Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1293019

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #600 : 07 November 2007, 19:48:52
Jah, v Lj. je kar dosti tega po moje... Sicer sem sedaj v Krimu, pa ne vem ali bi tudi na agility hodila tja... Vsi, ki jih poznam, hodijo v Ilirijo (se mi zdi, da je tako)... Vem, da bi bilo dosti voznje, po moje bi se scasoma res navelicala... Kaj pa vem.. Za to Polono pa se nisem slisala.. bom malo pobrskala.. pa sigurno moram it malo na forum, kjer kaj pise o agilityju, da tam malo povprasam, kaj svetujejo...

Midve sva sle pa danes v shopping.. :) Elly in jaz namrec! Sem sla primarno gledat v Zootica za akvaterarije za zelve. Mi je kolegica rekla, da imajo fajne pri njih v Kopru. No, tu v Lj. nimajo NIC... :( Edino v Mr. Petu imajo dva, samo sta kar draga... Bom najbrz kar dala delat...
No, ampak ja, shopping..  8) Sva sle v 5 trgovin z zivalmi in Elly je bila cist navdusena. In sem ji kupila novo igracko - zelvico (ej, RES je nora na pliskote, ki piskajo... zato jih MORAM kupit :o), pa eno govejo kostko al kaj je ze tisto... pa posodice sem kupila 3 take male, kot jih ima Iris za trikce, ker sem se zapicila, da jo bom to naucila.. :) Se ne vem kako, ampak jo bom.. :)  :D
Hmm., kaj sva se kupile? Aja, konzervice, ker jo moram spet mal razvajat, ker mi bluzi, pa kar nerada je brikete, ce ni nic dodano... Pa ne vem vec kaj bi ji dodajala... Ji vcasih jajce, olje, kis (sm mogla brikete stran vrzt, ker je ful kihala, pa ni hotla sploh jest  :D), makarone, zelenjavo... zdaj bom pa se malo konzervo.

Pa gledale sva za kako oblekico - pulover in bundo na tacke. V Zooticu imajo FUUUUL lepe zadeve, samo kaj, ko niso imeli NOBENE stevilke. Samo en pulover je bil pravsen, pa mi ni bil vsec. Sva sle potem se v podruznico Zootica na Litijsko, pa mi je tam una gospa rekla, da bo probala narocit tistega pajacka-bundico najino steviko.. Moram v petek poklicat, ce je prisla.. :) Upam, da bo, ker mi je vsec.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #601 : 07 November 2007, 19:57:10
a ma ta plašček ki si ga naročila tud pokrite tačke?

evo link od agility foruma: http://www.agility-slo.net/

nike

• *
Odgovori #602 : 07 November 2007, 20:49:23
Petra in Iris... trikci so fuuuuul hudi... res :)
no, ko ste se že spustili v debato o ležiščih... lahko dam še jst moj komentar :P malo pozno sicer ampak... :)
Mosca je imela ko je bla majhna neke vrste "kletkico" z blazinami in vsem noter, ki smo jo samo po potrebi zaprli, če je bila slučajno sama doma ali kaj takega, drugače pa je bila odprta... Super je bilo, ker se je dalo dno ven potegnit in si tako zelo enostavno obrisal, če se je slučajno polulala ali kaj podobnega :) In jo je mela zlo rada... Zdj je pa ne uporabljamo več, razen mogoče za na kakšno potovanje (na morje na primer). Zdej uglavnem ( ja no sej priznam da jo preveč razvajam) spi pri meni v postelji :))

aja pa še neki bi vprašala...  A ma kdo kavalirja iz psarne Du Chateau Noblesse ali pa a splošno iz Nemčije? Ko vidim, da vas ma dosti iz Slovaške (Scarlett Team)??

