si me pa potolazila.. Ze vsem okoli govorim, da je cela bajsika... In vceraj sem jo potem po vecerji 'gnala' v gozd, da bi se malo nalaufala... hehe....

Zdajle spet spimo, sem pa ful jezna nanjo, ker mi je SPET polulala rogza.. Mi kdo zna povedat ZAKAJ to dela? In kako bi to preprecila? Iz morja smo ga pripeljali cisto smrdecega in sem blazino v pralni stroj vrgla, ogrodje pa oprala v banji... in je bil ves lep in disec, pa je zdrzal samo en dan..  :'( In zdaj se spet susi na balkonu... Sem ji ga pa tokrat posprejala z unim sprejem za razdisavljenje lulanja... upam, da bo kaj bolje... ce ne ji ga bom pa zaplenila pa dala sele, ko bo nehala lulat vse naokrog...

Ne razumem, zakaj je taka smotka.. Danes ponoci sem spet spala pri njej v dnevni (spalnica je SPET raztur, ker bo moj barval stene, pa jih spet neki brusi) in me je zbudila ob 5h in ob 7h... pa sva sle ven in ni bilo nic lulanja pa kakanja notri.. Samo pol ob 7h, ko sva sle na dolg sprehod se je pa samo pokakala zunaj, in sem tocno vedla, da se bo notri polulala... lumpa... in to direkt na rogza.. sej sem si misla, da bo kaj takega in sem jo hitro pograbila in odnesla na plenico.. sam kaj k lulat tam pa res ni tako uzitkarsko kot na rogzu..  :-\

rožica

• *
  • Athos & Best
Odgovori #278 : 08 Avgust 2007, 10:24:45
Sicer sama nimam kavalirja, poznam pa eno takoo prikupno 9 mesečno psičko z rodovniškim imenom Zoya. Tukaj je nekaj slikic. Morma tudi povedat, da mala žverca porihta vse ostale tri švicarske zverine  ;)  Je res ta glavna:

Obožujem pse, še posebej bernije!
http://www.athos-best.com

Fruc

• *
Odgovori #279 : 08 Avgust 2007, 13:22:27
Iii... Fruc je lepi pa takooooo suhcen... Najina buca pa je tako buckasta!!! Danes ne bova nic vec jedli.. Bova obe na shujsevalni hihi  :D :D

Hja, Fruc je zdej že pravi pujsek...kak je šele bil suh ko je bil par mescov star :'(. Sma mela ful težave, ker ni hotu velik jest. Mene je tak skrbel. So se mu kr rebre vidle. No pol ko smo pa našl taprave konzerve in taprave brikete se mu je pa apetit vidno popravu. Zdej pa je ko vlki :D Edin kar me je strah je to, da bo septembra eno leto star in bo treba nehat kupvat hrano za mladičke. Bomo vidl kak bo to zgledal. ???

Kak so vsi kavalirčki tuki lepi...bi jih kr vse mela.

Dejte mal povedat kaj znajo vaši malčki...trike. Naš razume že ogromno. Ve kaj pomeni jest, pa vodiko pit, pa muca, kuža, umit (ko mu to rečem skoči v bano  :P), fuj, spat (gre na svoj kavč in objame svojo blazinico  :D). Od trikov pa: osnovne sedi, prostor, levo tačko, desno tačko, preval, gor (se vsede na tazadnjo in da tačke v zrak), give me 5 (no najina verzija je 10  ;D),...

Zdej ste pa vi na vrsti. Mogoče dobim pa kako idejo za nov trik  ;)
Ravn razmišljam, da bi ga naučila, da prnese telefon, ko zvoni...hehe

dijo

varja

• *
Odgovori #280 : 08 Avgust 2007, 14:00:23
Citiraj
sem blazino v pralni stroj vrgla, ogrodje pa oprala v banji... in je bil ves lep in disec, pa je zdrzal samo en dan..   

ravno zato to počne. ker ko ji ti ležišče nadišaviš, ni več njena postelja. nam to sicer diši, njim pa smrdi in hoče, da bi bilo spet po njenem. zato se tudi sveže okopani in nadišavljeni psi tako radi kotalijo pa kaki svinjariji. ti naslednjič to lepo z vodo speri, morda z malo mila ( ona bo še vedno vohala urin, ti pa ne), in bo porblem rešen. :)  tako, tetka varja svetuje, hihi.  ;D