Lp, Nika&Mosca

love dog ♥ love people ♥ love life
http://www2.arnes.si/~nlemut/Mosca/mosca.htm

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #603 : 07 November 2007, 21:19:01
@Petrca, hvala za link...
Ja ima pokrite tacke... :) Ravno zato mi je vsec.. Zaradi zime in snega.. :) Pa vsaj rdece barve je in ne kaksne depresivne.. :)

@Nike, moja Elly je iz Nemcije in sicer iz psarne Sternenstaub cavalliers.... Nic znanega sicer. :)

A vasi kavalirji tudi kaj jambrajo, ko jih slucajno zmotite? Nasa npr. zdajle spi, pa ce se jaz premaknem, ali pa ce bi bila prizgana luc oz. televizor, bi vsake toliko zajambrala.. hehehe.. ful je smesna.. :)
Pa skoz mi sledi, ko vstanem od racunalnika in grem kaj v kuhinjo ali pa na WC... pride takoj za mano.. sploh ne more spat, ce se jaz kam premaknem... Jojoj..  ::)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #604 : 07 November 2007, 21:22:44
Am, jaz bi vsa se enkrat povabila na forum, ki sem ga naredila samo za lastnike in ljubitelje kavalirjev.. Ni se sploh skoraj nic zazivel, pa bi rada, da bi.. :) Zato prosim pridite tja, se vpisite pa kaj napisite, da bomo malo zalaufali.. :)
http://ckcs.mojforum.si/

Tam sem objavila tudi zacetek baze kavalirjev. To mi je bila dobra ideja, da bi tudi mi naredili o kavalirjih. Bazo imajo avstralski ovcarji in corsoti so jo tudi zaceli... Pa vas vabim, da se oglasite v koticku - 'vsi slovenski kavalirji' in vpisete v 'bazo' tudi svojega.. :) Jaz sem naso ze....
Ko bomo enkrat vsi vpisani bomo tocno vedeli, kdo ima iz kje kavalirja, koliko je star in iz kje je.. :)

nike

• *
Odgovori #605 : 07 November 2007, 21:57:00
...aha... se parvi Mosca ni edina iz Nemčije :)
Ne, Mosca sicer ne jamra, ampak vzdihuje in zveni zelo smešno kot da ji je blazno hudo :D to dela še posebej na kavču pred tv. :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #606 : 07 November 2007, 22:05:28
Iz kje pa je ze mosca? Sej ne vem, ce si to ze povedala, ampak...  ???

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #607 : 07 November 2007, 22:06:41
Aja, DUH... Zato si sprasevla, ce je kdo iz te psarne.. :) *me blond*

Ze cekiram forum, vidim, da si se tam predstavila, SUPER!!!

Katica

• *
Odgovori #608 : 07 November 2007, 22:56:07
Meni so Rogzi tudi vsec zaradi barve.  ;D
Zlatolaska Ray tudi jamra ce ga premaknes ko spi. Tote barabe male so vse iste.  :P Glede hojenja za tabo jo pa cimprej zacni odvajat, da ne bos imela taksnih tezav kot jaz. Nocem ti solit pameti, samo dobronameren nasvet. Pri nas je ta pretirana navezanost povzrocila to, da se mu je zacelo mesat ko sem ga pustila samega. In smo imeli hude probleme z locitveno tesnobo. Zdaj sem cela srecna da mi vec ne sledi kot senca, pa se mi je na zacetku tudi zdelo to ful fajn. :D
A vasi kavalircki ze nosijo plascke? Lani takega casa je Ray ze mel plasceka, letos pa se mi zdi da ga ne zebe. Ce mu nadanem se stumfe se me doma odpovejo. Ze lani z plaskom sem bla zmesana. :-[
Bacek dobis na zasebno kmalu.
lp.

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #609 : 08 November 2007, 10:33:44
...kokr vem v KD Ljubljana poučuje Polona Peršuh, ki ima tudi kavalirko...nisem pa sigurna da poučuje ona..

Nisem brala čisto vsega in ne vem, če je bil odgovor že napisan. Polona Peršuh poučuje agility na KD Ljubljana ;). Urnik tečajev na KD Ljubljani najdete tukaj.
Polono občasno posnamem na agility tekmah z njeno kavalirko Popi. Filmčke najdete v videoteki

anča

• *
  • Spike
Odgovori #610 : 08 November 2007, 12:35:35
Petra in Iris...super sta :o :o :o

Najbolj se mi dopade filmček na baseball igrišču  ::)
Zelo lepo delata  ;)

varja

• *
Odgovori #611 : 08 November 2007, 13:08:16
jp, Polona tam poučuje.