Annie zna le "klasične" trikce. sedi, prostor, tačko, "five", rolico ( = preval), ajat ( to pomeni, da mora lečti na tla, ampak lahko bolj po domače, tudi na bok ali kako ji pač paše). hop ( skoči nekam), dol, prepozna svoje igračke ( medek, špilika, vrvica, palčka,...). drugače pa dosti razume, tako v vsakdanjem življenju ( ko bo kaka situacija, si bom zapomnila, pa tu zapisala :-) ). aja, keks ve kaj pomeni. pa če rečem keks, hitro steče pred omaro, kjer so njeni keksi.

moram pa malo razmislit, kaj bi jo še naučila. nekako nimam nobene ideje :(

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #281 : 08 Avgust 2007, 16:34:55
Mnja, sej se mi je zdelo, da bos to napisala...  8) Samo meni vseeno ni bilo vec za zdrzat tistega vonja.. ker je prav zaudarjalo po urinu... pol pa poleg tega se akvarij bil CIST zabasan... je moja mami prisla hranit (jaz budala pozabila dat ribam uno hrano za cel teden), pa je usula zraven ogromne kolcine hrane notri se ogromno kolicino gnojila za rastline..) in je bil akvarij cist crn! Smrdelo ko pr norcih.. Pol pa itak, da takoj rogza prat pa akvarij pucat in zracit.. bljaaaak...  :o

Joj, Elly pa pozna sedi, takco, se drugo, prostor, daj lulat, daj kakat (ko sva zunaj ji to skoz tezim in vsake toliko se res takoj polulal in pokaka).  :D. Aja, pa dol pozna, pridi (pritece k meni - mnja, ne vedno hehe)... Pol pa je to to..  Ampak se mi zdi, da je za 3 mesece to SUPER... In da je ful pametna.. hehehehe.. ;) :P
Samo pocakite, da gre se v solo..  8)

Kako mi je vsec, da je zdaj ze toliko kavalirckov v sloveniji.. :) Kdo pa je vse iz Ljubljane? Jaz bi rada vidla se kakega kavalircka, pa sem do sedaj le eno pri veterinarju... Bi bilo lustno se malo dobit na kakem sprehodu...:)

varja

• *
Odgovori #282 : 08 Avgust 2007, 17:25:54
aj, točno. Annie tudi lula na komando, hihi.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #283 : 08 Avgust 2007, 17:55:01
Khm.. Zdaj pa se eno ali dve vprasanji..  ;)
Kdo vse pride na razstavo v Trbovlje?? Midve bova sigurno prisle malo posnofat!  :)

Pa se to me zanima.. Kako naj jo naucim, da bo lepo stala, tako kot stojijo psicki na razstavah? Moja kar ritko dol mece..  :'( Sej priznam, da se ne ubadam se dosti s tem, ampak vseeno pa bi jo rada malo naucila, da se greva pokazat na kaksno razstavo, ko bo stara vec kot 4 mesece (v Trbovljah ji bo manjkalo le par dni...)...

zvezdica 1

• *
Odgovori #284 : 08 Avgust 2007, 21:59:40
Oj,

Naša Neli je pa zelo pridna se je sam ene 3x v hiši polulala, drugače pa skoz zunaj lula in tudi celo noč zdrži.

Glede trikov pa sedi, prostor kaj drugega ji pa včasih slučajno rata, drugače je pa čisto nora na tisto špago, ji jo mormo skoz metat.

kako je pa kaj z vašimi zobki, Neli je 4 mesece stara pa jih je že kar nekaj zgubila?

lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #285 : 08 Avgust 2007, 22:16:31
zlatolasska posteljico operi (si jo že), potem pa suho psičko podrgni z neko cunjo, jo daj v posteljico. Ko bo tam spala par dni cunjo umakni. Postelja bo njena, verjetno ne bo treba lulat gor  ;D ;)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #286 : 09 Avgust 2007, 09:57:15
Neyka, hvala za se eno idejo...
Bomo naslednjic tako probali.. Zdaj (ko se je vceraj polulala gor) sem jo oprala le z vodo in s tistim razprsilom za odstranjevanje vonja po lulanju, pa mislim, da se vedno malo smrdi, samo ne tako, da bi jaz to na dalec vohala... Pa bomo videli, ce bo zdaj zdrzala brez lulanja...

Joj, danes sem sla k veterinarju jo narocit za cepljenje, pa se po frontline sem sla, pa sem vidla eno kavalirko, ki je stara 2 leti, pa sem mislila, da je ful mlajsa.. sicer useska je imela dolga, pa zgledala je kar odrasla, samo bila je takoooo mala... Ce primerjam Elly z njo, je Elly ze zdaj skoraj vecja, pa absolutno jo je vec skupaj... Uf, kriza...  :-\ Bohve kaksen velikan bo nasa...  ???

varja

• *
Odgovori #287 : 09 Avgust 2007, 10:04:09
ej, zdaj pa sem že prav radovedna, kaka je tvoja pikica.  ;D Saj Aničko tudi včasih zamenjajo z mladičkom, le dlaka potem ne "štima".

eh, ne sekiraj se za velikost, večja kot je, več imaš za stiskat in ljubčkat!  :-*

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #288 : 09 Avgust 2007, 12:04:12
Mnja... Itak, da se sekiram... Ker kmalu ne bo vec po standardu!
Stara je 3 mesece pa 2 tedna, pa tehta ze 6 (!!!!!!!!) kil! Skoraj me je kap zdajle, ko sem jo stehtala...  :'(
Pol sploh nimava sans, da se prikazeva na kaki razstavi ne?  :'( :'(

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #289 : 09 Avgust 2007, 12:05:36
Naš mali Quido trenutno spančka. Drugače je zelo živahen kuža, ki se igra, dokler mu ne zmanjka energije in zaspančka. Najraje ima naše copate in vse kar lahko grize :D. Pri nas doma smo vsi zaljubljeni v njega že odkar smo ga prvič videli ;D. Pa še malo slikic našega srčka :).

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #290 : 09 Avgust 2007, 12:10:19
Kaj je luskan..  :)
Ima pa isto vrv-kostko kot Elly.. Samo nje ne zanima prevec... Ima raje kako igracko, se raje pa ukrade kako mojo japanko ali pa grize pohistvo..  :D

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #291 : 09 Avgust 2007, 12:16:13
Pa še odejica, ki smo jo dobili pri vzrediteljih. Pri njih je lulal in kakal nanjo, pri nas pa noče  :-9

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #292 : 09 Avgust 2007, 12:17:53
Pa še naš zaspanko  :D

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #293 : 09 Avgust 2007, 12:23:19
Quido pa prav obožuje to vrv. Najrajši jo ima od vseh igrač :). Pa tudi kavč se mu zelo dopade  :D.

zlatolasska  ali je Elly normalno jedla, ko je prišla domov? Quido je pri vzredtilejih jedel 4x na dan, pri nas pa je samo 2x pa še to kakšno malenkost pusti  :(. Veterinarka je rekla, da naj je 3x, ampak, da je 2x tudi ok, samo nas vseeno skrbi  :'(

Fruc

• *
Odgovori #294 : 09 Avgust 2007, 13:09:41
zlatolasska  ali je Elly normalno jedla, ko je prišla domov? Quido je pri vzredtilejih jedel 4x na dan, pri nas pa je samo 2x pa še to kakšno malenkost pusti  :(. Veterinarka je rekla, da naj je 3x, ampak, da je 2x tudi ok, samo nas vseeno skrbi  :'(

LittLe_sTaR*, nič se bat glede ješčosti malega navihanca. Tud midva sma mela grozne težave z našim tamalim, ker ni in ni hotu jest. 4 obroki na dan? Ja seveda :P Še povohu ni svoje posodice. Smo pršl celo tak daleč, da sma ga kr z roko hranla...na ta način je še celo neki pojedu. Pa sma brikete močla z jogurtom, vodo, jih polivala z ribjim oljem iz konzerve...Ni blo zanimiv za njega pa konec. Bil je že tak suh, da sem se z eno znanko celo skregala, ker mi je rekla, da ga stradam. >:( Sej je res zgledu ko en dahavc, sam kaj jst morem, če pa ni mel apetita. Tam nekje pri 6 mescih se mu je šele odprl. Je pa res, da sma medtem preskusla vse možne sorte hrane na tržišču in ko sma končno našla neki kar je, si od takrat nisva upala še menjat :D