Njena Popi je pa ful cuker, pa čiiiistooo micena je.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #612 : 08 November 2007, 14:39:30
Joj, kaka frajla je tale Popi.. :) Sem se tako nasmejala ob zadnjih dveh filmckih, ko jo je ucvrla do obcinsta... To pa zato, ker sem si predstavljala Elly, kako bi tudi kaj takega pogruntala..  :D :D

Hvala za link Petrca!

nike

• *
Odgovori #613 : 08 November 2007, 16:48:00
meni se zdi, da sem to Popi že enkrat vidal v živo... ko sem šla spodbujat eno prijatelco na tekmo... :) :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #614 : 11 November 2007, 15:40:43
No tako... Vrtojba je mimo, mi pa smo ostali doma..  :'( :'( ker sem jaz bolna... :'(

Ravnokar sem na albumu nasla se eno kavalirko - Roxie.. :) Sem gledala en album, pa se je pojavila na strani.. :)
Pa prijateljica me je klicala, da se ena (v bistvu moja bivsa sosolka) tudi zanima za kavalirje.. :) Pa ena punca mi je prejsnji teden pisala na mail.. Uuuuu.. Sami ljubitelji kavalirjev.. :) Jupiiiii...

Tudi na CKCS forumu nas je vedno vec, vabim se enkrat se ostale, da se pridete pofockat pa kaj napisat o svojih kavalirjih...
Zaceli smo graditi bazo slovenskih kavalirjev.. :) Imamo ze 3 kavalirje vpisane notri! :) Ko jih bo vec, bomo postavili kako spletno stran, do takrat pa se pridno vpisujte, pa se kaj kam drugam napisite! :)

Danes imam prosto popoldne, ker je moj odpeljal Elly k njegovim starsem. Vceraj se mi je skoraj zmesalo, ker me je prav izsiljevala za ven. Sva sle 4x namesto 2x, zato sem samo bolj bolana... :( Baba smotana.. ;)

Lep preostanek nedelje...

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #615 : 11 November 2007, 15:54:04
Sami ljubitelji kavalirjev.. :)
:o jupi :o
Eno vprašanje imam... Vedno ko imamo kosilo (ali kar koli drugega), Quido vedno skače na mizo.. Kako ga naj odvadimo tega? In skakanja nasploh...v vse ljudi skače ??? Pa mu vedno rečemo NE..pa še vedno.. :(

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #616 : 11 November 2007, 16:04:37
jaz jo imam vedno v drugem prostoru ko imamo kosilo...če pa je pri nas, pa sedi na stolu zraven mize in je čisto pridna..

sicr pa naša skače po omarah v kuhinji če ji kaj diši na pultih in je mami čisto živčna zaradi tega..takrat ponavadi udarim po mizi, da se prestraši ali pa jo lepo zgrabim za gubo na vratu (tko ket mamice svoje mladičke) in jo odmaknem od omare...samo kaj ko pa to ne pomaga za dolg časa..čeprav se je zdaj že malo navadila da ko je kdo v kuhinji da ne sme skakat po omarah in mora sedet  zato pa poskuša delat prijazne in proseče obrazke da bi kaj dobila ::) matr so žleht  ;D

v ljudi pa tudi skače../če jih pozna ali če imajo kaj za pod zob..takrat pa tistemu, v katerega skače rečem naj jo odrine in je ne ogovarja...ali pa jo dam poleg&prostor pa da gmh..

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #617 : 11 November 2007, 16:23:35
Ja, tole skakanje je tudi pri nas zelo nadlezno... Moj me skoz sprasuje, kaj bi bilo, ce bi imela nemsko dogo (sem rekla, da bi jo imela, ko bomo v hisi hihi).. Bi segala do konca mize hehe.. :) Nasa se pa tudi tako stegne, da lahko ze kaj izmakne iz mize.. No, na sreco se ni, je pa ze lizala mizo, ko so bili gor ostanki njene konzerve (jah, mi je ena malenkost padla na mizo :P)... Jaz tudi udarjam po mizi, ji recem, naj gre dol... Ko je bilo zunaj se toplo sem jo enostavno odpeljala na balkon, zdaj nocem vec tega delat, da se ne bi prehladila (ker sedi in caka in joka, da ji odpremo)...