No na kratko, če Quido ne je 4x al pa 3x na dan ni to nobena tragedija. Mal spremlji še kaj mu daš jest čez dan...kak priboljšek, sadje, ...karkoli, ker tud to je hrana ;)

pa še neki...včasih se zgodi, da naši kužki kar sami določijo kak dan al pa dva da enostavno nič ne pojejo. Ne skrbi zaradi tega, če vidiš, da je kljub temu vesel in razigran kavalirček ;D

pa velik veselja z malo kepico ti želim

Fruc

• *
Odgovori #295 : 09 Avgust 2007, 13:13:36
Išče se: :D

Neki me zanima. A ima mogoče kdo na tem forumu al pa če kdo koga pozna, ki bi imel kavalirčka trikolorja, skotenga 5.9.06 s Češke in rodovniškim imenom (Quest - vsaj mislim, da mu je tak ime). Je namreč bratec od našga Fruca in bi naj bil prodan tudi v Slovenijo. ::)

hvala za pomoč

varja

• *
Odgovori #296 : 09 Avgust 2007, 14:11:27
nič se sekirat, če ne je. Annie prvih par dni ni hotela in je celo miceno shujšala. seveda sem se grozno sekirala, samo sem vztrajala pri njenih briketkih. potem pa je ugotovila, dale ne bo nič boljšega, zdaj pa prav rada je brikete, od malega dalje že.

pa tudi 4x na dan je jedla le kratek čas, ji nekako ni ustrezalo. sva pa še vedno na 2x na dan, zjutraj, med 7-8 uro, pa potem zvečer, okrog 18tih-19tih....  ( ne dobi dvojne porcije, ampak 2x1/2  :P )

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #297 : 09 Avgust 2007, 14:36:39
Fruc in Varja zdaj sem se kar malo pomirila. S sestro sva bolj panične in zaskrbljene sorte, zdaj pa sploh :(. Sedaj sva se malo pomirili, ko vidiva, da je bilo pri vajinih kavalirčkih podobno.

Še nekaj bi vprašala. Pri veterinarju so nam rekli, da kuža ne sme biti v stiku z drugimi psi, naj se ne sprehaja tam kjer so drugi psi in njihovi iztrebki (to je logično, ker se prek pasjih iztrebkov prenašajo bolezni), ker je komaj 1x cepljen in nima zaščite. Zdaj pa sploh ne vem kam naj bi ga peljali ven ???. Ne more biti cele dneve v stanovanju.  :-\ Psi so tako povsod in  tudi veliko potepuških, na pasje iztrebke pa moramo že tako paziti... Drugič pa bo cepljen šele konec meseca. Kam pa ste vi vozili na sprehod pse, ko so bili še mladički? Upam, da ni preveč vprašanj, samo nam je glavno, da je Quidko zdrav  :).

varja

• *
Odgovori #298 : 09 Avgust 2007, 14:57:05
meni je ena to tako razložila: da je res malo verjetnosti, da se bo kuža okužil in da je huje, če zdaj v tem občutljivem času ni socializiran... ???

z annie sem takrat hodila na obiske h kužkom, za katere sem vedela, da so cepljeni. pa tam blizu mene je en velik travnik. v park pa nisva šli, dokler ni bila cepljena 2x ( jaz sem jo sicer 3x cepila, je vet rekla, da je bila prvič prehitro cepljena).

to ti zdaj ni ravno pomagalo, ne?

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #299 : 09 Avgust 2007, 15:09:53
Hvala Varja! Ko nam je veterinarka to rekla, smo tudi mi razmišljali, da bomo Quida peljali le h kužkom za katere vemo, da so cepljeni in do prijateljev, ki imajo vrt. Parku pa se bomo tudi mi izognili.