Skakanje po ljudeh pa me moti se toliko bolj kot tole z mizo... Ko greva na golovec na sprehod jo imam vedno spusceno in tam je ogromno tekacev, ona pa se jim najraje prikrade pod noge, da se ja kdo spotakne.. en je enkrat ze tako zaklel, ker je skoraj poletel, ko mu je kar naenkrat prisla pod noge..  :o No, in zato norim! Imam vedno s sabo priboljske in jo poklicem k sebi ze preden se spomni it do koga. Ce gre do sprehajalcev me to toliko ne moti kot pri tekacih, saj se oni ne bojo tok hitro spotaknili ob njo.. moti pa me vseeno, zato ji vecinoma sploh ne pustim.. ampak, ko se pa TAKO rada corta pri ljudeh, ljudje pa jo TAKO radi bozajo.. *ggrrr*... Ah... No, in sem rekla, da moram najt nekoga, ki bi nama hodil nasporti in ko bi prisla do njega, bi ji stopil na tacke... ker se bo po moje samo tako odvadila.. Meni se je veliko motala pod nogami, hodila tocno pred moje noge, ko sva bile na sprehodu, pa sem jo velikokrat kar pohodila ali pa malo brcnila, pa se je zdaj kar odvadila... (hm, to izgleda zdej ful grdo napisano, samo ni izgledalo tako hudo  ;))...

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #618 : 11 November 2007, 16:24:18
Aja, ce se niste opazili.. Kaja se nic ne hvala, jo bom pa jaz...

Quido ima svoj BLOG.. :)
Naslov pa ima v podpisu..  ;)

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #619 : 11 November 2007, 18:08:56
Hvala za vaše nasvete in izkušnje! Upam da mi bo uspelo Quida odvaditi skakanja. :)

No..pa ravno v petek sem končnoooo našla zobek :D videla sem, da je nekaj grizel in sem pogledala..in je bil zobek ;D

varja

• *
Odgovori #620 : 11 November 2007, 18:28:46
uf, o skakanju po ljudeh pa lahko napišem doktorat...   :o

moje mnenje je, da moraš bit dosleden. če pes naj ne skače, potem mu nič ne pomaga, če ga pa vsak tretji mimoeedoči poboža, ko skoči. ali pa smo ga strašno veseli, ko pridemo domov, pa pustimo, da skače.

najboljša je bila, ko je ena znanka pustila (na mojo jezo) Annie, da skače po njej, ko je imela gor stare hlače, ko pa je imela nove, pa se je drla na njo...

psu ni jasno, kdaj zdaj sme in kdaj ne...

pride pa to tudi s starostjo.  ;)  Annie npr je skakala na vsakega in vsak drugi jo je tudi potem božal ali jo dvignil, potem pa sem lepega dne znorela in od takrat dalje se gremo "strogosti", tudi pr iljudeh (a ne, Sabina  ;D ), pa je dosti bolje. sicer še poiskusi pri kakih poponih neznacih, pa potem lepo prosim, naj ne božajo, pa skoraj vedno deluje.  ;D

drugače pa ni nikoli skakala, na mizo ali kaj takega, če jem, me sicer gleda, ampak ne prosjači ali skače. kaj pa dela, ko me ni doma, pa ne vem. sem pa jo enkrat našla na kuhinjiski mizi, ko sem pri šla ob bolj čudni uri domov.  ;D

uf, ja, ali pa vaja "poleg". to ni šlo niti pod razno, ker je raje skakljala po mojig nogah, ali pa šnofala po tleh. pa sem vztrajala več kot eno leto, potem pa je kar čez noč "skapirala", kaj zdaj hočem od nje.

Citiraj
v ljudi pa tudi skače../če jih pozna ali če imajo kaj za pod zob..takrat pa tistemu, v katerega skače rečem naj jo odrine in je ne ogovarja

uf, bravo ,če ti uspe. jaz se še vedno vsaj 1x na dan skregam s kako prepametno babico ali pa kako mamo z otrokom, ker pač ji ni jasno, da pa Annie ne bo papala sendvička ali da pa Annie ne sme skakat po njej.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #621 : 11 November 2007, 19:32:00
Uf.... stala pa taka..  :o hehe...

Je naso Elly baje usekala elektrika... Je moj sel na pasnik z njo, pa je zico premaknil, ona jo je pa povohala in jo je uzgalo po smrcku.... Jo je samo odneslo naprej in je laufala en velik krog in tulila kot zver... Jo je ujel in jo kumi pomiril..  :-\ Boscek mali... Samo je bila pa potem pridna kot bacek.. :) hehe

Mnja, Varja... Mi nismo tako dosledni, na zalost..  :( Ampak bo ze..  ;)

varja

• *
Odgovori #622 : 11 November 2007, 19:33:21
pa en pozdrav od Annie.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #623 : 11 November 2007, 19:53:00
Pa se Elly in Pooh posiljata pozdravcke! :)

Bacek*

• *
Odgovori #624 : 12 November 2007, 09:55:58
 ;D  ;D  ;D  :o  :o Jeeeee, slikceeeeee.  :P  :P  :P

Sabina, naj ti povem, da backi niso vedno samo pridni.  ::) :P

Ko vas takole berem, vidim, da bo ogromno dela in vzgoje. Zadnjič mi je sodelavka rekla, da če znaš psa vzgojit, potem boš tudi otroka. Hmmm, kar se doslednosti in vztrajanja tiče, se čisto strinjam.

Že zdaj pa vem, da bo naša scrklana, ker slej ali prej ji bom dovolila stvari, ki jih v začetku ne bom. Recimo kavč; kristalno jasno mi je, da bo nekega dne na sedežni. Ker jaz sigurno ne bom tam na tleh čepela zato, da jo bom lahko božala.  :P Edino, kar pa vem da ne bo, ne bo spala na postelji ponoči, ker jaz ne prenesem "šumov" ponoči preveč. Nisem prenesla, da bi imela mačka v sobi, ko spim, pa sem večkrat probavala.  8)

Lp, Petra

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #625 : 12 November 2007, 12:54:52
Jaz sem tudi tako rekla. Da bo pes predpriprava na otroka.. LOL.. Sva ze prej kot v enem tednu ugotovila, da bodo najini otroci cisto razvajeni.. :)
Pri nas smo ultra strogi tudi samo za ponoci... Ko mora spati v dnevni sobi. Vendar ji cez dan pustiva lezati na najini postelji, cez noc pa nikakor, ker bi mene to tudi ful motilo. Pa mis se vedno lula ponoci enkrat (je ze nehala za par dni in sem bila ful vesela, pol je pa spet zacela :() in pol naju oz. mene ponoci budi in to mi nikakor ni vsec. (to vem, ker ko prespimo kje drugje kot doma vedno spi v Rogzu v najini sobi in pol je ponoci najmanj 3x bujenje.. 1x za lulanje 2x pa zato, ker bi sla dama na posteljo spat..  :o)...

nike

• *
Odgovori #626 : 12 November 2007, 15:01:12
eh.... Mosca pa spi kar pri meni v postelji...  :-[ in mi pole vzame pol postle... in pole ko jo podzavestno ponoči z nogami porinem bolj na stran je pa ponavadi užaljena in gre proč  :P drgač pa lepe slikce... una s pujem mi je pa ta najboljša :P

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #627 : 12 November 2007, 17:04:33
Hehe... A pol k je uzaljena, a kaj zajambra ali se tiho odkrade stran? Ker nasa pa res skoz neki jambra, ce jo malo zmotis, ko spi.. hehe.. :)

Katica

• *
Odgovori #628 : 12 November 2007, 20:19:52
Varja kaj je s tvojim telefonom? Nisi dosegljiva.

Sicer pa za tiste ki cakate na nase novicke..Srcek je zdrav.  :) :) :) :) :)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #629 : 12 November 2007, 20:23:29
Super Katica! :)
Cestitam!